СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: СПАМ ТЕМА
От мойта позиция се виждаше, че ни подвеждат лошо към завоя, а е било така защото две баби не са отразили кортежа и не са намалили, от където следва, че почти никой вдясна лента не е намалил мислейки, че кортежа ще си мине напред през лява и средна лента…е ние трябваше да слезем към България и оттам…мазало 

- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Аз само да кажа,че предвид, че масово вече шофьорите са пълна трагедия не знам с какъв акъл тия кортежи мортежи карат по тоя начин изобщо, не знам каква е целта на тея кортежи не ме и интересува ама се рискуват сума ти и животи само, защото някой бил специален... 

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
така карат кортежите в родината (и като цяло по банановите държави) защото се взимат на сериозно. защото знаят, че в 99.999% от случайте няма никой дори да си помисли да им посегне на "товара".... но всеки кортеж е една възможност да "плюят" по бедните и да демонстрират социално превъзходство. и дон диего ни разправя как не са те виновни, че така карат, избутват и тн.. но всъщност -само- те са си виновни защото по време на кортежа усещането че си над закона и никой не може да те спре е ... опияняващо- един вид “да го д@хат бедните”. И понеже в нсо-то като цяло са млади надъхани момчета с високо самочувствие но доста ниски заплати- гледат при всеки случай да се -доказват- на простолюдието.
В Щатите също има дипломатически кортежи- където при по- малките не затварят улици а има няколко коли в колона - като стигнат задръстване пускат там сирени и там какво е , но не се блъскат, пази Боже да са агресивни и да притискат/ избутват и като цяло се държат супер колегиално спрямо плебса по пътя.
та това кортежите и защитното каране в родината е малко на умряло куче нож да вадиш ама... аз кво знам. всъщност знам неочаквано много … ма не е за тука
В Щатите също има дипломатически кортежи- където при по- малките не затварят улици а има няколко коли в колона - като стигнат задръстване пускат там сирени и там какво е , но не се блъскат, пази Боже да са агресивни и да притискат/ избутват и като цяло се държат супер колегиално спрямо плебса по пътя.
та това кортежите и защитното каране в родината е малко на умряло куче нож да вадиш ама... аз кво знам. всъщност знам неочаквано много … ма не е за тука
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
Че го има опияняващия фактор - има го….първите 2-3 пъти докато видиш какъв кОр е да се движиш с кортеж в трафик, без осигурено трасе.
В Щатите за всеки по-високопоставен (според ранга на госта и държавата му се определя едно ниво на риск, което определя и протокола за делегацията) гост се блокира града и никой не може да мърда, тук обаче няма капацитет за такова нещо и затова се борим с трафика.
Работил съм с екипите на няколко от най-сериозните държавници в света - всички са на мнение, че правим чудеса от храброст за да се случат нещата с наличното
НСО и Полицията редовно нямат ресурс да осигурят тапа на кортежа, която задължително трябва да е със специален режим за да “затвори” деижението зад групата. С моя късмет все мен ме слагаха - богу ми колко ной съм щял да ям заради това необозначаване само аз си знам. Добре че бащата на шефа изрови някаква стара стоп палка за ползваме в такива случай, че наистина беше страшно
Няколко човека си казаха, че не отразяват “немаркирани” коли с лампи - ми няма как да се движи кортежа нормално в такъв случай
Пак казвам за всички дето плюят по кортежите и как карат - елате да карате вие и много бързо ще обърнете плочата.
В Щатите за всеки по-високопоставен (според ранга на госта и държавата му се определя едно ниво на риск, което определя и протокола за делегацията) гост се блокира града и никой не може да мърда, тук обаче няма капацитет за такова нещо и затова се борим с трафика.
Работил съм с екипите на няколко от най-сериозните държавници в света - всички са на мнение, че правим чудеса от храброст за да се случат нещата с наличното

НСО и Полицията редовно нямат ресурс да осигурят тапа на кортежа, която задължително трябва да е със специален режим за да “затвори” деижението зад групата. С моя късмет все мен ме слагаха - богу ми колко ной съм щял да ям заради това необозначаване само аз си знам. Добре че бащата на шефа изрови някаква стара стоп палка за ползваме в такива случай, че наистина беше страшно

Няколко човека си казаха, че не отразяват “немаркирани” коли с лампи - ми няма как да се движи кортежа нормално в такъв случай

Пак казвам за всички дето плюят по кортежите и как карат - елате да карате вие и много бързо ще обърнете плочата.
- Petrolhead
- Потребител
-
За цялата история на НСО съществува ли реален случай, в който някой се е опитал да нападне кортеж?
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Като се има предвид, че всеки цървули с някакви контакти може да си вземе мигалката, стикер от НС, а защо не и от НСО... как да ги взимаш на сериозно.
Изпратено от моят moto g(60) с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят moto g(60) с помощта на Tapatalk
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
МожеШЕ
Предвид изцепките на всички с подобни аксесоари, поголовно събраха всички раздадени лампи, а стикерите вече са с идентификационни номера и имена на тях, та има сериозно затягане в това отношение. Отделно…и да имаш стикер, като нямаш карта да го “покрие” тоя стикер пак ядеш дървото като те хванат в издънка
Ако пък те хванат неправомерно да ползваш полицейски атрибути…горко ти ако си никой и рушветите са много големи ако си някой + почти сигурно прибиране на аксесоарите. Няколко примера такива имам
Абе как рабоите в тия огромни бизнес центрове - от 1 час съм в Capital Fort по работа и вече съм депресиран
. Супер стерилно и с идеята да ти изпие живителните сили е направено всичко
. Паркинга долу обаче ми допадна
Предвид изцепките на всички с подобни аксесоари, поголовно събраха всички раздадени лампи, а стикерите вече са с идентификационни номера и имена на тях, та има сериозно затягане в това отношение. Отделно…и да имаш стикер, като нямаш карта да го “покрие” тоя стикер пак ядеш дървото като те хванат в издънка

Ако пък те хванат неправомерно да ползваш полицейски атрибути…горко ти ако си никой и рушветите са много големи ако си някой + почти сигурно прибиране на аксесоарите. Няколко примера такива имам
Абе как рабоите в тия огромни бизнес центрове - от 1 час съм в Capital Fort по работа и вече съм депресиран

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Какви контакти бе Васко, продават се тия лампи свободно и като са изключени няма проблем. Някакъв цървул преди две години в мноооого черен жЕп Роувър някакъв беше взел тука и беше сложил за една сватба. С колегата звъннахме на 112 защото се каза, че и преди това го е виждал да се надува с та лампа, онези пратиха КАТ, ама онзи се отърва за малко, обаче явно му светна за какво дойдоха ченгетата и повече не съм го виждал, нито някой друг.
Виж има един нагъл полицай, който е от тук, но все е работил в Стз и на частната си кола има монтирана от тия гадните полицейски звуци и скоро ако имам време и изнаглее още да ги пуска ще му сипя да се наяде.
Виж има един нагъл полицай, който е от тук, но все е работил в Стз и на частната си кола има монтирана от тия гадните полицейски звуци и скоро ако имам време и изнаглее още да ги пуска ще му сипя да се наяде.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Don_Diego написа: ...
Абе как рабоите в тия огромни бизнес центрове - от 1 час съм в Capital Fort по работа и вече съм депресиран. Супер стерилно и с идеята да ти изпие живителните сили е направено всичко
. Паркинга долу обаче ми допадна
Тва са страшни емоционални вампири - аз за кво ходя в офисите за по час - два и изчезвам с 300

ПП. Освен ако не се уговорим с някоя 'убава колежка за обяд

ПП 2. Обиколил съм половината свят по офиси на нашата компания и по доставчици, и няма да казвам къде е най-гадната атмосфера - с нож да режеш напрежението във въздуха

Don_Diego написа:В Щатите за всеки по-високопоставен (според ранга на госта и държавата му се определя едно ниво на риск, което определя и протокола за делегацията) гост се блокира града и никой не може да мърда, тук обаче няма капацитет за такова нещо и затова се борим с трафика.
колега, има 3 вида кортежи в америка (най- общо)..
ескортирани
тия с големите шефове (президенти, вицета на държави) - за тях затварят града и не питат. за тия ясно.
тия със сенаторите от конгреса- за тях може да има мотори отпред и отзад и да затварят по- големите кръстовища. за тия пак е ясно.
тия два вида- аз такива за толкова години в америка съм виждал такива буквално 10-тина пъти. буквално. щото предимно летят с хеликоптери и после малко и тихо с некви коли без шум ги извозват до дестинацията им... и пак имаше случай кортежа на някакъв сенатор беше -преценил- че някакъв дядо с някакъв кашон е опасност и го бяха неутрализирали в една канавка... ако ти кажа къв шум се вдигна и после имаше уволнения, наказания, пренаписване на rules of engagement и тн... преди няколко месеца в кортежа на бидона се беше блъснал някакъв (как не знам) ама нито го направиха на решето нито окъсиха еку-то на колата като приближи...
но аз говоря за всичките други кортежи които са неескортирани- основно посланници, текущи кандидати за големи политически постове, шефове на огромни компании и тн важни ама не знакови в политиката фигури. там политиката винаги е "low key" - колкото по- малко шум се вдига и не-абразивно е придвижването, толкова по- качествен е кортежа. кара се може би 5-10км над скороста на трафика и пилотната леко "мяука" на заблеялите се... като се стигне задръстване не се правят опити да се надвие трафика със аудио и звуково разбутване. правят си периметъра и всеки си гледа зоната и си седят кротко.
защо така? защото кортежа като основна част в защитната структура на вип е отживелица.
... защото тактическо нападение над кортеж не си струва усилието. има много по-лесни и по- малко рисковани начини да докоснеш "товара"... и това го учат от доста време насам по разните вип-протекшън академии... затова всичкото пънене на кортежите и винаги каране като че пилотката е хамър х1 с 50 калибрена картечница на кула (както караха едно време във ирак) е точно опиянението на власт и е а абсолютно безсмислено като защитна стойност... освен ако не си както казах в багдад и всяко спиране е риск да те почнат с рпг-та и да стане кочината... ама в цивилизования свят това става само по филмите...
Работил съм с екипите на няколко от най-сериозните държавници в света - всички са на мнение, че правим чудеса от храброст за да се случат нещата с наличното![]()
за това две мнения няма- количеството арогантност, наглост и усещането за безнаказаност отнесено към това което имате като материална база и това което можете реално ако някой ви загради и ви почне- е чудо. не бъркай да мислиш, че това е обида. напротив- спуснали са ви някаква рамка на една отживяла школа и вие сте сте постарали да я изпълните на 120% със на практика никаква техника. един вид- за това което са ви казали да правите- сте железни. познавах много от вас едно време. друга тема. идеята ми е, че сега цялата тази рамка и подход са грешни. но няма кой да я оправи защото... толкова си можеме като лидерство и далновидност и съобразяване с текущата реалност.
цялата ми мисъл е, че единствената полза от кортежа в наши дни е да стигне някъде една идея по- бързо. функцията му за сигурност обаче е силно преекспонирана и в наши дни на практика несъществуваща. а ако толкова иска някой да стигне някъде бързо- да го качат в една линейка дет се вика. тя също има сирена и лампа, пак се движи доста бързо ама никой не е изблъскала от пътя и като цяло са доста неебразивни... кортежите трябва да са на същия принцип- умерено използване на лампи и сирени, сигурно каране грубо в рамките на здп, по-малко привличане на внимание, флуидно придвижване чрез планирано позициониране на пътя и -нулева- агресия освен ако няма ясна индикация, че тоя дето ти е влязал в неприкосновенната зона е със лоши намерения..
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Някой има ли реална представа от 'уоки токи'-та в frs-обхвата (може и GMRS) ? Тези 'Баофенг' наистина ли са добри? Модели с блутуут-съвместимост? Какво е качеството на звука, лесна ли е настройката и т.н. впечатления.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Те за добри са добри ама за какво?!
Първо почти всичко дето е "добро" е с лиценз.
След лиценза вече има и "по-добри".
Аз ползвам цифрови мотороли по около 1000лв парчето като ми се налага.
Много по-добре и чисто се чува.Много по мощни са.Искат си лиценз,защото са мощни.
Но и те не са панацея.Някой път си трябват и репитер,но пак казвам зависи за какво.
Има доста по-евтини варианти за автомобил да речем дето ще се по-мощни.
Абе много варианти има.
Примерно покриваме 10-20км с 10 станции като теглим проводник и пак като има много дерета се налага който чува да преповтаря за тия дето не чуват.
Ако примерно първи и трети се чуват,но втори чува само трети,но не и първи в редицата и т.н.
А при нас грешките трябва да се отстраняват в рамките на няколко секунди,че големи бели могат да станат.

Първо почти всичко дето е "добро" е с лиценз.
След лиценза вече има и "по-добри".
Аз ползвам цифрови мотороли по около 1000лв парчето като ми се налага.
Много по-добре и чисто се чува.Много по мощни са.Искат си лиценз,защото са мощни.
Но и те не са панацея.Някой път си трябват и репитер,но пак казвам зависи за какво.
Има доста по-евтини варианти за автомобил да речем дето ще се по-мощни.
Абе много варианти има.
Примерно покриваме 10-20км с 10 станции като теглим проводник и пак като има много дерета се налага който чува да преповтаря за тия дето не чуват.
Ако примерно първи и трети се чуват,но втори чува само трети,но не и първи в редицата и т.н.
А при нас грешките трябва да се отстраняват в рамките на няколко секунди,че големи бели могат да станат.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
За комуникация между мотористи. 3-5км максимум е достатъчно, стига да работи и в пресечена местност.
Ex: 96' BMW318ti

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Няколко думи за най-новото поколение, знам че са много по-добри от нас и се опитвам да ги разбера, ама не винаги успявам
(Мразя и никога няма да се съглася с думите тип - "еee, ние едно време кви бяхме, тия младите ся за нищо не стават"
)
Идеята ми е, че разчитат прекалено много на технологиите и стават мързеливи. Ама аз не разбирам, щот съм old school
Одеве звъни големия ми син и вика, Тате тука имам една много дълга задача по математика за домашна, да ми помогнеш - ще я сметнеш за нула време в power bi или на excel - да не си губя времето
А той, за сега няма excel на компютрите - умишлено
Викам, аз ще ти я сметна за нула време, ама тва не е начина.
Сетих се нещо, и му викам, като каза за дългите задачи, ся ще ти покажа една дърта снимка . В 11 клас бях направил някои неща
и математичката в края на годината ме вдигна на дъската пред целия клас, за годишна оценка.
Баси задачата ми даде - цялата черна дъска + ония допълнителните крила къде се сгъваха, трябваше да ги изпиша, за да намеря решението
Целия клас се хилеше и някой ми направил снимка - как всичко изписано с тебешир.
Пратих му тая снимка и му викам, ей тва е дълга задача пич, без ексел и не знам си кво. Сядаш и решаваш !!! В училище и по изпитите, нямаш ексел и други. Мислиш и решаваш на ръка.
И той - баси колко сте били изостанали. Пълен old school
Казах му, ся сядаш и решаваш. Като я решиш, ми се обаждаш и ТИ ще ми казваш кви формули да пиша в ексел, да видим правилно ли си сметнал.
Ми справи се перфектно. И ми вика, ся за кво ми загуби времето да смятам на ръка. И беше "леко" ядосан

(Мразя и никога няма да се съглася с думите тип - "еee, ние едно време кви бяхме, тия младите ся за нищо не стават"

Идеята ми е, че разчитат прекалено много на технологиите и стават мързеливи. Ама аз не разбирам, щот съм old school

Одеве звъни големия ми син и вика, Тате тука имам една много дълга задача по математика за домашна, да ми помогнеш - ще я сметнеш за нула време в power bi или на excel - да не си губя времето

А той, за сега няма excel на компютрите - умишлено

Викам, аз ще ти я сметна за нула време, ама тва не е начина.
Сетих се нещо, и му викам, като каза за дългите задачи, ся ще ти покажа една дърта снимка . В 11 клас бях направил някои неща

и математичката в края на годината ме вдигна на дъската пред целия клас, за годишна оценка.
Баси задачата ми даде - цялата черна дъска + ония допълнителните крила къде се сгъваха, трябваше да ги изпиша, за да намеря решението

Целия клас се хилеше и някой ми направил снимка - как всичко изписано с тебешир.
Пратих му тая снимка и му викам, ей тва е дълга задача пич, без ексел и не знам си кво. Сядаш и решаваш !!! В училище и по изпитите, нямаш ексел и други. Мислиш и решаваш на ръка.
И той - баси колко сте били изостанали. Пълен old school

Казах му, ся сядаш и решаваш. Като я решиш, ми се обаждаш и ТИ ще ми казваш кви формули да пиша в ексел, да видим правилно ли си сметнал.
Ми справи се перфектно. И ми вика, ся за кво ми загуби времето да смятам на ръка. И беше "леко" ядосан

Последна промяна carmanf1 на 13 Фев 2024, 22:04, променена общо 2 пъти
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
ildivvy написа:Някой има ли реална представа от 'уоки токи'-та в frs-обхвата (може и GMRS) ? Тези 'Баофенг' наистина ли са добри? Модели с блутуут-съвместимост? Какво е качеството на звука, лесна ли е настройката и т.н. впечатления.
https://online-mall.bg/product/dvubando ... 128-kanala
Aз ползвам тези в планината на ски и няма проблем - нито с релеф , нито с батерия . Обхват може би до поне 10 км. в пресечена местност си има ,че и повече , железни са