Политическа.
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Политическа.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
А за възпитанието дали е насила, току що НАСИЛА взех флумастера от малката щерка, която е решила, че той се яде и е много вкусен. След това и обясних, че така не се прави. Сигурен съм , че след малко пак ще го лапне и пак НАСИЛА ще и го взема, даже и рев може да има. Може би да я зачакам доброволно и пожелание да го изяде или остави, м?
Хм,хм...
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Няма нищо лошо държавата да се включва във възпитанието - и на малките, и на не толкова малките. Че в масовия случай ... по-добре крушата да падне колкото може по-далеч от дървото.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
До колкото знам анархонихилистичната религия още не е силно разпространена в България , даже точно обратното . Макар да имаме изявен последовател във форума , скоро няма да попадне в тренда на дневния ред . Иначе такива без армия който мине ги клеца , само няколко държави по света от сорта на кирибати самоа науру микронезия и подобни нямат армия . Така че който се счита за пацифист и анархонихилист може да емигрира съвсем спокойно там . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
... аз като се замисля, почти всичко дето ме е направило човек съм го научил не съвсем по собствено желание 

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз не се съмнявам, че има хора, които искат държавата да им възпитава децата... то има хора, които искат и държавата да живее вместо тях дори.
За латинския... хубав цитат, ама аз не съм пацифист. За мен на насилието трябва да се отговаря с насилие.
Рационализация, която да оправдае неприятните неща, които си преживял. В същност всичко, което преживяваш те прави човека, който си (и доброто и лошото) и никой не може да го преживе вместо теб или като теб. Факт е, че в живота като цяло има доста трудности и всеки си намира някакво "оправдание" защо му се случват, но то е само това... от там идва тенденцията хората да търсят някаква религия или да вярват в суеверия, просто психологически трик. Също така survivorship bias. Затва има една приказка - one man's medicine is another man's poison.
За латинския... хубав цитат, ама аз не съм пацифист. За мен на насилието трябва да се отговаря с насилие.
alx написа:... аз като се замисля, почти всичко дето ме е направило човек съм го научил не съвсем по собствено желание
Рационализация, която да оправдае неприятните неща, които си преживял. В същност всичко, което преживяваш те прави човека, който си (и доброто и лошото) и никой не може да го преживе вместо теб или като теб. Факт е, че в живота като цяло има доста трудности и всеки си намира някакво "оправдание" защо му се случват, но то е само това... от там идва тенденцията хората да търсят някаква религия или да вярват в суеверия, просто психологически трик. Също така survivorship bias. Затва има една приказка - one man's medicine is another man's poison.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Аз съм против задължителната военна служба.
Няма нужда всички да са обучени да оцеляват в тежки условия и да взимат жизненоважни решения под постоянен стрес и гърч. По мои наблюдения много хора могат да са пълноценни и да допринесат повече за обществото и без този опит, да не говорим за трайните вреди, които може военната служба да донесе
.
Всеки 18 годишен пълнолетен младеж трябва да реши за себе си какъв път да избере. По наше време аз (и много други предполагам) щяхме да служим и да не беше задължително, защото го виждахме не просто като дълг, а чест и привилегия.
Това, което е хубаво да се направи е , вместо да купуват безсмислена техника, като в САЩ армията да ти плати висшето образование, или някакъв вид професионално обучение след Х години служба. Така ще се привлекат повече мотивирани младежи и има по-голям шанс да се развие някаква отбранителна доктрина...
Няма нужда всички да са обучени да оцеляват в тежки условия и да взимат жизненоважни решения под постоянен стрес и гърч. По мои наблюдения много хора могат да са пълноценни и да допринесат повече за обществото и без този опит, да не говорим за трайните вреди, които може военната служба да донесе

Всеки 18 годишен пълнолетен младеж трябва да реши за себе си какъв път да избере. По наше време аз (и много други предполагам) щяхме да служим и да не беше задължително, защото го виждахме не просто като дълг, а чест и привилегия.
Това, което е хубаво да се направи е , вместо да купуват безсмислена техника, като в САЩ армията да ти плати висшето образование, или някакъв вид професионално обучение след Х години служба. Така ще се привлекат повече мотивирани младежи и има по-голям шанс да се развие някаква отбранителна доктрина...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
https://www.segabg.com/node/7806
След като дадохме почти 3 милиарда лева за самолети , сега се циганим да отделим няколко милиона годишно за 1000 наборника . По добра инвестиция в млади патриотично настроени хора няма как да направи държавата . Това е инвестиция в бъдещето на българската армия защото има не малко хора които биха служили при някакви приемливи условия . Но трябва да се направи грамотно и да не се ощетяват хората с подобни дейности . Не става въпрос за връщане на старата казарма със старите срокове на служба и огромен наборен контингент , въпроса е за нов модел съобразен със съвременния опит и нужди на армията .
След като дадохме почти 3 милиарда лева за самолети , сега се циганим да отделим няколко милиона годишно за 1000 наборника . По добра инвестиция в млади патриотично настроени хора няма как да направи държавата . Това е инвестиция в бъдещето на българската армия защото има не малко хора които биха служили при някакви приемливи условия . Но трябва да се направи грамотно и да не се ощетяват хората с подобни дейности . Не става въпрос за връщане на старата казарма със старите срокове на служба и огромен наборен контингент , въпроса е за нов модел съобразен със съвременния опит и нужди на армията .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Jordana
- старши ентусиаст
-
От 30 години няма соц армия , сега има НАТО . Така че подигравките с НАТО армията няма общо със соц носталгията . Аз освен това не съм соц носталгик , аз съм за възраждане на българската армия щото тия 30 години демокрация я превърнаха в пародия каквато не е била никога досега .
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Гледам пак сте подхванали любимата ми тема за казармата
И как по-точно ще се научи да се оправя сам като за нищо не мисли?
Хранят го, поят го, има къде да спи, няма никакви грижи, освен да козирува на някой тъп фатмак дето ако му размениш обувките и не може да се прибере до вкъщи...

Superexstatic написа: Дори само от гледна точка на едни 6 месеца отделяне от мама и тати са добро навлизане в живота за всеки 18-9 годишен пикльо. Малко или много ще се понаучи рЕзко да се оправя сам.
И как по-точно ще се научи да се оправя сам като за нищо не мисли?
Хранят го, поят го, има къде да спи, няма никакви грижи, освен да козирува на някой тъп фатмак дето ако му размениш обувките и не може да се прибере до вкъщи...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Хранят го и го поят, вярно. Но не когато и с каквото иска.
Става когато му кажат, а не спи до обед.
Прави каквото е наредено и не се ослушва.
И да мрънкя нема кой да го чуе.
Вместо да иде да пие бира в 10 часа, ще иде на занятие.
Сам се грижи за дрехите си, кревата си и зачисленото му имущество, а не чака мама да го изпере и облече.
Още да продължавам ли?
Става когато му кажат, а не спи до обед.
Прави каквото е наредено и не се ослушва.
И да мрънкя нема кой да го чуе.
Вместо да иде да пие бира в 10 часа, ще иде на занятие.
Сам се грижи за дрехите си, кревата си и зачисленото му имущество, а не чака мама да го изпере и облече.
Още да продължавам ли?
Хм,хм...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
И като махнем битовизмите, които са си важни де, важен урок е, че всички са хора. Някои са циганета, някои са глупави, други нахални, идиоти, всякакви. Но всички са заедно. Че кат гледам тука у форУмо има няколко такиви дето си мислят че са амнайсо поколение лордове със синя кръв и всички останали са некви дето само им се моткат в краката.
Разбира се, няма гаранция , че ще си научиш уроците. Може да не ги, може съвсем различно да ти се отрази. Но повечето ще научат все нещо ако не всичко.
Разбира се, няма гаранция , че ще си научиш уроците. Може да не ги, може съвсем различно да ти се отрази. Но повечето ще научат все нещо ако не всичко.
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
На тая база и формат - група хора изолирани от външния свят изпълняват мисии ...някои станаха милионери . А обществото зяпа с виснало чене разни бигбрадъри ферми сървайвъри и подобни простотии , без да си дава сметка че това е имитация на воинския бит дисциплина и взаимоотношения субординация и т.н .
Обаче когато това трябва да стане в името на обществото и защита на България , почват въртелите и шикалкавеното тип Кулагин проваля мисия .
Обаче когато това трябва да стане в името на обществото и защита на България , почват въртелите и шикалкавеното тип Кулагин проваля мисия .