Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Политическа.

Мнение от seimo » 04 Сеп 2020, 14:24

Подкрепям го напълно.
https://youtu.be/yQkcdYXRls0

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Сеп 2020, 15:04

steeN написа:
alx написа:...

Виж сега тази логика ми е до болка позната. Съвсем отговорно мога да ти заявя, че се свежда до следния принцип... "Болен съм от апандесит и искам да ме оперира доктор, който е бил болен от апандесит."

това което си написал няма нищо общо с това което се опитвам да ти кажа. използвайки твоята аналогия по-скоро е следното "знам, че с апендисит ти е добре и нямаш оплаквания, ама на мене ми го махнаха и мога отговорно да ти заявя, че без него е по-добре".

все едно. разбрахме се. няма начин да ти се обясни нещо дето трябва да минеш през него за да имаш (психическия) капацитет, че да може да ти се обясни.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 04 Сеп 2020, 15:34

alx написа:
steeN написа:

Виж сега тази логика ми е до болка позната. Съвсем отговорно мога да ти заявя, че се свежда до следния принцип... "Болен съм от апандесит и искам да ме оперира доктор, който е бил болен от апандесит."

това което си написал няма нищо общо с това което се опитвам да ти кажа. използвайки твоята аналогия по-скоро е следното "знам, че с апендисит ти е добре и нямаш оплаквания, ама на мене ми го махнаха и мога отговорно да ти заявя, че без него е по-добре".

все едно. разбрахме се. няма начин да ти се обясни нещо дето трябва да минеш през него за да имаш (психическия) капацитет, че да може да ти се обясни.

Добре приемаме, че няма да разбера какво ще ми даде казармата докато не мина през нея(което е абсурдно, но да го допуснем). Минавам там едни 3-6-9-12м вътре, излизам поумнял и сичко точно. А ако въпреки всичко, след това не ги проумея тия ползи или ги проумея ама преценя, че за мен те не си струват това време? Ти ли ще ми го върнеш или държавата? Как пък не проумяхте вие, че това НАСИЛА да караш някой да върши нещо, не е ок в 21ви век?! Дори и това нещо да е за негово добро(според теб разбира се, щото ти си по-умен от него и знаеш по-добре кво е добро за него).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 04 Сеп 2020, 15:56

b_u_b_o написа:
alx написа:
steeN написа:

Добре приемаме, че няма да разбера какво ще ми даде казармата докато не мина през нея(което е абсурдно, но да го допуснем). Минавам там едни 3-6-9-12м вътре, излизам поумнял и сичко точно. А ако въпреки всичко, след това не ги проумея тия ползи или ги проумея ама преценя, че за мен те не си струват това време? Ти ли ще ми го върнеш или държавата? Как пък не проумяхте вие, че това НАСИЛА да караш някой да върши нещо, не е ок в 21ви век?! Дори и това нещо да е за негово добро(според теб разбира се, щото ти си по-умен от него и знаеш по-добре кво е добро за него).

Не ти не разбираш :mhihi: . Няма как да излезеш от там и на момента да се чувстваш поумнял или че те е научила на нещо. Излизаш мразейки я и лееека полека след 20 години да речем вече си спомняш с носталгия и решаваш че е била за твое добро както в случая доста хора милеят за нея. Обаче те са били там като деца има огромна разлика. Хвани някой на 30+ с лапета и сериозна работа или бизнес и го пусни там 6-9месеца да мете някой плац. После го питай след 20 години ако го намериш из чужбина как му е повлияла добре казармата :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 04 Сеп 2020, 16:22

Мен не ме хвана, че я махнаха същата година, когато завършвах, но тук си е прав alx. Дори само от гледна точка на едни 6 месеца отделяне от мама и тати са добро навлизане в живота за всеки 18-9 годишен пикльо. Малко или много ще се понаучи рЕзко да се оправя сам. Eстествено, че има и изключения, за които е загубено време, но на фона на масово разглезената младеж такива са по-скоро единични бройки. Така или иначе вече няма никакво значение, че всички поделения са в трагично състояния и няма никакъв шанс да я върнат
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Сеп 2020, 16:26

b_u_b_o написа:[излизам поумнял и сичко точно. А ако въпреки всичко, след това не ги проумея тия ползи или ги проумея ама преценя, че за мен те не си струват това време?

... не излизаш поумнял :bchug: ... излизаш различен. има огромна разлика. и научаваш там нещо което е универсално полезно независимо с какво ще се захванеш- научаваш да слушаш и да изпълняваш и да се подчиняваш (често от/ на по-глупави от тебе). от там житейски има две положения- или слушаш и те водят (и си знаеш и нямаш проблем с това) или водиш - ама за да водиш трябва да се научиш първо да те водят... и кръга се затваря.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 04 Сеп 2020, 16:43

Училището насила ли е БУБУ? Не е по желание, нали ?
Възпитанието на деца според таб дали пак не е насила?
Тва е същата работа като некой да няма деца и да обяснява кое как е. Абсурдно е да го схване.
А поделенията не са толко зле колкото си мислите. Вече са Формирования и ги пообикалям чат пат служебно. Та желание да има само.
Тулупи е имало винаги и навсякъде. Шапкари, ко да ги правиш. Ама далеч, далеч не всички са такива.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Сеп 2020, 16:45

Ако ти е такава аналогията, значи ми казваш "аз имам апандесит, значи всички имат апандесит и трябва да им го махнем". :lol: Това е много неподходящо мислене, особено ако трябва да водиш хора... и го знаеш, обаче поради някаква причина си се запънал с тази казарма, защото си имал положителен опит от там (което не е толкова невероятно при условие, че сам се хвалиш че си бил в най-елитното поделение... ама нали се сещаш, че няма всички да ги пратят там?). Темата е много по-дълбока от колкото я представяш и в крайна сметка няма да я изчистим във форума, това е ясно. :bchug:

Superexstatic написа:...

А бе стига с тия битовизми. Не всички са живяли с техните до 30 нали разбираш и това. Знам, че има някакъв специфичен опит на софиянци, които дори като студенти си остават с родителите да им готвят и перат, ма не е така за останалата част от България :lol:
А тва пък да чакаш държавата да ти възпитава децата, заеби просто дори не знам как да го коменирам... и то не къде ми в казармата.
Последна промяна steeN на 04 Сеп 2020, 17:12, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 04 Сеп 2020, 17:07

Моджо написа:Училището насила ли е БУБУ? Не е по желание, нали ?
Възпитанието на деца според таб дали пак не е насила?
Тва е същата работа като некой да няма деца и да обяснява кое как е. Абсурдно е да го схване.

Баси сравненията, МоджУ честно :lol: Не знам, неходещите на училище да ги грози затвор, но може би според теб това би била правилната мярка. Възпитанието на деца пък какво общо има, мене не са ме възпитавали на сила, а теб?

Тая приказка с имането на деца ми е любима с нея няма как да споря, предполагам чак като отгледаш 2-3 деЧиня и почваш да ги разбираш яко нещата....ма е късно вече, те са пораснали и са изпУщени :mhihi:

Толкова да нямате аргументи, че направо е забавно :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 04 Сеп 2020, 17:11

Говорим дали е насила или не е. Затвора не знам къде го намеша.
Насила ли е или е доброволно и пожелание да ходиш на училище ?
И да възпитанието е насила дотолкова доколкото те карат/учат/натискат да правиш неща, които може и да не искаш да ги правиш.
Ако искаш да сменим думата "насила" с "принуда", че явно не я разбираш правилно. Насила не значи бой и шамари. Всеки е възпитан насила, даже и да не ти се вярва. Особено пък като малък. Такка под 10 примерно
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 04 Сеп 2020, 17:16

Т.е. има нещо друго задължително, значи всичко каквото ни хрумне трябва да е задължително, така ли? Желязна логика.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 04 Сеп 2020, 17:18

Моджо написа:Говорим дали е насила или не е. Затвора не знам къде го намеша.
Насила ли е или е доброволно и пожелание да ходиш на училище ?
И да възпитанието е насила дотолкова доколкото те карат/учат/натискат да правиш неща, които може и да не искаш да ги правиш.
Ако искаш да сменим думата "насила" с "принуда", че явно не я разбираш правилно. Насила не значи бой и шамари. Всеки е възпитан насила, даже и да не ти се вярва. Особено пък като малък. Такка под 10 примерно

тоя пост ме кара насила да си счупя насилената главата в насилно построената стена :bowdown: :bowdown: :banghead: .
Колега не се насилвай и да пишеш, защото някой насила те кара и да пишеш сигурно
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 04 Сеп 2020, 17:18

Тоест НАСИЛА /Задължително/По принуда има много други неща, не е само казармата. И такъв довод , че понеже била насила не ставала не е никакъв довод
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 04 Сеп 2020, 17:36

Ти казваш точно, че щом нещо има на сила/принудително/задължително... значи всичко задължително и принудително е ОК :mhihi:
Т.е. някакъв абсурден логически скок... подобна глупост на "трябва да плащам данъци следователно е ОК да ме карат да работя в ТКЗС-то" :mhihi:
Ако случайно си забелязал в законите пише какво трябва да не правиш в общия случай. Не е случайно, щото не е работа на държавата
да ти казва какво трябва да правиш, а какво не трябва (и то с някаква аргументация, че вредиш на останалите, не произволно)...
е това е ако живееш в свободна такава де, особено след като станеш пълнолетен. Ма както и да е нивото тука удари дъното.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 04 Сеп 2020, 17:52

Стинка бе, не казвам това. Къде ме фърляш в трета глуха.
Айде така да го кажем, това, че нещо е "насила" не значи, че непременно е лошо. Така по-ясно ли е ?
По обратната логика пък какво да кажем - ми казарма по желание, ми що и училището да не пожелание...примерно. Не е ли така?
Или що па да спазвам законите, ми те не са ли вид насилие. Ми я па искам да карам с 200 и ко? Колата го може, аз го мога що пък не. Ама те принуждават да караш с по-малко, нали? Иначе те наказват.
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата