Новите BMW-та май ще стават все по-грозни?
Модератор: Общи модератори
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Re: Новите BMW-та май ще стават все по-грозни?
Spunky написа:Top Gun Maverick написа:Затова ще си караме старите.
Ама верно. Пада ми се няколко пъти Г60 под наем и минах няколко хиляди километра с такива. Динамично са ок, със сигурност ъпгрейд от предните цивилни 5ци, но инфонтеймънта ме побърква и е стъпки назад в използваемост. Дори "копчетата" дето са оставили на централната конзола са тегави за ползване и всичко е хаптик. Такива глупости ми затвърждават позицията, ясно че е щото остарявам, но предпочитам да не ме шпионират и в купето.
Началото на края на семейните скандали и извънбрачните връзки

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Don_Diego написа:Днес докато пътувах рових да си извадя някаква техническа информация за пътуването (температури на гуми, флуиди и тн) и добре, че я бях пуснал на круиз контрол да си следи дистанция, скорост, лента и каквото друго може докато се добера до тази информация
Вземи си Е34 и ги намери в нейното меню, там е по-юзър френдли дизайна

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ама наистина е супер усложнено и сбъркано менюто на новите модели
На Х1цата виждам как съм си настроил някакви неща и почти не пипам да търся каквото и да било защото е изключително объркващо и дразнещо
Не знам кой им позволява да правят подобни инфотеймънт системи, но са си направо опасни защото вниманието ти отива на 100% в тях когато искаш нещо

На Х1цата виждам как съм си настроил някакви неща и почти не пипам да търся каквото и да било защото е изключително объркващо и дразнещо

Не знам кой им позволява да правят подобни инфотеймънт системи, но са си направо опасни защото вниманието ти отива на 100% в тях когато искаш нещо
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Автомобилните производители са тотално резистентни на UX дизайн.
Не една и две софтуерни компании са им предлагали дизайнерите си, ма нъц!
Вистеон, които отговарят за хардуерната разработка на клъстерите на доста автомобилни компании също са излизали с дизайнерски предложения за по-улеснена работа, ма и там нъц и то голям.
Безумията ще продължават докато не започнат много масови сакатлъци и не се намесят шибаните регулатори.
Не една и две софтуерни компании са им предлагали дизайнерите си, ма нъц!
Вистеон, които отговарят за хардуерната разработка на клъстерите на доста автомобилни компании също са излизали с дизайнерски предложения за по-улеснена работа, ма и там нъц и то голям.
Безумията ще продължават докато не започнат много масови сакатлъци и не се намесят шибаните регулатори.

Вярно си е това с UX дизайна.
Например в г20 - за да вкл/изкл. климатика трябва да натиснеш копче, след това да минеш през 2 менюта.
К'во му беше на доброто, старо копче он/офф.
Аз климатика почти не го пипам, стои си включен. Ако ми потрябва го вкл/изкл. гласово, вместо да минавам през менюта.
Ама баща ми не обича климатик, давам му колата и не може да се оправи с един климатик
Например в г20 - за да вкл/изкл. климатика трябва да натиснеш копче, след това да минеш през 2 менюта.
К'во му беше на доброто, старо копче он/офф.
Аз климатика почти не го пипам, стои си включен. Ако ми потрябва го вкл/изкл. гласово, вместо да минавам през менюта.
Ама баща ми не обича климатик, давам му колата и не може да се оправи с един климатик

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Дизайнерския отдел на БМВ ми е като Манчестър Юнайтед - огромни разходи с все по-лоши резултати. 

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Don_Diego написа:Положението е "Добре, че колите стават автономни, че да можеш да си ровиш в менюто"![]()

Малко по-груб съм:
Колите стават все по "умни" , щото шофьорите явно стават все по-глупави.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
немо написа:Don_Diego написа:Положението е "Добре, че колите стават автономни, че да можеш да си ровиш в менюто"![]()
Абсолютно !
Малко по-груб съм:
Колите стават все по "умни" , щото шофьорите явно стават все по-глупави.
Аз не познавам нито 1 шофьор който се кефи на тия новите дисплей и липса на копчета. Може и да ти харесва на картинка, ама в момента в който седнеш да го ползваш се хващаш за главата. Това си го наложиха изцяло производителите, без да има грам деманд за него. Просто последните години се пести от всичко възможно, включително и от копчета. Може и по Китай да се кефят де
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
По гадно е без копчета, но се свиква. Имаме такава кола.
Да по неудобно е, но чак ужасно не, като свикнеш е ок.
Да по неудобно е, но чак ужасно не, като свикнеш е ок.