Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

iOS тема

Мнение от b00st » 21 Сеп 2014, 21:32

Няма база за сравнение, реално и ценообразуването е друго. Там е по-евтин, с договор е без пари направо, ама месечните им такси не са като в БГ. Без договор струва $650 апарата, но там нямаш ддс в цената. Това важи и телефони, компютри, коли...Като цяло не е чак евтино, но ако вкараме стандарта на живот, там не е никакъв проблем да си купуваш такъв премиум телефон всяка година.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: iOS тема

Мнение от DigitalExile » 21 Сеп 2014, 21:34

Така е, а и реално ако погледнем над нещата телефон като Lenovo S860 ще върши същата работа като iPhone с разликат,че Lenovo-то струва 200$ ( винаги съм бил на мнение,че за Андоид телефони много пари не трябва да се дават !). Истината е,че не всеки може да си позволи iPhone и още една истина е, че само който не е ползвал iPhone плюе по него. Android е найстина гадна система,но върши същата работа като цяло това което мога да правя на iPhonе-а мога да го правя и на телефон от 200$ и хората си казват защо да даваме по 700$ които и без това нямаме? Когато можем да вземем нещо за 200$ което върши същата работа реално и не са ли прави от една страна ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Сеп 2014, 22:00

В крайна сметка има всякакви продукти на пазара за всякакъв вкус... Не виждам нищо лошо в това. Всеки има избор. Топ моделите на Самсунг да не са много ефтини и те?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 21 Сеп 2014, 22:06

По скъпи са даже, и пак са с андроид. Затова и казах,че няма смисъл от такъв телефон по добре Lenovo за 200$ :lol: (поне знаеш,че не си си дал парите на вятъра) :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Сеп 2014, 22:52

Ама Леновото е 5,3" и може да си режа луканка на него :mhihi: Недейте почвайте пак с андроидите в тази тема, моля :lol:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 21 Сеп 2014, 23:02

Някои не ме разбраха, за това правя малко уточнение. Нямам предвид и съм много далеч от мисълта, че българите, които не могат да си позволят "ябълката" са хейтъри, а че ценовата политика на компанията е съобразена с определен пазар, част от който ние не сме, и за този пазар телефонът е, хайде не евтин, но повече от достъпен.
държавата ми прибира всяка година повече от три ябълки, и поне една от тях отива в някой "социално слаб", който да се перчи, че има най-якия телефон.

^ това най-малко е проблем на Apple и техния iPhone...
"България е място, на което около 200 000 души използват iPhone 3GS, 4, 4S или 5. Това показва последната статистика на компанията."

С предположените от мен числа по-скоро имах предвид бройките, които се продават от един модел от мобилните оператори. Като разделим тези 200 000 на 4 модела прави 50 000, от които много са донесени/поръчани от чужбина и т.н., но както и да въртим сметката сме далече от 9 милиона и то само за първата седмица... Което ме връща отново на тезата, че iPhone не е скъп телефон, не и за пазара и таргет групата, за които е предназначен. Това, че българинът обича да се надскача и да доказва незнайно какво на незнайно кого е съвсем друга тема...

User
Аватар

iOS тема

Мнение от b00st » 21 Сеп 2014, 23:19

Apple не знаят, че има държава наречена България. Тях за Китай не им дреме толкова, кво остава за източна европа. Мтел сигурно им досаждат с някви бройки всяка година и така. Това за надскачането е точно така и е отличителна черта, ама нали по тия чалготеки трябва да сме вървежни...
Хората със сбъркани приоритети са често явление по нашите ширини.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Din » 22 Сеп 2014, 8:19

b00st написа: Тях за Китай не им дреме толкова, кво остава за източна европа

А не като да не им дреме се пак там ВА сглобяват :winky: ида не съм изцяло офф,вярно ли е че приложенията ще спрат да функционират ако си с стар ИОС.
И да е по ясно както се случи с скайп ако не си с най новия не работи
Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 22 Сеп 2014, 10:11

Става въпрос строго от към продажби. Те много работи се правят в Китай, ама там не ги купуват, ами заминават по корабите. Китайците си имат тамошни марки - по-рано в темата има даже примери с поддръжници :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: Porsche Carrera GT

Мнение от AVK » 22 Сеп 2014, 10:46

Ето едно доста подробно ревю на 8-цата.

http://www.imore.com/ios-8-review

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 22 Сеп 2014, 10:53

Не мога да приема ,че някой си позволи да омаловажи 42 000 000 ползватели на различни модели айфони в Китай :winky: .
Относно цената на продукта-за нормален ''западняк'' айфон не е скъп телефон.
Цените на новия айфон 6 са -за 16Гб 709 евро,за 64Гб 819 евро а айфон 6+ почва от 809 евро.Като погледна ''топ'' моделите на самсунг и ЛГ -ми същата работа.
Да не говорим че в областта в която живея масово студентчетата началните курсове имат поне по един айфон и макбук,учениците от средните училища също.Да не говорим че 5ЕС 16 го пуснаха за 399 евро при двугодишен договор за по 30 евро на месец,което е по ниско от моя сегашен абонамент.......

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Сеп 2014, 12:12

Din написа: ида не съм изцяло офф,вярно ли е че приложенията ще спрат да функционират ако си с стар ИОС.
И да е по ясно както се случи с скайп ако не си с най новия не работи

Вероятно не. Не им е политика. Ако си със iOS 6... може и да спре вече нещо, но със 7-ца не би трябвало да има скоро проблем. На едно приятелче с 3г спряха да му работят приложенията, но той не го ъпдейтваше и беше с някаква дърта версия от 2007-2008 година :lol: Беше някакъв разкодирван и щял да се заключи :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: MB W210 270CDI
Мечтае да кара: USS Enterprise
Детайли за колата: Ако искаш да ти кажа къде държа и ключовете ?

Мнение от glav4o » 22 Сеп 2014, 13:20

Някой може ли да отключва фабрично заключена 4ка или поне да ме насочи към някой ? Взе ми нервите тоя боклик :ranting:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 23 Сеп 2014, 0:57

Днес направих чист рестор на 5S-a направо литна. преди т'ва бях ъпдейтнал през компа от 7.1.2 на 8.0 и нещо не вървеше хич добре. :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 23 Сеп 2014, 9:26

jorsenbmw написа:Не мога да приема ,че някой си позволи да омаловажи 42 000 000 ползватели на различни модели айфони в Китай :winky: .
Относно цената на продукта-за нормален ''западняк'' айфон не е скъп телефон.
Цените на новия айфон 6 са -за 16Гб 709 евро,за 64Гб 819 евро а айфон 6+ почва от 809 евро.Като погледна ''топ'' моделите на самсунг и ЛГ -ми същата работа.
Да не говорим че в областта в която живея масово студентчетата началните курсове имат поне по един айфон и макбук,учениците от средните училища също.Да не говорим че 5ЕС 16 го пуснаха за 399 евро при двугодишен договор за по 30 евро на месец,което е по ниско от моя сегашен абонамент.......

миналата година чаках 2 месеца за 5S, не е като да не се продават.

а за macbook-овете понякога може и да е по-оферта да платиш повече първоначално за macbook, отколкото за някой евтин acer и т.н.
докато бях в университета съм се нагледал на глупости в евтините лаптопи..

сега гледам, че тук го предлагат 16-гигабайтовия 6 за 24 вноски по 165крони, което идва около 1000 лева(без договор, ама аз договора си го имам и сега). така, че не е толкова зле.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата