СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от drifty » 12 Яну 2024, 10:10

TheDriver написа:Моите коли само навън стоят и наблюденията са ми, че врата която се ползва най-често(шофьорската) има най-големи луфтове по всички повърхности съответно по-лесно се отваря като замръзне.

Това с уговорката, че са еднакво огряни от слънцето. Ако пасажерската е ограяна е ясно, че там ще се опитва.

Иначе, ако не е пред вас и не можеш да пуснеш сешоар - суха топла кърпа, запалка(много внимателно).

И аз винаги пробвам шофьорската, логично е това, което колегата написа.

Аз на предния голям сняг си сложих стъргалката в колата и я мъкнах сума време, все се размества и я закачам като сядам в колата. Преди седмица я махнах в багажника и заваля сняг :D. Добре, че не беше студено та лесно отворих багажника, но пък беше достатъчно студено да не падне всичкия сняг в багажника.

Имаше един виц:
- Твоят опел пали ли на -20?
- Не знам, той от -15 нататък не се отваря :D.

Щом е комби не можеш ли да влезеш през багажника просто? Би трябвало той да се отвори сравнително лесно?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Яну 2024, 10:13

И там има уплътнение. Не съм сигурен, че ще е по-лесно. С какво се мажат уплътненията също има значение. Една година взех Nixit ли, нещо подобно, ебаааси никъв хОй не ставаше от това. В Кауфланд К-класик е драстично по-добро. Сега май съм с Quixy и е добро.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 12 Яну 2024, 10:17

TheDriver написа:Моите коли само навън стоят и наблюденията са ми, че врата която се ползва най-често(шофьорската) има най-големи луфтове по всички повърхности съответно по-лесно се отваря като замръзне.

Това с уговорката, че са еднакво огряни от слънцето. Ако пасажерската е ограяна е ясно, че там ще се опитва.

Иначе, ако не е пред вас и не можеш да пуснеш сешоар - суха топла кърпа, запалка(много внимателно).

Ясно, има логика ако не се оправи само до обедната почивка ще пробвам със сешоар да, мерси.

TNT написа:
ivanski_2 написа:Ей БМВ то си е БМВ с него нямам такива проблеми и на -20 :D

Недей, че ония ден стояхме запалени пред нас за 10-15мин, докато успее да се затвори и пасажерската врата :mhihi: Аз си мажа уплътненията и винаги успявам да отворя поне едната врата :mhihi: , но чат-пат имам проблеми със затварянето. В Пампорово в края на ноември, като бяха снеговете на код жълто/оранжево, имах 0,5-1см лед по шофьорската врата. Влезнах през пасажерската и едвам отворих багажника за четки/спрейове :kuku:

Дааа а аз живея и до реката и понякога има толкова лед, че просто не си струва усилията.
10-15 минути.... вчера в 18:30-40 някъде тръгвам от София, пробвам да отвора задната врата - замръзнала, сложих всичко в багажника и си карам аз, пуснал съм си парното на 25 градуса , пердаша си стабилно по магистралата и както си карам плафона ми светна и ми се показа индикация за отворена задна врата (добре че бях заключил) и това след 40 минути каране със 140 и пуснато парно, баси хлопела 40 минути :kuku: :mhihi:

Нищо ето още един проблем който няма да имам някой ден като си взема челинджър, ще си го паля от вкъщи :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 12 Яну 2024, 10:27

Да, пробваш ли да отвориш някоя врата безуспешно след това трябва да си готов да се отвори като замръзне. На мен и на БМВто беше така. :mhihi: Тя не се отваря де, даже и да е отключена "просто се откопчава от първия зъб".

Аз единствено съм мазал уплътнението на купето преди години, защото там стъклото лепи директно върху гумата и отгоре не това се сваля надолу като дръпнеш дръжката.

Като изключим това, никога нищо не съм мазал и няма да мажа. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 12 Яну 2024, 10:34

Течен парафин от аптеката върши работата, ако се стигне до мазане.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 12 Яну 2024, 10:39

Едно приятелче челоса една е46ца и му оправиха ламарините в сервиза, но не са му сменили еърбеците.
Две са гръмналите възглавници - във волана и в таблото.
Нещо специфично има ли при смяната, може ли да ги сложим ние plug and play или трябват някакви специални техники и бмв софтуери...? :D

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Яну 2024, 11:04

Закарайте колата при някой, който знае дали има нещо специфично. Това може да ти спаси живота.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 12 Яну 2024, 11:48

Хубаво е да се провери. Самият монтаж е елементарен. При Е39 съм ги свалял, в таблото се държи на 4 болта и един куплунг, във волана на два болта и един куплунг. Предполагам Е46 няма да е много по-различно, но след като са гърмяли е хубаво да се види какво допълнително има освен да е без акумулатор колата при интервенцията.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Яну 2024, 12:20

Не моята Зафира коса замръзвали, опъвам дръжката до крайно положение на шофьорската врата и дърпам колкото мога. :mhihi: Винаги се е получавало, другите вече лесно отвътре отварям. Тая зима не са замръзвали. :dunno: Минус 10 беше, но си имаше влага.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Яну 2024, 12:47

Слагам го това тука, че да не спалня в онази тема.

vicho написа:
TNT написа:
Don_Diego написа:Днес бях за малко в трафика и въпреки това успях да видя поне 10 коли с летни гуми :bang: :kuku:

Нали се разбра във форума, че няма нужда :ok:

аз се ебавах, че хората ще сменяват гуми до февруари, ама сутринта като отивах на работа и отново в гумаджийницата до нас имаше 4 коли чакащи за смяна :shock: :shock: :shock:

хич не е смешно :dunno:

Като купувах Зафирата на жената от София, човека също ми обясняваше какво е сменявал. Има ли някаква специална причина поради която сте почнали в София на сменил да казвате сменявал? Масово. Да не го приемеш като заяждане, просто ми е интересно, от къде се пръкна тоя израз като в София редовно се базикат с акцента в провинцията, а имат изобилие от меко казано странно неправилни изрази като покрай колите в последните години този ми се е набил в главата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 12 Яну 2024, 13:05

dhtj написа:Едно приятелче челоса една е46ца и му оправиха ламарините в сервиза, но не са му сменили еърбеците.
Нещо специфично има ли при смяната, може ли да ги сложим ние plug and play или трябват някакви специални техники и бмв софтуери...? :D

Пиропатроните на коланите вероятно също са Чао :wave: Да ги провери и тях.
Модулът за управление на тез неща (еърбеци и пиропатрони) или се сменя, или се "обучава/изчиства".
Просто plug and play не става, щото при повторна случка (пу-пу) няма да има play.
Цялата система е неактивна в момента.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 12 Яну 2024, 13:13

dhtj написа:Едно приятелче челоса една е46ца и му оправиха ламарините в сервиза, но не са му сменили еърбеците.
Преди няколко години имаше сервизна акция за смяна на тези два еърбега за Е46, и ми ги смениха безплатно в Дару. Вижте дали още съществува акцията, но ако са гръмнали не знам дали ще стане.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 12 Яну 2024, 14:24

Ех тези Зафири :mhihi:
Бях се нагласил днес да купя една Зафира Б 1.8 140кс, от Дупница :mhihi:
Не я купих..... Скоростите стържат. Не ми се занимава да правя скорости за добър ден.
:yes:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Яну 2024, 14:28

Нормално, оставена е без масло в кутията в някакъв момент и си заминава. Обикновено губят по малко от някоя семеринга и никой не обръща внимание докато не вземе да се чува. 350 кинта има и труда...

П.п: От Дупница хората котка не си вземат ти кола. Остава и нов внос да е била. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 12 Яну 2024, 19:58

Абе какво става като Великден е почивен на 5ти неделя и 6ти е почивен понеделник заради Гергьовден, това означава ли, че увисваме с почивен ден от великден през уикенда или и понеделник и вторник са почивни?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата