СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: СПАМ ТЕМА
TheDriver написа:Моите коли само навън стоят и наблюденията са ми, че врата която се ползва най-често(шофьорската) има най-големи луфтове по всички повърхности съответно по-лесно се отваря като замръзне.
Това с уговорката, че са еднакво огряни от слънцето. Ако пасажерската е ограяна е ясно, че там ще се опитва.
Иначе, ако не е пред вас и не можеш да пуснеш сешоар - суха топла кърпа, запалка(много внимателно).
И аз винаги пробвам шофьорската, логично е това, което колегата написа.
Аз на предния голям сняг си сложих стъргалката в колата и я мъкнах сума време, все се размества и я закачам като сядам в колата. Преди седмица я махнах в багажника и заваля сняг

Имаше един виц:
- Твоят опел пали ли на -20?
- Не знам, той от -15 нататък не се отваря

Щом е комби не можеш ли да влезеш през багажника просто? Би трябвало той да се отвори сравнително лесно?

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И там има уплътнение. Не съм сигурен, че ще е по-лесно. С какво се мажат уплътненията също има значение. Една година взех Nixit ли, нещо подобно, ебаааси никъв хОй не ставаше от това. В Кауфланд К-класик е драстично по-добро. Сега май съм с Quixy и е добро.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
TheDriver написа:Моите коли само навън стоят и наблюденията са ми, че врата която се ползва най-често(шофьорската) има най-големи луфтове по всички повърхности съответно по-лесно се отваря като замръзне.
Това с уговорката, че са еднакво огряни от слънцето. Ако пасажерската е ограяна е ясно, че там ще се опитва.
Иначе, ако не е пред вас и не можеш да пуснеш сешоар - суха топла кърпа, запалка(много внимателно).
Ясно, има логика ако не се оправи само до обедната почивка ще пробвам със сешоар да, мерси.
TNT написа:ivanski_2 написа:Ей БМВ то си е БМВ с него нямам такива проблеми и на -20![]()
Недей, че ония ден стояхме запалени пред нас за 10-15мин, докато успее да се затвори и пасажерската вратаАз си мажа уплътненията и винаги успявам да отворя поне едната врата
, но чат-пат имам проблеми със затварянето. В Пампорово в края на ноември, като бяха снеговете на код жълто/оранжево, имах 0,5-1см лед по шофьорската врата. Влезнах през пасажерската и едвам отворих багажника за четки/спрейове
Дааа а аз живея и до реката и понякога има толкова лед, че просто не си струва усилията.
10-15 минути.... вчера в 18:30-40 някъде тръгвам от София, пробвам да отвора задната врата - замръзнала, сложих всичко в багажника и си карам аз, пуснал съм си парното на 25 градуса , пердаша си стабилно по магистралата и както си карам плафона ми светна и ми се показа индикация за отворена задна врата (добре че бях заключил) и това след 40 минути каране със 140 и пуснато парно, баси хлопела 40 минути

Нищо ето още един проблем който няма да имам някой ден като си взема челинджър, ще си го паля от вкъщи

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

Да, пробваш ли да отвориш някоя врата безуспешно след това трябва да си готов да се отвори като замръзне. На мен и на БМВто беше така.
Тя не се отваря де, даже и да е отключена "просто се откопчава от първия зъб".
Аз единствено съм мазал уплътнението на купето преди години, защото там стъклото лепи директно върху гумата и отгоре не това се сваля надолу като дръпнеш дръжката.
Като изключим това, никога нищо не съм мазал и няма да мажа.

Аз единствено съм мазал уплътнението на купето преди години, защото там стъклото лепи директно върху гумата и отгоре не това се сваля надолу като дръпнеш дръжката.
Като изключим това, никога нищо не съм мазал и няма да мажа.

- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Течен парафин от аптеката върши работата, ако се стигне до мазане.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Едно приятелче челоса една е46ца и му оправиха ламарините в сервиза, но не са му сменили еърбеците.
Две са гръмналите възглавници - във волана и в таблото.
Нещо специфично има ли при смяната, може ли да ги сложим ние plug and play или трябват някакви специални техники и бмв софтуери...?
Нещо специфично има ли при смяната, може ли да ги сложим ние plug and play или трябват някакви специални техники и бмв софтуери...?

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Закарайте колата при някой, който знае дали има нещо специфично. Това може да ти спаси живота.

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Хубаво е да се провери. Самият монтаж е елементарен. При Е39 съм ги свалял, в таблото се държи на 4 болта и един куплунг, във волана на два болта и един куплунг. Предполагам Е46 няма да е много по-различно, но след като са гърмяли е хубаво да се види какво допълнително има освен да е без акумулатор колата при интервенцията.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Не моята Зафира коса замръзвали, опъвам дръжката до крайно положение на шофьорската врата и дърпам колкото мога.
Винаги се е получавало, другите вече лесно отвътре отварям. Тая зима не са замръзвали.
Минус 10 беше, но си имаше влага.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Слагам го това тука, че да не спалня в онази тема.
Като купувах Зафирата на жената от София, човека също ми обясняваше какво е сменявал. Има ли някаква специална причина поради която сте почнали в София на сменил да казвате сменявал? Масово. Да не го приемеш като заяждане, просто ми е интересно, от къде се пръкна тоя израз като в София редовно се базикат с акцента в провинцията, а имат изобилие от меко казано странно неправилни изрази като покрай колите в последните години този ми се е набил в главата.
vicho написа:TNT написа:Don_Diego написа:Днес бях за малко в трафика и въпреки това успях да видя поне 10 коли с летни гуми![]()
Нали се разбра във форума, че няма нужда
аз се ебавах, че хората ще сменяват гуми до февруари, ама сутринта като отивах на работа и отново в гумаджийницата до нас имаше 4 коли чакащи за смяна![]()
![]()
![]()
хич не е смешно
Като купувах Зафирата на жената от София, човека също ми обясняваше какво е сменявал. Има ли някаква специална причина поради която сте почнали в София на сменил да казвате сменявал? Масово. Да не го приемеш като заяждане, просто ми е интересно, от къде се пръкна тоя израз като в София редовно се базикат с акцента в провинцията, а имат изобилие от меко казано странно неправилни изрази като покрай колите в последните години този ми се е набил в главата.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
dhtj написа:Едно приятелче челоса една е46ца и му оправиха ламарините в сервиза, но не са му сменили еърбеците.
Пиропатроните на коланите вероятно също са Чао

Модулът за управление на тез неща (еърбеци и пиропатрони) или се сменя, или се "обучава/изчиства".
Просто plug and play не става, щото при повторна случка (пу-пу) няма да има play.
Цялата система е неактивна в момента.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
Преди няколко години имаше сервизна акция за смяна на тези два еърбега за Е46, и ми ги смениха безплатно в Дару. Вижте дали още съществува акцията, но ако са гръмнали не знам дали ще стане.dhtj написа:Едно приятелче челоса една е46ца и му оправиха ламарините в сервиза, но не са му сменили еърбеците.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Ех тези Зафири
Бях се нагласил днес да купя една Зафира Б 1.8 140кс, от Дупница
Не я купих..... Скоростите стържат. Не ми се занимава да правя скорости за добър ден.

Бях се нагласил днес да купя една Зафира Б 1.8 140кс, от Дупница

Не я купих..... Скоростите стържат. Не ми се занимава да правя скорости за добър ден.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Нормално, оставена е без масло в кутията в някакъв момент и си заминава. Обикновено губят по малко от някоя семеринга и никой не обръща внимание докато не вземе да се чува. 350 кинта има и труда...
П.п: От Дупница хората котка не си вземат ти кола. Остава и нов внос да е била.
П.п: От Дупница хората котка не си вземат ти кола. Остава и нов внос да е била.

Абе какво става като Великден е почивен на 5ти неделя и 6ти е почивен понеделник заради Гергьовден, това означава ли, че увисваме с почивен ден от великден през уикенда или и понеделник и вторник са почивни?