СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: СПАМ ТЕМА
alx написа:carmanf1 написа:alx написа:
сега осъзнах- какво е това 911 карера турбо? щото по- новите карери са турбинирани ама "турбо" е запазена марка за по- мощните а те не се водят карери а просто "турбо"... карерите са карера, карера 4 и карера 4с и толкоз
То тва е ясно. Ама аре дай малко съвети де. Конкретно за 992.1.
За тва сме колеги в тоя форум.
Например, що му казват widow maker. Чел съм що, ама нямам опит.
Как се кара, какво трябва да се внимава.
Сподели опит, искам да уча
Напиши, ще е много полезно.
widow maker-a e оригиналното 911 турбо (930)... щото не тежеше нищо и беше 260 коня - и всичкото тегло отзад... и много хора си отидоха с такива защото нямаше кой да ги научи как се кара такава кола... щото до тогава толкова мощна костенурка нямаше и никой нямаше опит... и докато се научат....
а всяко 911 се кара трудно щото изисква механизация на едни определени рефлекси които са противоестествени за повечето хора.. основното е, че не може да му се плашиш- всеки уплах е рецепта за катастрофа. всяко рязко отнемане на газта като е натоварено дупето (винаги с изключение като спираш) води до свръхзавиване/ завъртане. всяко нерешително спиране (говориме тука за агресивно каране) води до недозавиване... като добавиш това, че обикновено си обут в некви агресивни летни гуми и предупреждение няма преди да те вкара в мантинелата с дупето напред. всяко 911 е неутрално на ръба... докато не е и тогава става на свръхзавиващ кошмар... но пък като излизаш агресивно от завои си на ръба на недозавиването и всъщност донаместваш дупето/ купето с педала на газта... баланса е много прецизен... и всичките тези движения заради късата база са забързани едно 1.3 пъти сравнено с другите сериозни спортни коли и затова много опитни пистови шофьри като се качат на 911 и първата им работа е да се усучат някъде... при 911 нещата се случват по- бързо просто... и така.
911 не е за хора дето не могат да карат - което е 99.9% от притежателите им. порше го знае това, но профит-а на 911 е огромен и те всякак се опитват да направят колата по-достъпна за масовите хора с възможности- агресивна пасм в "граджанския" си режим, торк векторинг... все неща дето помагат прасето да седи на пътя а не в дерето...
Това, 'принципно', звучи точно, като карането на мотоциклет! Изисква доста по-различни и на пръв поглед нелогични 'умения', за да караш 'правилно' и 'добре' ! Странно е...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Той ти говори за каране тип "раздавам цялата газ", което е невъзможно постижимо на конвенционален път с 911 турбо ЕС или някое ГТ. А на писта се предполага, че като се качиш поне някакви неща знаеш било то и пълни аматьори като нас. Точно поради тая причина той написа, че 99%-та от хората не могат да ги карат. И Порше знаят това и отдавна разбраха, че тия коли не се купуват основно от Карачи. Да, има и такива, но масово си ги купуват хора просто за да си купят бързо и скъпо купе с престиж. Като скоро един тука с пари говорейки за коли чул, че мой познат обсъжда 911 турбо ес(а той карач на М-ки си е)и се изцепил после как на света имало два модела коли - Мерцедес Г клас и Турбо ес. Като в празната му глава 100% няма идея защо турбо ес, просто папагалства. И Порше като знаят подобни неща(не само в БГ има комплекси)и им продават каквото искат. 

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Тиквоний скоро и светец.
Майтапът настрана, ама може да е искал така да изкупва грехове, знам ли. И все пак ако са го сложили, може би не е в разрез с нещо си. Отделно всички тия бездушници, които управляваха и управляват след него колко пари и за кои църкви дадоха? Сегашните може да дръпнат по една линия в църква, ама за пари не съм чул. Може и пари да е източвал чрез църквите Боко(кой да ти каже
)ама пак е направил нещо, което иначе е щяло да иде по други направления тип не знам си колко скъпа пейка или лампа в София.

- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Момци някой случайно да е купувал нископрофилен бутилков крик малък 2-3 тона да вдига, трябва ми за колата да замести тия смешните крикове тип ножица или там както се води,че вече 2 заминаха и то добре,че все като сменям летни към зимни гуми, ами не по път някъде.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Абе нали си говорихме за челиджъра
Ако някой си търси 5.7 от Америка с удар във вратата лек , 2021г 50-60 000 мили с докарване и ремонт 30к лева !
Топ оферта според мен , да порови във файса ми излезна днес в групите за внос на американски коли
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ако някой си търси 5.7 от Америка с удар във вратата лек , 2021г 50-60 000 мили с докарване и ремонт 30к лева !
Топ оферта според мен , да порови във файса ми излезна днес в групите за внос на американски коли
Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

mr_petroff написа:Не съм запознат с Порше и не зубря в Гугъл, за да блесна като баси капацитета във форума :
хаха... представи се сега, че има хора дето тез неща ги знаят без да ги гледат в гугъл...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Top Gun Maverick написа:и се изцепил после как на света имало два модела коли - Мерцедес Г клас и Турбо ес.
+1000 интернетни точки ако са паркирани една до друга и са един цвят

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
За много години, зевзеци! Бъдете здрави и безаварийно с бимърите и тази година!
Аз съм си турил един крокодил в багажника и с него ако има нужда вдигам.
BorislavB написа:Момци някой случайно да е купувал нископрофилен бутилков крик малък 2-3 тона да вдига, трябва ми за колата да замести тия смешните крикове тип ножица или там както се води,че вече 2 заминаха и то добре,че все като сменям летни към зимни гуми, ами не по път някъде.

- BorislavB
- ентусиаст
-
drifty написа:За много години, зевзеци! Бъдете здрави и безаварийно с бимърите и тази година!BorislavB написа:Момци някой случайно да е купувал нископрофилен бутилков крик малък 2-3 тона да вдига, трябва ми за колата да замести тия смешните крикове тип ножица или там както се води,че вече 2 заминаха и то добре,че все като сменям летни към зимни гуми, ами не по път някъде.
Бе ние взехме тука един 5 тонен крокодил ама е 45 кила малко не ходи да го возя в багажника

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
alx написа:Top Gun Maverick написа:и се изцепил после как на света имало два модела коли - Мерцедес Г клас и Турбо ес.
+1000 интернетни точки ако са паркирани една до друга и са един цвят
Не копираш същественото, той е чул за турбо ес дни преди това, че еди кой си го харесвал и било бахти яката кола. Един вид не знае какво е това и преди това въобще не го е споменавал, че съществува.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
BorislavB написа:drifty написа:За много години, зевзеци! Бъдете здрави и безаварийно с бимърите и тази година!BorislavB написа:Момци някой случайно да е купувал нископрофилен бутилков крик малък 2-3 тона да вдига, трябва ми за колата да замести тия смешните крикове тип ножица или там както се води,че вече 2 заминаха и то добре,че все като сменям летни към зимни гуми, ами не по път някъде.
Бе ние взехме тука един 5 тонен крокодил ама е 45 кила малко не ходи да го возя в багажникапък и малкия 2-3 тона пак е големичък. Гледам тия бутилковите ама не намирам по ниски от 130мм, ще ми се да е поне 100мм минималната височина и тежат доста по-малко и на размер са по-малки. Иначе бях взел тип "ножица" от Х5 уж прецака се, стана баш ножица оная резба...
Следят ни :Д
https://i.imgur.com/BWMhqYd.png

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
drifty написа:BorislavB написа:Момци някой случайно да е купувал нископрофилен бутилков крик малък 2-3 тона да вдига, трябва ми за колата да замести тия смешните крикове тип ножица или там както се води,че вече 2 заминаха и то добре,че все като сменям летни към зимни гуми, ами не по път някъде.
Бутилков крик има разлика м/у мин. височина и максималната долу-горе 2 пъти. Крик , тип "крокодил" може да има разлика 4 пъти.
При БМВ-тата, които обикновенно имат тампон за повдигане (на прага) може да стане така, че да не можеш да напъхаш бутилков крик.
Ако пък е малък "крокодила" няма да има ход да отлепи гумата от пода.
Въобще се оказва , че да вдигнеш на крик що-годе ново БМВ не е елементарно.Пластмасовите облицовки отдолу са пречка, праговете са с пластмасова облицовка, носачите даже може да имат пластмасова облицовка....
Измери на равно място колко ти е мин. височина до тампона за повдигане, после с някакъв крокодил вдигни, докато се отлепи гумата от пода и виж крик с какъв ход ти трябва.
Kола, за която се сещам да има бутилков хидравличен крик стандартно е Е53. Може от неговият клас да има и при други марки, но не съм обръщал внимание.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
BorislavB написа:Момци някой случайно да е купувал нископрофилен бутилков крик малък 2-3 тона да вдига, трябва ми за колата да замести тия смешните крикове тип ножица или там както се води,че вече 2 заминаха и то добре,че все като сменям летни към зимни гуми, ами не по път някъде.
С кауфландски крокодил сменям гуми, носачи, главини, всичко. Ползвам го на двора (трева и трудно се въртят колелцата) и засега не е мръднал вече 2 години. Един подобен от онлайнмашини умря бързо при същата употреба, май беше райдер, първо му изтече маслото, смених го с по гъсто, а после се и посука целия.
Кауфландския е супер.
Ниските бутилки не вършат работа, не могат да компенсират хода на окачването.
Ножица трябва да си вземеш от някоя морга от кола преди 2000г. Имам ножици от рено и от алфа, въртя ги с гайковерт и нямат грешка.
- BorislavB
- ентусиаст
-
Точно ножица от Х5 Е53 бях взел и резбата сдаде багажа да не казвам пък колко кофти се върти с оная пръчка...около 15-16 см е височината на колата, мисля,че всеки бутилков ще вдигне достатъчно за смяна на гумата. Реално искам да го оставя в багажника, а ако е крокодил малко кофти ще изглежда да си го возя постоянно.