Криптовалути
Модератор: Общи модератори
Re: Криптовалути
А как е копаенето в момента ? Биткойна, знам че не може вече да се вади лесно. Тия машините Antminer s19 и другата подобна забравих и името , които вадят по 100-110 th/s заслужават ли си ? Гледам, че харчи около 3 киловата на час, тоест около 72 киловата на ден, около 10 лева ток на ден, а носи над 20лв печалба ?
Или пък някой риг ако се сглоби, примерно с 4-6 карти rtx 2080ti на Nvidia, за да могат да се работят различни алгоритми ако се наложи ? На ETH вади около 40 mh/s при 150-200 вата бройката. Има и едни други карти RX 5700 xt, на АМД, които обаче ако не се лъжа могат само алгоритъма на ethash да работят. За сметка на това са по-евтини и вадят над 50mh/s, което ако не се лъжа ти идва на около 5-6 лева на ден за брой, при разход около 0.50лв за ток.
Някой запознат може ли с 1-2 думи да ми каже как са в действителност нещата, че в интернет е коренно различна информацията.
Доколкото знам, скоро ETH няма да може да се копае с картите преди 2018 год под 4гб, това означава ли, че ще е по-лесна работата или ще е по-трудна ?
Или пък някой риг ако се сглоби, примерно с 4-6 карти rtx 2080ti на Nvidia, за да могат да се работят различни алгоритми ако се наложи ? На ETH вади около 40 mh/s при 150-200 вата бройката. Има и едни други карти RX 5700 xt, на АМД, които обаче ако не се лъжа могат само алгоритъма на ethash да работят. За сметка на това са по-евтини и вадят над 50mh/s, което ако не се лъжа ти идва на около 5-6 лева на ден за брой, при разход около 0.50лв за ток.
Някой запознат може ли с 1-2 думи да ми каже как са в действителност нещата, че в интернет е коренно различна информацията.
Доколкото знам, скоро ETH няма да може да се копае с картите преди 2018 год под 4гб, това означава ли, че ще е по-лесна работата или ще е по-трудна ?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Top Gun Maverick написа:Аз въобще не го бях следил точно тогава...
Дърпа с материала бавно и устойчиво

Bitcoin BTC - $17,025

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
zAcK написа:Top Gun Maverick написа:Аз въобще не го бях следил точно тогава...
Дърпа с материала бавно и устойчивоТесла и те щели да влизат в SP500 и на примаркет трейдинга вече дръпнаха към 15%
![]()
![]()
Bitcoin BTC - $17,025![]()
![]()
3 часа по-късно - $17,624

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Каква ви е прогнозата за Етериума, какъв е шанса да е следващия биткойн 

Всеки момент започва ETH 2.0,ще сменят и технологията и няма как никой да предвиди. Или ще стане 5000 долара или ще стане 50 долара.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
c04 написа:какъв е шанса да е следващия биткойн
Нулев

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
BaDxBoY написа: Или ще стане 5000 долара или ще стане 50 долара.
Все още не е ясно дали ще успеят да минат към 2.0 тази година. В момента изглежда да не могат. За да стане това трябва Етери на 200-300 милиона да бъдат стекнати, което не е ясно дали ще стане. Зависи какво мислят собствениците им

zAcK написа:BaDxBoY написа: Или ще стане 5000 долара или ще стане 50 долара.
Все още не е ясно дали ще успеят да минат към 2.0 тази година. В момента изглежда да не могат. За да стане това трябва Етери на 200-300 милиона да бъдат стекнати, което не е ясно дали ще стане. Зависи какво мислят собствениците им
Не знам, доста са се побъркали всички покрай това. Уж трябваше лятото да стане, после трябваше да стане до края на годината .. А то нищо. С тая цена в момента, наистина почти сигурен съм, че инвестиция във видеокарти за копаене би се изплатила за година, жалко ще нямам едни 10000 лв да рискувам
BaDxBoY написа:zAcK написа:BaDxBoY написа: Или ще стане 5000 долара или ще стане 50 долара.
Не знам, доста са се побъркали всички покрай това. Уж трябваше лятото да стане, после трябваше да стане до края на годината .. А то нищо. С тая цена в момента, наистина почти сигурен съм, че инвестиция във видеокарти за копаене би се изплатила за година, жалко ще нямам едни 10000 лв да рискувам
Гледай по-скоро трудността, а не цената в момента. При първото "хайпване" (в кавички, защото тогава се говореше за други дати) на 2.0 и ПоС цената последва BTC, а сега BTC е почти на цените от едно време, а ETH си клати покрай 450$. И аз си мисля че е една от малкото смислени крипто валути с реално приложение, но може би и затова цената и се застоя на това ниво, а не се променя с по над 100% (в която и да е посока) в рамките на няколко месеца.
Незасимо от трудноста.
https://incheonbitcoin.shop/shop-asic-m ... &order=ASC
https://www.cryptocompare.com/mining/ca ... gPoolFee=1
Сметките ми изглеждат прекалено добри и примамливи ? Къде е уловката тук ?
https://incheonbitcoin.shop/shop-asic-m ... &order=ASC
https://www.cryptocompare.com/mining/ca ... gPoolFee=1
Сметките ми изглеждат прекалено добри и примамливи ? Къде е уловката тук ?
BaDxBoY написа:...
Защо изключваш трудността?
В смисъл след 6 месеца(когато се предполага да си избил рига) може да си доста далече от този профит.
vlad0 написа:BaDxBoY написа:...
Защо изключваш трудността?
В смисъл след 6 месеца(когато се предполага да си избил рига) може да си доста далече от този профит.
Защото не гледам ригове с по 4-6гб, които няма да могат да работят. Тая машина би трябвало поне 2 години да работи, преди да стане слаба ?
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
BaDxBoY написа:
А защо просто не си вземеш акции на стабилни компании за тези пари вместо да се занимаваш с подобни измислени истории. 10000 лв са около 6000 щ. долара, по нагоре споменаваш за карти на Нвидиа, виж къде са им били акциите на Нвидиа преди година и сега или на Тесла и Епъл и си сметни печалбата на тези $6к за една година. Само не ми казвайте че вече не е момента, щото ако човек го чака точния момент никога няма да го уцели.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Плюс това се пропускат неща като: настройки на машината. Ако не е настроена добре, нито ще копа както трябва, нито ще останат здрави картите. И само ще забива. Помещение - къде ще я държиш ? Не зимата, а лятото. Това помещение има ли стабилен интернет, ток и сигурно ли е ? Тази машина за 10к да не избЕга 
Общо взето, ако нямаш "промоционален" ток - не си заслужава.

Общо взето, ако нямаш "промоционален" ток - не си заслужава.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Вече повечето електромери не стават за "промоции". 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.