Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: Политическа.

Мнение от streetz » 22 Юни 2020, 23:01

Тогава може и така да ти е изглеждало, ама минаха години и вече нещата поизкристализираха - скачал си на сватбата на тиквата и Пеевски :lol:

Не е хубаво да завиждаш на съседите си, дерзай и сигурно някой ден ще се махнеш от панелната квартира. Стига кризата да не удари биг бизниса де :winky:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 23 Юни 2020, 2:12

Не знам за вас,но откакто опознавам немската технология и машини,все се сещам за доброто старо време. :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Юни 2020, 15:39

Какво мислите за това момче?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Юни 2020, 23:29

Borymeckata написа:Удивлява ме, като слушам / чета възхвала на руската (съветска) техника от млади хора, които просто няма как да са имали досег с нея. Най-много да са видяли ръждива Лада или УАЗ-ка в някое село. Ама обяснават, как "руснакът не е жалил мат'риал", поради което всичко руско е много здраво. Особено ми е чудно като възхваляват руското оръжие, което пък изобщо не са виждали, остави да са хващали в ръка и стреляли с него...

За такива Доналд Тръмп има политически коректно наименование - low iq persons. Калашника не е лоша машинка, но доста груба... американския аналог е като швейцарски часовник в сравнение с него от беглия ми опит.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 24 Юни 2020, 0:24

steeN написа:
Borymeckata написа:Удивлява ме, като слушам / чета възхвала на руската (съветска) техника от млади хора, които просто няма как да са имали досег с нея. Най-много да са видяли ръждива Лада или УАЗ-ка в някое село. Ама обяснават, как "руснакът не е жалил мат'риал", поради което всичко руско е много здраво. Особено ми е чудно като възхваляват руското оръжие, което пък изобщо не са виждали, остави да са хващали в ръка и стреляли с него...

За такива Доналд Тръмп има политически коректно наименование - low iq persons. Калашника не е лоша машинка, но доста груба... американския аналог е като швейцарски часовник в сравнение с него от беглия ми опит.

Какъв бегъл опит бе, Льольо? В контрастрайка ли? :lol:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Юни 2020, 8:10

Ако се сравнява калашника като система олицетворяваща конструкторската работа на совката в стрелковото автоматично оръжие , то не виждам що го споменавате изобщо ? Резила за америка е пълен , особено като се има предвид че масата калашници по света не са руски а китайски сръбски български иракски и какви ли не още ширпотреба . Добре че накрая направиха като хората един AR15 да не е пълен резила в армейското оръжие , при толкова мастити американски фирми в тоя бранш да те снабдяват белгийци и италианци с оръжие ... :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 25 Юни 2020, 7:32

nickstorm написа:...

А бе палячо... дори в нашата бананова република може да отидеш на стрелбище и да стреляш с каквото искаш.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 26 Юни 2020, 2:25

Jordana написа:Ако се сравнява калашника като система олицетворяваща конструкторската работа на совката в стрелковото автоматично оръжие , то не виждам що го споменавате изобщо ? Резила за америка е пълен , особено като се има предвид че масата калашници по света не са руски а китайски сръбски български иракски и какви ли не още ширпотреба . Добре че накрая направиха като хората един AR15 да не е пълен резила в армейското оръжие , при толкова мастити американски фирми в тоя бранш да те снабдяват белгийци и италианци с оръжие ... :dunno:

Не така сега! Българският калашник си беше по-добър и от оригиналът. Всъщност наша беше задачата в СИВ да правим това чудо за износ и за наши си цели.Руски калашници не се изнасяха от Русия до перестройката им,или бяха по територии водили някаква война там.После пък ги продаваха на килограм без да ги броят.От тук и объркването за това оръжие.Лицензът естествено отдавна ни е отнет и такова оръжие не правим отдавна,но погребите са си пълни.Имаше репортаж и снимки как самият Калашников целува автомата си произведен от ВМЗ във ВМЗ-Сопот.Наша е и разработката на прословутият АКМ.Същият се вижда и в руският филм за Калашников излязъл напоследък.Което мен лично ме озадачи,защото си е сто процентова българска разработка и е много по-късно създадена от времето показано във филмът,ама да не ровим във времето.Много добре се различават руските автомати от нашите по видеото показвано от различни горещи точки по света и повечето за зла или друга участ са си наше производство.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 26 Юни 2020, 2:30

steeN написа:

А бе палячо... дори в нашата бананова република може да отидеш на стрелбище и да стреляш с каквото искаш.

Не се дразнете излишно! Просто му кажете на момчето къде да иде и сам да си направи сравнителният анализ. Пък нека си хареса,каквото ще.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Юни 2020, 7:21

Злите езици разправят че са произведени между 80 и 100 милиона автомата ....от тоя дето не работи като часовник . Причината е много проста , евтин надежден и работи като швейцарски часовник в цяла африка азия и латинска америка дори когато е произведен от калпавите азиатски ръчички . Тоест там където се провалят другите стрелкови оръжейни системи заради тежките условия . :mhihi: Тая пропаганда да се изкарва всичко американско като най доброто и единснтвено допустимото просто е едни розови очила за правоверните и нищо повече .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Юни 2020, 8:02

Дори си има документални филми за сравнение. В някои случаи по-простото и грубо решение е по-доброто.

Заради този коронавирус, света временно забрави да се стреля. Нали освободиха 2000 човека от заводите :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 26 Юни 2020, 13:23

Benord написа:
steeN написа:

Не се дразнете излишно! Просто му кажете на момчето къде да иде и сам да си направи сравнителният анализ. Пък нека си хареса,каквото ще.

Чели сте по руските вестници, че първата версия на M16, която е пусната за войната във Виетнам е имала проблеми и вече цял живот ще си живеете с тази информация.
А реално проблемите са отстранени още по време на войната. Тогава е било иновативно оръжие... нормално... докато Калашника е стара и тествана система... но и безнадежно остаряла.
Повече от 40 години по-късно нещата нямат нищо общо... Аз анализ съм си правил когато ми е било интересно, няма какво да ми посочвате, като повечето не сте и пипали AR-15.

Пропаганда било, че американското било... то това дори не е кокретен модел оръжие, а платформа, но идея си нямате пак какво коментирате.

Примерно Хеклер и Кох май са немци а? :mhihi: Шок и бонба.
Това, че на външен вид изглеждат подобно...

https://hk-usa.com/hk-models/mr556a1/

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Юни 2020, 14:56

steeN написа:... Аз анализ съм правил ...

Само аз ли съм изненадан или има и други???

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 26 Юни 2020, 15:09

м16 е по-добро откъм откат /нормално/, от към точност, вероятно ергономия, откъм "Кучность" (попаденията са близо едно до друго, няма разсейване)...демек по "хай-тек" нещата. От гледна точка на мощност, здравниа и надеждност, простота на обслужване обаче нещата са наобратно. Освен това Калашника също има разновидности, най малкото 5,45 калибър примерно. + и други работи. Но най-масовата ЩурмГевер в света си остава той. И има защо.
Ся и аз говоря наизуст малко щото с м16 не съм стрелял. Ама то и не е нужно. На стрелбище е едно, на бойното поле в калта, снега и гняста е съвсем друго. Ку искаш М16 мое си я опаковаш в найлонче кат дистанционно за Тв, немой да се повреди нещо :)) Преди година май беше по Дискавъри топиха във вана с кал М16 и Калашник. Познай кой заклини след 1 изстрел.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 26 Юни 2020, 17:03

Мда, ама нали точно това си говорим... че AR-15 е платформа. М16 вече не се ползва... в момента актуалното пушкало е М4 от доста години. А самото М16 има много генерации... та...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата