Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: iOS тема

Мнение от DigitalExile » 18 Сеп 2014, 14:10

Аз вчера (с 5S съм), по добре не бързай нещо не е в час още :lol:. А и някой приложения са направо кошмарни. Вчера докато не ъпдейтнаха Facebook app, забиваше и крашваше страшно много. След ъпдейта има бая лаг, но не крашва :lol:. Доста по тежка ми се вижда като цяло системата. Аз се чудих дали да не върна на 7.1 обаче рано или късно пак ще трябва да се върна на 8 и след като съм минал вече няма смисъл. Батерията пада една идея по бързо също. Надявам се да я поизчистят системата след още 1-2 ъпдейта.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 18 Сеп 2014, 14:16

alozavar написа:Някой метна ли се на iOS8? Аз нещо чета разнопосочни мнения и може и да изчакам с ъпдейта :dunno:

От днес съм с iOS 8. При мен на 5-цата направо си лети.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 18 Сеп 2014, 15:52

Засега не виждам промяна в поведението на телефона с iOS8. Харесват ми новите жестове в приложението за мейли и иконките на предпочитаните контакти в "таск мениджъра". Още не мога да зацепя как точно се оперира с приложението Health. Първоначално след ъпдейта ми изчезна времето от нотификейшън центъра, но се оказа, че точно тогава е умрял нета и затова. Иначе доставчик на услугата за времето вече са The Weather Channel и има повече детайли за прогнозата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 18 Сеп 2014, 16:21

Сега го "качвам" и аз , пък да видиме какво е положението :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 18 Сеп 2014, 16:47

laviatan написа:Сега го "качвам" и аз , пък да видиме какво е положението :mhihi:

Аз разлика не виждам...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Сеп 2014, 21:47

liloff написа:След няколко години с флагман Андроид устройства (Galaxy 2 & 3), с огромен кеф си се радвам на 5s-a.
Има хубави страни на Android OS-ите, които ми липсват в iOS-a... но бих си спестил андроидската боза с огромен кеф за известно време.
Кофти страните са, че не мога да избера лесно много файлове, които да замеря към Dropbox например. Трябва да ги избирам един по един.
Другото е, че dialer-a няма връзка с address book-a. Много ми беше удобно да ползвам dialer-a, да рови в контактите. Навик от едновремешните телефони да пиша бързо на ABC/DEF/GHI/JKL keypad.

Друго... няма :)
Добрата новина: iOS 7ицата няма нищо против да работи синхронизирана с Google Contacts. Направо тях си ползва, тях си ъпдейтва, нямам 1000 различни места, на които да се налага да си експортвам контактите. Много е удобно.
Ползва се като работен телефон, синхронизиран с още малко Exchange акаунти и много добре си се ориентира какво къде да прави.

Андроид юзърите трудно се отказваме от синхронизация на контактите с gmail :mhihi: Колкото до dropbox аз използвам предимно AirFile който според мен превъзхожда многократно всички облачни програми. Има и възможност за избиране на няколко файла едновременно, преместване от google drive към box, dropbox и всякакви подобни. dialer-a може да има връзка с контактите точко както е при андроид, дори с малко повече възможности с KuaiDial . За феновете на историята на повикванията обаче след ios7 няма решение - епъл не са дали никаква възможност за модификация и си остава ограничена до 100
За да ползваш телефона си както искаш обаче трябва джейлбрейк и сега с тази ios 8 въобще не искам да се захващам, като знам какво ще загубя. Дано по-скоро я джейлбрейкнат, че да не се налага да се лишаваме от доста интересни възможности

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Сеп 2014, 21:52

cocosas написа:И аз не бих си сменил моя 5S за 6-цата. Прекалено е голям, и разликата не е нещо впечатляващо като софт.
Имам малък проблем. Джаилбрейкнах си моя и незнам дали заради това или заради нещо друго, но Фейсбука ми го зарежда доста бавно. Около 8секунди чакам докато ми зареди първоначалноя екран. И докато ми пусне 3G също чакам дооста - около 10-15секунди.
Някакви идеи?

Според мен има някакъв проблем. Чакане от 8-10 секунди за каквото и да е приложение са немислими за този телефон. За съжаление не знам какъв съвет да ти дам - при такива проблеми аз правя всичко отначало

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 18 Сеп 2014, 21:55

Проблема с фейсбук е от последния ъпдейт. При мен на 4-ка (iOS 7) също започна трудно да го отваря след ъпдейта на програмата. Тези дни вероятно ще го оправят.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Сеп 2014, 21:58

Аз не ползвам фейсбук, може да са се изложили нещо :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 18 Сеп 2014, 22:04

Това е единственото приложение заедно с Viber :lol: , с което съм имал проблем :dunno: Но вайбъра си е ташак дори за компютър.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 18 Сеп 2014, 22:28

© написа:...Андроид юзърите трудно се отказваме от синхронизация на контактите с gmail :mhihi:......епъл не са дали никаква възможност за модификация и си остава ограничена до 100
За да ползваш телефона си както искаш обаче трябва джейлбрейк и сега с тази ios 8 въобще не искам да се захващам, като знам какво ще загубя. Дано по-скоро я джейлбрейкнат, че да не се налага да се лишаваме от доста интересни възможности
Ами аз отдавна се предадох и реших, че така и така част от данните са ми в "облаците" искам или не искам..., и всичко е загубено... То поне да ми е удобно. Google не им пука за бивши юзъри на Apple. Последно миграцията на контактите беше ад, въртях ги през МS Exchange-a, там драми нямаше. Сега като видях как Apple са улеснили Android потребители, ми стана много готино. Цък, цък и вече си ползва Google contacts. Кеф! :)
Преживявам го това с history-то. Колкото, толкова. Наистина беше готино да ползвам много дълга история, ама какво да се прави :)
Засега не виждам смисъл от jailbreak. Сигурно и няма да го направя. Даже обмислям да си купя Sygic-a за iOS. Ако се сещаш за по-добра навигация за Европа, казвай да я изтествам (на Галакси-то най-малко, че ще е аванта теста) :)

User
Аватар

Мнение от b00st » 18 Сеп 2014, 23:29

Аз като почнах да ползвам iPhone, не се поддържаше google така, както днес се поддържа. Тогава контактите ги експортвахме от google във vcf и после се import-ват в icloud. А като ползваш Cloud service-a на Apple, печелиш push синхронизиране, което през google няма и почти сигурно, няма и да има. Бекъпа от iCloud е също на светлинни години от убития андроид и ти позволява напълно да забравиш iTunes и каквото и да е свързване с компютър. Напрактика ти клонира телефона през wifi в някви смешни MB. Можеш да го направиш отвсякъде, можеш да го вършнеш отвсякъде. Аз не помня кога последно съм си свързвал телефона с PC-то, а съм сменил 3 iPhone-а, нито съм се занимавал с контакти, нито с app-ове или настройки. It just works, както казваше Jobs.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 19 Сеп 2014, 0:03

liloff написа:
© написа:...Андроид юзърите трудно се отказваме от синхронизация на контактите с gmail :mhihi:......епъл не са дали никаква възможност за модификация и си остава ограничена до 100
Ами аз отдавна се предадох и реших, че така и така част от данните са ми в "облаците" искам или не искам..., и всичко е загубено... То поне да ми е удобно. Google не им пука за бивши юзъри на Apple. Последно миграцията на контактите беше ад, въртях ги през МS Exchange-a, там драми нямаше. Сега като видях как Apple са улеснили Android потребители, ми стана много готино. Цък, цък и вече си ползва Google contacts. Кеф! :)
Преживявам го това с history-то. Колкото, толкова. Наистина беше готино да ползвам много дълга история, ама какво да се прави :)
Засега не виждам смисъл от jailbreak. Сигурно и няма да го направя. Даже обмислям да си купя Sygic-a за iOS. Ако се сещаш за по-добра навигация за Европа, казвай да я изтествам (на Галакси-то най-малко, че ще е аванта теста) :)

Сиджика може да си го сложиш и без джейл.
Иначе пробвай нещо с по-добрите карти за Европа, че сиджика по този показател е най-зле, нищо, че софта му е шарен и става.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Сеп 2014, 5:20

b00st написа:Аз като почнах да ползвам iPhone, не се поддържаше google така, както днес се поддържа. Тогава контактите ги експортвахме от google във vcf и после се import-ват в icloud. А като ползваш Cloud service-a на Apple, печелиш push синхронизиране, което през google няма и почти сигурно, няма и да има. Бекъпа от iCloud е също на светлинни години от убития андроид и ти позволява напълно да забравиш iTunes и каквото и да е свързване с компютър. На практика ти клонира телефона през wifi в някви смешни MB. Можеш да го направиш отвсякъде, можеш да го върнеш отвсякъде. Аз не помня кога последно съм си свързвал телефона с PC-то, а съм сменил 3 iPhone-а, нито съм се занимавал с контакти, нито с app-ове или настройки. It just works, както казваше Jobs.

Скоро се наложи да флашна на ново софт на един галакси с2. Само 30 мин. след това всички програми преди "рестор"-а си бяха на мястото със същите настройки. Разбира се само през WiFi. За контакти да не говорим. Така че и там нещата с бекъп-а не са толкова зле
Какво означава push синхронизиране?
Според мен като функции нещата са идентични т.е. няма как единия производител да пусне нещо и другия да не го види, въпроса е как го е реализирал. Ето например Гугъл вече имат т.нар. администратор на андроид устройства, който трябва да изпълнява същите функции като find my iphone, но без заключване

п.с. за навигациите слушайте човека преди мене. Направо е невероятно в колко форума и теми за навигации пише :lol:

User
Аватар

Мнение от b00st » 19 Сеп 2014, 7:56

[COPYRIGHT SIGN] написа:
b00st написа:Аз като почнах да ползвам iPhone, не се поддържаше google така, както днес се поддържа. Тогава контактите ги експортвахме от google във vcf и после се import-ват в icloud. А като ползваш Cloud service-a на Apple, печелиш push синхронизиране, което през google няма и почти сигурно, няма и да има. Бекъпа от iCloud е също на светлинни години от убития андроид и ти позволява напълно да забравиш iTunes и каквото и да е свързване с компютър. На практика ти клонира телефона през wifi в някви смешни MB. Можеш да го направиш отвсякъде, можеш да го върнеш отвсякъде. Аз не помня кога последно съм си свързвал телефона с PC-то, а съм сменил 3 iPhone-а, нито съм се занимавал с контакти, нито с app-ове или настройки. It just works, както казваше Jobs.

Скоро се наложи да флашна на ново софт на един галакси с2. Само 30 мин. след това всички програми преди "рестор"-а си бяха на мястото със същите настройки. Разбира се само през WiFi. За контакти да не говорим. Така че и там нещата с бекъп-а не са толкова зле
Какво означава push синхронизиране?
Според мен като функции нещата са идентични т.е. няма как единия производител да пусне нещо и другия да не го види, въпроса е как го е реализирал. Ето например Гугъл вече имат т.нар. администратор на андроид устройства, който трябва да изпълнява същите функции като find my iphone, но без заключване

п.с. за навигациите слушайте човека преди мене. Направо е невероятно в колко форума и теми за навигации пише :lol:

Искаш да ми кажеш, че ти връща същата версия на всеки app и ти пази app data? Примерно ако на една игра си стигнал донякъде при apple го връща и това, докато последно като гледах дроида - не. Find my iPhone го има от 150 години. Аналога на андроид е пълен таш@к.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата