Айде на ски-зима е....!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какво караме?

Ски
216
62%
Борд
132
38%

Общо гласове : 348
младши ентусиаст
Аватар
Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Re: Айде на ски-зима е....!?

Мнение от mr_petroff » 07 Мар 2026, 23:55

Приключи ежегодният ми ''балкански ски трип'' . Тази година включваше Колашин и Копаоник . Равносметката ...ами чудя се защо карам ски у нас :mhihi: За четири разцепващи ски дни на Колашин 1450 и 1600 съм платил за двама :!: 30+29+30+29 :!: евро за ски карти и от вчера 2 по 36 евро за полудневни на Копаоник . 15 евро ски пас за 1450 и 14,50 за 1600 , не е шега :yes: .Нощувките ...за тези условия най малко два пъти по евтини отколкото у нас. Кръчми и храна - нормални цени и качество :yes: .Перфектни писти /дори и след обяд / , никакви опашки , няма пияни островитяни , караш си като пич , само кеф :yes: Остана още една разходка до Алпите /май ще е Ливиньо / за този сезон и ще вадим джапанките :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 08 Мар 2026, 0:11

Как беше снега на Копаоник, миналата година бях по това време и се караше на една писта. И тя беше супер зле ама само тя не беше поляна... Добре като се замисля може би към 20ти март да съм бил, трябва да проверя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mr_petroff » 08 Мар 2026, 9:19

b_u_b_o написа:Как беше снега на Копаоник, миналата година бях по това време и се караше на една писта. И тя беше супер зле ама само тя не беше поляна... Добре като се замисля може би към 20ти март да съм бил, трябва да проверя.

До 11 часа е супер , после омеква . Но на някои писти е перфектно до 13:00 /Гвоздац , Крчмар , Дубока/.След обяд не съм карал , няма и смисъл.До 10 часа никакви хора , после се чакаше 2-3 минути на Панчичев и Крчмар само . Всичко работи , само 3-4 писти не бяха обработени. Общо взето Копаоник бива като няма хора и има сняг , въпреки , че пистите са слабички ...
https://www.youtube.com/watch?v=FKjVk-bYkv8
Това е първо пускане рано сутринта .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mr_petroff » 24 Мар 2026, 8:16

Ехо скиорите , приключихте ли сезона. Щото сега започва най хубавия :yes: . Три дни се разцепих - събота на Безбог , ''купихме'' си пистата :D ...и два дена на Банско - вчера особено беше топ . И на Банско може да е супер , като ги няма тълпите и поданиците на Чарлз . Никакви опашки , дори и на кабинката , всичко бачка , обработка перфектна :yes: Въпреки че омеква след обяд , има доста писти които са си супер . Просто няма кой да ги разоре...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 24 Мар 2026, 13:32

Уикенда ще повали, а другата седмица засега ще е ясно времето. Тогава ще е баш карането - хем няма да има никой, хем ще е пресен снега. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 24 Мар 2026, 15:37

Аз май приключих, миналата седмица направих 5 дни на Les Deux Alpes и един на Alpe d'Huez. Точно преди 10 години пак съм бил на тия 2 курорта, ама в обратна конфигурация, тогава спяхме в Alpe d'Huez и за един ден ходихме до двете алпи. Като за март беше добре карането, в съботата когато пристингахме беше валяло цял ден и продължи и през нощта. Имаше 1-2 часа зверска пудра, първо по пистите после по близките склонове. Като цяло е най-тъпото powder day-я да е първия защото още нито си загрял, нито знаеш яките места в курорта, но мисля че измъканхме максимума. При фрийрайда е така обикновено, имаш 3-4 уникални пускания за цял сезон ама ги помниш години :D След това деня беше ад, всичо стана на бабуни по-високи от мене, падна мъгла и изкарахме на мускули до 2-3. Следващите дни вече бяха само писти, очаквах заради пресния сняг и топлото време да се прецакват най-късно до обяд, но на по-високото изкарваха доста. В ниското(под 2300 примерно) ставаше киша на прибиране следобяд. Курорта е средна работа за мен, ама аз много се разглезих с тоя Вал Торенс, където и да отида другаде все с там сравнявам и все е далече като големина, удобство и разнообразие. Тука горе над 3200 до 3600 е ледник и се кара целогодишно, ама е една почти равна поляна, не мога да си представя про-тата които идват лятото да поддържат форма какво правят освен да не забравят какво е сняг други тренировки там не виждам как ще има.

Alpe d'Huez беше 50/50, сутринта тръгнахме по едини югозападни писти дето бяха на камък, такова стържене не е било отдавна. А и моите ски са голям компромис за много твърди и бързи писти, ама така е като искаш да караш навсякъде и не ти се носят 2-3 чифта. После усетихме да гоним изложение и набарахме няколко северни писти и направихме яки спускания. Има един тунел под най-високия връх в курорта дето те изкарва на една черна необработваема писта(наклона е такъв че рактрака няма шанс даже с котва) и ние гениално я оставихме за последно спускане. И там понеже влизането е тясно и стръмно се влиза един по един и се изчаквате. Та тоя пред мене падна малко след влизането и се търкаля 300м надолу, бая ми се дръпна лайното като го гледах и я пуснах доста по-предпазливо отколкото ми се искаше преди това, пък и крака нямах вече...

И на двата курорта обаче класификацията на пистите им куца яко. В Les Deux Alpes някои сини имат тъмно червени участъци, пък в другия има черни дето трудно и червени бих ги сложил. Не знам има ли някакви стандарти за тия означения, ама според мен начинаещи и средно напреднали може да страдат на места :dunno:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 24 Мар 2026, 17:21

3186 написа:Уикенда ще повали, а другата седмица засега ще е ясно времето. Тогава ще е баш карането - хем няма да има никой, хем ще е пресен снега. :yes:

Още днес наваля и следващите дни ще има още.
На Пампорово днес намята нови 15 см. и продължава да вали супер приятно. На Банско разправят, че е наваляло дори повече :ok: :bchug:
По принцип и предни години в края на март е било супер яко, ама тая направо ще е размазващо без хора, облачно и с прилично количество сняг :ok:
Да не говорим, че и април ще е супер, щото тогава ще е хубаво време и частни писти :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mr_petroff » 14 Апр 2026, 15:15

IMG_20260414_134521.jpg
Screenshot_20260414_134111_com.twoscape.sportler.jpg

Ливиньо, 60 км. спускане до обяд, за тези пари - перфето :D Редувам ски зоните, това днес е от страната на Carossello и Сssana, утре пак на Motollino.
Тук сезона си продължава, всичко бачка на 100 %. За организация на ски курорта няма да говоря. Супер удобни безплатни автобуси /колата не съм я пипнал от пристигането /. Цеко и Цвети да вземат да дойдат тук за една седмица, да видят как се прави. А... , заредих нафта на 1, 62, днес видях и на 1,57 :banghead: :mhihi:.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mr_petroff » 26 Апр 2026, 7:39

Случайно не бях разтоварил ските и обувките от колата след Ливиньо , и в петък сутринта докато си пия кафето , си ровя в нета и ... Ами Синая бачка , сняг има и ми е на 335 км. :D И така де , доволно си покарахме вчера , комшиите опънали пистите - топ :yes:

https://www.youtube.com/watch?v=CGA1EwSzJZ8

32 евро сутрешна карта , малко хора , много писти - супер закриване на сезона . Днес като се прибера и разтоварвам :mhihi: ...И качвам падъл борда :D

Screenshot_20260426_074249_com.twoscape.sportler.jpg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 26 Апр 2026, 12:10

На Пампорово карат ли още?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mr_petroff » 26 Апр 2026, 12:29

ildivvy написа:На Пампорово карат ли още?

Карат велосипеди :mhihi:, и броят парите от сезона...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 26 Апр 2026, 12:50

Т.е. няма сняг в района ?

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 26 Апр 2026, 16:45

ildivvy написа:Т.е. няма сняг в района ?

Screenshot from 2026-04-26 16-45-01.png
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 26 Апр 2026, 18:35

Преди малко минах из района и видях на живо... Беше 25'С на места :D !

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 26 Апр 2026, 19:45

ildivvy написа:Преди малко минах из района и видях на живо... Беше 25'С на места :D !

След 20-ти този месец ако минаваш пак някой ден драсни да видим кабриото :D
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата