Не знам к'во да кажа ???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 740i 4.4l V8 Individual
Мечтае да кара: E38

Мнение от Misho 605 SVti » 26 Сеп 2007, 9:14

Наказали със "ЗАБЕЛЕЖКА" прокурора, повдигнал некоректното обвинение ....

Аз да попитам защо поне не му се скараха, да му размахат пръст, да наведе виновно глава и да започне да мачка с пръсти краищата на фланелката му ....

мдам, такива ми ви работи ... прокурорски ... забележителни.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 26 Сеп 2007, 10:04

Misho 605 SVti написа:Наказали със "ЗАБЕЛЕЖКА" прокурора, повдигнал некоректното обвинение ....

Аз да попитам защо поне не му се скараха, да му размахат пръст, да наведе виновно глава и да започне да мачка с пръсти краищата на фланелката му ....

Е нали точно това са направили. Ти представяш ли си сега каво му е на човека - срам, притеснения, дискомфорт ....

Лекар и юрист наказани :?: :?: :?:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 740i 4.4l V8 Individual
Мечтае да кара: E38

Мнение от Misho 605 SVti » 26 Сеп 2007, 12:52

Много го съжалявам това прокурорче .... така лошо да го накажат, не е истина. Направо ми се иска да подпаля орела и да отида до Бургас да му дам малко КЕШ-овица, че човекът направо ще банкрутира. Какво толкова има да се тормози с един-двама убити - я колко ги има всеки ден .... максимчо, той е голямата ралта, гле'й как си ръчка мини-танка, него Онзи отгоре го пази ... лошото е, че не пази и тия с/у максимчо.

А бе, верно ли този прошляк бил в Русията? Ще му хванат опинците, ако е там, той повече няма да се върне в БГ, ако вече я е напуснал.

....................................

Майтапът настрана, тия в прокуратурата явно ги е ухапало някакво лудо куче ... луда крава, де да знам и аз. По-добре да не бяха афиширали, че са "наказали" обвинителя със забележка ... аз за такова наказание не бях чувал досега. И сега какво ще се окаже - този, дето утрепа 5 души онзи ден на Предела, ще го осъдят за норматив ... нима някой би повярвал, че разследването ще се точи 2 месеца?! То и този е за панделата директно барабар с преките му шефове, дето са пуснали камиона с шофьор без книжка, претоварен, вече са били санкционирани за тези провинения, че и с неизправни спирачки. Но с какво максимчо е по-малко виновен, та ще влачат разследването 2 месеца?!??!?!

Аз мисля да викат танковете. Фразата е прословута, но е доста актуална в днешно време. Имам роднина, който беше в Ирак. Хората, които там са загинали по време на война, са значително по-малко в процентно изражение за същия период спрямо загиналите по пътищата ... после нека някой да ми твърди, че не сме в положение на война по пътищата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 26 Сеп 2007, 13:24

Окръжната прокуратура в Бургас ще днес предяви ново обвинение срещу двукратния световен шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки. Заради допусната техническа грешка от прокуратурата обвинението за катастрофата край река Ропотамо беше отменено. При катастрофата край Приморско загина 24-годишният Петър Петров от Сливен, 19-годишната Мануела Горсова изпадна в кома, а други четирима души бяха ранени. Заради допуснатата грешка наблюдаващият делото прокурор Иван Стефанов Станев бе наказан със "забележка".

Сега Стависки ще бъде подведен под отговорност по член 343 ал. 4 от Наказателния кодекс за причиняване на смърт на един човек, нанасяне на тежка телесна повреда на друг и за леки наранявания на още двама души.

За престъплението, за което е обвинен, Максим рискува да получи от три до десет години затвор.

"Прокуратурата има дефицит на много неща, но едно от нещата, с които най-трудно се примиряваме е дефицита на мъжество. Не мога да си представя защо продължаваме с една инерция, когато правим фал, а такива неща със сигурност се случват и сигурно ще ги има за вбъдеще". Това заяви пред БГНЕС главният прокурор Борис Велчев по повод грешката на прокурора Иван Станев, който позволи Максим Стависки да бъде привлечен като обвиняем с грешна правна квалификация.

Това е позиция, която аз не приемам. Това наказание на конкретен колега е справедливо и обосновано, посочи още Велчев. Според него, ако е нямало известен натиск е можело и до това наказание да не се стигне.

В прокуратурата има такъв инстинкт да крием колегите, да позволяваме те да носят негативни последици. Този инстинкт води до анонимност на прокуратурата. В последните дни заради техническата грешка на един колега, която не е значима и сама по себе си нищо не означава и до никакви сериозни правни последици не може да доведе, прокуратурата бе подложена на много сериозни упреци - основателни и неоснователни.

Основателни заради липсата на професионализъм и неоснователни заради някакъв мним опит да се прикрият по-именити обвиняеми. За съжаление упрека не беше към конкретен прокурор, упрекът беше към прокуратурата като институция. Това е дълбоко несправедливо и единственият начин е той да излезе от анонимност и да носи отговорност с името си, а не да се крием всички зад институцията, подчерта главният прокурор.

На въпрос на колко високо равнище е този дефицит на мъжество, Борис Велчев каза, че е трудно в момента да се даде точното ниво на дефицита, но го има в прокуратурата. Аз съм за това отговорността да е персонифицирана, не можем да очакваме началникът да чете актовете на всеки един прокурор по всяко време, каза Велчев.

Цитатът е от тук

Техническата грешка щеше да доведе до сериозни последици за обвиняемия, това е ясно на всеки с минимални юридически познания.
За справедливото и обосновано наказание на прокурора другите вече се изказаха.
Въпроса е защо главният прокурор се опитва да замазва положението с като цяло правилни изказвания, които всеки би се радвал да чуе, но с неверни или поне заблуждаващи детайли.
Всеки може да си направи изводите защо би го правил.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 18 Окт 2007, 13:08

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgieff » 18 Окт 2007, 13:42

Сутринта в деня на катастрофата отидох на подводен риболов, след което бях вкъщи и с познати пийнах само две-три глътки домашна ракия, качих се в колата, дори съм забравил, че съм употребил алкохол.

Обичам да карам с висока скорост и в този момент не съобразих, че карам с толкова висока скорост. Така стана инцидентът, за което много съжалявам и ще понеса всяко наказание, което ми наложат

Както се казва, комбинацията от алкохол и скорост води до такива последици, затова е хубаво поне първото да не е налице. По тази причина е записано и в ЗДвП, и в НПК.

Аз лично не го покрепям, особено в начина по който се оправдава.
В тази тема се изказаха доста мнения, включително и от очевидци, така че е редно да си носи последствията, а не да разправя по медиите, че бил пийнал 2-3 глътки.
На всички им е ясно, че от 2-3 глътки 1,1 промила не се получават.
Освен това мисля, че само пиян човек може да не види многото знаци преди завоя, че е опасен и трябва да мине бавно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 18 Окт 2007, 14:15

Що го ядете момчето, то толкова отговорно , толкова малко изпил , че чак забравил, ама като са му наливали пък, май бил забравил че ще кара... :mhihi: Абе пич отвсякъде :evil: . Не се интересувам от случая ,просто случайно чух , че недоволен от офанзивата срещо него, сульо и пульо били направили къде къде по големи бели, абе ало казвам аз ,младежа с кънките ,като не ти се отдава дисциплината на шофиране що не си стоя на кънките, почернил семейство а роптае.
Шуми като е бил амнайсе пъти св.шампион ,да не би да има гробище на негово име...
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 18 Окт 2007, 14:18

Изпил той... 2-3 ама в Русия гълтока му викат на това :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgieff » 25 Окт 2007, 16:42

Прокуратурата отхвърли искането на Стависки

Окръжна прокуратура-Бургас отхвърли искането на Максим Стависки за сключване на извънсъдебно производство с максимално допустимата условна присъда - три години с петгодишен изпитателен срок и три години лишаване от свидетелство за правоуправление, съобщи за БГНЕС окръжният прокурор Светлозар Костов.

Част от мотивите са, че направена справка за тригодишен период в практиката на окръжния и апелативния съд в Бургас сочи, че в преобладаващата част от случаите подобни дела приключват с ефективни присъди.

Освен това прокурор Костов е потърсил мнението на роднините на пострадалите, които са изразили несъгласие за сключване на споразумение.

Магистратите са отхвърлили и исканията на фигуриста и защитата му по оспорване на част от експертизите, включително и алкохолната експертиза, която увеличи количеството алкохол в кръвта му при катастрофата на 1,29 промила, както и разпити на нови свидетели.

До дни материалите от досъдебното производство трябва да постъпят в Окръжна прокуратура. След това в 30-дневен срок ще бъде изготвен и внесен в съда и обвинителният акт. Прокурор Костов поясни, че сключване на извънсъдебно споразумение е възможно във всеки етап на делото.

От Спорт НетИнфо

Предишна

Назад към Извън Темата