Препъри и други

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Колко време мога да изкарам самостоятелно?

1 ден
3
14%
1-5 дни
6
29%
5-21 дни
2
10%
21+ дни
10
48%

Общо гласове : 21
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Re: Препъри и други

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Мар 2026, 9:16

Jordana написа:Какви са тия газови пърлачки огнехвъргачки бензинови горелки ...нали сте препъри ??! Всеки уважаващ себе си препър , пали барбекюто съгласно традициите с търкане на дървени пръчки и сух мъх.

Еретици викаш.
Ще палят с пръчки(минимум трябват специални камънаци за искри :mrgreen: )много филми гледаш, това да не ти е да лъскаш бастуна и да ти загрее ръката от тая работа чак. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 21 Мар 2026, 14:42

Смешна работа! Истинския 'препър' дори гол в кенефа да го затвориш, няма да умре от глад!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 21 Мар 2026, 17:55

Jordana написа:Какви са тия газови пърлачки огнехвъргачки бензинови горелки ...нали сте препъри ??! Всеки уважаващ себе си препър , пали барбекюто съгласно традициите с търкане на дървени пръчки и сух мъх.

:mhihi: :mhihi: Аз не се считам за препър, така че коментарът ти е неуместен. Чисто случайно имам някои познания по темата - защото някога съм чел Винету на сянка в хамака, докато някои са трамбовали плацовете, или са лъскали палубата на фрегатата :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 21 Мар 2026, 19:23

Пиромани, още ли спорите? Има аутдоор ножове с кремък в комплекта примерно, да си сечеш искри. Другия вариант е да си носиш лупа, ама върши работа когато е слънчево.
Винету и Сигурната ръка не ми бяха интересни, аз детството си го прекарах по пиратските кораби в Карибския басейн :mhihi: От каубойските истории най ми допадаха филмите с Бъд и Теранс :lol:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 21 Мар 2026, 19:46

Джорданата "поддържа огъня" с глупави бележки. Аз бас ловя, че той дори мазе няма :mhihi: ама важното е да намираме маана други му.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 21 Мар 2026, 21:10

В тоя ред на мисли, едни приятели в техния си блок си направиха общото мазе на кръчма. Ама мераклииска с битовите му атрибути,маси столове, от някъде и хладилник домъкнаха...А аз си мислих,че са обикновенни битови пияници а те препъри били :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Мар 2026, 21:15

Така е , ако имаш в бейсмента 3 буркана с кисели краставички и тубичка ракия си препър ... :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 21 Мар 2026, 21:21

Jordana написа:Така е , ако имаш в бейсмента 3 буркана с кисели краставички и тубичка ракия си препър ... :ok:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Мар 2026, 21:46

Пауърка , ето това е натурален препър ... :ok: Покажи как палиш огън с търкане на пръчки и ще те призная за препър с мазе и базови способности за оцеляване :mhihi:
https://www.youtube.com/watch?v=W966SoclQDg
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 21 Мар 2026, 23:54

И трябва да му повярвам на тоя "Бати", само защото е от Варна? Тоя е по-дърт чичак и от мен. Като му гледам видеата, яко го гледат феновете на една Партия със залязващи функции :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Иначе видеото е ТОП. Бутилката с олио и тиганът са на места номер 1 и 2 в листа на всеки препър. А брашно винаги може да се намери из джобовете :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 22 Мар 2026, 0:00

Стига с това "търкане на пръчки", това е много аматьорско.

Профи методът е с една пръчка, която въртиш на място в джоб, издълбан в по-голямо парче дърво, където са натикани разпалките. Индианският метод е като използваш тетивата на лък, да захванеш пръчката и да движиш лъка наляво-надясно - така се върти доста по-бързо.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 22 Мар 2026, 4:42

alx написа:друг (елементарен ама като се замисли човек не съвсем) въпрос:

спира тока и не знаеш кога ще го пуснат- казват от енергото- "не знаеме- чакаме трансформатори- може месец, може година"

зима е. температурите са под нулата. вода няма защото няма електричество за помпите. бензин няма защото колонките не работят. домашния интернет е спрял на момента на спиране на тока. след 48 часа спира и мобилната система като свърши горивото за генераторите. по това време грубо и се изравнява външната със температурата във неотопляемите сгради.

какво правите?

Ами на село си седи и бичкията и брадвите и печката на дърва... Даже няма да броя 10-те кубика вече нарязани и нацепени в зимника. :lol:
Стоят си и сърповете, косата, мотики, грапи, кошарите дори са здрави още, чешмите текат из полята... Дори да спре завинаги тока, ще мога да живея, както са живели дядовците ми. Взимам от приятел две овце и коч, с много труд за 20-30 години ще ги направя 500 овце и ще дойдат комунистите да ми ги вземат или европейците да ми ги избият заради някоя нова измислена болест. :angel:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Мар 2026, 15:58

dhtj написа:Ами на село си седи и бичкията и брадвите и печката на дърва... Даже няма да броя 10-те кубика вече нарязани и нацепени в зимника. :lol:
Стоят си и сърповете, косата, мотики, грапи, кошарите дори са здрави още, чешмите текат из полята... Дори да спре завинаги тока, ще мога да живея, както са живели дядовците ми. Взимам от приятел две овце и коч, с много труд за 20-30 години ще ги направя 500 овце и ще дойдат комунистите да ми ги вземат или европейците да ми ги избият заради някоя нова измислена болест. :angel:

Реално погледнато, в момента на територията май почти всеки втори е "софиянец". От друга страна, не вярвам повече от 5% от тези, дето са на възраст до 50г да са в състояние да се справят с каквото и да е животно.
Теорията ти я бива при условие, че имаш в мазето си и газ за горене, захар, сол, брашно за поне шест месеца, месо, кокошки и т.н. и т.н. Храната за животните не я броя.

Ако можеш да изкараш до месец е ОК. Пропускате един тънък момент. Не си спомням на територията да се е случвало, ама като се издрусат едни +50см сняг за 24 часа и като затворят пътищата, много от теориите се изпаряват като дим. Предишната Коледа едни приятели я бяха изкарали почти така в Кингстън. Тръгнали от Монреал за Торонто в снежна буря и ... спали на хотел. Тока бил като цветомузика. Изкарали две нощи и се върнали обратно.

Предишна

Назад към Извън Темата