Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...

Мнение от kiko » 02 Ное 2022, 14:47

TNT написа:Т.е. или се буташ в колите, или в пешеходците :dunno:

И с кола да си пак се буташ по задръствания,в метрото също се буташ..пълно щастие няма :dunno: но колелото ми дава най голямата свобода от къде и как да стигна от А до Б

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 02 Ное 2022, 14:51

ildivvy написа:Завода е на 8км от града по тясно и зверски натоварено шосе, което е входно/изходна артерия на същия...! Имам желание, но :banghead: ...
Завод каза, нали? Служебен транспорт този завод явно не предлага или както и не малка част от моите колеги автобуса спира пред блока им, ама как ще се возят на автобус? Ще им падне реномето...

Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Ное 2022, 15:01

Метрото е супер когато е удобно. Крайно време е хората да почнат да събразяват избора на жилище с тези неща. Не може да отидеш да живееш по средата на нищото и да недоволстваш, че няма транспорт до никъде... сякаш някой на сила те е пратил там... вероятно всички са в наследствени жилища поне 5то поколение... само преди 50 години 3/4 от кварталите в София не ги е имало :lol: Извън София, ако махнем Пловдив, реално няма град, в който да ти "трябва" дори градски транспорт (с малки изключения) :kuku:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Ное 2022, 15:23

Пловдив по площ е 5-ти мисля :yes: По малките градове обаче наистина си е масово за 5мин пеша да палят колите. В София на 5мин не можеш да намериш паркомясто :mhihi: Метрото е супер удобно, ако ти е удобно :mhihi: При мен примерно до офиса няма метро, така че отпада удобното :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 02 Ное 2022, 15:28

В София ако държиш колата на улицата и имаш работа да свършиш на 2-3км от вас се чудиш дали да ходиш с колата или пеша,че после ще трябва да обикаляш 15 минути за място. :mhihi:
Общо взето такава е ситуацията, ама в тая сметка като сложиш багаж и едно дете и всичко замина, най добре да смениш квартала/града ако искаш да ти е удобно. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 02 Ное 2022, 19:05

ceco_kd написа:
ildivvy написа:Завода е на 8км от града по тясно и зверски натоварено шосе, което е входно/изходна артерия на същия...! Имам желание, но :banghead: ...

Завод каза, нали? Служебен транспорт този завод явно не предлага или както и не малка част от моите колеги автобуса спира пред блока им, ама как ще се возят на автобус? Ще им падне реномето...

Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk

Точно така! Завод казах... Има служебен транспорт и ходя с него на работа, колкото и невероятно да звучи! Въпроса е, че бих ходил и с колело, ако имаше начин... Поне през хубавото време!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 02 Ное 2022, 19:56

Днес сутринта слушам по радиото как двама обясняват за цената на газта (предполагам някакви държавни служители щото бяха на пресконференция някаква) и единия казва "Когато търсенето намалява- цените се увеличават" :lol: :lol: :lol: :clap: :clap: Така че не се учудвайте на цените по магазините, щом това са им познанията по икономика на господата взимащи решения.

Момчето от Тенерифе да не заблуждава хората- там всичко е на преференциални цени за местните, дори и горивата. Мисля, че имат и по-ниски данъци и акцизи в сравнение с континенталната част, това е политика на Испания от доста време. Уна ора менос ен Канариас..... :mhihi:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Ное 2022, 20:38

Хм ама разликата не е 10-20% колкото е на места разликата в ДДС.
Я сметни какви преференции има да стане 10-15€/кг за тешешко ентрекот.
У нас бразилския е 60-80лв в Метро!
Или мляко президент от 1,80 до 4-5лв и т.н.
Ама нищо купувайте, дано вдигнат всичко още

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 02 Ное 2022, 21:46

Едно нещо дето не ми го побира главата. Последните няколко пъти купувам "dream milk" кашкавал, който го правят в Германия и го вкарват тука. Добре бе, как е възможно да е толкова по-вкусен от нашенския си български кашкавал? Във Фантастико има минимум 10 вида БГ кашкавали, някои на цени дори над 20лв/кг (знам от Бум Бум, че това не означава, че тия пари отиват при производителя) и няма един да е толкова хубав. Как става това бе, д*ба и какъв ни е проблема?

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 02 Ное 2022, 23:55

vixx написа:Едно нещо дето не ми го побира главата. Последните няколко пъти купувам "dream milk" кашкавал, който го правят в Германия и го вкарват тука. Добре бе, как е възможно да е толкова по-вкусен от нашенския си български кашкавал? Във Фантастико има минимум 10 вида БГ кашкавали, някои на цени дори над 20лв/кг (знам от Бум Бум, че това не означава, че тия пари отиват при производителя) и няма един да е толкова хубав. Как става това бе, д*ба и какъв ни е проблема?

Аз пък досега не съм купил немски или френски кашкавал/сирене, което да ми е харесало повече от наш си / от по читавите нали/.
Може ли снимка на този дрийм милк, да го потърся, че намирам само милки дриим :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 03 Ное 2022, 9:30

vixx написа:Последните няколко пъти купувам "dream milk" кашкавал, който го правят в Германия и го вкарват тука.

Само dreamy milk ми излиза, това ли е? Дай линк, снимка нещо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Ное 2022, 10:00

vixx написа: Във Фантастико има минимум 10 вида БГ кашкавали, някои на цени дори над 20лв/кг (знам от Бум Бум, че това не означава, че тия пари отиват при производителя) и няма един да е толкова хубав. Как става това бе, д*ба и какъв ни е проблема?

Проблема е в потребителите. Тук просто няма смисъл да произвеждаш качествено. Ако щеш се изсери в опаковката, сложи цена 20лв и напиши колко е полезно и ще се продава. Еле пък, ако си си вече извоювал име на пазара. И на всичкото отгоре ще има доволно количество хора, които силно ще препоръчват продукта като много вкусен и качествен.

И обратното, ако пуснеш продукт с уникално качество, което по другите страни е 20лв, а ти го продаваш тук за 10 няма да можеш да продаваш никъде, защото конкуренцията продава много по-ниско качесво, но на 6 да речем. Масово българина е роден с напълно нефункциониращи вкусови рецептори.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 03 Ное 2022, 10:49

Западните производители имат по-голяма субсидия, отделно произвеждат по-голям обем "икономия от мащаба" и т.н.
Отделно тук няма мляко, алчни производители и.... ефекта е на лице
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 03 Ное 2022, 11:46

Малко съм го сбъркал името, ето това е и седи при моцарелите и другите такива, а не при българските кашкавали:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 03 Ное 2022, 11:59

В Метро инаше и има една настъргана френска моцарела, до началото на тези година беше супер евтина 2,5кг за 25лв.
След това стана 35 и от преди два месеца вече е 50лв и естествено не я купувам. Макар като се водят цените на другите неща пак не е много скъпа.
Няма спекула, да не си помислите нещо друго.

Все У нас нямало субсидии, ако имало ги крадяли пък.
Няма угодия

Друга субсидия, бири по 1€ на кръчма, 330мл

Малки чашки има също по толкова и най-долу две малки бутилки мадридска бира за 1€.

Изображение

Кафе с малко мляко cortado 1€.

Изображение

Всичко това не е по разни туристически места

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата