Комерсиализира ли се прекалено форумът?
Модератор: Общи модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Комерсиализира ли се прекалено форумът?
dr.peshev написа:K_Ilkov написа:Ако ти поискат пари на ЛС за групата пиши в темата![]()
Един модератор му искаше последно 20лв за да издаде групата !
Смейте се, ама от толкова хора, дето уж я ползвате/знаете тая група, един не я каза

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
dr.peshev написа:K_Ilkov написа:Ако ти поискат пари на ЛС за групата пиши в темата![]()
Един модератор му искаше последно 20лв за да издаде групата !
Дано не ме банне, че съм подбил цената

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Кво повече можеш да научиш от един чат, вместо от така подредения форум?! Той трябва да е книга, а не вестник!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Nukem написа:
какви добороволци искаш, като събора конкурсите ги печелят хора изгонени от форума и хората се отвратиха. моята група приятели затова от няколко години вече не ги посещаваме тези събития.
Конкурсите ги печелят автомобилите... не хората... прави поне малко логична разлика между нещата

Ама то и не може да "гледаш настрани" и същевременно да се очаква, че си наясно с нещата... няма как.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
bum_bum написа:Като гледам всички какви са дащни и помагачи само се чудя що на оня събор субарото вадеше колите от калта, а не някоя х5-ца.
Защото протичаше събора по това време и никой от потърпевшите, не се сети да каже на водещия- примерно!

На събор ли сме отишли или да кицаме по мрежите и да следим ситуацията, какво ново има извън нея?
Дали да не пуснем нова тема "комплексира ли се форума прекалено?". Действа ли ви успокояващо на комплексите като местите разни теми насам натам без обяснения и мотиви? Дано да помага 

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
За втора поредна година хотел “Тонзос” стана домакин на Националния BMW-събор, организиран от BMW-клуб България. Това е третият национален събор на BMW-маниаците. В него участваха повече от 100 любители на марката, с над 80 баварски машини. Те мериха сили в конкурс за външен вид, стрийт рейсинг, авто-поход и футболен двубой. BMW-етусиастите от цялата страна прекараха в Стара планина 4 незабравими дни със своите автомобили.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
dr.peshev написа:Има комерсиални потребители , но от известно време само те отговарят на въпросите на питащите.
По повечето въпроси в техническите раздели е писано многократно и няма как да има нови и интересни теми в Е36,Е46,Е39......, но се появява нов потребител , който го мързи да чете и иска отговори на своите конкретни проблеми на готово. Модератора се чуди дали да одобри темата , защото новия потребител не е запознат с правилата , а трябва да бъде привлечен. Пуска се нова безумна тема със стари проблеми , в която никой не иска да пише. Тогава идва ред на "комерсиалните" потребители , които виждат , че този колега нищо не разбира и го МЪРЗИ да чете и те са готови да помогнат.
Ето един класически пример за описаната ситуация. Темата е пусната на 28 юни тази година.
viewtopic.php?f=125&t=421250
П.С: Да не се засягат колегите от темата

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
айде да не говорим срещу колегата от темата, защото специално той е помогнал на доста мой приятели и мога да кажа че е много точен.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Nukem написа:айде да не говорим срещу колегата от темата, защото специално той е помогнал на доста мой приятели и мога да кажа че е много точен.
Да и на още толкова е навредил, включително и на мен

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Интересно ми е едно, помогнал им е безвъзмездно или срещу заплащане, че има ОГРОМНА разлика? Защото срещу заплащане и на мен ми е "помагал"...Nukem написа:айде да не говорим срещу колегата от темата, защото специално той е помогнал на доста мой приятели и мога да кажа че е много точен.
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
adovet написа:Nukem написа:айде да не говорим срещу колегата от темата, защото специално той е помогнал на доста мой приятели и мога да кажа че е много точен.
Не знам как ти е навредил /да не говорим пък и на много други да е навредил или просто си пишеш.../, но аз също съм много доволен от колегата oci - 3 пъти съм се възползвал от уменията му и винаги е бил отзивчив, полезен и без никакви проблеми в последствие. Така че, ако ще "храним" някой колега е желателно да се изкарват факти, а не "празни" от смисъл изречения

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Maverick_VS написа:adovet написа:Nukem написа:айде да не говорим срещу колегата от темата, защото специално той е помогнал на доста мой приятели и мога да кажа че е много точен.
Не знам как ти е навредил /да не говорим пък и на много други да е навредил или просто си пишеш.../, но аз също съм много доволен от колегата oci - 3 пъти съм се възползвал от уменията му и винаги е бил отзивчив, полезен и без никакви проблеми в последствие. Така че, ако ще "храним" някой колега е желателно да се изкарват факти, а не "празни" от смисъл изречения
Аз не искам да "храня" колегата oci, но също имам какво да разкажа за него, но той не е темата на темата

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Maverick_VS написа:adovet написа:Nukem написа:айде да не говорим срещу колегата от темата, защото специално той е помогнал на доста мой приятели и мога да кажа че е много точен.
Няма да се впускам в подробности, просто ми върна половината пари за работа която беше оплескал. Тук по скоро не става въпрос за това кой колко е способен или не, а за комерсилизирането на форума - пускаш тема с проблем и получаваш лични че срещу еди каква си сума ще ти оправят проблема. Няма проблеми все пак всичко струва пари, ама да плащаш на някой който му е професия това, а не на някой който му е хоби и се учи на твоята кола.
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Не мога да разбера какъв е проблема да се чете.
Като имам зор за нещо мога да отделя време да прочета 50-60 страници тема и да си изясня нещата, защо и другите да не го направят, вместо да се трупат едни и същи теми ? Вече след като не се намери инфо във форума и има нещо неясно питам, или пиша лично до някой потребител, който е наясно.
Досега при проблем не ми се е случвало да получавам оферти от колеги със сервизи и тн.За предложения за части и други дреболии да, но там не намирам проблем, и аз предлагам когато някой търси и съответно имам.
Имал съм ядове с форумни сервизи, но сам съм се набутвал там.
В последно време на няколко пъти колеги от форума се отзовават с услуги и помагат, евала за което.
Форумът наистина губи популярност покрай фейсбук, ама не виждам начин да се промени това.Както писаха вече, там няма правила и си е свободия отвсякъде...

Досега при проблем не ми се е случвало да получавам оферти от колеги със сервизи и тн.За предложения за части и други дреболии да, но там не намирам проблем, и аз предлагам когато някой търси и съответно имам.
Имал съм ядове с форумни сервизи, но сам съм се набутвал там.
В последно време на няколко пъти колеги от форума се отзовават с услуги и помагат, евала за което.

Форумът наистина губи популярност покрай фейсбук, ама не виждам начин да се промени това.Както писаха вече, там няма правила и си е свободия отвсякъде...