пак искат да направят зимните гуми задължителни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

одобрявате ли зимните гуми да са задължителни

да
64
48%
не
66
49%
не ме интересува
4
3%

Общо гласове : 134
старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: пак искат да направят зимните гуми задължителни

Мнение от ogata » 25 Фев 2016, 22:43

bum_bum написа:Искам да видя как спазвате дистанция на магистралата 60-70 метра.

Изключително лесно е. ;)
Карал съм по магистралата и със 150-220 и със 80-130.
Разликата между двата маржа е 45 минути при пътуване от Пловдив до Бургас.
Остава сам да прецениш, дали желаеш ако отиваш на почивка примерно, дали искаш хората, които пътуват с теб да се насират от страх, щото не всеки е фен на високите скорости. Дали искаш да рискуваш некой дебил без мигач да смени лентата и да се погребеш под него. Дали искаш да рискуваш да те чака радар и бюджета за почивката да намалее заради едната тъпотия. Просто дали тези 45 минути разлика си струват всичко това.

Рисковете са прекалено много, за да си позволя да карам по НАШАТА магистрала извън правилата.

Преди бях на друго мнение, както за това, така и за много други неща, но явно годините си казват думата.
Последна промяна ogata на 25 Фев 2016, 22:44, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Фев 2016, 22:44

(bubsa) написа:Защо е нужно изобщо да хващат тези 40% нарушители,като с по-солените глоби могат да ги накарат да не нарушават правилата?

Е как да те накарат като в едно 80% от случаите просто даваш лев в кеш и изчезваш? Кога ще бъде една глоба по-ефективна? Ако е висока и несъбираема или по-ниска, но незабавно изискуема?

И това са 7 и нагоре минимални работни заплати?!? Еквивалента на подобна глоба да речем в Германия ще бъде 10 000 евро :kuku: Не мисля, че изобщо някъде в нормалния свят има глоба с подобен относителен размер.

Що за перверзия е колкото повече ни смачкват, толкова повече да се кефим? Имам чувството, че ако утре кажат че глобата ще е 100 000лв тук ще скачаме от радост.

ogata написа:Карал съм по магистралата и със 150-220 и със 80-130.

Не говорим за скорост, а за дистанция. Аз с 220 не съм карал, въпреки че имам кола която е що-годе подготвена за писта. Иначе е готино да сипем морал ама всеки е карал "за пробата".

ogata написа:
Преди бях на друго мнение, както за това, така и за много други неща

Знаем, знаем :mhihi: Едва ли някой видял клипа ти с безсмъртния Голф някога ще го забрави. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 25 Фев 2016, 23:03

bum_bum написа:
(bubsa) написа:Защо е нужно изобщо да хващат тези 40% нарушители,като с по-солените глоби могат да ги накарат да не нарушават правилата?

Е как да те накарат като в едно 80% от случаите просто даваш лев в кеш и изчезваш? Кога ще бъде една глоба по-ефективна? Ако е висока и несъбираема или по-ниска, но незабавно изискуема?

И това са 7 и нагоре минимални работни заплати?!? Еквивалента на подобна глоба да речем в Германия ще бъде 10 000 евро :kuku: Не мисля, че изобщо някъде в нормалния свят има глоба с подобен относителен размер.

Що за перверзия е колкото повече ни смачкват, толкова повече да се кефим? Имам чувството, че ако утре кажат че глобата ще е 100 000лв тук ще скачаме от радост.

Не говорим за скорост, а за дистанция. Аз с 220 не съм карал, въпреки че имам кола която е що-годе подготвена за писта. Иначе е готино да сипем морал ама всеки е карал "за пробата".

Защо да е несъбираема глобата?Свалят ти номерата на колата и в паркинга.Дали няма да се позамислиш?
И ми е много интересно,защо налагането на някакви норми и правила го приемате толкова лично?Ако си караш нормално и 10000лв да е глобата не те бърка :dunno:
А относно зимните гуми,това,че тази зиме е мека не значи,че другата пак ще бъде такава.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 25 Фев 2016, 23:06

dynalias написа:
(bubsa) написа:
dynalias написа:Абе мани ги тия Испанци те са глупави. Нека се избиват с летните гуми там. По важното е ние като по разбиращи сред европейците да си купим зимни гуми внос от Австрия карани 1 сезон и да спонсорираме батковците с черните джипове. Все пак трябва да има и овце за стригане...

Ти сравняваш климата в Испания с този в България ли? :kuku:

И пак не се гледа какво говоря, а ми се изопачават думите. Не сравнявам климати, а се опитвам да ви го набия, че на път без снежна настилка или просто казано градусите щом са в "+" зимни гуми не ви трябват! Щом хората там не предлагат екстрата зимни гуми значи са безполезни. А българина нали е над всичко и много ги разбира нещата се бори за нещо което само ще му бърка в джоба, а полза никва.
Не се мисли в правилната насока. Вместо да се мисли как да се оправим, се забатачват работите само и само да се извлече някой лев от дадена ситуация. Колегата по горе много ясно написа всичко и ще го цитирам:

Murd3rWorship написа:Приемат се всякакви тъпи малоумни закони от още по-тъпите и малоумни политици, обаче не се прави нищо за това да се подобри и вдигне жизнения стандарт на българина! Витнека 100лв, разбити нови пътища, картел на пазара за горивата, ниски заплати, милиционери рекетират граждани....евала, по-голяма кочина няма!

Не мислиш ли,че е смешно да набиваш акъл на хората как и с какво да карат при жалкия си опит като шофьор?
Постоянно бълваш детски глупости из темите!Щом си мислиш,че зимните гуми са само за заснежена настилка няма какво да коментираме повече.

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Фев 2016, 23:12

Нали ти разправяме, че корупцията е толкова голяма, че изобщо няма да се стигне до събирането на глобата или каквото и да е друго наказание. Просто подкупа ще се увеличи. Аз имам познати, които от години и години не са им писали актове, карат като малоумни, спират ги по 1000 пъти и си плащат и заминават.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Слави
Аватар

Мнение от © » 25 Фев 2016, 23:15

Как тези по-солени глоби биха спрели един шофьор да не нарушава правилата? Сигурен съм, че в следващите 100-150км на където и да тръгна ще срещна максимум една патрулка и то със знак отпред, ако има някоя от 15-те камери из цяла България ще е ясна още преди пътуването. Ако случайно нещо се заблея и ме хванат остава варианта с пари в брой. Какъв е проблема да си карам с колкото поискам? Ако ще и 3000лв да ме грозят аз съм 99% сигурен, че при сегашното положение няма да ме хванат :dunno:
От друга страна, ако знам, че има вероятност да не се измъкна и 50лв биха ме спряли :mhihi:
Последна промяна © на 25 Фев 2016, 23:17, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 25 Фев 2016, 23:17

steeN написа:Нали ти разправяме, че корупцията е толкова голяма, че изобщо няма да се стигне до събирането на глобата или каквото и да е друго наказание. Просто подкупа ще се увеличи. Аз имам познати, които от години и години не са им писали актове, карат като малоумни, спират ги по 1000 пъти и си плащат и заминават.

Можеш да си сигурен,че съм много наясно по въпроса с корупцията.Дори и подкупа да се увеличи пак ще има ефект.
Ако милиционера ти поиска 100-200лв,вместо 10-20 дали няма да се кротнеш?

Я ме светнете какво точно трябва да се направи по въпроса с олигофрените по пътищата?
Разберете най-накрая,че прекалената демокрация не води до нищо добро!Примери много.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 25 Фев 2016, 23:19

© написа:Как тези по-солени глоби биха спрели един шофьор да не нарушава правилата? Сигурен съм, че в следващите 100-150км на където и да тръгна ще срещна максимум една патрулка и то със знак отпред, ако има някоя от 15-те камери из цяла България ще е ясна още преди пътуването. Ако случайно нещо се заблея и ме хванат остава варианта с пари в брой. Какъв е проблема да си карам с колкото поискам? Ако ще и 3000лв да ме грозят аз съм 99% сигурен, че при сегашното положение няма да ме хванат :dunno:
От друга страна, ако знам, че има вероятност да не се измъкна и 50лв биха ме спряли :mhihi:

Е противоречите си.В едни други теми проблема беше,че се крият по храстите,а сега е проблем,че са оповестени местата на който стоят :dunno:

Само да ти кажа,че това с табелките не го спазват хич стриктно.

Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 25 Фев 2016, 23:20

Тези глоби ми напомнят на глобите на инспекцията по труда - глоба за неяваване (не за нарушение) 10 000лв :mhihi: Ами от тук нататък и 1 млн. да я направят няма да по-голям смисъл

Вероятно и това е проблем - че се крият по храстите, но практиката показа, че след като спряха да се крият нарушенията нараснаха драстично. Защо не сложат камери, толкова ли е трудно? А да, за тях е трудно, защото за да се направи общестена поръчка трябва да се похарчат някакви умопомрачителни суми за какво ли не

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 25 Фев 2016, 23:23

(bubsa) написа:
bum_bum написа:

Защо да е несъбираема глобата?Свалят ти номерата на колата и в паркинга.Дали няма да се позамислиш?

И как точно ще ми свали номера, като и двата са ми занитени в кат с новите рапидки. Ще ми счупи бронята ли какво? Айде стига глупости. Това че системата им е пробита и няма събираемост мой проблем ли е? Ми да си направят реформа. Той немеца и холандеца е будала явно, че не му зимат номера, па си плаща глобите, сигурно щото им харесва и от добра воля.

Слави
Аватар

Мнение от © » 25 Фев 2016, 23:27

Просто системата с по-големите глоби за мен е грешна. На практика със сегашната им система на действие няма как да хванат 90% от нарушителите (като мен) :mhihi: Но те променят само глобите - много ефективно, наистина.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 25 Фев 2016, 23:29

(bubsa) написа:Я ме светнете какво точно трябва да се направи по въпроса с олигофрените по пътищата?
Разберете най-накрая,че прекалената демокрация не води до нищо добро!Примери много.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
И след цялата тая тирада, утре ще се качиш в строшения, претоварен и с 10 ти регенерат гуми камион. Да поразходиш измореното ремарке по пътищата родни, подавайки в брой тук-там. :mhihi: Или ще вземеш да дръпнеш една лекция на шефа, че има закони и правила и така не стааа , и ще си биеш камшиците оттам ? :dunno:
Ubi dubium, ibi libertas

Слави
Аватар

Мнение от © » 25 Фев 2016, 23:31

Малко сте го обърнали на едните срещу другите, но аз дори не съм се ориентирал още кои са двата лагера. Ако помислите трезво, без да се стремите да уязвите "другите" може и някои от аргументите ви да отпаднат

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Фев 2016, 23:31

(bubsa) написа:Защо да е несъбираема глобата?Свалят ти номерата на колата и в паркинга.Дали няма да се позамислиш?
.

Да де ама не е ли редно един път да се тръгне от там. Първо да се намери начин 100% от наложените глоби да влязат в бюджета. 100% от спрените и санкционирани водачи да са глобени с фиш или акт, а не на ръка и тогава чак ако няма ефект да мислим за увеличаване на размера?

Ама не става. Днес началника казва на патрула- имате да съберете 1000лв фишове, актове и т.н. С други думи "горницата си е за вас". Щото ако няма сухо тия отиват да "пият кафе" и да "пушат цигари" пред министерството.

Хилядата лева пък са нужни на пробитата държава да закърпи бюджета. Че от бюрокрация, рушветчийство и корупция никакъв дребен бизнес не остана и няма какво да пълни хазната. Което не им е големия проблем ама празна хазна е равна на липса на средства за крадене. Няма какво да движи обществените поръчки на свързаните фирми и т.н.

Vra4anin написа:Не се стискайте, а дайте клипа :mhihi:

Няма го :dunno: Няма ли някой с връзки от вибокса да извадят някой стар бекъп? Обещавам, че си струва :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :hihi:

Голф 2 с две ленти през капака. Множество тунинг приспособления. Висулки от огледалото. ТЕрикатска музика и раздаване на газ. Абе класическо произведение. :bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Мнение от dynalias » 25 Фев 2016, 23:38

bubsa другата зима като не е мека и навън е виелица няма да ги махаме февруари месец, а когато стане като тази година 20 градуса. Не виждам защо се пайентиш след като много добре ме разбираш. Може от 5 години да карам кола, но това не значи, че ти ако караш от 35 си по-правия.
Как пък не видях и в една тема ти да не разбираш от нещо и да си сбъркал в мнението си. Все от всичко разбираш, а примера който ти давам за Испания го прескачаме щото няма какво да кажем за там. Те ония са олигофрени да карат с летните дай да оправим Бълхарията и да я вкараме в пътя. Дадох й решение на проблема, защото той не е в летните гуми на хората на +20 градуса навън. Ако целта беше да се реши проблема с инцидентите, всяка община ще хвърля химия по пътя както в Испания и дори да прехвърчи сняг през март пак ще си караш с летните гуми. Целта не е да мислят за безопасността ви, а за да се приберат там едни пари... Ей такива слепи като вас винаги ще са управлявани лесно!

Пс: за химията не говоря през цялата зима да не вземе някой пак да ми изопъчи думите. Говоря за този преходен период за който спорим и когато навън са средните температури...
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата