Дразнят ли ви велосипедистите по улиците?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ЗА или ПРОТИВ велосипедистите по улиците на града?

Анкетата свършва на 02 Дек 2015, 18:52

За
38
54%
Против
33
46%

Общо гласове : 71
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Re: Дразнят ли ви велосипедистите по улиците?

Мнение от _galio_ » 26 Авг 2015, 16:06

bum_bum написа:Не е възможно да има някой чак толкова тъп, че да го мисли това на сериозно.

А, може, може.

Мен един ме гони на задна по булеварда пред зала Арена Армеец. Има ги всякакви.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Авг 2015, 16:27

На мен като цяло ми бяха много странни подобни случки с гоненици, караници и всякакви подобни разправии но ако наистина има хора, които си мислят че колелетата са незаконно на платното за движение вече имам обяснение.

Някой навит за края на септември да направим шосейната обиколка на Витоша? :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 26 Авг 2015, 16:33

bum_bum написа:На мен като цяло ми бяха много странни подобни случки с гоненици, караници и всякакви подобни разправии но ако наистина има хора, които си мислят че колелетата са незаконно на платното за движение вече имам обяснение.

Някой навит за края на септември да направим шосейната обиколка на Витоша? :mhihi:

Може да дойда за компания

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Авг 2015, 18:52

Живот и здраве да понатрупам малко километраж, че това лято изобщо не съм карал и към края на месеца като се върна от море ще я видим тая обиколка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 26 Авг 2015, 20:21

Какво за шосейната обиколка на Витоша? Километри, маршрут, денивелация? Може ли с каски и клинове или ще изглеждаме като циркаджии. :lol:
Иначе по темата: ако в България ви дразнят велосипедистите, то в Италия и Южна Франция тези със скутерите ще ви докарат до шизофрения, ще си сложите край на живота или ще се оттеглите в манастир до края на дните си. Ама хората си ги търпят.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Авг 2015, 21:17

https://www.strava.com/routes/1331965

Това е от Страва с по-подробно показани височините.

140км. Някои го правят първо през Перник. Аз го мисля от кръговото на Икея. Изкачването е около 1500 метра. Категорията на трудност е 5. Т.е. най-висока. Мисля, че тръгване по обратен ред през Ярема е по-удачно, защото голямото катерене е там и е по-добре да се направи на свежо и в по-хладната част на деня.

Ако някой няма с какво да кара ето- чодна оферда :mhihi:

http://olx.bg/ad/alominiev-velosiped-be ... 47c76be962
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 26 Авг 2015, 22:21

Ехх няма да мога да дойда/сериозно/.На моренце на Тасос ще съм точно тогава,спестил съм от гориво с колелцето тоя месец знаете как е :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Авг 2015, 6:58

Хората по света са го решили проблема да отидеш до някъде с колело, независимо дали е до съседен град или доста по-далече.
Магистрала в Южна Кореа, тея не само няма да ги настигнем, ами ще спрем и да ги разбираме.
Изображение
Предполагам че да караш в гората с онези байкове с големи грайфери на гумите според мен е супер готино, но в частта, когато се спускаш вече, не ми се мисли как се катериш на горе и какви усилия коства това.
Иначе, обожавах на времето да се събираме приятели с колела и ходехме да караме по паркове и къде ли не, но израснах аз и приятелите и общо взето логично се качихме на мотоциклети и после на автомобили.
За мен велосипеда е да го караш през почивните дни евентуално със семейството или приятели и то по вело алеи, паркове, където това е възможно, но да ми обяснявате че да се метнеш на колелото и да отидеш на работа е супер, си е нелепо, дори и да работиш механик или някаква друга професия, не сред колеги в офис.
Сещам се и друго, понеже темата е провокирана от колега с автомобил, но ако се появи подобна тема във форум за колоездачи с въпроса "дразнят ли ви пешеходците и майките с колички, които се шматколят по улицата" ще има доста остри нападки от страна на колоездачите към пешеходците :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 27 Авг 2015, 8:31

Е.Димитров написа:... да ми обяснявате че да се метнеш на колелото и да отидеш на работа е супер, си е нелепо, дори и да работиш механик или някаква друга професия, не сред колеги в офис.

Няма нищо нелепо, аз го правя трета година, отскоро и две колежки, а спечелихме и фотоконкурс в банката със снимка с колелетата пред офиса. Т.е. банката го поощрява.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 27 Авг 2015, 8:32

Е.Димитров написа:За мен велосипеда е да го караш през почивните дни евентуално със семейството или приятели и то по вело алеи, паркове, където това е възможно, но да ми обяснявате че да се метнеш на колелото и да отидеш на работа е супер, си е нелепо, дори и да работиш механик или някаква друга професия, не сред колеги в офис.
Сещам се и друго, понеже темата е провокирана от колега с автомобил, но ако се появи подобна тема във форум за колоездачи с въпроса "дразнят ли ви пешеходците и майките с колички, които се шматколят по улицата" ще има доста остри нападки от страна на колоездачите към пешеходците :mhihi:

нелепо викаш :mhihi:
На цяла западна европа не и е нелепо само у нас е нелепо понеже сме комплексари :yes:
Спомена се Холандия - ходи да видиш колко е нелепо и хора с костюми как карат колела :winky:

Майките с колички гаранция дразнят някого ... вероятно този дето се дразни няма представа
какво значи да се движиш с количка из София ... "тротоари"? паркирали коли?
малко тука топката е в градинката на шифьорите щото нека не се лъжем - всеки е паркирал на тротоара ...
няма как да го обясниш на човек дето не се е сблъсквал с проблема ...

Ама може и майките с колички да им отворим врата или да ги засечем, да им свирим с клаксона ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 27 Авг 2015, 8:58

То за това сме на тоя хал - държава пълна с комплексари

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Авг 2015, 9:34

Сега ако обясните точно от какъв комплекс страдам, като не карам колело, ще сте направо безценни.
Да, виждал съм в Холандия колоездачи с костюми, това че са в Холандия не ги прави по-малко потни, еле пък в България, където е толкова мръсно по улиците, толкова запрашено че е под всякакво съмнение здравословното при карането на велосипед.
Тука при нас има двама, които идват с колела и добре че не са в офиса, ама какво да обяснявам, мен ме тресе комплекса че не мога да карам колело :mhihi:

п/п
Няколко пъти споменах в темата че нямам нищо против колоездачите, не ми пречат и общо взето не ме интересуват, така че не виждам причина, колоездачите от форума да ми демонстрирате някакво превъзходство.

п/п 2
Гледам с интерес спускания с колела, тези дето са под егидата на редбул, чат пат гледам и големите състезания Тур Дьо Франс.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Авг 2015, 9:35

От цялата тема, стана пределно ясно, защо сме на този хал, ще си кара кой както му е удобно, ще се псува, ще се засичат, след това ще се паркира на остатъците от тротоар и всичко ще си върви както е вървяло. Веднага се обясни, че в Бг не можело това и онова, както може в чужбината. Само тук, всички са мега началници и поне с костюми за по няколко бона ходят на работа, но с кенефи пред разпад...Тук е невъзможно да се кара колело, да се возиш в автобус или да вървиш пеш, защото ще те отхвърли обществото. :D
Много зле и по-зле ще става, ясно се вижда манталитета на бай Ганьо, всички ми пречат, аз знам всичко и давам акъл на всички, важното е на мен да ми е удобно.
Комплексите не са за тези, които не искат да карат колело! Те са за тези същите, които оплюват другите с колело и разказват, че това у нас е невъзможно, то не бе инфраструктура, не бе навици, не бе пот, не бе прах, вятър, слънце..
Същите натъртват, че само най-бедните карали колело, ама дори да предположим, че е така, какво ви интересува вас. То има бедни, които карат без преглед, застраховка, гуми и т..н

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 27 Авг 2015, 9:46

adovet написа:То за това сме на тоя хал - държава пълна с комплексари

Е ти, като ги гледаш из темата кви са спрели и какви комплекси хвърчат наляво-надясно... представяш ли си на улицата, какво става :lol:

Като се има предвид, че в общия случай тук сме една идея по-интелигентни от масата, смятай за какво иде реч!

Като онзи, който нарочно блъска мотористи! :kuku:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 27 Авг 2015, 9:51

Е.Димитров написа:Сега ако обясните точно от какъв комплекс страдам ...

Страдаш от комплекса "работя в офис" :yes:

И аз работя в офис и съм ходил с колело, без да мириша и без да съм мръсен и не по финансови причини :dunno:
Личната хигиена е слабо свързана с карането на колело :winky:
И в гимназията на училище ходех с колело през 1/2 София и пак имаше такива "баровци" на невръстна възраст
дето ме гледаха като все едно нещо съм откраднал понеже съм с колело, а не с на тате колата :winky:

С две думи - Всеко се качило на кола и писка :mhihi:

пп. Не съм никакъв колоездач, само да кажа, щото последно преди поне 5г съм карал колело :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата