Пътуване във времето, антигравитация и все в този ред...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Re: Пътуване във времето, антигравитация и все в този ред...

Мнение от SH3M37A » 21 Апр 2015, 12:50

Брях все пак имало хора интересуващи се от ядрена физика и конспирации освен футбол и коли :mhihi:

Интересна тема прочетох я от до ,но ще ви ви върна малко назад ,че прескачате от тема в тема :mrgreen:

Относно как планират да ни контролират тези скрити властелини на планетата отговора е лесно.Но преди да мина към него ще го почна от далече и ще подчертая ,че сайта на колегата ,който е дал spirit .... още не съм го прегледал ,но и това ще направя.

Както вече разнищихте религия ,числото 666 , митологията телепортации , неизвестно как хора от миналото са им дошли прозрения с подръчни матряли и са оставили трайни спомени за техните изобретения ,живот и постижения.
За какво говоря .
Има си сила ,която води нещата и съм далеч от мисълта ,че сме сами на тази вселена . Далеч съм от мисълта за извънземните :) Според една древна книга , колко е древна никой не може да докаже понеже не се знае с времето дали не е променяна ,както на хората им се е искало с цел промивка на мозъци.Именно Библията e най - старата книга на тази планета или поне така се води. Оцеляла през всички тези години. Защо никой не знае или поне темата е обширна и не обхваща само нашия христянски Бог .
Интересното е в случая е как са се появили другите религии и защо? Ако нашия Бог е реалния ,Адам и Ева и т.н. повечето знаем хронологията и случилите се събития назад във времето от това ,което сме чели и чували дори гледали по Тв-то .
Сходството на религиите спрямо някой празници и обичай , дори символи и т.н. Или някой изкривен започва да тълкува книгата по негов си изкривен начин и така създава нация ?
Това го оставам на страна няма го пипам повече.
Има една интересна книга Великата Борба в която се споменава още преди Обама да стане президент на Сащ ,че ще има черен президент . С това се Слага началото на така големия край ? На какво ? Епоха ? Ера ? Нов пророчески период ? Това ще видим де ка се вика от първия ред ,ако сме живи и здрави в близкото бъдеще.
Но на въпроса ,как ще ни следят всичките на куп ? Как ще ни накарат да се подчиним ? Ето го и отговора :

Всеизвестно ,е че Ватикана е най-голямата световна банка или ако не е и пишат друго това е пълна лъжа ! Кой е Ватикана ? Папата - правилно !
Сащ скоро ще фалира и ще вземе заем от Ватикана за стъпването си на крака и връщането обратно на световния пазар ,НО с диктуване на правилата от Католиците .
Но пак не давам отговор на въпроса как ще ни манипулират ?
Ето го :
http://www.thenewamerican.com/tech/item/18184-will-microchip-implants-in-humans-become-mandatory

Така да се върнем на математиката ,че на мен ми е любима ,но пък много много не ми се отдава така както искам :)
Папата се свързва с числото 666 ,както и символите и всичко покрай него ( не ми се търси из нета факти понеже е обширна темата ) но предполагам хората писали в темата ще ме подкрепят . Барак Обама вече го доказа колегата ,че в речите в музиката има сатанински звуци и текстове .
Та мисълта ми е :
Ако са се мъчили да насаждат световен ред чрез музика , телевизии ,радио ( все пак са най - разпространените методи за манипулация на хората ) То може би с годините хората започват да придобиват имунитет и търсят друг вариант а именно чипосването !
Така всеки ще се знае какво прави ,къде ходи и ще се следи много лесно.
Този чип го водят белега на звяра . Един път прието и сложено вие сте белязани и сте приели господството на Сатана Дявола и останалите му имена на чичко ти Луцифер .
С този чип ще можеш да си купуваш храна от магазина да пътуваш и още и още много работи .
Защо споменах Великата Борба ? Ми това го има описано в нея още с години преди да се случи всичко това ;)

Ще продължа в тази носа в другия ми пост ,ако някой се включи с факти понеже нямам време в момента и трябва да ходя :)

Ще споделя теорията ми за тези телепортации , бързо развиващи се науки и още и още :)
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 25 Апр 2015, 0:51

Тук на земята се случват много забавни неща.А има ли някой,който се е замислял в макро и микро мащаб кво се случва?
Бях чел в една книга преди време хипотеза ,че Земята е един организъм.Огромна клетка ,подобна на клетките от които сме изградени ние.И е съставна част на един още по-голям организъм.С единствената разлика ,че на наблюдател живота на Земята като организъм е n-пъти по-дълъг от познатите ни клетки от които сме изградени.Мисля ,че се наричаше хипотезата Гайа
Всъщност аз си го обяснявам така,че има безкрайно по-големи и безкрайно по-малки градивни частици.Примерно ако планетата ни беше един едноклетъчен организъм с размери 10µm на обитателите и заобикалящата ги среда би им изглеждала подобно на това което ние наричаме космос.

Това дали би било добър начин да преспа с биоложка или е достатъчно фантастично за да не успея?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Май 2015, 16:09

Да , има логика в това .Планетарния модел се наблюдава до най ниското ниво на материята .Ама незнам биоложката дали ще е компетентна , физичка и химичка ще трябва да допълнят знанията ти :mhihi:
Последна промяна Jordana на 01 Май 2015, 16:36, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 01 Май 2015, 16:24

Jordana написа:Да , има логика в това .Планетарния модел се наблюдава до най ниското ниво на материата .Ама незнам биоложката дали ще е компетентна , физичка и химичка ще трябва да допълнят знанията ти :mhihi:

Не е вярно това за планетарния модел.
По-напред в темата имаше линк за Стандартния модел във физиката, хвърлеете му едно око. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 01 Май 2015, 16:50

Така е , малко са диференцирани нещата - поне засега .
Стандартния модел обаче е до трето ниво на взаимодействие , гравитационното взаимодействие не влиза поне засега .Засега защото гравитационните взаимодействия на квантово ниво във вселената са твърде слабо изучени по разбираеми причини .На квантово ниво са електроматнитните връзки познати ни досега .Отплеснах се по учителката :lol:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 01 Май 2015, 19:31

Интересна тема.Абонирам се ! И за да напиша и аз нещо по въпроса,малко лична логика.Пътуване във времето как да стане,напред или назад, като това е нещо измислено от нас самите? Определяме времето като тръгване от точка "А" ,за да стигнем до точка "Б".Добре на Земята това работи,защото точките "А" и "Б" са неподвижни и се движим само ние,а какво ще се получи ако тези две точки се движат хаотично или въобще не съществуват?В космоса как да има време като всичко се движи нанякъде без начало и без някакъв край? Кое определя,че въобще е възможно да съществува нещо наречено време? Ей така,някое научно говедо въвежда нещо,доказва с подръчни материали,че е прав и маймуняците,понеже не могат да вникнат в непроникновенното базират своите следващи дивотии на база чутото и става тази пълна мъгла,в която сме в момента.Какво направи науката досега и какво постигнахме като вид от това? Мисля че по-рано споменатият филм -"Боговете сигурно са полудели",напълно обяснява цялата материя на темата.Нямам нищо против,ако имах някаква хипотетична възможност да ме върнат отпреди каменната ера.Ей така с един кокал в устата пред пещерата и въобще да не съм и сънувал това чудо дето ми е на главата сега.Относно "ИИ" хората са прави да изказват предупреждения.Създава се нещо на база опити без хал-хабер да имаме,какво ще стане.Маймуна намерила ръчна граната.Приличаме на заек,който за първи път вижда човек,ама човека,ловец ли е или природолюбител няма кой да му обясни.Същото и с търсенето на чужди цивилизации.Като изтървана овца блеем в гората.Луда работа отвсякъде!Представете си само,какво ще се случи с обитателите на една планета,че независимо колко са интелигентни и успяли са си едни обикновенни прасета за нас.Май на свинското ще му се сринат цените.Вместо да се развиваме ние,както го прави всяко едно същество на земята,ние развиваме мъртвата материя?!?Спирам до тук,че стана дълго наистина.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 02 Май 2015, 10:22

Цялата тая еуфория около пътуването във времето , предполага че някъде там в простарнството съществува паралелна реалност .Тоест пространството е разслоено на безкраен брой сегменти като снимка от ядрено магнитен резонанс , като всеки един кадър е отделна реалност позиционирана в точно определени координати на пространството .Иначе аз не виждам как ще стане това пътуване във времето ако няма отправна и крайна точка като двете трябва да съществуват едновременно ?! Да кажем че искаме да отидем в миналото и да видим как ябълката тупва Нютон по главата .Добре , ама това действие един път се е случило ,преди определен отрязък от събития ,тук във нашата вселена .Та затова има две вероятности :
1 Още със започване живота си , сегашната вселена да е последвана от безкраен брой такива стартове на паралелни вселени с изместване във времето някакви микросекунди , като всички съществуват в паралел ,протичат идентични процеси и като прескачаме от измерение в измерение можем да достигнем до събитие което в определена вселена се случва със закъснение от Х години примерно .
2 Събитието с Нютон е статично замръзнал момент във времепространството , до който хипотетично имаме достъп и може да го разглеждаме като холограма .
И двете точки са твърде невероятни да не кажа фантастични за да са действителни .
Твърде голяма каша с нищо не потвърдена досега .Практически цялата вселена около нас се променя постоянно , текат физикохимични процеси в материята с различна скорост , едни са обратими други не . Според мен всички са обратими ако приемем примерно че земята е образувана от космически прах и газове и в края на дните си ще бъде погълната от слънцето и изхвърлена в пространството пак като материя образуваща нови космически обекти .Обаче в късия отрязък в който протича био химичната реакция на синтезиране човешкото ДНК в ,утробата на майката до момента в който то почва да се разгражда , процеса за сега е необратим .Но предполагам че може ефективно да бъде забавен и така да се пътува напред във времето но - има едно но , малката подробност е че си оставаме в настоящата реалност измерение континиум или както там наричат пространството в което протичат тези събития .И пътуването е еднопосочно.За да има ефективно пътуване във времето трябва обекта пътуващ във времето да може да напуска съществуващото измерение и да се пренася в желаната точка ,и то на точно определен етап от трансформацията на материата в тази точка .Хубаво , ама никой още не е доказал че такава точка в пространството съществува па макар и в друго измерение .Искаме да ходим някъде - къде и ние не знаем , не знаем дори дали съществува такова място .Не знаем дори ако съществува дали е възможно да се отиде там ......Незнаем ако теоретично това е възможно каква е връзката между тези две точки в нашето измерение и тази в миналото ?! Не знаем нищо , дори теоретично нищо доказано няма обаче фантазията ни работи безупречно :mhihi:
Това със ходенето нагоре надолу във времето е фантастика , базирана на научна фантастика :mhihi: Това все пак е личното ми мнение и допускам че само мижавото IQ то не ми позволява да скачам като скакалец из време пространството , но ще се радвам някой някъде да го може един ден ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Май 2015, 14:15

https://www.youtube.com/user/nansen11

Не е 100% по темата, но си заслужава да се видят някои от епизодите. ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 03 Май 2015, 10:42

Часовата ни разлика с Америка е 12 часа. Това означава ли, че ние живеем в бъдещето понеже сме 12 часа напред? Т.е. тяхното настояще е нашето минало :lol: Има теория, че ако летим със светлината на скоростта прекалено дълго време, долу на земята времето минава по различен начин и ние ще се върнем по-млади след полета ни? :mrgreen:
попринцип питам на шега, но реално има логика в тази теория :mrgreen: :mhihi:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 03 Май 2015, 12:46

Както и да го въртим и сучем , и за тях и за нас земята ще се е завъртяла един път около оста си .Дали са в бъдещето или ние в миналото ....въпрос на вкус общо взето .В действителност взели сме едно дадено от природата събитие - въртенето на земята около оста , случващо се с относително постоянна последователност за синхронизиране човешката дейност .Практически вселената е безвремева .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 01 Юли 2015, 21:14

Айде още една "фантастика" превърната в реалност...

Лазери правят изображения във въздуха, които могат да се докоснат

Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 02 Юли 2015, 0:46

Темата е страхотна. Обожавам всякаква литература и филми, разглеждащи проблеми, свързани със самата същност на света около нас. От всичко изчетено и изгледно до момента, с всеки намерен отговор на даден въпрос, възникват безброй много други въпроси. Особено съм заинтригуван от въпроса за времето и пространството, които, както е доказано, са едно цяло и не могат да съществуват отделно (или поне не е доказано, че могат :) ). Винаги съм се опитвал да погледна на тези въпроси от различна гледна точка, отвъд "човешката" и винаги съм стигал до определен лимит на въображението. Т.е., нашата изградена представа за "време" е строго дефинирана - интуитивно подразбираме времето като някакъв отрязък от денонощието, в който се случват определени неща, целият ни живот е построен около тази "статична" представа за време. Нека обаче се замислим за един елементарен факт - понятия като "ден", "час", "минута" са въведени от самите нас, именно за да можем да придадем на живота си някакъв ред и порядък и за да може цялото ни общество да функционира. Реално погледнато, целият живот на Земята е подчинен на цикличността, определена от орбитата около Слънцето и въртенето на Земята около оста й. Самите ни тела са пригодени към тази цикличност - определен брой часове сме тонизирани, през друг определен брой сме на тъмно и събираме сили за следващия светъл цикъл. Веднага възниква въпросът - как щеше да изглежда животът, ако Земята се въртеше около оста си по-бавно например? Или по-бързо? Или ако орбитата й около Слънцето беше различна? Всяка една такава малка промяна би довела до съвсем различно схващане на понятието "време", дори чисто физически сигурно бихме изглеждали по коренно различен начин. Т.е. - ние възприемаме времето и всички останали процеси около нас, стъпвайки на "човешката" основа, която изцяло е резултат от едно конкретно взаимодействие между планета и звезда. Ето тук идва моят лимит на въображението - опитвам се да си представя "времето" такова, каквото всъщност е, но блокирам и като че ли се опитвам да изляза от собственото си съзнание... И ето, че възникват следващите въпроси - защо е ограничено съзнанието? Ограничено ли е изобщо? Външна сила ли е създала съзнанието така, че човек да "мисли" до един определен момент? Въпросите са буквално безброй много. Научните открития показват, че във Вселената съществуват определени взаимовръзки - материята и енергията, времето и пространството. Човечеството до някаква степен е "усвоило" материята и енергията, логично е да предположим, че един ден ще можем да манипулираме времето и пространството. Мисля, че правилната дума е "манипулиране", тъй като "пътуване във времето" отново е понятие, въведено от самите хора и е базирано основно на емоция, любопитство и личностно желание за изживяване на определен момент от времето. Забележете, че "пътуването във времето" по подразбиране е по-скоро "назад" във времето, отколкото към бъдещето. Причината отново е човешката гледна точка - ние познаваме само минали моменти, просто защото бъдещето предстои да се случи. По същата наша логика, пътуването във времето винаги е свързано и с физическо преместване в определения минал момент. А дали такова нещо изобщо е възможно? Дали спомените сами по себе си не са едно пътуване във времето назад? Дали въображението не е пътуване във времето напред? И изобщо - има ли "напред" и "назад" във вселенските закони?

Тук мисля да спра със среднощните разсъждения, че мога да изпиша още 1000 страници с философски въпроси :mhihi: :mhihi: . Просто споделям моите разсъждения, в крайна сметка не съм физик или математик, а обикновен бмв фен с галактически интереси :mhihi: :mhihi: . Ето тук една интересна статия за светлината:

http://bgchaos.com/560/fractals/quantum ... %BD%D0%B3/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 02 Юли 2015, 19:03

Не знам, но нещата в природата май не са много случайни - редица на Фибоначи, Златно сечение и т.н. приятно онагледени тук :)

Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 21 Фев 2016, 11:41

Просто WOW за тази поредица! Хората определено са се постарали и добре са им се получили аналогиите :yes: Препоръчвам да се гледа :)

https://www.youtube.com/user/EugeneKhutoryansky/videos

Не съм намирал по-красиво онагледени и обяснени основни физични принципи и процеси. Особено ме впечатли визуализацията на Фурие серията :ok:

Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

Потребител
Аватар
Кара: e30 320i 89`; е36 316i 95`
Мечтае да кара: e30 cabrio v10

Мнение от BobiMinev » 27 Фев 2016, 15:10

Значии държа да ви кажа че няма други :nono: Единствени сме !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата