Въпрос за свинско,винско и др.подобни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 294
Регистриран на: 21.05.2009
Местоположение: навсякъде
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от drago_pavlov » 10 Дек 2014, 13:41

Няма как октомври месец да го държа на открито - все пак беше 20 градуса...
Следващата седмица излиза на открито за няколко месеца, след което в избата за още половин година. Така повеляват законите на древните римляни :lol:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 2582
Регистриран на: 24.05.2007
Местоположение: квартала на младите
Пол: Мъж
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от deyan-enchev » 10 Дек 2014, 16:06

Резонен въпрос - откъде си купувате черва?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 361
Регистриран на: 5.08.2007
Местоположение: София
Кара: е53

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Cyberloner » 10 Дек 2014, 20:16

Освен да си намериш овлажнител за пури(по спомен те държаха влажността около 70-75%), да сложиш бута в него и после цялото нещо в хладилника :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12076
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от bum_bum » 10 Дек 2014, 22:55

520i написа:селитрата- да не се бърка с амониева селитра :) - не е задължителна; продава се в аптеки и заедно със захарта се прибавя, за да запази свежия червен цвят на месото.


То едното е натриев нитрат, а другото амониев нитрат.. все тая. В тялото се превръща в нитрозамини. А единственото място в което нитрозамините се използват целенасочено е лабораторните животни- когато с научна цел им предизвикват различни видове тумори.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 2582
Регистриран на: 24.05.2007
Местоположение: квартала на младите
Пол: Мъж
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от deyan-enchev » 11 Дек 2014, 9:00

Cyberloner написа:Освен да си намериш овлажнител за пури(по спомен те държаха влажността около 70-75%), да сложиш бута в него и после цялото нещо в хладилника :lol:


Аз имам 2 хумидора (овлажнител за пури който по-скоро е кутия за съхранението им), влажността си я контролираш сам но все пак няма свеж въздух и трябва да се отваря на 1-2 седмици, за да не мухляса материала. Отделно от това, тези неща не са големи достатъчно, че да съберат цял бут и да може да ги сложиш в хладилника - поне не и средностатистическите. В случай, че трябва да се вземе хумидор, който да събере цял бут вероятно говорим за суми над 2000-3000 лева.

Отделно има едно Либхерче дето хем поддържа влага хем определена температура, но онзи ден го гледах в Техномаркет - не е особенно голямо и то.

Изображение
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 457
Регистриран на: 26.07.2003
Местоположение: София
Кара: ...

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от 520i » 11 Дек 2014, 9:49

Остава да почнете да слагате бутове в кутия за пури :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Резонен въпрос - откъде си купувате черва?

От световния търговски център, разбира се :yes:


(женския пазар :mhihi: )

Ако намерите някакъв избушен хладилник или нещо подобно, става работата. Ето нещо като млад и зелен чирак:

Изображение
Изображение

Слагате стария сушилник в хладилника и ги закачих със планки за вертикални щори (това имах под ръка в момента). При пробата се залагат малко мръвки, да не отиде матеряла. Лепкате едно вентилаторче от тия на батериите и сте вие. Може леко да го набучите с бормашината отзад. Няма грижа, става супер.


Вече като изпечен майстор и след малки инвестиции:

Изображение
Изображение

1. Работеща витрина с ламелен изпарител и обдухване
2. Терморегулатор
3. Влагорегулатор
4. Нагревател - аз ползвам дренажен за хладилни камери
5. Ключове, кабели, релета и др.

С малко мерак, чароляци втора ръка и ровене из боклучите може да се сглоби нещо подобно за под 200лв.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 361
Регистриран на: 5.08.2007
Местоположение: София
Кара: е53

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Cyberloner » 11 Дек 2014, 13:54

@520i "леко" ти завидях :)

по повод овлажнителя - за да не мухляса може да си облепиш вътрешните стени със сребърно фолио :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 417
Регистриран на: 30.08.2007
Местоположение: Sofia
Пол: Мъж

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от Doberman_vas » 11 Дек 2014, 14:06

моята проба даде добър резултат въпреки не дотам студеното време - за 3 седмици на терасата в сф, се реже кат за гости :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 526
Регистриран на: 27.02.2002
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от hell's angel » 11 Дек 2014, 14:20

520i написа:
С малко мерак, чароляци втора ръка и ровене из боклучите може да се сглоби нещо подобно за под 200лв.


Изби рибата с тая витрина :mhihi: Добре се е получило спор няма ...

Аз имам един хладилник - и съм го замислил за пушилня, ама не ми идва музата в тоя студ :mrgreen: Засега ще караме на сушено - тия дни залагам телешко и шилешко да виси и като стане ще поснимам.

Джъркито го дехидратирам е с такава машинка, че ме мързи да се занимавам само заради него като Cyberloner :

Изображение
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Мнения: 979
Регистриран на: 16.03.2009
Пол: Мъж
Кара: F01 пет точка нула L

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от doomy525 » 20 Дек 2014, 0:58

днеска Гошко и два пуяка си заминаха от нашия свят.. :mhihi:

http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 29996h.jpg

http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 30015u.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 294
Регистриран на: 21.05.2009
Местоположение: навсякъде
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от drago_pavlov » 06 Яну 2015, 12:43

Ето ги и нашите произведения:
13 кг свински бут (за съжаление ще трябва да го чакам до другата зима...):
WP_20141225_10_18_29_Pro__highres.jpg

2,5 кг телешка пастърма:
WP_20141229_09_01_14_Pro__highres.jpg

3,5 кг горнооряховски суджук:
WP_20150106_10_45_42_Pro__highres.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 294
Регистриран на: 21.05.2009
Местоположение: навсякъде
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от drago_pavlov » 06 Яну 2015, 12:45

И за финал 10 кг панагюрска луканка:
WP_20150106_11_33_57_Pro__highres.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Мнения: 979
Регистриран на: 16.03.2009
Пол: Мъж
Кара: F01 пет точка нула L

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от doomy525 » 06 Яну 2015, 13:21

:cry: :lol:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 526
Регистриран на: 27.02.2002
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от hell's angel » 06 Яну 2015, 14:09

drago_pavlov написа:.....

:clap:
Дай рецептите с'а, като си почнал със снимките !!! Суджука и луканката по ме вълнуват, че имам поне по десет за "панагюрска" и "горнооряховски" и все се различават. :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1013
Регистриран на: 18.01.2009
Местоположение: София, ама съм от село
Пол: Мъж
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни

Мнение от dan-dam » 06 Яну 2015, 14:41

И аз изсуших тая година малко свинско и малко повечко лопатарско.

IMG_0436.JPG


Сега ще правя луканка. И аз се интересувам от проверена от към подправки рецепта. Ще сложа 2кг. телешко, 4кг. от лопатар и въпросът ми е колко свинско(диво) да добавя? Сланина да сложа ли допълнително. Другите неща са горе-долу ясни :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook