Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 294
- Регистриран на: 21.05.2009
- Местоположение: навсякъде
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Няма как октомври месец да го държа на открито - все пак беше 20 градуса...
Следващата седмица излиза на открито за няколко месеца, след което в избата за още половин година. Така повеляват законите на древните римляни
Следващата седмица излиза на открито за няколко месеца, след което в избата за още половин година. Така повеляват законите на древните римляни

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 2582
- Регистриран на: 24.05.2007
- Местоположение: квартала на младите
- Пол: Мъж
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Резонен въпрос - откъде си купувате черва?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 361
- Регистриран на: 5.08.2007
- Местоположение: София
- Кара: е53
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Освен да си намериш овлажнител за пури(по спомен те държаха влажността около 70-75%), да сложиш бута в него и после цялото нещо в хладилника 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 12076
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
520i написа:селитрата- да не се бърка с амониева селитра- не е задължителна; продава се в аптеки и заедно със захарта се прибавя, за да запази свежия червен цвят на месото.
То едното е натриев нитрат, а другото амониев нитрат.. все тая. В тялото се превръща в нитрозамини. А единственото място в което нитрозамините се използват целенасочено е лабораторните животни- когато с научна цел им предизвикват различни видове тумори.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 2582
- Регистриран на: 24.05.2007
- Местоположение: квартала на младите
- Пол: Мъж
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Cyberloner написа:Освен да си намериш овлажнител за пури(по спомен те държаха влажността около 70-75%), да сложиш бута в него и после цялото нещо в хладилника
Аз имам 2 хумидора (овлажнител за пури който по-скоро е кутия за съхранението им), влажността си я контролираш сам но все пак няма свеж въздух и трябва да се отваря на 1-2 седмици, за да не мухляса материала. Отделно от това, тези неща не са големи достатъчно, че да съберат цял бут и да може да ги сложиш в хладилника - поне не и средностатистическите. В случай, че трябва да се вземе хумидор, който да събере цял бут вероятно говорим за суми над 2000-3000 лева.
Отделно има едно Либхерче дето хем поддържа влага хем определена температура, но онзи ден го гледах в Техномаркет - не е особенно голямо и то.

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Остава да почнете да слагате бутове в кутия за пури
От световния търговски център, разбира се
(женския пазар
)
Ако намерите някакъв избушен хладилник или нещо подобно, става работата. Ето нещо като млад и зелен чирак:


Слагате стария сушилник в хладилника и ги закачих със планки за вертикални щори (това имах под ръка в момента). При пробата се залагат малко мръвки, да не отиде матеряла. Лепкате едно вентилаторче от тия на батериите и сте вие. Може леко да го набучите с бормашината отзад. Няма грижа, става супер.
Вече като изпечен майстор и след малки инвестиции:


1. Работеща витрина с ламелен изпарител и обдухване
2. Терморегулатор
3. Влагорегулатор
4. Нагревател - аз ползвам дренажен за хладилни камери
5. Ключове, кабели, релета и др.
С малко мерак, чароляци втора ръка и ровене из боклучите може да се сглоби нещо подобно за под 200лв.



Резонен въпрос - откъде си купувате черва?
От световния търговски център, разбира се

(женския пазар

Ако намерите някакъв избушен хладилник или нещо подобно, става работата. Ето нещо като млад и зелен чирак:
Слагате стария сушилник в хладилника и ги закачих със планки за вертикални щори (това имах под ръка в момента). При пробата се залагат малко мръвки, да не отиде матеряла. Лепкате едно вентилаторче от тия на батериите и сте вие. Може леко да го набучите с бормашината отзад. Няма грижа, става супер.
Вече като изпечен майстор и след малки инвестиции:


1. Работеща витрина с ламелен изпарител и обдухване
2. Терморегулатор
3. Влагорегулатор
4. Нагревател - аз ползвам дренажен за хладилни камери
5. Ключове, кабели, релета и др.
С малко мерак, чароляци втора ръка и ровене из боклучите може да се сглоби нещо подобно за под 200лв.

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 361
- Регистриран на: 5.08.2007
- Местоположение: София
- Кара: е53
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
@520i "леко" ти завидях
по повод овлажнителя - за да не мухляса може да си облепиш вътрешните стени със сребърно фолио

по повод овлажнителя - за да не мухляса може да си облепиш вътрешните стени със сребърно фолио

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 417
- Регистриран на: 30.08.2007
- Местоположение: Sofia
- Пол: Мъж
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
моята проба даде добър резултат въпреки не дотам студеното време - за 3 седмици на терасата в сф, се реже кат за гости




Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
520i написа:
С малко мерак, чароляци втора ръка и ровене из боклучите може да се сглоби нещо подобно за под 200лв.
Изби рибата с тая витрина

Аз имам един хладилник - и съм го замислил за пушилня, ама не ми идва музата в тоя студ

Джъркито го дехидратирам е с такава машинка, че ме мързи да се занимавам само заради него като Cyberloner :
Ubi dubium, ibi libertas
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
днеска Гошко и два пуяка си заминаха от нашия свят.. 
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 29996h.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 30015u.jpg

http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 29996h.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 30015u.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 294
- Регистриран на: 21.05.2009
- Местоположение: навсякъде
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Ето ги и нашите произведения:
13 кг свински бут (за съжаление ще трябва да го чакам до другата зима...):
2,5 кг телешка пастърма:
3,5 кг горнооряховски суджук:
13 кг свински бут (за съжаление ще трябва да го чакам до другата зима...):
2,5 кг телешка пастърма:
3,5 кг горнооряховски суджук:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 294
- Регистриран на: 21.05.2009
- Местоположение: навсякъде
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
И за финал 10 кг панагюрска луканка:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни


enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
drago_pavlov написа:.....

Дай рецептите с'а, като си почнал със снимките !!! Суджука и луканката по ме вълнуват, че имам поне по десет за "панагюрска" и "горнооряховски" и все се различават.

Ubi dubium, ibi libertas
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Мнения: 1013
- Регистриран на: 18.01.2009
- Местоположение: София, ама съм от село
- Пол: Мъж
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
И аз изсуших тая година малко свинско и малко повечко лопатарско.
Сега ще правя луканка. И аз се интересувам от проверена от към подправки рецепта. Ще сложа 2кг. телешко, 4кг. от лопатар и въпросът ми е колко свинско(диво) да добавя? Сланина да сложа ли допълнително. Другите неща са горе-долу ясни
Сега ще правя луканка. И аз се интересувам от проверена от към подправки рецепта. Ще сложа 2кг. телешко, 4кг. от лопатар и въпросът ми е колко свинско(диво) да добавя? Сланина да сложа ли допълнително. Другите неща са горе-долу ясни

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани