нов световен порядък и други такива
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: нов световен порядък и други такива
Ама не каза кои са държавите, които натискат най-много за мерките против промяна на климата, квотите с въглероден двуокис и т.н. Нещо ти се разминават там тезите.
Много неща са "blown out of proportion" като например флуора във водата. Бърза справка...
поглеждаме стандарта в Калифорния (щото варира от щат до щат).
Кои са лошите сега ? Хайде сега си погледнете и етикета на минералната вода...
Много неща са "blown out of proportion" като например флуора във водата. Бърза справка...
В Европа това не само е отречено, но има и пределно допустими нива за съдържание на флуориди във водата за пиене – максимум 1.5 мг/л. За минералните води се допуска до 5 мг/л, защото се приема, че хората пият и чешмяна.
поглеждаме стандарта в Калифорния (щото варира от щат до щат).
You may be aware that on January 7, 2011, the U.S. Department of Health and Human Services Agency (HHS) announced a proposal recommending that water systems practicing fluoridation adjust their fluoride content to 0.7 mg/L (parts per million), as opposed to the previous temperature-dependent optimal levels ranging from 0.7 mg/L to 1.2 mg/L
Кои са лошите сега ? Хайде сега си погледнете и етикета на минералната вода...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Сондьора написа:Колега, и така и иначе, ..стига с тоя конденз, ясно за кво говориш ти и другите, може и в мината да сме завършили но чак толко прости ... на вас не ви е ясно, че аджеба има чемтраилс, сийдинг или както искате го наричайте, т.е. едното припокрива другото и няма нищо общо с тоя "конденз" за който говориш... и неправилно си ме разбрал, аз не застъпвам тезата, че ни тровят, за да намаляват човечеството ( то си има СПИН
).....ами че се базикат с времето/климата....все тая..., когато едно нещо се игнорира от масите, то те печелят, другите сме некви луди и психопати....все едно да вярваш в арабската пролет, когато почна, масите вярваха, че се борят за демокрация, а ние малкото пак бехме некви луди и застъпници за диктатори, ама то се видя кой крив, кой прав...
п.п. нарочно вметнах СПИН, знаете как почва и от къде идва..от лаборатория в УСАто за имунизация на негрите в Конго ( задължителна).
И пак да се върнем, за тия дето не вярват за световния ред...то на еднодоларовата банкнота си го пише офишали.
Да ви дам и аз малко тема за размисъл...80те запасите на ОПЕК скачат почти двойно ( с помоща на УСА), СССР пада в последствие...., ама запасите на ОПЕК си остават същите..., а дали са такива, и ако се окаже, че не са...![]()
п.п. За една от тях има доказателства, че тогава са ги дигнали двойно...а реално са /2.
Гледай сега.

Не, не ни е ясно, че има "chemtrails". И знаеш ли защо? Ами защото няма реални доказателства.
Да ти дам една аналогия - доста повече хора от тези, които смятат, че "chemtrails" са реални, са напълно убедени, че съществува и Бог.

Ама същата работа, когато ги попиташ, къде са доказтелствата за съществуването Му, настава една тишина или се започват някакви общи приказки за отклоняване на вниманието.
Сигурно си чувал фразата на Карл Сейгън: "Extraordinary claims require extraordinary evidence!"
Та така - къде са ти доказателствата в подкрепа на гръмките ти твърдения?
Ако не можеш да дадеш такива за "chemtrails", дай такива за вируса на СПИН.

Защото, всички "знаем", че е "изобретение" на ЦРУ, "знаем", че и Бог съществува, нали, ама нещо... доказателства няма нито за едното, нито за другото.

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Fear написа:Да ти дам една аналогия - доста повече хора от тези, които смятат, че "chemtrails" са реални, са напълно убедени, че съществува и Бог.![]()
А ти си еволюционист? И това не е религия? И сигурно вярваш в динозаврите? И в Дядо Коледа? Колко сладко

Еволюционизмът се преподава по същия начин като религиозните учения, предимно с ВЯРА в авторитети. Едни авторитети се налагат над други и това е PR, а не наука.
Дарвинизмът е създаден и толериран, за да облужва Евгениката, която - уви - НЕ е конспирация, а факт.
И понеже някои колеги неммогат да четат и да мислят още по-малко, ще го кажа в прав текст -НЕ, не съм религиозен. Но и не съм идиот, за да приема Дарвнизма.
А понеже се замерваме с въпроси - как се обясява фактът, че понастоящем (в моретата най-вече) се срещат живи видове, които са напълно идентични с фосили от милиони години?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
_galio_ написа:И сигурно вярваш в динозаврите?
чакай, че се изненадах

ти отричаш съществуването на динозаврите ли?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
_galio_ написа:Fear написа:Да ти дам една аналогия - доста повече хора от тези, които смятат, че "chemtrails" са реални, са напълно убедени, че съществува и Бог.![]()
А ти си еволюционист? И това не е религия? И сигурно вярваш в динозаврите? И в Дядо Коледа? Колко сладко
Еволюционизмът се преподава по същия начин като религиозните учения, предимно с ВЯРА в авторитети. Едни авторитети се налагат над други и това е PR, а не наука.
Дарвинизмът е създаден и толериран, за да облужва Евгениката, която - уви - НЕ е конспирация, а факт.
И понеже някои колеги неммогат да четат и да мислят още по-малко, ще го кажа в прав текст -НЕ, не съм религиозен. Но и не съм идиот, за да приема Дарвнизма.
А понеже се замерваме с въпроси - как се обясява фактът, че понастоящем (в моретата най-вече) се срещат живи видове, които са напълно идентични с фосили от милиони години?
Дали вярвам в динозаврите?!
Ами, някакси ми е по-лесно да приема, че са съществували, отколкото да реша, че всички кокаляци по музеите са фалшифицирани незнайно от кого, с незнайно каква цел.

И смяташ, че аз не мога да чета и мисля?!

Що се отнася до еволюцията, тя затова е теория. Т-Е-О-Р-И-Я!
Знаеш ли какво означава тази думичка?
И да, за момента тя е най-правдоподобното обяснение, с което разполагаме. Няма смисъл да пиша, на какво се гради, защото предполагам, ти си на мнението: "ЦЕл ден бЕх у зоопарка и ни една маймуна не станА човек, 'начи не е вЕрно това за еволюцията!"

Пък ти ако искаш вярвай, че сме сътворени за 6 дни, динозаврите не са истински, "chemtrails" и каквото там те кефи.
Само не пробутвай неподкрепените си от нищо "вярвания" на трезвомислещите хора, които поне малко от малко поназнайват това-онова от точните науки и могат да мислят, ама наистина.

Във всичките ти мнения размяташ "факти", ама досега нито едно доказателство не съм видял. Съжалявам, ама не мога да приема уверенията ти, че си прав.
K_Ilkov написа:_galio_ написа:И сигурно вярваш в динозаврите?
чакай, че се изненадах![]()
![]()
![]()
ти отричаш съществуването на динозаврите ли?
Това да не би да те изненадва?!

- Petrolhead
- Потребител
-
аз ви казвах, че колегата не е у ред, вие не вярвате.
гальо кажи сега за врачките, за леенето на куршум, египетските пирамиди, извънземните и най-важното кога ще свърши света.
гальо кажи сега за врачките, за леенето на куршум, египетските пирамиди, извънземните и най-важното кога ще свърши света.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Petrolhead написа:аз ви казвах, че колегата не е у ред, вие не вярвате.
Колега, в последните дни само за теб имаше 2 доклада за епитети към други хора. Стегни се малко, че да не ти затрия всичките мнения в миг. И без това са 99.9% спам.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Fear написа:Само не пробутвай неподкрепените си от нищо "вярвания" на трезвомислещите хора, които поне малко от малко поназнайват това-онова от точните науки и могат да мислят, ама наистина.
Във всичките ти мнения размяташ "факти", ама досега нито едно доказателство не съм видял.
Хайде да посочиш ТОЧНО къде съм споделял лични мои "вярвания".
Доказателства за и против всичко има навсякъде в нета, не е моя грижа да ти доказвам каквото и да е. Не ме и интересува в какво вярваш.
Лично на мен ми е интересно дали след средното образование спират да мислят "повечето" хора, или след университета. В този контекст можеш ли да ми обясниш как вярваш е еволюционизма, а не в библейската версия за сътворението? Покрай варианта за еволюция има и вариант на деградация, принципно. Покрай сътворението освен божественото начало го има и варианта за чужда цивилизация, пак принципно. Изброявам, нали. На мен това, което ми е любопитно е, как избираш в кое да вярваш? Как точно ти звучи реалистично, че преди милиони години една маймуна слезнала от дървото, хванала камък и станала човек. Вместо, че нещо неназовимо отворило облаците, проговорило с човешки глас и посъветвало в събота да се почива. Чета научна фантастика на моменти, но ако се преподава в училище, смятам, че трябва да се пеподават и Азимов и Братя Стругацки, примерно.
Не отричам динозаврите, но на моменти ме инетерсува темата и изпада какво ли не. Примерно, че думичката е относително нова, имало е друга думичка преди това. Информация има много.
А ако намесим и Агарта, ще стане лудница предполагам

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Petrolhead
- Потребител
-
като началник си в правото си да триеш какво намериш за добре.
извинявам се ако съм нагрубил или обидил някой , но не мога да подмина подобни неверни теории, изопачени или напълно неверни данни и явна липса на здрав разум. просто не можем бидейки нормални образовани хора, да оставяме такива безумици да циркулират в пространството. случва се като в поговорката, една лъжа повторена 100 пъти става истина.
а относно това, че мненията ми са спам, не мога да се съглася.
темите в които пиша предполагат изказване на лично мнение, точно това правя.
извинявам се ако съм нагрубил или обидил някой , но не мога да подмина подобни неверни теории, изопачени или напълно неверни данни и явна липса на здрав разум. просто не можем бидейки нормални образовани хора, да оставяме такива безумици да циркулират в пространството. случва се като в поговорката, една лъжа повторена 100 пъти става истина.
а относно това, че мненията ми са спам, не мога да се съглася.
темите в които пиша предполагат изказване на лично мнение, точно това правя.
_galio_ написа:Хайде да посочиш ТОЧНО къде съм споделял лични мои "вярвания".
Доказателства за и против всичко има навсякъде в нета, не е моя грижа да ти доказвам каквото и да е. Не ме и интересува в какво вярваш.
Лично на мен ми е интересно дали след средното образование спират да мислят "повечето" хора, или след университета. В този контекст можеш ли да ми обясниш как вярваш е еволюционизма, а не в библейската версия за сътворението? Покрай варианта за еволюция има и вариант на деградация, принципно. Покрай сътворението освен божественото начало го има и варианта за чужда цивилизация, пак принципно. Изброявам, нали. На мен това, което ми е любопитно е, как избираш в кое да вярваш? Как точно ти звучи реалистично, че преди милиони години една маймуна слезнала от дървото, хванала камък и станала човек. Вместо, че нещо неназовимо отворило облаците, проговорило с човешки глас и посъветвало в събота да се почива. Чета научна фантастика на моменти, но ако се преподава в училище, смятам, че трябва да се пеподават и Азимов и Братя Стругацки, примерно.
Не отричам динозаврите, но на моменти ме инетерсува темата и изпада какво ли не. Примерно, че думичката е относително нова, имало е друга думичка преди това. Информация има много.
А ако намесим и Агарта, ще стане лудница предполагам
Може ли само едно мъничко, съвсем мъничко доказателство в подкрепа на "chemtrails", например?
Това "има доказателства за всичко" е несериозно.

Никъде не съм написал, че вярвам в еволюционизма. Написал съм, че това е най-правдоподобното обяснение от всички и като такова го възприемам, докато не се появи по-правдоподобно такова или такова, което да отхвърли теорията на еволюцията.
Защото от една страна има немалко данни, фосили и прочие, които показват правдоподобността на евлоюцията, докато за сътворението какви данни има? Библията ли?

А като чета какво си написал за маймуната, дървото и камъка ми става ясно, колко си наясно с материята. Точно както го описах с примера за зоопарка. Смяташ, че нещата стават за ден-два. Е, в голяма грешка си - трябват стотици хиляди и дори милиони години, ама е трудно за възприемане, нали?

И последно, не те интересува, или ти е любопитно в какво вярвам?

П.П.
Похвално е това за фантастиката, на мен също ми е основната литература и в момента приключвам цялата поредица на Азимов за Фондацията.
В този ред на мисли, "вярвам" например, че Земята не е единствената планета, на която се е развил живот, но понеже не мога да го докажа и няма факти, които подкрепят моята "вяра", няма да тръгна да ти набивам в главата, че извънземните са истински и "са тук", примерно.
Защото не искам да изглеждам като идиот, когато някой съвсем основателно поиска доказателства и факти в подкрепа на "вярата" ми.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Fear, относно СПИНА има колкото искаш документални филма....
http://www.youtube.com/watch?v=LZs1V8mpcoY - това набързо го взех от тубата, но има много по-добър документален филм с факти и все, но му забравих наименованието ..
http://www.youtube.com/watch?v=LZs1V8mpcoY - това набързо го взех от тубата, но има много по-добър документален филм с факти и все, но му забравих наименованието ..
- Bareck
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///M
Като се заговори за фармацевтиката... http://zamunda.net/details.php?id=206690&hit=1 ..какво ви е мнението за този филм ?Туко що го изгледах и съм склонен да вярвам на нещата казани в него...
Сондьора написа:Fear, относно СПИНА има колкото искаш документални филма....
Не ми трябват "колкото искам" филма или документа.
Искам ЕДИН, в който обаче да няма нищичко, което да може да се подложи на съмнение. Нищо неясно, никакви допускания, нищо което да може да повдигне въпроси.

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
To ясно, че никой не вярва, че болестите не са създадени изкуствено за манипулация на маси, пазари и т.н. ама няма как нещо толкова доходоносно и на високо ниво да бъде разкрито ей така.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
Sharo написа:To ясно, че никой не вярва, че болестите не са създадени изкуствено за манипулация на маси, пазари и т.н. ама няма как нещо толкова доходоносно и на високо ниво да бъде разкрито ей така.
А не, чакай сега. Никъде не съм казал, че нямам своите съмнения и подозрения.

Целият спор е затова, че голяма част от масата приема всичко за чиста монета, без грам да се замисли.
Казват им "chemtrails" и става: "Леле, вярно оставят следи самолетите, тровят ни, какво ще правим?!"
Казват им "На 21.12.2012г. е краят на света, планетата ще се сблъска с "Нибиру"!" и започват да се паникьосват, да строят бункери и да се запасяват с провизии.
Това за мен е неадекватно, направо глупаво поведение.

П.П.
По идея на колегата _galio_ проверих и за "Агарта" и бях ей така:

Е в това ако някой вярва искрено, трябва наистина да му хлопа дъската.

То и аз съм чел Жул Верн и съм се кефил, ама да приемеш нещо такова за истина без да си зададеш елементарни въпроси...

За който иска да се посмее, ето един напълно достоверен източник, който поне на мен ми навява асоциации с "Канал 2001".