Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Нерегулирани фарове - до 150лв и спиране от движение !

Мнение от ms » 02 Ное 2011, 12:22

Coulthard написа:така поставено по нито една :) колата ми оригинално е с ксенон, чакам да ми докажат че не е...

сега да даваме акъл на куките как да различат оригинален (тоест заводско вграден в колата) от китайски (или другг афтърмаркет) ксИнон няма нужда- нали знаеш, че отнема точно 2 секунди и ще изгорят много хора :roll: и твоите (ако караш това което пише) верно са оригинални- оригинално дошли с кораба от китай в чували дето се плащат на килограм :mhihi: ама честно казано тея дето сте с Е30/34/36 ви оправдавам, че при вас е мъка с фаровете...

Не ми е ясно що като стане въпрос за прилагане на правила касаещи колите и всички почват да реват :?: Ясно си пише, че НЕ може да променяш типа на лампите- сега чакам от 99 кладенеца вода да носите за да докажете, че "халогенна" и "ксенонова" лампа НЯМАТ никаква разлика ;) Ако утре въведат задължителните зимни гуми пак ще оревете форума и ще убеждавате, че няма нужда от тях щото карате само в града и там е чисто...

stefsax написа:вкарахте ме в размисли.според вас щом нямам пръскалки и авт.регулиране ,а само ръчно регулиране,въпреки че съм с ориг. бмв ксенонови фарове ,но с неориг.баласти и крушки отговарящи на 5000к,дали ще ме санкционират???става дума за е 46 2001ва

това, че от някоя тоталка или англичанка си взел фаровете не ги прави много по-различни от всички други ксенони на фар с лупа- тоест НЕоригинални... ксенона не случайно като купуваш нова кола от магазина струва доста кинти- то не е само 1 лупа и 1 лампа ;)

Но в крайна сметка се успокойте- както каза някой "всяко чудо за 3 дни"... за съжаление...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46

Мнение от stefsax » 02 Ное 2011, 12:33

ms написа:
Coulthard написа:така поставено по нито една :) колата ми оригинално е с ксенон, чакам да ми докажат че не е...

сега да даваме акъл на куките как да различат оригинален (тоест заводско вграден в колата) от китайски (или другг афтърмаркет) ксИнон няма нужда- нали знаеш, че отнема точно 2 секунди и ще изгорят много хора :roll: и твоите (ако караш това което пише) верно са оригинални- оригинално дошли с кораба от китай в чували дето се плащат на килограм :mhihi: ама честно казано тея дето сте с Е30/34/36 ви оправдавам, че при вас е мъка с фаровете...

Не ми е ясно що като стане въпрос за прилагане на правила касаещи колите и всички почват да реват :?: Ясно си пише, че НЕ може да променяш типа на лампите- сега чакам от 99 кладенеца вода да носите за да докажете, че "халогенна" и "ксенонова" лампа НЯМАТ никаква разлика ;) Ако утре въведат задължителните зимни гуми пак ще оревете форума и ще убеждавате, че няма нужда от тях щото карате само в града и там е чисто...

stefsax написа:вкарахте ме в размисли.според вас щом нямам пръскалки и авт.регулиране ,а само ръчно регулиране,въпреки че съм с ориг. бмв ксенонови фарове ,но с неориг.баласти и крушки отговарящи на 5000к,дали ще ме санкционират???става дума за е 46 2001ва

това, че от някоя тоталка или англичанка си взел фаровете не ги прави много по-различни от всички други ксенони на фар с лупа- тоест НЕоригинални... ксенона не случайно като купуваш нова кола от магазина струва доста кинти- то не е само 1 лупа и 1 лампа ;)

Но в крайна сметка се успокойте- както каза някой "всяко чудо за 3 дни"... за съжаление...

първо не са нито от тоталка второ нито от англичанка,защото аз съм запознат,че английските светят с обратен наклон и трето не са никак ефтини.а са от същата кола като моята и на тях пише КСЕНОН на жълтата табелка.просто зададох въпрос и очаквах мнения а не анализи за моята кола,сажелявам ако съм дал по малко пари от теб за кола с оригинален ксенон,но трябвали да се чуствам виновен за това?
Последна промяна stefsax на 02 Ное 2011, 12:35, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 02 Ное 2011, 12:33

bum_bum написа:А Хелата от 1000лв пак ли е неоригинален ксенон? :mhihi:
Един Селис за е36 с крушки и трафове Хела е някъде 2,5к и пак не е оригинален, тъй ли да разбирам новата наредба?

Колега, аз не съм законодател, не виждам смисъл от въпроса ти. Сумата на инвестицията въобще не е обект на анализ и преценка, дали му дреме на законодателя и на КАТ колко пари си дал за фарове? Евентуално. Това, което искат да видят е, дали цялостно автомобила е предиден за такива фарове, така разбирам аз нещата. Това се има впредвид под "оригинално". Именно за това говори и наличието на допълнителните системи, не е само едните фарове и лампи. Бихте ли казали, че тия системи за безсмислени?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Ное 2011, 12:37

Демек искаш да кажеш, че Хела са произвели Фарове и ксенонови крушки специално за е36 и въпреки десетилетния им опит, развойната база за милиони евра, признанието на милиони шофьори, участието във всички моторни спортове десетилетия назад не са успели да произведат продукт достатъчно качествен за да се ползва в България?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46

Мнение от stefsax » 02 Ное 2011, 12:40

естествено че не са безмислени!просто исках да чуя мнения от вас дали ще буда санкциониран при моята ситуация.нищо повече.поздрави

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 02 Ное 2011, 12:46

Пичове кво се карате...По принцип всичко би трябвало да е възможно да се монтира афтърмаркет-въпросът е че трябва да се взима удостоверение за качество-както е ТЮВ сертификата-и така няма да имаш проблеми със закона,и ще си сигурен,че няма да те псуват под път и над път зарази скапан ксенон примерно...

Аватар

Мнение от ms » 02 Ное 2011, 12:49

stefsax написа:първо не са нито от тоталка второ нито от англичанка,защото аз съм запознат,че английските светят с обратен наклон и трето не са никак ефтини.а са от същата кола като моята и на тях пише КСЕНОН на жълтата табелка.просто зададох въпрос и очаквах мнения а не анализи за моята кола,сажелявам ако съм дал по малко пари от теб за кола с оригинален ксенон,но трябвали да се чуствам виновен за това?

май пишеш по-бързо отколкото осмисляш прочетеното...
Купил си оригинални ксенонови фарове от друга кола- това в общия случай е някоя тоталка или англичанка и е без значение щом фаровете са здрави... аз не съм врачка отде си ги взел... и да си беше купил от англичанка- по-евтини са и се оправя лесно лъча, ама това друг въпрос... зададе въпрос и ти отговорих ясно- щом си без авт. регулиране и пръскалки (които казах, че не са болка за умиране) все едно си с китайски ксенон от 50лв.... това според закона... и за капак карам кош дето струва по-малко от фаровете ти :mhihi:

bum_bum написа:Демек искаш да кажеш, че Хела са произвели Фарове и ксенонови крушки специално за е36 и въпреки десетилетния им опит, развойната база за милиони евра, признанието на милиони шофьори, участието във всички моторни спортове десетилетия назад не са успели да произведат продукт достатъчно качествен за да се ползва в България?

според БГ закона тея от Хелла са няк'ви абсолютни некадърници- това е положението... дали светят правилно тея фарове за два джоба пари никой не се вълнува- щом не е излязла с такива от завода си виновен и те глобяват...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
Мечтае да кара: е30 м3
Детайли за колата: e30 sedan m44b19

Мнение от Rumburak » 02 Ное 2011, 12:50

SmasheR написа:
Ужасно много е36-ци, които са без лупи и със ксенон над 8000к се движат по пътищата и не дай си боже да са зад мен - о боже, нон-стоп заслепяване .
Да , и аз съм против това.
Нека хората си слагат ксенон (това спомага за по-малка умора на очите при вечерно шфоиране, спомага за по-малко уцелени дупки, за по-малко блуснати животни и т.н.) , но да е близко до фабричното 4600(или 4200 беше) и да е на фарове с лупи, които да са регулирани, НО ДА НЕ ГИ ЗАБРАНЯВАТ така да са само фабрични!!!!!
Аз съм си дал на регалванизиране рефлекторите, с 6000к ксенон съм и съм с ЛУПИ, днес пак ще ходя на реглаж и да ми кажат кого заслепявам после!?!!!!
boksioraE39 написа:А тъкмо бях решил да забия и един ксенон за халогените.. :mhihi:

На халогените ксенон освен за гъзария и красота - друг смисъл не виждам, но нека не правим :OT: ;)
Изображение
Дилян Пенчев написа:
Se7ven написа:А Шпера вдига ли разхода?

Не вдига разхода и няма логично обяснение да го вдига освен че като имаш шпер повече се юркаш на най-десния педал :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Ное 2011, 12:53

Код: Избери целия код
This kit fully conforms to EU DOT / E-code regulations concerning aftermounting of xenons to E36 1991-2000 models.

Явно пак сме пионери в иновацията :dunno: ДОТ и Е марк не значат нищо тук. Няма ли "Б" (Бойко) марк оди се шибай :banghead:
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 02 Ное 2011, 12:56

bum_bum написа:This kit fully conforms to EU DOT / E-code regulations concerning aftermounting of xenons to E36 1991-2000 models.

ей там е проблема...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 02 Ное 2011, 13:06

Интересно ми е като довод слагат някакъв брой катастрофи , който можем само да гадаем дали е този , но защо не излезнат със статистика колко от катастрофите са станали заради избягване на дупка или заради самата нея и да ги забранят :dunno: Също така се чудя няма ли някаква европейска директива по този въпрос ? Защото хората в белите страни си карат с ксенон
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Ное 2011, 13:10

Да де, хората имат сертификат за целия EU, че може но тук не става. :dunno:
Тая тема обаче е поредното доказателство, че сме "малък, но много прост народ" и колкото и голям чеп да ни наврат ние ще се кефим, щото някой друг е преебан.
Я имам оригинален ксенон, а Вуте му е китайски. Давай да го шибаме!

Вуте може да му е китайски ксенона и да те заслепява ама утре като се засечете някъде в тъмницата и мъглата на немаркирания първокласен път за който си плащаш всяка година винетка и данък като поп той ще те види. Именно, щото е с китайския ксенон, а не с крушката от 2лв в Метро.
Вуте ако има пари ще си купи Хела или Осрам ама он нема, щото заплатата му е 6-700лв, 200 му ги взимат ДОД, винетката му струва, колкото тая на Ханс, гумите му са по-скъпи, но с ДОТ от преди 2 години и за това той си купува 2 ръка, маслото му е по-скъпо, данъка му е голям, гражданската и тя..
Вуте освен себе си, децата и жената има да храни още 400 депутати. А те са гладни повече и от него.
Утре ще забранят нещо друго и ще викаме "БРАВОООО!!!", после друго и пак "БРАААВООО!".. и накрая някой като попита "абе що в цялата страна няма поне едни 500 метра асвалт без дупка ще кажат "ЕЕЕЕ, то не може всичко наведнъж, чакай"..
Аз чакам вече 20 години и резултат няма. Който е карал тогава да си помисли дали пътищата не бяха в 100 пъти по-добро състояние. Т.е. резултат има ама не положителен.

Тука половината, дето лаят, че афтърмаркет ксенона бил шит хич не се замислят дали не карат с китайски накладки и турско окачване. Утре ако един, дето си поддържа колата само в Дару излезе и каже- спрете ги от движение!
А, как ви се струва, господа ОЕМ поклонници?
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 02 Ное 2011, 13:14

ms написа:...

Мъка е прекалено, как да кажа, недостатъчно определение за фаровете на Е34...
Първо да започна от там, че фаровете са ми регулирани... чистих лупи, чистих стълката, чистих релфекторите, слагах други крушки, е няма... не свети и не свети, сложих ксенона и вече мога да кажа, че имам фарове, а не свещи, за година и нещо откак ги имам, никой не ми е присветнал.

Аз доколкото разбрах нова наредба няма да има(за оригинален/неоригинален), а ще почнат да прилагат старата

12. по осветителната уредба:
а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с
изключение на светлините за мъгла

Като на тази подточка също имах логичен, оборващ отговор, че ксенона няма проблем, но ми звънна телефона докато пиша и забравих :(
Между другото интересно е как точно ще се дефинира "типът"?

И като гледам по статиите и емисиите на медиите, само пред БНТ е казано това за неоргиналния ксенон и то отначало нямало да глобяват за него, алабала.
А пред останалите медии нищо по този въпрос...
Изобщо не мисля, че ще има проблем...
Няма смисъл да го говорим даже, това дали са ти регулирани фаровете също няма как да го проверят във всички градове... Аз на мястото, където минавам преглед и в КАТ нямат такъв уред и ходя на друго място да ми регулират фаровете. Като съм им казал да ги оставят малко по-ниско, но пак в границите на нормалното.
Ама сега смених окачването/с по-ниско/ и гумите, и ще ходя днес, утре да ми ги регулират, макар че знам как се регулират и каква е точната формула... но...
Изображение
E34, E38

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 02 Ное 2011, 13:30

bum_bum написа:Да де, хората имат сертификат за целия EU, че може но тук не става. :dunno:
Тая тема обаче е поредното доказателство, че сме "малък, но много прост народ" и колкото и голям чеп да ни наврат ние ще се кефим, щото някой друг е преебан.
Я имам оригинален ксенон, а Вуте му е китайски. Давай да го шибаме!

Вуте може да му е китайски ксенона и да те заслепява ама утре като се засечете някъде в тъмницата и мъглата на немаркирания първокласен път за който си плащаш всяка година винетка и данък като поп той ще те види. Именно, щото е с китайския ксенон, а не с крушката от 2лв в Метро.
Вуте ако има пари ще си купи Хела или Осрам ама он нема, щото заплатата му е 6-700лв, 200 му ги взимат ДОД, винетката му струва, колкото тая на Ханс, гумите му са по-скъпи, но с ДОТ от преди 2 години и за това той си купува 2 ръка, маслото му е по-скъпо, данъка му е голям, гражданската и тя..
Вуте освен себе си, децата и жената има да храни още 400 депутати. А те са гладни повече и от него.
Утре ще забранят нещо друго и ще викаме "БРАВОООО!!!", после друго и пак "БРАААВООО!".. и накрая някой като попита "абе що в цялата страна няма поне едни 500 метра асвалт без дупка ще кажат "ЕЕЕЕ, то не може всичко наведнъж, чакай"..
Аз чакам вече 20 години и резултат няма. Който е карал тогава да си помисли дали пътищата не бяха в 100 пъти по-добро състояние. Т.е. резултат има ама не положителен.

Тука половината, дето лаят, че афтърмаркет ксенона бил шит хич не се замислят дали не карат с китайски накладки и турско окачване. Утре ако един, дето си поддържа колата само в Дару излезе и каже- спрете ги от движение!
А, как ви се струва, господа ОЕМ поклонници?

Изображение

Мade In BG , прост народ сме за жалост и това си е :) Иво , дреме му на българина ,че го бръснат за всичко , той защо да си затормозява мозъка ? Нали си има ракията и таратора ? Те големите умове одавна ги изтеглиха корпорациите зад океана...
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Ное 2011, 13:45

Те май първо в Русия забраниха какъвто и да е афтърмаркет ксенон :roll:
Не виждам смисъл да се коментира това , защото няма никаква вероятност , полицайте да започнат да ползват база данни , кой модел от кога започват да му слагат ксенон и както е в случая с Хелла - как ще разбереш дали е фабрична хела или афтър маркет ?
Единственото за което съм твърдо ЗА е да забранят ксенон на рефлектори и пак трудно ще стане защото има и Екласи които са си фарбично с ксенон на релфектори и ще трябва отново да се ползва някаква база данни , но предполагам това ще е един лист със изброените изключения и ще е далеч по-лесно .
Колкото до уредите - всяко чудо за 3дена . Тия ръбове дето са при катаджиите им пречат сериозно да си вършат основната работа - да ни питат кво работим , от къде сме , да ни играят цирка с "пиша/да пиша ли от теб зависи" :help:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата