Най тъпите решения при производството на автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Най тъпите решения при производството на автомобили

Мнение от Bavarcho » 12 Окт 2011, 17:08

- Отключването на предния капак при Форд :kuku: (преди време съм се чудил 1 час как да отворя капака на един тъп фокус :mhihi: )
- Рено Сценик 2.0 акумолатора е под пасажерската седалка :kuku:
- Рено Еспейс 3 няма такъв километраж :mhihi: Като има някакъв проблем го показва с някакви картинки :kuku:
- Инфраред ключа при Рено, след смяна на батерии, леле какви ядове брах с един такъв :kuku: (вижте рено форума, специално раздел меган има важна тема :mhihi: )
- волво с40 дори да дадеш на контакт без да си сложил колан колата почва да издава едно цъкане много дразнещо, не можаха ли да го измислят след като тръгнеш.
- резервната гума да е "отвънка" отдоло :kuku:
- всички пластмасарии при по-старите фиати, горят все едно колата е на 100000 години, пък тея дето имат отгоре гума стават все едно си размазвал дъвка с мръсни ръце :kuku:
- клаксона да е на лоста за чистачките :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 12 Окт 2011, 17:17

"камиче" номер 36 за отвиване на масления филтър на късните е36-ци и е46-ците

ВТФ! :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0 D
Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v

Мнение от M-TEAM » 12 Окт 2011, 18:29

Аз цял ден се наслаждавам на малумните идеи на GM ,няма такива кочини кат Шевролет и Опел :censored: сваляш фарове да сменяш крушки,бъркаш през подкалника пак за същата операция . Филтъра за твърди частици се задръства постоянно защото няма сигнализация на таблото че е започнал процеса за чистена и хората като изгасят и си карат хич не им пука има една тръбичка пластмасова тя се чупи и филтъра вече изобщо не регенерира и на диагностика показва че всичко е наред. Постоянно задръстени ЕГР клапани. Ония ден се порязаха на дръжката за отваряне на вратата в Вектра Ц лъскавото е някво кат фолио и се отлепило и като посегнах се порязах и днес след смяна на ЕГР на 1,7 дизел Астра H бях все едно съм водил война с таз кола целия порязан и издран :banghead:
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 12 Окт 2011, 18:32

При Форд има начин как да измамиш пищенето когато не си сложил колан. Като започне да пищи просто цъкаш бутончето от където си разкопчаваш колата и то спира. Не съм сигурен, че при други коли става :winky:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e92 335i DCT

Мнение от mitky » 12 Окт 2011, 18:33

Задната седалка на Опел Тигра...... :kuku:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 12 Окт 2011, 18:40

Много тъпи работи съм видал, но това което направо ме изуми и е просто поредната велика мисъл на корейците- гайките на левите джанти на Hyundai H100 са с обратна резба както и централната гайка на главината :banghead: , от дясно са си нормални :dummy:
Иначе какво не ви харесва на пепелника на е36 - мн ми е удобен- събирам си стотинки в него :mhihi: .
При Фолксваген от бая време го има тоя гаф и не знам защо продължават да го правят така- ако вратата е заключена и се повреди ел моторчето на централното, то тази врата не може да бъде отворена по никакъв начин. Следва изкъртване на кората при затворена врата или дупка в ламарината, за да се отвори вратата - не питайте от къде знам :mhihi: .
Ауди А6 ~2005г- за смяна на крушки трябва да свалиш фара, който пък пада след сваляне на бронята :mhihi:
Има още много ама са конфиденциална информация :mrgreen:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Окт 2011, 18:53

Преди 15 години имах един Хюндай Пони. Не върти стартера, ако не е натиснат съединителя. Пътвия път като я взех явно съм го натиснал като паля ама като спрях и после не се сещам да го натисна помислих, че е дала фира и я зарязах там :mhihi:
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 12 Окт 2011, 18:59

bum_bum написа:Преди 15 години имах един Хюндай Пони. Не върти стартера, ако не е натиснат съединителя. Пътвия път като я взех явно съм го натиснал като паля ама като спрях и после не се сещам да го натисна помислих, че е дала фира и я зарязах там :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Има и други такива.
Аз поне съм карал Крайслер Вояджер (новия) и Ауди А6 (новото).
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Окт 2011, 19:05

bum_bum написа:Преди 15 години имах един Хюндай Пони. Не върти стартера, ако не е натиснат съединителя. Пътвия път като я взех явно съм го натиснал като паля ама като спрях и после не се сещам да го натисна помислих, че е дала фира и я зарязах там :mhihi:

Не се ли получи същото при връчването на ферарито на Етин Енимехмедов(или както се казваше там) :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 12 Окт 2011, 19:06

това не е тъпо решение на производителя- то си е за предпазване на тъпаците да не запалят на скорост :mhihi: и си е полезно...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E30 сега:E90 N52B25

Мнение от raddy » 12 Окт 2011, 19:26

ms написа:

това не е тъпо решение на производителя- то си е за предпазване на тъпаците да не запалят на скорост :mhihi: и си е полезно...

При е90 е същото,предпазно средство за блондинки :mhihi:
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 12 Окт 2011, 19:28

Сега се сетих за още едно. На новичките опели (имам наблюдения върху астра и корса само), дето са от тия години '07-'10 някъде там няма уред за температурата на водата. :shock: Това имам чувството, че е направено нарочно да ти прегрее колата без да узнаеш, да ти хвърли кости и да отидеш в сервиза после да я направиш. :no:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 12 Окт 2011, 19:35

Изображение

за опелите не знам, ама и на BMW-тата няма, та не знам що е направено

п.с. на Цецо на 90-тката фейс също няма :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 12 Окт 2011, 19:48

vicho написа:Изображение

за опелите не знам, ама и на BMW-тата няма, та не знам що е направено

п.с. на Цецо на 90-тката фейс също няма :mhihi:

Има има... само че е някво супер завъртяно. Един приятел с Астра ми го показва веднъж - някъв бутон там се натискаше за 5 секунди и показваше много работи... запомнил съм го, че и аз точно за температурата го питах що няма :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 12 Окт 2011, 20:05

Бих казал , че щеше да е хубаво в БМВтаат да има и "часовник" да показва температурата на маслото , особено на високообортните бензинови мотори ... Хем ще знаеш кога можеш да пържиш ,примерно като качи на 80 градуса , хем ще знаеш кога да спреш - като мине 150 градуса примерно :roll:
Но чак недомислица , не е .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата