Има ли духове или аз се побърквам ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 03 Юни 2009, 9:03

Totogada написа:Който не вярва в призраци/духове...гаранция,че някой ден ще повярва напълно ;)

Не е изключено, но... все още чакам. :)

Valentin_Peev написа:А при духовете, знаем че енергията не се губи, а информацията е енергия, къде отива тая енергия? :conf:

Не бъркай физика и метафизика. Информацията не е енергия във физичния смисъл на думата, така че да се намесва законът за запазване на енергията тук е доста неубедително.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 03 Юни 2009, 16:48

със сигурност има такива неща,но просто нямат обяснения.......или може би някой ден,всеки от нас ще разбере....... :roll: :roll: :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 03 Юни 2009, 18:47

meha написа:със сигурност има такива неща,но просто нямат обяснения.......или може би някой ден,всеки от нас ще разбере....... :roll: :roll: :roll:

И аз така си мисля колега

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 06 Юни 2009, 12:21

"...Съботният ден пред Петдесетница е ден в памет на всички починали православни християни. През тази година Черешова задушница се пада на 6 юни.
...Богослужебното правило е по-особено, с усърдни молитви за починалите. Службата е заупокойна, след която се прави обща панихида.
...Задушницата се нарича в България "черешова", защото това е най-популярният плод през периода и обикновено се прибавя към поменателните трапези.
...Свързана е с поверието за прибирането на душите на всички покойници, които са били на свобода след Велики четвъртък. ..."

цитирано от http://www.dnes.bg/article.php?id=72102

Скоро духове няма да се появят. Прибрали са ги.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 11 Сеп 2009, 13:38

Темата замря , ако имате нови историй пускайте ги :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Любо Мегов » 11 Сеп 2009, 14:45

WALL написа:Има... това е безспорен факт от древни времена,

дефиниция за факт?
някакви сериозни научни доказателства, освен приказки?
:twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от edinac » 11 Сеп 2009, 22:17

Едно време баща ми разправяше,когато се е прибирал от неговото село до нашето минавал по 4ерен път, една лятна ве4ер закаснял и през тва време нямало автобуси или влакове, :2 сутринта:и като си варвял по едно време 4ул стапки зад себе си но не се е обарнал, все пак гориста местност :) ,но колкото пове4е барзал , стапките още пове4е се приближавали и по4нал да бяга и за секунда се обарнал да погледне , и какво да виде, кози :shock: нормални дома6шни кози но вика краката им не мардаха все едно летяха :shock: , и без да иска влязал вав изорана нива но не спрял 4ак след време се усетил 4е не се 4уват стапките, спрял и погледнал назад самите сянки на козите стоели вав на4олото на нивата без да мардат, тва за изораната нива сам го 4увал и от други по стари хора.4ак се потеше като разправяше :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Re: re

Мнение от VT5602AK » 11 Сеп 2009, 22:28

KEVIN-30 написа:Патувайки между град-СТРАЖИЦА и село-НИКОЛАЕВО пътя е изкачване и спускане с много завои.Много злокобно място особенно нощно време и винаги пътувайки сам особеннено ако е нощно време гледам максимално бързо даго премина.Усещам в себеси задушаване и силно сърцебиене.Това е един от епицентрите на земетресението от 1987-год. в град СТРАЖИЦА.

Много мие било смешно когато виждах как някой си слагаха ИКОНИ в колите.Тук в интернет www.pravoslavieto.bg от интерес бях попаднал на СВ.СЕРАФИМ ЧУДОТВОРЕЦ. Купих си тази икона и на НИКУЛ ДЕН 2005 сия осветих и сложих в колата.Ето какво се случи с мен:
На Т-образно кръстовище с около 80-90 км/ч движейки се по ПЕРПЕНДИКУЛЯРНИЯ ПЪТ изпуснах кръстовището,кадето знака ПЪТ С ПРЕДИМСТВО небе СВЕТЛО-ОТРАЗИТЕЛЕН.Излетях от пътя и челно се забих в малки САЛКЪМОВИ ДЪРЧЕТА.Колата се беше наклонила до такава степен че от наличните в резервоара 20-литра бензин ми беше намокорен калника с гориво.
Последиците бяха с4упено пасажерско огледало и леко накраскан ЛАК по цялата дясна страна на колата.
колега това в района на Таслажа ли е?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ci

Мнение от zigo » 11 Сеп 2009, 23:53

bebekrisss написа:Не мисля, че трябва да се смеете на колегата!
Аз съм на мнение, че е възможно да съществуват такива неща! Има вече доста подобни необясними случки!
Колега, не се стряскай, защото явно тези неща са около нас.
P.S. Въпреки, че ако на мен се случи... направо че си пукна... от страх! :confused:

+1 :confused:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 12 Сеп 2009, 11:52

Ще ви разкажа нещо само, което моите родители го знаят... вие ако искайте вярвайте... като по-малък живеех в украйна в един град с големината на пловдив, живеех с баба и дядо в покрайнините на града. Една много живописна и невероятно красива улица с голям наклон (става за ски писта) в продължение на 30км, а в най-горната част започваше една огромна гора - лудо детсво с ненормалните украйнчета :mhihi:
Един слънчев ден бяхме навлезли във въпросната гора, в едма старинна огромна 3 етажна къща, правиха и реконструкция, нямаше никой в момента... влезнахме там намерихме някви сладки, ядем на поразия, гоним са, децка му работа кефффф, мина ни половината ден и дори мислехме да спим.... тръгнахме да играем на криеница, при което аз и едното приятелче отиваме в избата на къщата и се завряхме в некъв шкаф уж като по-оригинални Седим си ние вътре и си мислим няма никой да ни намери... в шкафа вътре усетих нещо като полъх зад врата ми и просто изтръпнах, обръщам се назад то тъмно, ама пак се вижда нищо няма, кво да има вътре едвам ние влезнахме и си викам аз изперквам... Забелязвам обаче, че моят човек стиска зъби и е пребледнял и ми вика чу ли тва, и аз му викам мой стига си вкарва филми, и докато си довърших изричението прозореца в избата се трясна с все сила и ние вече тотално изперкали излезнахме от шкафа (ако знаех, кво ще видя, щях да се закопам там!!!) жива сянка!! силует, димяща сянка, нямаше очи, но все едно ни гледаше.... Напиках се буквално за момент замръзнах, не знаех нито кой съм, нито къде съм, нито защо съм жив, след мили секунда побягнах крешейки и излетях през вратата с такава скорост, че юсиан болт би си оскубал косата от яд... Бягах с бясна скорост до вкъщи, 30км не се кротнах, забравих и приятелите ми вътре и всичко, аз леко се разминах само 2пъти ходих при някъв отец, а фр-то ми беше скочило от 2-рия етаж, ебати уплахата не е знаел на къде тича и едвам го оправиха това момче, сега му остана за спомен заичане и белези от скока
Не се заблуждавайте, въпреки че съм малко атеист, има неща, които науката не може да ги обясни и определено след смъртта има нещо друго...
Говорил съм с един отец и той ми сподели, че призраците са страрадащи души и повечето подобни сили са безобидни, до толкова, доколкото им обръщаме внимание.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: .....
Мечтае да кара: X6M

Мнение от 33k » 12 Сеп 2009, 12:02

acer написа:Ще ви разкажа нещо само, което моите родители го знаят... вие ако искайте вярвайте... като по-малък живеех в украйна в един град с големината на пловдив, живеех с баба и дядо в покрайнините на града. Една много живописна и невероятно красива улица с голям наклон (става за ски писта) в продължение на 30км, а в най-горната част започваше една огромна гора - лудо детсво с ненормалните украйнчета :mhihi:
Един слънчев ден бяхме навлезли във въпросната гора, в едма старинна огромна 3 етажна къща, правиха и реконструкция, нямаше никой в момента... влезнахме там намерихме някви сладки, ядем на поразия, гоним са, децка му работа кефффф, мина ни половината ден и дори мислехме да спим.... тръгнахме да играем на криеница, при което аз и едното приятелче отиваме в избата на къщата и се завряхме в некъв шкаф уж като по-оригинални Седим си ние вътре и си мислим няма никой да ни намери... в шкафа вътре усетих нещо като полъх зад врата ми и просто изтръпнах, обръщам се назад то тъмно, ама пак се вижда нищо няма, кво да има вътре едвам ние влезнахме и си викам аз изперквам... Забелязвам обаче, че моят човек стиска зъби и е пребледнял и ми вика чу ли тва, и аз му викам мой стига си вкарва филми, и докато си довърших изричението прозореца в избата се трясна с все сила и ние вече тотално изперкали излезнахме от шкафа (ако знаех, кво ще видя, щях да се закопам там!!!) жива сянка!! силует, димяща сянка, нямаше очи, но все едно ни гледаше.... Напиках се буквално за момент замръзнах, не знаех нито кой съм, нито къде съм, нито защо съм жив, след мили секунда побягнах крешейки и излетях през вратата с такава скорост, че юсиан болт би си оскубал косата от яд... Бягах с бясна скорост до вкъщи, 30км не се кротнах, забравих и приятелите ми вътре и всичко, аз леко се разминах само 2пъти ходих при някъв отец, а фр-то ми беше скочило от 2-рия етаж, ебати уплахата не е знаел на къде тича и едвам го оправиха това момче, сега му остана за спомен заичане и белези от скока
Не се заблуждавайте, въпреки че съм малко атеист, има неща, които науката не може да ги обясни и определено след смъртта има нещо друго...
Говорил съм с един отец и той ми сподели, че призраците са страрадащи души и повечето подобни сили са безобидни, до толкова, доколкото им обръщаме внимание.

:shock: :shock: :shock: незнам дали наистина си се напикал ама докато го четох и настръхнах :shock: :shock: :shock:
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 12 Сеп 2009, 12:50

ferdy написа:Не се побъркваш, има духове.
:weed:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI

Мнение от sannikolaus » 12 Сеп 2009, 13:31

Всъщност, какво представлява призракът?

Някои го наричат тяло фантом – призрак, който според теософската терминология съдържа в себе си етерно, астрално, ментално и причинно тяло.

Фантомът не ходел, а се плъзгал и можел да минава през стени. Същността на човека: усещането, чувството, мисълта и волята се съдържали във фантома, а не в неговото физическо тяло. Те не говорели, защото за това са нужни физически органи.

Призраците обикновено не оставят следа от съществуването си в реалния свят. По време на странстванията си те са нематериални – нямат мирис и с малки изключения, не могат да местят предмети. Дори и образа и звуците, които призраците издават, изглеждат като илюзия или халюцинация. Присъствието им може да бъде открито по нежното преместване на въздуха, когато минават наблизо. Някои хора могат да усещат духовете на психическо ниво. Понякога призракът може да бъде видян от някой хора от една група, но не и от другите.

Скептиците дават няколко различни обяснения за така наречените призраци, които хората виждат. Например, учените Лорд и Ричард Уайзмън обясняват, че звуковите вълни с честота под 20 херца обикновено не могат да бъдат чути, но могат да причинят усещането за чуждо присъствие или нервност и страх. Отравяне с въглероден моноксид също се посочва като причина за появата „къщи на духовете” още от 1921 г., защото може да предизвика халюцинации, гадене и чувство на страх.

Има и диагноза, парейдолия, която обозначава състояние, в което виждаме човешки лица или тела в произволни предмети или форми. Това е нещо като да виждаш каквото се надяваш да видиш.

Дали съществуват или не, това всеки сам може да прецени, факт, обаче, е наличието на необясними човешки фигури, чийто действия нямат научно обяснение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 13 Сеп 2009, 0:49

Малеее напиках сее след като прочетох темата ми се наложе да слизам да прибирам колата в гаража и долу е тъмно и се нааках докато я прибера бахти случая. Незнам ама имам едно приятелче като беше на 17 години почна да му побелява косата и сега е на 22 и косата му подчти е бяла питах го защо му става така каза ми просто уплаха ама не иска да я сподели с никой..... :paranoid: :paranoid: :paranoid:
Изображение

Бобо Дебелия
Аватар
Кара: E30/E36/E34

Мнение от methanol » 13 Сеп 2009, 4:20

Въпреки че не вярвам много в подобни неща, в момента е 5:20 в стаята е тъмно и няма никои вкъщи и след като прочетох темата, нещо не ми се става много много от пс-то. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата