Колите с включени фарове - денонощно и целогодишно
Модератор: Общи модератори
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Яро написа:Абе от цялата работа който има ксенон пиЧели. ПОвечето шофьори като видят синееща светлина имат 1 наум.
Така беше допреди 3-4 години...сега обаче няма да ми направи впечатление ако с/у мене се задава трабант с ксенон

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Яро написа:
Колежката дето ми тълкува статистики да почете малко повечко ТУК и да потърси малко из нета из другите ЕУ страни какъв е ефекта от включени фарове.
Не че аз не си пускам фаровете винаги като излизам от града.
Колежката няма нужда да чете никъде, особено пък в САЙТ, целенасочено направен "ПРОТИВ". Имам глава на раменете, както и достатъчно опит вече в шофиране в София, на дълъг път, рискови участъци с изпреварвание с висока скорост и пр., за да мисля, че фаровете са повече полезни, отколкото вредни. И стига се отклонявахте от Темата, за какво друго трябвало да мислят и гласуват депутатите... А на един друг колега ще му кажа да ходи първо да си плати данъците като мен "рибката" и тогава да претендира как се били разпределяли тези пари... Петре, що стана бе, ПИЧ, нали се беше заклел да не пишеш вече в тоя тъп форум, тука при "ограничените"
Приятен ви ден

- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
Fear написа:vesko06 написа:Тръгнеш да изпреварваш, и срещу теб като има кола, която е с включени фарове е много по-добре, можеш да прецениш на какво разстояние поне..!
Колега, именно това е много индивидуално и за всеки човек е различно.
На мен например при извънградско каране през деня на слънчево време ми е много по-трудно да преценя, отсрещната кола на какво разстояние се намира и с каква скорост се движи, ако е с пуснати фарове.
Това изглежда е особеност на моето зрение, но това са фактите - на слънчево време, виждам и преценявам колите по-лесно, ако са без фарове.
Няма какво да се оправдаваш колега, човешкото око не може добре характеризира светещи обекти и колкото по-силно светят толкова толкова по-зле. Тази тема стана пълен гъз. Всеки неграмотник се чувства задължен да се изкаже.
Колега vesko06, наясно ли си за структурата на окото, та блещиш такива глупости. За кола с включени фарове, не само трудно можеш да разбереш на какво разстояние, а невъзможно е да прецениш скоростта с която се движи, както и пълен абсурд е да видиш има ли включен мигач, ако човека е намислил нещо. Карането на фарове създава чувство на ФАЛШИВА СИГУРНОСТ, защото на практика затруднявате останалите правилно и точно да ВЪЗПРИЕМАТ ПОВЕДЕНИЕТО на автомобила. Това че съм забелязал някой, докато не се разминем не значи, че няма да се блъснем, ако той съответно и аз не съм наясно за намеренията ни, а карането на фарове ЗАТРУДНЯВА ВЪЗПРИЕМАНЕТО НА ПЪТНАТА СИТУАЦИЯ. Колко от вас са сменяли колите си с приятели и сте се разминавали на къси дълги, за да се погледнете отстрани, какво причинявате на околните.
Има един от Алфа форума, който иска да се отсекат всички дървета...
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
Apassionata написа:Яро написа:Колежката дето ми тълкува статистики да почете малко повечко ТУК и да потърси малко из нета из другите ЕУ страни какъв е ефекта от включени фарове.
Не че аз не си пускам фаровете винаги като излизам от града.
Колежката няма нужда да чете никъде, особено пък в САЙТ, целенасочено направен "ПРОТИВ". Имам глава на раменете, както и достатъчно опит вече в шофиране в София, на дълъг път, рискови участъци с изпреварвание с висока скорост и пр., за да мисля, че фаровете са повече полезни, отколкото вредни. И стига се отклонявахте от Темата, за какво друго трябвало да мислят и гласуват депутатите... А на един друг колега ще му кажа да ходи първо да си плати данъците като мен "рибката" и тогава да претендира как се били разпределяли тези пари... Петре, що стана бе, ПИЧ, нали се беше заклел да не пишеш вече в тоя тъп форум, тука при "ограничените"
Приятен ви ден
Такива "едно-странични" уеб сайтове с измислена статистика (без източници на информация) не могат да ме убедят в обратното.
Чак пък ми правят с-ка за една година колко литра бензин ще икономисам ако не използвам фарове през деня

аман от "грийн пийсъри" и икономисти на ДРЕБНО

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
twin spark написа:Fear написа:vesko06 написа:Тръгнеш да изпреварваш, и срещу теб като има кола, която е с включени фарове е много по-добре, можеш да прецениш на какво разстояние поне..!
На мен например при извънградско каране през деня на слънчево време ми е много по-трудно да преценя, отсрещната кола на какво разстояние се намира и с каква скорост се движи, ако е с пуснати фарове.
Това изглежда е особеност на моето зрение, но това са фактите - на слънчево време, виждам и преценявам колите по-лесно, ако са без фарове.
Няма какво да се оправдаваш колега, човешкото око не може добре характеризира светещи обекти и колкото по-силно светят толкова толкова по-зле. Тази тема стана пълен гъз. Всеки неграмотник се чувства задължен да се изкаже.
Колега vesko06, наясно ли си за структурата на окото, та блещиш такива глупости. За кола с включени фарове, не само трудно можеш да разбереш на какво разстояние, а невъзможно е да прецениш скоростта с която се движи, както и пълен абсурд е да видиш има ли включен мигач, ако човека е намислил нещо. Карането на фарове създава чувство на ФАЛШИВА СИГУРНОСТ, защото на практика затруднявате останалите правилно и точно да ВЪЗПРИЕМАТ ПОВЕДЕНИЕТО на автомобила. Това че съм забелязал някой, докато не се разминем не значи, че няма да се блъснем, ако той съответно и аз не съм наясно за намеренията ни, а карането на фарове ЗАТРУДНЯВА ВЪЗПРИЕМАНЕТО НА ПЪТНАТА СИТУАЦИЯ. Колко от вас са сменяли колите си с приятели и сте се разминавали на къси дълги, за да се погледнете отстрани, какво причинявате на околните.
Колега малко не си прав, насрещно движещият се автомобил ако е от страната на слънцето е абсурд /докато не се разминете де/ да го видиш ако не е с включени светлини. /особено при ранен залез или изгрев /
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
twin spark написа:Fear написа:vesko06 написа:Тръгнеш да изпреварваш, и срещу теб като има кола, която е с включени фарове е много по-добре, можеш да прецениш на какво разстояние поне..!
Колега vesko06, наясно ли си за структурата на окото, та блещиш такива глупости. За кола с включени фарове, не само трудно можеш да разбереш на какво разстояние, а невъзможно е да прецениш скоростта с която се движи, както и пълен абсурд е да видиш има ли включен мигач, ако човека е намислил нещо. Карането на фарове създава чувство на ФАЛШИВА СИГУРНОСТ, защото на практика затруднявате останалите правилно и точно да ВЪЗПРИЕМАТ ПОВЕДЕНИЕТО на автомобила. Това че съм забелязал някой, докато не се разминем не значи, че няма да се блъснем, ако той съответно и аз не съм наясно за намеренията ни, а карането на фарове ЗАТРУДНЯВА ВЪЗПРИЕМАНЕТО НА ПЪТНАТА СИТУАЦИЯ. Колко от вас са сменяли колите си с приятели и сте се разминавали на къси дълги, за да се погледнете отсрани, какво причинявате на околните.
Ето я точната реплика за тази тема! Не трябва да мислим,че самото действие "включване на фарове" спасява живота!!! Само и единствено шофьорите си носят отговорност за управлението на автомобила и последиците от това!И пак казвам няма толкоз слепи водачи по пътищата,дето да виждат кола .... и в същото време да не я виждат

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Сондьора написа:twin spark написа:Fear написа:vesko06 написа:Тръгнеш да изпреварваш, и срещу теб като има кола, която е с включени фарове е много по-добре, можеш да прецениш на какво разстояние поне..!
Колега малко не си прав, насрещно движещият се автомобил ако е от страната на слънцето е абсурд /докато не се разминете де/ да го видиш ако не е с включени светлини. /особено при ранен залез или изгрев /
Добре дееее,вие тез СЕННИЦИ за CD-то ли ги ползвате само??? Очила слънчеви ???? И кажи сериозно,поне силуета на колата виждаш ли го????Малко ме съмнява да кажеш Не?? Карали сме всички с/у това ми ти слънце,и честно да ти кажа не вярвам нито ти,нито никой да седне да гледа баш в Слънцето!!! Сега всеки човек(казвам човек,не шофьор) би се сетил че щом слънцето е зад него,онзи отсреща няма да го вижда много добре! И аз още не съм видял в Бг толкоз прав път че през цялото време слънцето да е срещу теб!
Сега не казвам че е невъзможно,просто вече взехме много да се превъзнасяме .... Ако слънцето е от тук,луната оттам,онзи те не вижда,и ти него не,пиеш си кафето,мацката отсреща се черви ... и т.н.!
Като има да става ще стане,та ако ще и на "гъзо да си стъпиш"

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
хаха ивчо хареса ми тва дето написа
аз още обаче, още не мога да схвана, как така, тоя дето зад него е слънцето, а ти си срещу него, респективно срещу слънцето, когато си е пуснал фаровете го виждаш по-добре?

аз още обаче, още не мога да схвана, как така, тоя дето зад него е слънцето, а ти си срещу него, респективно срещу слънцето, когато си е пуснал фаровете го виждаш по-добре?

nikolai_v написа:Няма нищо лошо в това според мен. Аз и в момента си карам с включени фарове. Не мога да разбера, какво толкова ви пречи това. Да не би да имате електромери в колите?
+1
НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!
О BMW, имам лудост в главата си от теб!
О BMW, имам лудост в главата си от теб!
- ивчо
- старши ентусиаст
-
///peter написа:хаха ивчо хареса ми тва дето написа![]()
Не бе Пепи

Та така .... Позлвайте ги фаровете,а за тез дето неискат,недейте

- KON4ETO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М5
- Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
- Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Абе ивчо, ти бате да не поркаш от мъка по магарето!
Като си си пуснал светлините е по добре, не кривите ксенони или дългите. По добре е и е факт:
Ето ти що е кофти да пускаш халогените:
Тва са къси:
Тва са халогени:
А и всички големи фирми почнаха да слага дневни светлини.
Като ангелските очи
http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/1 ... light.html
, аудитата сложиха вежда ли мигла ли как е там,
нововъведен е и при Е90
Та не ми говори кой за кво се захваща, а е в пъти по добре да си пуснал светлините.
Като си си пуснал светлините е по добре, не кривите ксенони или дългите. По добре е и е факт:

Ето ти що е кофти да пускаш халогените:
Тва са къси:

Тва са халогени:

А и всички големи фирми почнаха да слага дневни светлини.
Като ангелските очи
http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/1 ... light.html
, аудитата сложиха вежда ли мигла ли как е там,
нововъведен е и при Е90

Та не ми говори кой за кво се захваща, а е в пъти по добре да си пуснал светлините.
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
Сондьора написа:...
Бате според мен в БГ масово късите светят така...