Колите с включени фарове - денонощно и целогодишно

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 21 Май 2009, 14:47

Яро написа:Абе от цялата работа който има ксенон пиЧели. ПОвечето шофьори като видят синееща светлина имат 1 наум.

Така беше допреди 3-4 години...сега обаче няма да ми направи впечатление ако с/у мене се задава трабант с ксенон :mhihi:
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 21 Май 2009, 14:57

Яро написа:
Колежката дето ми тълкува статистики да почете малко повечко ТУК и да потърси малко из нета из другите ЕУ страни какъв е ефекта от включени фарове.
Не че аз не си пускам фаровете винаги като излизам от града.

Колежката няма нужда да чете никъде, особено пък в САЙТ, целенасочено направен "ПРОТИВ". Имам глава на раменете, както и достатъчно опит вече в шофиране в София, на дълъг път, рискови участъци с изпреварвание с висока скорост и пр., за да мисля, че фаровете са повече полезни, отколкото вредни. И стига се отклонявахте от Темата, за какво друго трябвало да мислят и гласуват депутатите... А на един друг колега ще му кажа да ходи първо да си плати данъците като мен "рибката" и тогава да претендира как се били разпределяли тези пари... Петре, що стана бе, ПИЧ, нали се беше заклел да не пишеш вече в тоя тъп форум, тука при "ограничените"

Приятен ви ден :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 21 Май 2009, 15:00

Fear написа:
vesko06 написа:Тръгнеш да изпреварваш, и срещу теб като има кола, която е с включени фарове е много по-добре, можеш да прецениш на какво разстояние поне..!

Колега, именно това е много индивидуално и за всеки човек е различно.
На мен например при извънградско каране през деня на слънчево време ми е много по-трудно да преценя, отсрещната кола на какво разстояние се намира и с каква скорост се движи, ако е с пуснати фарове.
Това изглежда е особеност на моето зрение, но това са фактите - на слънчево време, виждам и преценявам колите по-лесно, ако са без фарове.

Няма какво да се оправдаваш колега, човешкото око не може добре характеризира светещи обекти и колкото по-силно светят толкова толкова по-зле. Тази тема стана пълен гъз. Всеки неграмотник се чувства задължен да се изкаже.
Колега vesko06, наясно ли си за структурата на окото, та блещиш такива глупости. За кола с включени фарове, не само трудно можеш да разбереш на какво разстояние, а невъзможно е да прецениш скоростта с която се движи, както и пълен абсурд е да видиш има ли включен мигач, ако човека е намислил нещо. Карането на фарове създава чувство на ФАЛШИВА СИГУРНОСТ, защото на практика затруднявате останалите правилно и точно да ВЪЗПРИЕМАТ ПОВЕДЕНИЕТО на автомобила. Това че съм забелязал някой, докато не се разминем не значи, че няма да се блъснем, ако той съответно и аз не съм наясно за намеренията ни, а карането на фарове ЗАТРУДНЯВА ВЪЗПРИЕМАНЕТО НА ПЪТНАТА СИТУАЦИЯ. Колко от вас са сменяли колите си с приятели и сте се разминавали на къси дълги, за да се погледнете отстрани, какво причинявате на околните.
Има един от Алфа форума, който иска да се отсекат всички дървета...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от hemicharger » 21 Май 2009, 15:05

Apassionata написа:
Яро написа:Колежката дето ми тълкува статистики да почете малко повечко ТУК и да потърси малко из нета из другите ЕУ страни какъв е ефекта от включени фарове.
Не че аз не си пускам фаровете винаги като излизам от града.

Колежката няма нужда да чете никъде, особено пък в САЙТ, целенасочено направен "ПРОТИВ". Имам глава на раменете, както и достатъчно опит вече в шофиране в София, на дълъг път, рискови участъци с изпреварвание с висока скорост и пр., за да мисля, че фаровете са повече полезни, отколкото вредни. И стига се отклонявахте от Темата, за какво друго трябвало да мислят и гласуват депутатите... А на един друг колега ще му кажа да ходи първо да си плати данъците като мен "рибката" и тогава да претендира как се били разпределяли тези пари... Петре, що стана бе, ПИЧ, нали се беше заклел да не пишеш вече в тоя тъп форум, тука при "ограничените"

Приятен ви ден :winky:

Такива "едно-странични" уеб сайтове с измислена статистика (без източници на информация) не могат да ме убедят в обратното.
Чак пък ми правят с-ка за една година колко литра бензин ще икономисам ако не използвам фарове през деня ;) Такива хора им препоръчвам да се движат с колела, да пият дестилирана вода и да почитат бога на слънцето.
аман от "грийн пийсъри" и икономисти на ДРЕБНО ;)
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 21 Май 2009, 15:10

twin spark написа:
Fear написа:
vesko06 написа:Тръгнеш да изпреварваш, и срещу теб като има кола, която е с включени фарове е много по-добре, можеш да прецениш на какво разстояние поне..!

На мен например при извънградско каране през деня на слънчево време ми е много по-трудно да преценя, отсрещната кола на какво разстояние се намира и с каква скорост се движи, ако е с пуснати фарове.
Това изглежда е особеност на моето зрение, но това са фактите - на слънчево време, виждам и преценявам колите по-лесно, ако са без фарове.

Няма какво да се оправдаваш колега, човешкото око не може добре характеризира светещи обекти и колкото по-силно светят толкова толкова по-зле. Тази тема стана пълен гъз. Всеки неграмотник се чувства задължен да се изкаже.
Колега vesko06, наясно ли си за структурата на окото, та блещиш такива глупости. За кола с включени фарове, не само трудно можеш да разбереш на какво разстояние, а невъзможно е да прецениш скоростта с която се движи, както и пълен абсурд е да видиш има ли включен мигач, ако човека е намислил нещо. Карането на фарове създава чувство на ФАЛШИВА СИГУРНОСТ, защото на практика затруднявате останалите правилно и точно да ВЪЗПРИЕМАТ ПОВЕДЕНИЕТО на автомобила. Това че съм забелязал някой, докато не се разминем не значи, че няма да се блъснем, ако той съответно и аз не съм наясно за намеренията ни, а карането на фарове ЗАТРУДНЯВА ВЪЗПРИЕМАНЕТО НА ПЪТНАТА СИТУАЦИЯ. Колко от вас са сменяли колите си с приятели и сте се разминавали на къси дълги, за да се погледнете отстрани, какво причинявате на околните.

Колега малко не си прав, насрещно движещият се автомобил ако е от страната на слънцето е абсурд /докато не се разминете де/ да го видиш ако не е с включени светлини. /особено при ранен залез или изгрев /

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 21 Май 2009, 15:16

twin spark написа:
Fear написа:

Колега vesko06, наясно ли си за структурата на окото, та блещиш такива глупости. За кола с включени фарове, не само трудно можеш да разбереш на какво разстояние, а невъзможно е да прецениш скоростта с която се движи, както и пълен абсурд е да видиш има ли включен мигач, ако човека е намислил нещо. Карането на фарове създава чувство на ФАЛШИВА СИГУРНОСТ, защото на практика затруднявате останалите правилно и точно да ВЪЗПРИЕМАТ ПОВЕДЕНИЕТО на автомобила. Това че съм забелязал някой, докато не се разминем не значи, че няма да се блъснем, ако той съответно и аз не съм наясно за намеренията ни, а карането на фарове ЗАТРУДНЯВА ВЪЗПРИЕМАНЕТО НА ПЪТНАТА СИТУАЦИЯ. Колко от вас са сменяли колите си с приятели и сте се разминавали на къси дълги, за да се погледнете отсрани, какво причинявате на околните.

Ето я точната реплика за тази тема! Не трябва да мислим,че самото действие "включване на фарове" спасява живота!!! Само и единствено шофьорите си носят отговорност за управлението на автомобила и последиците от това!И пак казвам няма толкоз слепи водачи по пътищата,дето да виждат кола .... и в същото време да не я виждат :roll: :roll: Човека е роден ягоист,и винаги мисли как да се запази жив .... Още не съм чул за инцидент причинен нарочно,някой си рекъл "Я да хвана да се утрепа,барабар с мен да погреба и още 3-4 ма!" Случайте с засичането не се броят,тогава всеки се оправя кой както може,нали за това са ни тез очи и тоз мозък(при едни повече,при други по-малко),да прецениш че ако не се мръднеш 50-60 сантима в страни,тоз тъпоъгълник,дето си мисли че под капака има 18 турбини,респективно мин. 860 коня и Шумахер е толкоз некадърен,че ако го пуснат срещу него,с една обиколка го е затворил още от старта,и за него такива неща от сорта на катастрофи и т.н. не важат,може да те чалоса .... Но така се кара в Бг ... Гледаш напред ко става,няма ли някой дето се е напрегнал и бърза много и не може да изчака правата дето е след 15 метра,та се налага да те изпревари в завоя,барем като те засече се събудиш,щото за него ти си "заспа" и караш "кат чичо Коьо с ладата насело",преценявайте и карайте с мозъка,не с краката си ..... :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 21 Май 2009, 15:24

Сондьора написа:
twin spark написа:
Fear написа:

Колега малко не си прав, насрещно движещият се автомобил ако е от страната на слънцето е абсурд /докато не се разминете де/ да го видиш ако не е с включени светлини. /особено при ранен залез или изгрев /

Добре дееее,вие тез СЕННИЦИ за CD-то ли ги ползвате само??? Очила слънчеви ???? И кажи сериозно,поне силуета на колата виждаш ли го????Малко ме съмнява да кажеш Не?? Карали сме всички с/у това ми ти слънце,и честно да ти кажа не вярвам нито ти,нито никой да седне да гледа баш в Слънцето!!! Сега всеки човек(казвам човек,не шофьор) би се сетил че щом слънцето е зад него,онзи отсреща няма да го вижда много добре! И аз още не съм видял в Бг толкоз прав път че през цялото време слънцето да е срещу теб!
Сега не казвам че е невъзможно,просто вече взехме много да се превъзнасяме .... Ако слънцето е от тук,луната оттам,онзи те не вижда,и ти него не,пиеш си кафето,мацката отсреща се черви ... и т.н.!
Като има да става ще стане,та ако ще и на "гъзо да си стъпиш" :winky: :winky: :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 21 Май 2009, 15:27

Не че защитавам сайта, но в него има доста повече информация и факти отколкото дават тези които се опитват да прокарат закона.
А от БГ статистиката въобще не виждам ефекта от светлините.
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 21 Май 2009, 15:28

хаха ивчо хареса ми тва дето написа :mhihi:
аз още обаче, още не мога да схвана, как така, тоя дето зад него е слънцето, а ти си срещу него, респективно срещу слънцето, когато си е пуснал фаровете го виждаш по-добре? :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Emilio » 21 Май 2009, 15:32

nikolai_v написа:Няма нищо лошо в това според мен. Аз и в момента си карам с включени фарове. Не мога да разбера, какво толкова ви пречи това. Да не би да имате електромери в колите? :roll:

+1
НЕ КАРАЙТЕ С ПО-ВИСОКА СКОРОСТ ОТ КОЛКОТО ВАШИЯ АНГЕЛ ПАЗИТЕЛ МОЖЕ ДА ЛЕТИ!

О BMW, имам лудост в главата си от теб!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 21 Май 2009, 15:36

Аз също карам винаги на фарове. Включените светлини пазят малко или много. Полезно е това.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 21 Май 2009, 15:40

///peter написа:хаха ивчо хареса ми тва дето написа :mhihi:
аз още обаче, още не мога да схвана, как така, тоя дето зад него е слънцето, а ти си срещу него, респективно срещу слънцето, когато си е пуснал фаровете го виждаш по-добре? :shock:

Не бе Пепи :P Като слънцето е зад теб,нормално е отсреща да не те забелязват лесно,да не говорим че повечето от вас не казват,че като погледнат в огледалото им става ясно за какво иде реч!Направооо :shock: ..... То Слънчо,направо му вади очоците на колегата срещу теб,поне повечето дето карат срещу Слънцето изглеждат така 8) има и такива :smoke: ,случат се някъде и такива :cop: ,попадъл съм и на такива :zzz: ,след яко :drinking:
Та така .... Позлвайте ги фаровете,а за тез дето неискат,недейте :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М5
Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК

Мнение от KON4ETO » 21 Май 2009, 15:48

Поне на вън хората карат на фарове и ние да не се минеме ще караме на фарове като тях :conf: :conf: :conf: :conf: :conf: :conf: :conf:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 21 Май 2009, 16:29

Абе ивчо, ти бате да не поркаш от мъка по магарето!

Като си си пуснал светлините е по добре, не кривите ксенони или дългите. По добре е и е факт:

Изображение

Ето ти що е кофти да пускаш халогените:

Тва са къси:
Изображение

Тва са халогени:
Изображение

А и всички големи фирми почнаха да слага дневни светлини.

Като ангелските очи
http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/1 ... light.html

, аудитата сложиха вежда ли мигла ли как е там,

нововъведен е и при Е90 Изображение

Та не ми говори кой за кво се захваща, а е в пъти по добре да си пуснал светлините.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от hemicharger » 21 Май 2009, 17:18

Сондьора написа:...

Бате според мен в БГ масово късите светят така...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата