... ако форума е ваш и вие сте единствения му модератор
Модератор: Общи модератори
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
X-citer написа:
Точно за това предложих мнението/темата да минава през модераторско одобрение. Като видиш че темата е "Отива ли ми тоя спойлер на голфа" не я допускаш до публикуване, като видиш обаче, че в темата става въпрос за нещо наистина сериозно го пускаш и дори ако трябва го правиш като важна тема.
Според мен това е единственото компромисно решение. Ако се наложи една забрана за мнения от "месеци", както Апасионата предлага, ще се отблъснат много потенциални потребители. В крайна сметка примерът на Кристъл е много правилен - един въпрос, който поне аз не помня да се е дискутирал във форума.
Иначе и според мен си трябва затягане на дисциплината, но как би следвало да стане това, трябва да го решат администратори и модератори. Но според мен просто трябва да се намери начин да има модератори, които да са онлайн, през по-голямата част от времето, в което се посещава форума.
Иначе лично на мен ми е интересно да чуя и мненията на модераторите, тъй като те са хората, които имат правомощия и ми се ще да видя една хубава дискусия тук.
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Pitbull_Germany написа:Но според мен просто трябва да се намери начин да има модератори, които да са онлайн, през по-голямата част от времето, в което се посещава форума.
Ние сме тук през повечето време, просто правата ни са ограничени и имаме лимит на действията. Има един праг след който работата на модератора се изчерпва и идва ред на администратора да вземе отношение.
Pitbull_Germany написа:Иначе лично на мен ми е интересно да чуя и мненията на модераторите, тъй като те са хората, които имат правомощия и ми се ще да видя една хубава дискусия тук.
Така като гледам доста колеги модератори са се изказали в т.ч. и автора на темата и смятам, че за момента се получава една градивна дискусия.

Значи както написаха по напред в темата човека който така да се каже ме открехна за форума не пише или поне аз не съм засичал...Сега дали не пише заради това което е форума или поради други причини дразги и ситуаций незнам пък това си е негова работа...
Значи научих за форума преди 4-5 години някъде 2004 година,а регистрацията ми виждате от кога е...просто не виждах смисъл да се регистрирам...имаше такива теми които и до ден днешен изравям и си чета...стойностни теми...сегашното положение немога да коментирам но според мен е нормално смисъл нормално е с популяризирането на едно такова начинание да има и такива проблеми,естествено трябва да се мисли и за решаването им...Нямам нищо против новодошлите напротив....Все пак всеки от нас е бил новодошъл някога...Но наистина има много голяма паплач сред тях и тя трябва да се отсява,а начини има много единия от тях е като в перформанс-бг.орг с тема тип кандидатура и се гласува,а не да гласува един човек дали дадена личност става или не.Примерно голяма част от форума гласува аз да не членувам тук и системно няма да бъда допуснат да пиша тук така е поискало мнозинството така трябва да бъде....Също така темите от личен характер на мен специялно не ми пречат просто да се преместят в отделен раздел с цел да се опази чистотата на другите раздели....
Значи научих за форума преди 4-5 години някъде 2004 година,а регистрацията ми виждате от кога е...просто не виждах смисъл да се регистрирам...имаше такива теми които и до ден днешен изравям и си чета...стойностни теми...сегашното положение немога да коментирам но според мен е нормално смисъл нормално е с популяризирането на едно такова начинание да има и такива проблеми,естествено трябва да се мисли и за решаването им...Нямам нищо против новодошлите напротив....Все пак всеки от нас е бил новодошъл някога...Но наистина има много голяма паплач сред тях и тя трябва да се отсява,а начини има много единия от тях е като в перформанс-бг.орг с тема тип кандидатура и се гласува,а не да гласува един човек дали дадена личност става или не.Примерно голяма част от форума гласува аз да не членувам тук и системно няма да бъда допуснат да пиша тук така е поискало мнозинството така трябва да бъде....Също така темите от личен характер на мен специялно не ми пречат просто да се преместят в отделен раздел с цел да се опази чистотата на другите раздели....
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Още нещо ми дойде като идея - това, че се отцепи от продава, раздел само за автомобили добре, ама мисля, че той трябва да се раздели на още 2 - един само за автомобили BMW и втори за други автомобили! Ето сега, например, аз съм в процес на търсене на Е36 купе и логично почвам от форума търсенето - да ама на 1-ва страница в раздел "Продава Автомобили" в BMW форума има сигурно 25 обяви за ауди, пежо, голф, нисан, мерцедес, опел и "санг/нещо си корейско там" дори - направо издивях като го видях
! А пък може аз да съм нередовен просто
, но някак си не ми харесва! Да не говорим за някои търговци, дето си пускат цялата автокъща.....! Хубаво да се продават и други марки автомобили - но да си има и раздел Продава автомобили само за нашата!
Темата е уникална
! Дано някои предложения намерят реализация
!

Темата е уникална

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
!!Frank написа:Защо да не пуснеш тема за пералня и да получиш отговор от познат ник. Вместо да идеш в дата.бг ако щеш и там да получиш 2 пъти повече сериозни отговори. Или в гугъл, в сайта на съответния магазин дето ти е в близост.. или директно да запалиш bmw-то и да идеш до големия магазин с голям паркинг с хубав асфалти да попиташ там тамън навършилите 18 госпожици.. и после например да пуснеш тема колко е приятно да се купува пералня и какви употреби на широкия паркинг може да се намерят
.. и единствения цвят, който споменеш да е тоя на пералнята.
Причината е, че когато получа отговор тук, мога да знам доколко може да се има доверие на човека, който ми дава отговора. Няма такова нещо, ако получа 100 отговора от 100 непознати за мен човека в датата.
Единствената причина е това.
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
X-citer написа:Pitbull_Germany написа:Но според мен просто трябва да се намери начин да има модератори, които да са онлайн, през по-голямата част от времето, в което се посещава форума.
Ние сме тук през повечето време, просто правата ни са ограничени и имаме лимит на действията. Има един праг след който работата на модератора се изчерпва и идва ред на администратора да вземе отношение.Pitbull_Germany написа:Иначе лично на мен ми е интересно да чуя и мненията на модераторите, тъй като те са хората, които имат правомощия и ми се ще да видя една хубава дискусия тук.
Така като гледам доста колеги модератори са се изказали в т.ч. и автора на темата и смятам, че за момента се получава една градивна дискусия.
Може би аз не се изказах достатъчно добре. Имах предвид, че е хубаво повече модератори И АДМИНИСТРАТОРИ да вземат активно участие в темата, да коментират предложенията - изпълними ли са, ако не - защо, има ли желание за промяна и т.н. Лично аз съм доволен от форума в този му вид, с изключение на засилващия се спам! Работата ми е свързана със законите и като такъв съм на мнение, че ред се постига не толкова чрез въвеждане на нови закони, а чрез тяхното спазване и изпълнение. Затова си мисля, че не ни трябват толкова много нововъведения, а по-скоро по-строг контрол от модовете.
Нека ви се дадат права да налагате временни банове - това нещо е като условна присъда

Що се отнася до изказването ми, че трябва да има модератори през по-голямата част от времето, имах предвид, че се случва сравнително често да се появи някоя несериозна тема, да стигне 6 страници и чак тогава да дойде мод, който да я заключи. Пак казвам - това не е вина на модовете - няма нормален човек, който да си зареже работата, за да се занимава с форум! Просто все си мисля, че има хора, които са достатъчно сериозни и могат да помогнат. Само давам пример - форума, в който бях модератор в Германия, беше на следния принцип - сериозен си, разбираш материята => ставаш за модератор и ти се слага изпитателен срок, за да видят как се справяш. Отделно там така ни бяха разпределили, че по всяко време имаше модератор, който е онлайн - един бачка през деня на компютър и може да наглежда форума, друг вечерно време може да се занимава, а трети работи в интернет кафе и е нощна смяна. Никой не говори модовете да висят нон-стоп във форума, а просто в разделите, в които има необходимост, да се добавят модератори. Е36 бил тотално загубен - сложете още 2ма модератора, които през деня да могат да наглеждат, и си решавате проблема. Все си мисля, че от 20,000 потребителя все ще се намерят няколко, които с удоволствие да се занимават. Наистина не е лека задача, но не е и като да си хирург все пак!
Поздрави,
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
Maverick_VS написа:Още нещо ми дойде като идея - това, че се отцепи от продава, раздел само за автомобили добре, ама мисля, че той трябва да се раздели на още 2 - един само за автомобили BMW и втори за други автомобили! Ето сега, например, аз съм в процес на търсене на Е36 купе и логично почвам от форума търсенето - да ама на 1-ва страница в раздел "Продава Автомобили" в BMW форума има сигурно 25 обяви за ауди, пежо, голф, нисан, мерцедес, опел и "санг/нещо си корейско там" дори - направо издивях като го видях! А пък може аз да съм нередовен просто
, но някак си не ми харесва! Да не говорим за някои търговци, дето си пускат цялата автокъща.....! Хубаво да се продават и други марки автомобили - но да си има и раздел Продава автомобили само за нашата!
Темата е уникална! Дано някои предложения намерят реализация
!
И аз съм съгласен. Нека има раздел Продава, но само за БМВ части. Раздел за продажба на БМВ-та, раздел за продажба на други коли и раздел за продажба на всякакви други неща като телефони, дрехи, мп3, бухалки, сопи, ядрени глави и т.н. Лошо няма да може да се продава всичко. Това, че примерно карам БМВ, не значи, че ако ми изпадне изгодно някой запазен иПод няма да го взема, че да си слушам музичка, докато тренирам. Някой каза "всички ще ошушкат гардеробите за ненужни тям неща" - нека! Кое е лошото? Ако на някой друг са му полезни, защо не? Направете Продава платен със смс и готово - като си търговец, 2 и нещо лева няма да те бутнат. Има хора там, които си пускат обяви за части, за цели коли на части и изкарват от тия обяви нелоши пари - еми да кихнат нещо и за Идеята!
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Подкрепям напълно,също и в продава автомобили и там има търгивци с по 10 обяви,редно е да си плащат за това.Както има и такива които са си платили и са във важни теми,критерия трябва да е еднакъв за всички.Pitbull_Germany написа:Направете Продава платен със смс и готово - като си търговец, 2 и нещо лева няма да те бутнат. Има хора там, които си пускат обяви за части, за цели коли на части и изкарват от тия обяви нелоши пари - еми да кихнат нещо и за Идеята!
обичам BMW
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Според мен "Извън темата" не трябва да се подценява и хули по този начин.
Самата идея на форумите би трябвало да е била social network, където хората да си общуват преди всичко...каквато е била идеята и с чатовете, фейсбуци, май спейсове и т.н
След като и в този форум, предимно конкретизират към автомобилите, по - точно БМВ, има папка наречена "Извън темата", значи не е било напразно.
Нормално е тука хората да се отплесват, да пишат неща доста по-странични от зададените, даже стигайки и до този прословут СПАМ. Няма начин да не се получава, при наличието на толкова много потребители и още толкова различни мнения. Във всеки един форум си съществува това нещо.
Идеята да се направи тука отделна тема само за спам ще е много полезна....или рисайкъл бин....май го беше нарекъл someone...все тая. Та, ако в тая тема се насочи всичкия тоя flood, в останалите теми няма да има причина просто за flood-не.
Не вярвам на някого в тоя форум целта му да са мненията т.е техния брой. Не сме на по 14-15 год. за да се мериме кой колко мнения има...1..4...6..171284878124 все тая. Не в това е причина.
Просто трябва да се даде свобода на словото....всъщност, ако един спам може да се нарече така
По Нова година темата....всеки си пишеше простотиите там.....а в останалите теми цареше мир и спокойствие.
Но ако на админите/модовете целта им е да избегнат такова flood-не, тогава не знам....
Ако някой се рег-ва тука с цел различна от колите бмв, проблемът си е негов и не трябва останалите да страдат от това.
В едно от мненията прочетох, че в "Страхотни истории" не било като преди. Под това "преди" не знам какво иска да се каже, ама аз докато четях форума преди 2 год. някъде и наистина имаше много забаввни истории, смяла съм се със сълзи на писанията, докато сега....и с игла да търсиш, тематиката не е същата.
Във всеки един голям форум си ги има тия проблеми и е хубаво това, че се допитвате до потребителите, за да може да вземето правилното решение накрая, което да е подходящо и устройващо всички
Успех на модове/админи ииии..... take it easy
Самата идея на форумите би трябвало да е била social network, където хората да си общуват преди всичко...каквато е била идеята и с чатовете, фейсбуци, май спейсове и т.н
След като и в този форум, предимно конкретизират към автомобилите, по - точно БМВ, има папка наречена "Извън темата", значи не е било напразно.
Нормално е тука хората да се отплесват, да пишат неща доста по-странични от зададените, даже стигайки и до този прословут СПАМ. Няма начин да не се получава, при наличието на толкова много потребители и още толкова различни мнения. Във всеки един форум си съществува това нещо.
Идеята да се направи тука отделна тема само за спам ще е много полезна....или рисайкъл бин....май го беше нарекъл someone...все тая. Та, ако в тая тема се насочи всичкия тоя flood, в останалите теми няма да има причина просто за flood-не.
Не вярвам на някого в тоя форум целта му да са мненията т.е техния брой. Не сме на по 14-15 год. за да се мериме кой колко мнения има...1..4...6..171284878124 все тая. Не в това е причина.
Просто трябва да се даде свобода на словото....всъщност, ако един спам може да се нарече така

Но ако на админите/модовете целта им е да избегнат такова flood-не, тогава не знам....
Ако някой се рег-ва тука с цел различна от колите бмв, проблемът си е негов и не трябва останалите да страдат от това.
В едно от мненията прочетох, че в "Страхотни истории" не било като преди. Под това "преди" не знам какво иска да се каже, ама аз докато четях форума преди 2 год. някъде и наистина имаше много забаввни истории, смяла съм се със сълзи на писанията, докато сега....и с игла да търсиш, тематиката не е същата.
Във всеки един голям форум си ги има тия проблеми и е хубаво това, че се допитвате до потребителите, за да може да вземето правилното решение накрая, което да е подходящо и устройващо всички

Успех на модове/админи ииии..... take it easy

((:BuKcu:)) написа:Просто трябва да се даде свобода на словото....всъщност, ако един спам може да се нарече такаПо Нова година темата....всеки си пишеше простотиите там.....а в останалите теми цареше мир и спокойствие.
Ще се радвам да си русичко

((:BuKcu:)) написа:В едно от мненията прочетох, че в "Страхотни истории" не било като преди. Под това "преди" не знам какво иска да се каже, ама аз докато четях форума преди 2 год. някъде и наистина имаше много забаввни истории, смяла съм се със сълзи на писанията, докато сега....и с игла да търсиш, тематиката не е същата.
Като си от сравнително скоро няма как да знаеш какво е било "преди"

((:BuKcu:)) написа:Във всеки един голям форум си ги има тия проблеми и е хубаво това, че се допитвате до потребителите, за да може да вземето правилното решение накрая, което да е подходящо и устройващо всички![]()
ако си младо ще разбера да вярваш как всички ще ги устрои едно.. тва е немислимо в реални граници..
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Нито съм русичко, бембеничко, зеленичко и т.н.
Като казах "преди" направих сравнение с период, в който аз съм чела темите, със сега. Мисля, че даже съм посочила и периода
Добремм, може не всички да ги устройва, защото няма угодия, но....поне да има консенсус м/у общуващите

Като казах "преди" направих сравнение с период, в който аз съм чела темите, със сега. Мисля, че даже съм посочила и периода

Добремм, може не всички да ги устройва, защото няма угодия, но....поне да има консенсус м/у общуващите

- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
аз ще запазя долу-горе сегашната концепция,но ще изхвърля няколко раздела като например стриитреисинг и още нещо имаше дразнещо .
ще има раздел продава ,но там ще има само бмв и всичко свързано с бмв.
извън темата остава ,защото е идеално място да разпусна с хора с които съм свързан клубно без да се налага да се местя в друг форум,но естествено ще има цедка на безумните теми.
5 администратора и поне 55модератора.
и понеже съм част от модераторския екип няколко думи за състоянието ни в момента,някои казват,че състоянието на форума е плачевно,но имаите предвид,че ние ежечасно почистваме от плачевни мнения и ако не го правим то тогава форума би бил катастофален...
първото е за предпочитане, макар и че се борим с това смятам и че редовните членове на бмв форума могат и би трябвало сами да модерират постовете си преди да ги пуснат,все пак тук е наш дом и да се държим като гамени в собствената си бърлога не е приемливо
ще има раздел продава ,но там ще има само бмв и всичко свързано с бмв.
извън темата остава ,защото е идеално място да разпусна с хора с които съм свързан клубно без да се налага да се местя в друг форум,но естествено ще има цедка на безумните теми.
5 администратора и поне 55модератора.
и понеже съм част от модераторския екип няколко думи за състоянието ни в момента,някои казват,че състоянието на форума е плачевно,но имаите предвид,че ние ежечасно почистваме от плачевни мнения и ако не го правим то тогава форума би бил катастофален...
първото е за предпочитане, макар и че се борим с това смятам и че редовните членове на бмв форума могат и би трябвало сами да модерират постовете си преди да ги пуснат,все пак тук е наш дом и да се държим като гамени в собствената си бърлога не е приемливо

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Ако форумът е мой......И така си е добре, даже отлично. Бих му добавил само АДСЕНС, та клуба да изкара някой лев. И повече реклами. Хората се борят за трафик със зъби и нокти а тук си го има достатъчно. Единствено модераторите да следят раздела в който се пускат темите, което и правят много добре в момента. И никакви ограничения. Ако се сложи някакво ограничение да не се поварят темите, никой няма да пише в старите теми. Отделно може би за всяка комерсиална реклама заплащане с СМС. А ако искате да се ограничи регването на разна сволач, то трябва да се въведе при регистрация условието да си вкара ВИН-а(имаше го в един от автомобилните форуми, о не се сещам в кой). Но пак казвам че трафикът си е една екстра от която могат а се направят доста пари от реклама. Една груба сметка на рекламите на ЗАМУНДА прави около 8000 лева на ден. И после естествено бира и кебапчета за феновете и тлъсти заплати за админа и модераторите.
- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
Ще е добре ако някои хора престанат да си чатят в темите. Примерно аз цитирам някой от вас след това той мене, след това аз него, след това той мене пак и пак и пак и така се започва един спор, който прераства в огромен спам или просто чат рум. Хората са измислили куп програми като Skype, Mirc, MSN, ICQ, и т.н. за такива неща. Като се пусне една тема след това всеки потребител да има право да пусне максимум 3 отговора ПО нея, а не както става в Продавам: "Продавам джанти 17ки от мпауър реплика 1100 лева" -> отговор: "Абе тия джанти не струват и 500 лева, просто исках да ти насера темата за да хвана +1 мнение и туко виж да стана един от гЪзарите с многото мнения." Ако някой иска да се заяжда с някой друг да го прави на лични а не в темата опитвайки се да изпъква с интелигентност и карайки другите потребители да му четат простотийте. Общо взето всичко ще се оправи с много баннове и никакви компромиси.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.