За и против запалени фарове през деня?
Модератор: Общи модератори
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Apassionata написа:sambeto написа:........................
Абе стига бе, колега! Ти все едно не си карал извънградско... Много по-добре и по-отдалече се виждат колите, когато са със запалени фарове, особено пък като карат бързо!

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Doberman_vas написа:sambeto написа:Аз пък съм против,никакъв смисъл не виждам![]()
Според мене това не помага да се види по добре колата през деня![]()
Ама всичко е заради това,че има много заспали водачи и пешеходци.
Ама щом трябва,ще включвам шибаните фарове през деня
братле, само се сети лятото, жега, мараня, пътуваш по междуградски път с по 1 лента, в колона, и поглеждаш че в отсрешното има само 1 кола, но е "далеч", обаче не можеш да прецениш дали тоя келеш е насрещно идващ или изпреварващ.
Е затова винаги с включени фарове и тва е.
Така де,ама през лятото не е задължително да включваш фаровете.
Пролетта пада изискването за включени фарове.
Мойте фарове светят в бял цвят както и на много други коли,почти не се вижда през деня че светят.Пак казвам за мене няма смисъл

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
zBoost написа:и аз гласувах не. абе вие луди ли сте кви са тия теми, я излезте малко навън...
Излязохме, разходихме се преди малко... и видяхме колко много автомобили карат без запалени фарове... А и в другото "навън" сме излизали... В повечето европейски държави карането със запалени светлини е задължително целогодишно. А скоро Европейската Комисия е приела решение след 2011г. ... дай да не преразказвам...
"Новопроизведените автомобили в ЕС да се движат със запалени светлини през деня след 7 февруари 2011г. Това реши днес Европейската комисия (ЕК). В бъдеще всички новопроизведени превозни средства в Евросъюза - леки коли, товарни автомобили и автобуси, трябва да бъдат снабдени със специални лампи, които се включват автоматично след стартиране на двигателя.
След 7 февруари 2011 г. с такива светлини трябва да разполагат всички нови леки автомобили и по-малките товарни коли, а срокът за монтирането им на тежки товарни автомобили и автобуси се удължава с 18 месеца.
Новите светлини ще са много по-икономични от сега използваните, категорични са от Европейската комисия. Евродепутатите целят да повишат значително сигурността по европейските пътища, тъй като превозните средства ще бъдат много по-лесно забелязвани от пешеходци, колоездачи, мотоциклетисти, както и от участници в самото автомобилно движение. "
Така че... пали ламбата, братоооо

- b00st
- User
-
Apassionata написа:...
идеята ми е: естествено, че да подяволите. за кво въобще трябва да има спам тема... 9 страници
кво ще кажете за тема за или против да караме пили ?
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Разбира се, гласувах ЗА. Аз лично карам целогодишно с включени фарове. Съгласен съм, че в софийските задръствания няма голям смисъл, но не може законът да разделя санкцията по градове и квартали. Ясно е, че е по-добре да светят. Миналата година гледах по тв двама преподаватели от ТУ, които бях изчислили, че за периода, в който е здължително да се ползват къси светлини през денят, се изгаря повече бензин за около 80 милиона евро. Това е нищожен разход за отделния шофьор, но пък замърсява допълнително околната среда. Въпреки всчико мярката е разумна и ползите са много повече от вредите.
А само на халогени карат предимно гъзета. Мислят си, че е много фиешън явно и имат модерна кола с "великата" екстра фарове за мъгла. Поне такива са ми наблюденията. За радост в София почти изчезнаха такива. Явно се превъзпитават. В мен лично събуждат само насмешка.
А само на халогени карат предимно гъзета. Мислят си, че е много фиешън явно и имат модерна кола с "великата" екстра фарове за мъгла. Поне такива са ми наблюденията. За радост в София почти изчезнаха такива. Явно се превъзпитават. В мен лично събуждат само насмешка.
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
И аз съм против, ако не се пазим сами и на дълги да ни накарат да караме пак ще стават белите ... една ксенонова крушка хубава оригинална едно 300лв. и нагоре нека държавата да покрива тези работи! 

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
По принцип съм ЗА. В 99% от случаите, извънградско карам винаги с включени фарофе. Но тоя закон е голям глупост. Днес като се кача 30 пъти в колата за по 2-3 километра е нормално да ги забравя някои път. Не мисля че закона тръбва да важи за градско каране.
- b00st
- User
-
аве хората тъпи ли са ве ? 18 часа снощи, тъмница вече и некъв с E60 си пери без фарове без нищо, преди това още няколко видях 

- marti the pi4
- младши ентусиаст
-
ами да задължат и всички селяци които карат с нерегулирани фарове и ми избождат очите да си ги регулират.
а иначе и така си карам с включени фарове
а иначе и така си карам с включени фарове
gambling with the devil on the road
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Гледам ,че пишете ,че навън по европата било задължително целогодишно.
В кои други държави исвен в Австрия и Полша е задължително целогодишно?
В кои други държави исвен в Австрия и Полша е задължително целогодишно?