Политическа.
Модератор: Общи модератори
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Политическа.
Bogat-Beden написа:Повечето неща ги помня...
Според мен нещата са вярно представени, с някои дребни изключения. Да, така беше. Сега изглежда смешно и дори срамно, че сме се радвали на шоколадово яйце, найлонов плик с картинка, некерман и празна бутилка от уиски. Но тогава беше така...

Като казах за изключения - ето ги:
1. Не познавам, човек, който да е цепил кибритените клечки на две. Всъщност, имаше виц, че габровци го правят. Ако някой опита да го реализира на практика, ще установи, че... не става.
2. Не познавам, човек, затворен заради политически виц и не знам са такъв сигурен случай. Ако беше вярно - всички щяхме перманентно да бъдем по затвори и лагери. Тия вицове се въртяха практиечски постоянно - слушал съм ги (и съм ги разказвал) в училище, по бригадите, в казармата, в института, на работа... Ако щете вярвайте, но по време на политпросвета ЗКПЧ-то на баталиона ни е разказвал политически вицове.
3. Пропуснали са да кажат за телевизията - ако имаш телевизор, целият вход или квартал се събира у вас вечер да гледа новините или някой мач. Първа програма беше сутрин от 10 до 12:30, после следобяд от 17:30 до към 22. А самите предавания си бяха пълна скръб - новини в кое ТКЗС колко тона жито са ожънали, концерт народна музика, а вечер - руски, полски или унгарски филм. Общо взето, телевизията не беше нещо, към което да се пристрастиш... Единственото положително нещо - нямаше реклами. Не знам дали можете да си го предстравите - телевизия ИЗОБЩО БЕЗ реклами...
4. Цяло семейство в една стая - не знам за такъв случай. Общо взето хората имаха жилища. Не се ширеха, но чак за такова бедствие (4 човека в една стая) не съм чувал...Като цяло - работеше се за решаване на "жилищния въпрос". Тия панелни комплекси, дето сега им се смеем (ама ги и санираме с надежда да изкарат още 50 години...) - кога са правени?
Excellent! Steven is my name!
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Нямаше инфлация, която да ти изяде парите за Ладата. На два пъти помня, че се затваряха всички магазини и се вдигаха цените, като се вдигаха и заплатите на населението. Това ставаше в петък и в понеделник вече с нови цени и заплати. Бил съм ученик и не си спомням, дали процентът на вдигане на заплатите е бил еднакъв с тоя на вдигане на цените. Най-вероятно не. В нашия блок имаше гарсониери и познавам поне три семейства с по две деца, които живееха в малка кухня и хол и разбира се остъклени тераси. Но цяло семейство в една стая не помня.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Моджо написа:Повечето неща са пълни глупости.
Факт!
Мечо, моя дъртия ходеше да гледа мачовете при комшията. На телевизор Опера. Ние купихме телевизор около 1971-72. Цветен се появи 1985г.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това с цветните телевизори беше за много кратък период , хората искаха да видят какво е не да се правят на интересни . После като излязоха видео магнетофоните също се правеха често такива сбирки . И преди цветните телевизори и след цветните хората са си ходили на гости по приятелски , семейно по комшйски . Не знам що постоянно се стремите да убеждавате хората че са живяли скучно бедно и едва ли не са ровили в кофите за боклук . На някои днес им избива пяна все едно са яли сапун само като се спомене че отношенията са били други между хората . Днес ходенето на гости е табу ако няма да се получи някакъв кяр от тебе за какво да те канят ? 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
И щастието и солта на живота не е в имането на неща. Били те шоколадови яйца, банани или бмв ф30 от магазина.
Хм,хм...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
BMW_POWER написа:Мечо, моя дъртия ходеше да гледа мачовете при комшията. На телевизор Опера. Ние купихме телевизор около 1971-72. Цветен се появи 1985г.
Така го помня. Ние имахме B/W Стадион (имаше такива телевизори, май немски бяха) и веднъж нъжете от целият вход се събраха у нас да гледат някакъв мач. Бил съм ученик, но даже помня, че беше финал на европейско първенство межди ФРГ и Чехия. Накрая биха дуспи и чехите станаха европейски шампиони. Както бихме казали сега - беше инфарктен мач... Хората си носеха столове и пиене, събраха се в хола и беше весело. А сега? Всеки си гледа мача на телефона, егати... Алиенация

Аха ето го този мач:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_%D0%BF%D0%BE_%D1%84%D1%83%D1%82%D0%B1%D0%BE%D0%BB_1976
https://www.sportlive.bg/euro2016/history/evropejsko-pyrvenstvo-po-futbol-1976-legendata-za-duzpata-panenka-541764.html
Значи е било 1976-та година, на 9 години съм бил. Но ми е направило впечатление, де... Май това е единствения мач, който съм изгледал целия и даже съм го запомнил.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Моджо написа:И щастието и солта на живота не е в имането на неща. Били те шоколадови яйца, банани или бмв ф30 от магазина.
Именно... Ама сега моралът (доколкото може да се говори за такъв...) е различен. Не спирам да се изумявам колко комерсиални и алчни са станали хората. Да искаш пари, за да помогнеш на човек (например - да изтеглиш закъсала кола в калта) - това никога няма да го разбера.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Макар че мисля, че направо заслужава нова тема... следите ли профила на Васил Божков във Фейсбук
Аз вече сутрин с кафето го отварям
Толкова публично го прави, че ако изкара сериозни доказателства... може да стане така, че един от престъпниците в държавата да разбие политическото статукво.

TNT написа:Макар че мисля, че направо заслужава нова тема... следите ли профила на Васил Божков във ФейсбукАз вече сутрин с кафето го отварям
Толкова публично го прави, че ако изкара сериозни доказателства... може да стане така, че един от престъпниците в държавата да разбие политическото статукво.
Хаха да бе да, те хора с милиони не могат, та един фейсбук профил.. иначе е занимателен
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Изкарва на час по лъжичка някакви неща с недомлъвки...
Превърна се просто в едно от кучетата, което лаят срещу кервана... Само че ще си остане богат и няма да се слее с "простолюдието"
Следя го и аз, ама не е кой знае колко интересно.. Старият му солташак Цеката младши е по-активен и конкретен.
Превърна се просто в едно от кучетата, което лаят срещу кервана... Само че ще си остане богат и няма да се слее с "простолюдието"
Следя го и аз, ама не е кой знае колко интересно.. Старият му солташак Цеката младши е по-активен и конкретен.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Bogat-Beden
-
-

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Нещата, за които говори са ясни на цялото население на тази територия! Нали никой не си мисли, че това са измислици и лъжи? Не е необходимо да се вадят неоспорими доказателства... Ако народа реши, може и сам да промени 'статуквото'. Стига да реши...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Bogat-Beden
-
-
Викаш истински нов народен будител, а?
Да вземе па да оглави протести и да си го изберете, виждам има хора, които му се възхищавате..

Да вземе па да оглави протести и да си го изберете, виждам има хора, които му се възхищавате..

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911