Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Политическа.

Мнение от steeN » 22 Мар 2020, 12:59

Тез същите искат да одържавяват ВиК-та. Успех.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 22 Мар 2020, 13:41

Jordana написа:Айде пак се пробила пернишката трАба , тоя път на три места . :mhihi: Цанков камък е проектиран явно от специалисти , изкара поне известно време .

...Мненията на такива соц корифеи = мненията на пияниците пред блока...
Тая пенсия го е смятал тоя водопровод преди 100 години с керамични тръби, дето се ползват от Римската империя насам...
В днешно време се изграждат тръбопроводи с над 1000 м денивелация....

Тая пернишката траба е бетер от римска керамична тръба , щото тия римските тръби още стоят на някои места и се ползват 1000 години след като са направени .

НЕма само в Женева да си имат езеро с фонтан, я, не е важно как , по-важното е, че водата се движи към Перник :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 22 Мар 2020, 20:30

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 23 Мар 2020, 16:02

За пАтока нищо не спомена, но финишира чудесно. Стига да има желание има и начин - даже виждаме какво се случва на практика с държавата. :)
Ubi dubium, ibi libertas

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Мар 2020, 5:33

Много е важно, по най-бързия начин да се предизвикат предсрочни избори. Още утре сутринта, партийни активисти ще раздават тоалетна хартия, маски и дезифектанти.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 24 Мар 2020, 11:39

Nukem написа:... Направихме проект с част пътна, част геодезия и част вик, обще над 300страници, статика за укрепването на изкопите, берлински стени, ревизионни шахти, полигони, на civil design им бях извадил повръхнините, платиха ни 1200лв за всичко, разделихме с по 400лв, 3 седмици не спах. Едно време минаваше номера, ама вече явно няма такива луди.

Точно затова бягам от проектирането като дявол от тамян... Имам няколко дребни проекта изпълнение и знам какво е - предпочитам по цял ден да газя калта на строежа, да гълтам пепеляка и да се псувам с арматуристите, отколкото да проектирам. Скапваш си здравето, съсипваш си нервите, хвърлят ти някакви левове като на селски тупанджия, носиш цялата отговорност, постоянно трябва да следиш коя норма са променили или кой стандарт са въвели, непрекъснато срокове те притискат и накрая всички недоволни - на инвеститора му скъпо, на строителя му трудно - не може ли тая колона да махнем, да намалим фундаментите, тая подпорна стена без желязо да стане... Няма по-гадна работа в цялото строителство от проектирането, за мен.

300 метра денивелация за напорен тръбопровод си е сериозна работа, 30 бара работно налягане са това и с пластмасовите тръби няма да стане. Ще трябват стоманени тръби и едва ли това е единственият проблем... :dunno: :dunno:

Не подценявайте инженерите от соц-а, може да не са имали компютри и да не познават евронормите, но са си разбирали работата, поне някои от тях. Физиката не се е променила за последните 30 години, само нормите за проектиране.
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 24 Мар 2020, 12:54

Borymeckata написа:
Не подценявайте инженерите от соц-а, може да не са имали компютри и да не познават евронормите, но са си разбирали работата, поне някои от тях. Физиката не се е променила за последните 30 години, само нормите за проектиране.

Аз не ги подценявам. Но няма как някой, който се е пенсионирал преди 20 години, а за последно е проектирал преди 40, да знае какво и как може да се направи днес. Материалите са други, производствените практики са други, проектирането е друго...
И излиза някакъв и заявява "Аз съм го смятал преди 50 години и не става"... Е няма как да не става... Те хората направиха небостъргач 800 метра, а тръбопровод 300 да не може...

Пак казвам - има вецове с напорни тръбопроводи с денивелация 1000-1500 метра. Не един или два.

Тук не знам какво са направили нашите дебили, но това, че ние не можем, не значи, че като цяло не може...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 24 Мар 2020, 13:02

drago_pavlov написа:
Borymeckata написа:

Аз не ги подценявам. Но няма как някой, който се е пенсионирал преди 20 години, а за последно е проектирал преди 40, да знае какво и как може да се направи днес. Материалите са други, производствените практики са други, проектирането е друго...
И излиза някакъв и заявява "Аз съм го смятал преди 50 години и не става"... Е няма как да не става... Те хората направиха небостъргач 800 метра, а тръбопровод 300 да не може...

Пак казвам - има вецове с напорни тръбопроводи с денивелация 1000-1500 метра. Не един или два.

Тук не знам какво са направили нашите дебили, но това, по е ние не можем, не значи, че като цяло не може...

То всичко има, ама вложените материали, технологии и средства са други :!: И ми е много странно като някой каже, че не можело възрастен човек да знае какви материали се ползват днес :!: Аз лично познавам възрастни хора, които са повече в час от голямата част от съвременните специалисти. Да не говорим, че най-вероятно материалът на тръбите, начина на свързването им и т.н. са ясни и човекът за няколко секунди може да прецени, дали не са на ръба на допуските. И като знае, какви мангусти изпълняват и как се съобразяват с проектите, напълно логично е допуснал, че тоя тръбопровод за чеп за зеле няма да става :!: :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 24 Мар 2020, 13:51

Пак цитирам Данчо корифея.
Jordana написа:Значи за тоя водопровод ....още преди месец гледах едно предаване с Цветанка Ризова и някакъв пенсионер инженер ама от соца когато са строили тия тръби и каскади около София . Стареца вика , тая тръба няма да я бъде . На времето вика ние сме ги смятали и гледали тия неща и няма да стане . Денивелацията е такава че долу в ниското се получавало брутално налягане , вика няма такава тръба дето да издържи дълго .

На времето са ги смятали - не сега.
Няма такава тръба дето да издържи - аз казвам, че има.
Изобщо не става въпрос за конкретните тръби, дали ги е смятал тях, преценявал за секунди и т.н.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 24 Мар 2020, 14:09

Става и с метални и с пластмасови, обаче за едните трябва доста повече време :mhihi:
Въпросът е за какво е тоя водопровод, за да си пазим задника от вятъра или щото като свържеш две пробити каци и те започват да се пълнят...
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Мар 2020, 15:31

drago_pavlov написа:Пак цитирам Данчо корифея.
Jordana написа:Значи за тоя водопровод ....още преди месец гледах едно предаване с Цветанка Ризова и някакъв пенсионер инженер ама от соца когато са строили тия тръби и каскади около София . Стареца вика , тая тръба няма да я бъде . На времето вика ние сме ги смятали и гледали тия неща и няма да стане . Денивелацията е такава че долу в ниското се получавало брутално налягане , вика няма такава тръба дето да издържи дълго .

На времето са ги смятали - не сега.
Няма такава тръба дето да издържи - аз казвам, че има.
Изобщо не става въпрос за конкретните тръби, дали ги е смятал тях, преценявал за секунди и т.н.

Какво те фрустрира толкова ? Че съм гледал предаване с Цветанка Ризова ? Я ми покажи къде съм писал нещо като собствено твърдение което да предъвкваш и бориш с аргументи дето ти липсват ? Звънни им на тия от "Лице в лице "и се разберете . Трасето се смята според хидростатичното налягане и дебита . В участъка с високо налягане се слагат по устойчиви тръби , в горните участъци с ниско налягане по тънки . Па сега дали били от пластмаса или от глина все тая , като са сметнати да издържат нужното налягане не виждам проблем . Тези на пернишката тръба са на 16 бара в ниското . Щом премиера отряза лентата приемаме че всичко е точно ...до следващата авария :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Мар 2020, 17:16

Франция, Италия, Испания и Португалия са в практически фалит, „Дойче банк“ също.

Светът в последните десетилетия се финансиализира прекомерно, а банките присвояват и преразпределят в своя полза над 50 процента от принадения продукт в света.

Вече виждаме нещо невъзможно като отрицателни лихви в банките – това само преди 10 години ако някой го бе казал или написал, щяха да го обявят за луд. Днес минава за нещо нормално.

https://www.banker.bg/studio-bankeru/re ... F3Fpdii91k
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Мар 2020, 19:57

И Гърция и Турция също са в практически фалит.

Този път руснаците са в добра позиция да излязат най-добре от цялата тази лудост от региона (+ цялата източна Европа... западна е тотално приключена с леки изключения като немците и датчаните може би). Да... аз го написах това :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Мар 2020, 20:01

Доста интересно интервю, или аз нищо не разбрах, или ми се стори, че намеква за децентрализация на финансовата с-ма, ерго blockchain решения?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Мар 2020, 20:17

Контролът на хората днес се извършва през парите. Покрай коронавирусът тръгна битката срещу парите в брой – чрез тях трудно можеш да проследяваш хората, освен това за да ги вземеш от човек, трябва да приложиш насилие. По банков път това става с два клавиша. Блокират ти сметките и изведнъж ставаш бедняк. После обяснявай, че не си камила. Видя се колко родни олигарси обедняха за една нощ. Това е финансов концлагер.
ЕС има бъдеще само като мрежа от независими държави с минимални регулации.

Абсолютно . Нещо което сигурно сто пъти съм писал и против безналичните системи и против малоумната бюрократщина на европа . Както и другото , че електрическите коини са убиец на монетарната система и са замислени като такова средство . Ама трябваше и това Ханке да го напише . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата