Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: iOS тема
Club BMW написа:По-добре отворете тема да сравним различните марки/модели телефони.
Струва ли си покупка на тел. (примерно iPhone 6), при положение, че отстъпва технически на тел. струващи 2-3 по-малко?!
Не си струва, андроида е недостижим с космическите си технически спецификации.
Много ме кефи изразът "отстъпва технически", при положение че много пъти се споменава, че Апъл устройствата работят много по-оптимизирано и няма нужда от брутални тех.параметри.
Иначе аз лично не бих си взел 6ица. За мен основното в телефоните е компактният размер. Разбира се ОС-а и качеството на сглобката не са назад в критериите, но размерът е основното.
С новите габарити, въобще не представлява интерес. Ако се усетят да направят отново компактен модел, бих заменил 5ицата.
до тогава... живи и здрави, няколко годинки с нея, а после ще видим какво ще е на пазара
Иначе аз лично не бих си взел 6ица. За мен основното в телефоните е компактният размер. Разбира се ОС-а и качеството на сглобката не са назад в критериите, но размерът е основното.
С новите габарити, въобще не представлява интерес. Ако се усетят да направят отново компактен модел, бих заменил 5ицата.
до тогава... живи и здрави, няколко годинки с нея, а после ще видим какво ще е на пазара

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Айфон потребителите сме фанатици... нас другите марки не ни интересуват
хаха

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
liloff написа:Много ме кефи изразът "отстъпва технически", при положение че много пъти се споменава, че Апъл устройствата работят много по-оптимизирано и няма нужда от брутални тех.параметри.
Да, но какво разбира потребителят от тези подробности? Важното е, да може да се похвали, че има 16 ядра и т.н. все мега полезни неща. Аз не разбирам, като потребителите на андроити са мега доволни с мега бързи космически характеристики, какво все се занимават със старите технологии тук

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
steeN написа:Айфон потребителите сме фанатици... нас другите марки не ни интересуватхаха
това ми напомня на едни други потребители с "лека" автомобилна насоченост

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
И аз не бих си сменил моя 5S за 6-цата. Прекалено е голям, и разликата не е нещо впечатляващо като софт.
Имам малък проблем. Джаилбрейкнах си моя и незнам дали заради това или заради нещо друго, но Фейсбука ми го зарежда доста бавно. Около 8секунди чакам докато ми зареди първоначалноя екран. И докато ми пусне 3G също чакам дооста - около 10-15секунди.
Някакви идеи?
Имам малък проблем. Джаилбрейкнах си моя и незнам дали заради това или заради нещо друго, но Фейсбука ми го зарежда доста бавно. Около 8секунди чакам докато ми зареди първоначалноя екран. И докато ми пусне 3G също чакам дооста - около 10-15секунди.
Някакви идеи?
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Обаче е изключително забавно да четеш из форумите /не само нашия/, как андроид потребителите обясняват на епъл феновете, че те тия неща в новия айфон са ги имали още през 2012г. и да ги убеждават да си купят новия галакси с 8 ядрен процесор и 30 мегапикселова камера...аз никъде не съм видял потребител на айфон да убеждава андроид фен да си го купи
.
По темата: Аз мисля да скоча на един нормален айфон 6 с 64ГБ, 6+ ми идва "малко" в повече като размер. Някой да има идея /вътрешна информация
/ кога м-тел ще ги предлагат, че и без това ми звънят да си подновявам договора - станал безсрочен, големият проблем разбираш ли
?!

По темата: Аз мисля да скоча на един нормален айфон 6 с 64ГБ, 6+ ми идва "малко" в повече като размер. Някой да има идея /вътрешна информация

След няколко години с флагман Андроид устройства (Galaxy 2 & 3), с огромен кеф си се радвам на 5s-a.
Има хубави страни на Android OS-ите, които ми липсват в iOS-a... но бих си спестил андроидската боза с огромен кеф за известно време.
Кофти страните са, че не мога да избера лесно много файлове, които да замеря към Dropbox например. Трябва да ги избирам един по един.
Другото е, че dialer-a няма връзка с address book-a. Много ми беше удобно да ползвам dialer-a, да рови в контактите. Навик от едновремешните телефони да пиша бързо на ABC/DEF/GHI/JKL keypad.
Друго... няма
Добрата новина: iOS 7ицата няма нищо против да работи синхронизирана с Google Contacts. Направо тях си ползва, тях си ъпдейтва, нямам 1000 различни места, на които да се налага да си експортвам контактите. Много е удобно.
Ползва се като работен телефон, синхронизиран с още малко Exchange акаунти и много добре си се ориентира какво къде да прави.
Има хубави страни на Android OS-ите, които ми липсват в iOS-a... но бих си спестил андроидската боза с огромен кеф за известно време.
Кофти страните са, че не мога да избера лесно много файлове, които да замеря към Dropbox например. Трябва да ги избирам един по един.
Другото е, че dialer-a няма връзка с address book-a. Много ми беше удобно да ползвам dialer-a, да рови в контактите. Навик от едновремешните телефони да пиша бързо на ABC/DEF/GHI/JKL keypad.
Друго... няма

Добрата новина: iOS 7ицата няма нищо против да работи синхронизирана с Google Contacts. Направо тях си ползва, тях си ъпдейтва, нямам 1000 различни места, на които да се налага да си експортвам контактите. Много е удобно.
Ползва се като работен телефон, синхронизиран с още малко Exchange акаунти и много добре си се ориентира какво къде да прави.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Има какво да се жела от към синхронизация на акаунти, контакти и тн.
убийствено е това, че неможеш да си изтриеш повече от един контакт накуп примерно и ако не са ти в гугъл акаунт контактите отиваш на платено приложени....
Скъса ми нервите това...
Не е лош ИОС-а ама си е въпрос на навик, сега ше видя на каква цена ще го предложат Мтел, ако е същата накаквато продаваха до сега 5s бих взел една 6ца, харесва ми дизайна.
убийствено е това, че неможеш да си изтриеш повече от един контакт накуп примерно и ако не са ти в гугъл акаунт контактите отиваш на платено приложени....
Скъса ми нервите това...
Не е лош ИОС-а ама си е въпрос на навик, сега ше видя на каква цена ще го предложат Мтел, ако е същата накаквато продаваха до сега 5s бих взел една 6ца, харесва ми дизайна.

- b00st
- User
-
Много контакти не се избират от телефона просто. Влизаш тук: https://www.icloud.com/#contacts
От там може да си избираш всички, триеш квото триеш, затваряш и хоп - промените са ти и в телефона.
Между другото iOS 8 е аут.
http://www.macrumors.com/2014/09/17/ios ... res-video/
От там може да си избираш всички, триеш квото триеш, затваряш и хоп - промените са ти и в телефона.
Между другото iOS 8 е аут.
http://www.macrumors.com/2014/09/17/ios ... res-video/
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Като заговорихме за синхронизация на контакти - при купуването на първия iPhone си експортнах от Гугъл акаунта контактите без проблем. Скоро забелязах, че оттогава всеки нов контакт, който съм добавил през iPhone-ите се добавя в iCloud, но не и в Гугъл акаунта ми. В iCloud контактите са ми само тези, които съм добавял от iPhone-ите. Някой има ли идея как да си слея всички контакти в гугълския акаунт?
- b00st
- User
-
stocky написа:Като заговорихме за синхронизация на контакти - при купуването на първия iPhone си експортнах от Гугъл акаунта контактите без проблем. Скоро забелязах, че оттогава всеки нов контакт, който съм добавил през iPhone-ите се добавя в iCloud, но не и в Гугъл акаунта ми. В iCloud контактите са ми само тези, които съм добавял от iPhone-ите. Някой има ли идея как да си слея всички контакти в гугълския акаунт?
Тая синхронизация и при мен не работеше като го пробвах последно. Имаш ли iCloud като default и Google акаунт едновременно просто не става, iCloud-а си работи, но Google-ските контакти си ги отсвирва. Ако си сложиш google contacts като default ще тръгне, но не можеш да имаш и двете едновременно и да ги синхронизира. Отначало и аз си мислех, че работи така, но всъщност не става.
Последна промяна b00st на 18 Сеп 2014, 9:34, променена общо 1 път
stocky написа:Като заговорихме за синхронизация на контакти - при купуването на първия iPhone си експортнах от Гугъл акаунта контактите без проблем. Скоро забелязах, че оттогава всеки нов контакт, който съм добавил през iPhone-ите се добавя в iCloud, но не и в Гугъл акаунта ми. В iCloud контактите са ми само тези, които съм добавял от iPhone-ите. Някой има ли идея как да си слея всички контакти в гугълския акаунт?
Ръчно, за да ти е по-спокойно. До около 300 контакта се правят ръчно най-добре. Иначе нямаш вяра какво инфо е наляло.
Я виж това така ли ти е?

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Дефолт акаунта за контакти ми е iCloud. Явно това е причината.
Благодаря за инфото, не съм се задълбочавал изобщо в тези настройки.

- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Някой метна ли се на iOS8? Аз нещо чета разнопосочни мнения и може и да изчакам с ъпдейта