Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Re: Икономическа тема
Е.Димитров написа:По случая с ядреното гориво и онзи кораб, дето го достави, както и поредният неразбрал какво се случва.
Оказа се, че горивото е руско и е последната доставка по договор!
https://trud.bg/a/articles/%D0%BF%D1%80 ... 1%83%D0%B9
Интересно, какво ще прави с отработеното гориво Уестингхаус?

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
nickstorm написа:Е.Димитров написа:По случая с ядреното гориво и онзи кораб, дето го достави, както и поредният неразбрал какво се случва.
Оказа се, че горивото е руско и е последната доставка по договор!
https://trud.bg/a/articles/%D0%BF%D1%80 ... 1%83%D0%B9
Интересно, какво ще прави с отработеното гориво Уестингхаус?
Нали правиха някакви гранде хранилища в България за подобни отпадъци, там ще се складира вероятно.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Хранилището дето правиха тук е за слабо замърсени отпадъци: очила, ръкавици, маски и подобни неща, които ползват за да влизат при реактора. Отработеното гориво не е при нас
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Ако процеса е същият, като преди с руснаците, Уестингхаус трябва да си взимат обратно отработеното гориво.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Интересно това за АЕЦ-а дали е някаква резервна директива, защото му се преплетоха партенките или се почва нова кампания по темата, защото изтече договора. Наблюдавам с интерес.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
2023 бях звънял по една обява на апартамент от любопитство да разбера цената. Казаха някакви извънземни пари, затворих им и така до днес не ги бях чувал.
Днес ми звънят от същата агенция да питат дали съм си намерил апартамент и дали още търся.
Май са много на зор нещата.
Днес ми звънят от същата агенция да питат дали съм си намерил апартамент и дали още търся.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
dhtj написа:2023 бях звънял по една обява на апартамент от любопитство да разбера цената. Казаха някакви извънземни пари, затворих им и така до днес не ги бях чувал.
Не е показателно.
На мен онзи ден някакъв звъни да пита, дали давам още апартамента под наем.
Апартамент, който съм продал преди 3 години!
То и за това още се обаждат да питат, дали го продавам още.
Просто явно някой сяда, и почва да си оправя "база данни" , като няма какво да прави.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Това са най-големите кретени в света.dhtj написа:2023 бях звънял по една обява на апартамент от любопитство да разбера цената. Казаха някакви извънземни пари, затворих им и така до днес не ги бях чувал.
Преди 15 год имах обява за имот под наем, звънят до ден днешен, да речем 3-5 пъти да седмица. Всеки път блокирам, псувам ги, но няма.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Добре де, тези обяви не ги ли трият? Откъде имат телефона?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Веднъж да си пуснал обява и няма отърване...звънят постоянно, ей така за опресняване на базата.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Малко ще актуализирам темата по същество.
Писал съм назад ама пак да кажа, работя в немска фирма- производител в Бг и работим на 90% с други немски фирми -директно.
Вече положението не само, че излезе извън контрол, ако става трагично навсякъде с всички немски фирми.
ето последните два по-така случая
Поръчани дреби части пред над 1 година, само от стомана, няма чипове и технологии.
Общо за хиляди евро 30-на артикула по 2-3 броя от всеки.
Официално трябваше да се доставят до 6 месеца, което си беше абсурдно, кп вече мина година и все още всеки месец изпращат по 1-2 броя..
Други подобни части от стомана поръчани август 2024. Днес дойдоха 3 артикула по 2 броя. Всеки един е стотици евро, а са като половин кибрит на размер само стомана.
Навсякъде положението е подобно, абсурдно дълго срокове за всичко и в 80% не се спазват.
Цените растат като гъби, единия производител вдигна с 30% наскоро.
Вече като чуя за немска фирма и качество се смея, става нарицателно като китайско преди години, ама сега е като китайско, но скъпо!
В същото време имам приятел ходещ по заводи - технологични и срещи със собственици в Китай.
Общо взето времето за реакция, оферта, производство и т.н. и то не на дреболии от стомана е поне 1:10 в полза на Китай. Не говорим за 50-100%, а за 10 пъти!
Чудя се как се крепи всичко все още.
Писал съм назад ама пак да кажа, работя в немска фирма- производител в Бг и работим на 90% с други немски фирми -директно.
Вече положението не само, че излезе извън контрол, ако става трагично навсякъде с всички немски фирми.
ето последните два по-така случая
Поръчани дреби части пред над 1 година, само от стомана, няма чипове и технологии.
Общо за хиляди евро 30-на артикула по 2-3 броя от всеки.
Официално трябваше да се доставят до 6 месеца, което си беше абсурдно, кп вече мина година и все още всеки месец изпращат по 1-2 броя..
Други подобни части от стомана поръчани август 2024. Днес дойдоха 3 артикула по 2 броя. Всеки един е стотици евро, а са като половин кибрит на размер само стомана.
Навсякъде положението е подобно, абсурдно дълго срокове за всичко и в 80% не се спазват.
Цените растат като гъби, единия производител вдигна с 30% наскоро.
Вече като чуя за немска фирма и качество се смея, става нарицателно като китайско преди години, ама сега е като китайско, но скъпо!
В същото време имам приятел ходещ по заводи - технологични и срещи със собственици в Китай.
Общо взето времето за реакция, оферта, производство и т.н. и то не на дреболии от стомана е поне 1:10 в полза на Китай. Не говорим за 50-100%, а за 10 пъти!
Чудя се как се крепи всичко все още.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Лошо, Седларов, лошо! Нещата отиват на година без бонуси...
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
alekangg написа:...........Чудя се как се крепи всичко все още.
Ами те сами си го направиха така и вече по веригата....Малко статистика:
В Германия зачестяват фалитите на големи компании. Фалити на компании с годишен доход от 10 милиона евро или повече:
2022 г. – 227 компании
2023 г. – 279 компании
2024 г. – 364 компании
Дирк Джандура, президент на Федералната асоциация за търговия на едро, външна търговия и услуги (BGA), каза, че масовото изселване на компании от страната е знак, че страната на практика „фалира“. Той очаква още компании да напуснат сектора тази година заради високите разходи.
Джандура каза, че се изчислява, че повече от 450 компании ще фалират през 2025 г.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Но тези които оцелеят ще бъдат по силни ...това което не ги убие ги прави по силниДжандура каза, че се изчислява, че повече от 450 компании ще фалират през 2025 г.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
https://offnews.bg/politika/donchev-obe ... 8rz_OIZ13w
Изглежда по този проект ще са поръчките за нашите фирми. Страх ме е да слагам прогнози за 2035, не мисля, че ще е готово дотогава.
Изглежда по този проект ще са поръчките за нашите фирми. Страх ме е да слагам прогнози за 2035, не мисля, че ще е готово дотогава.