Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от zAcK » 01 Фев 2022, 21:01

vvasilev1 написа:Те я чакали жената да си умре и после я карат боговете да я възкресят. Че даже ще ги съдят.
Не че тая на регистратура не е малоумна де.
П. С. Бях сигурен, че автора сърдитко ще пусне драмата за пример.
Съгласен съм, че едно от най - големите утайки в България са медиите. 120 място по свобода на словото. Търси се само най - тъмнокафява сензация.

Защо ми се струва, че са я лекували по телефона от Ковид, както лекуваха родителите ми :?: :idea: :idea: :idea:

Медицинската сестра от спешното във Враца: Не е моя вината, щом толкова време са държали жената вкъщи
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 01 Фев 2022, 21:04

Колкото и да не и дреме на сестрата нали сериозно не мислите, че само в нея бе проблема.
Ефекта на пеперудата ние сме го измисили.
Един идиот разписва документ в НС, а някъде умират хора заради това. :confused:

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 01 Фев 2022, 21:09

А бе не зная какво сме измислили, ама щом в спешно отделение трябва да те приемат, след като попълниш един куп документи, да еВа и прогреса човешки, да еВа и тоя 21-ви век и тая 2022 година, да еВАаааааа :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

P.S. Да не говорим, че са чакали линейка, която не е дошла :help:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Фев 2022, 21:27

Ти да не смяташ че в европа някъде ще ти обърнат внимание без да си платиш масрафа ? Ще си умреш в някоя държавна болница за социално слаби и изобщо няма да им мигне окото ако не плащаш . А такива клипчета като това коментираното просто ще бъдат изтрити и никой даже няма пръста да си мръдне по въпроса камо ли да пускат бомбастични новини по телевизията . Парица царица , наслаждавайте се на резултата без да мрънкате .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 01 Фев 2022, 21:31

държавните болници в Европа не са за социално слаби, за разлика от България, дори в България са за мангали.

ясно е, че не си влизал в болница в Европа, ама пак се изказваш компетентно :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 01 Фев 2022, 21:52

Чакай бе , нали искате у европата , ей ви я!
Тва през соца - като почнеш от шофьора на линейката , през тоя/тая дето се вози до него , диспечера , тъпата пачавра с кафето , шефа и , шефа на шефа и , кмета, зам.кмета - всичките тия говеда в колона по един с кирка в ръка към Белене !!!
Ама са - човешки права , гей права , детцки права , фондации , нпота , Евророма , права на журналята и цялата друга западна пумия води до - уволнение на пачаврата :bang:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 01 Фев 2022, 22:31

Имате много погрешни мнения за нашите болници. За съжаление последните 6 месеца ги опознах и нещата изобщо не са такива каквито ги четете от някоя пресолена случка. Включително и в спешното на Пирогов висях една вечер.
Имам приятел стоматолог. Модератор е и в друг автофорум. За друг колега, пред мен му казва "... ела да ти оправя зъбите, че накрая само ще ги вадя. Той: Сега нямам пари, лятото идва, море.... Абе ела, после ще ми плащаш....." При него е фул и се чака по две седмици поне. Та така е масовият българин, уж здрав като бик, а си отива без време, защото не може да намери време за доктор. И после докторите му виновни, че се е изсипал в болницата 40 минути преди да издъхне.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 01 Фев 2022, 23:02

Аз оплаквания нямам.Майками примерно са я оперирали тук няколко пъти.Всичко наред , ама всичко.
Обаче такива тъпи шутки нямат място там!
Жената едвам се държи да не се свлече от количката , оная и търси ЕГН и ковид тест - абе едно дете осиротя , разстрел бе разстрел!
Един медик освен знания от уни-то , трябва да има и хуманност и отношение - тая проста п*тка , бута жената по рамото като все едно е пиянка на тротоара. - алооо , тва не ти е хотел на слънчаса и тва не ти е пияния Джон!
Че и нагла , не била виновна - Белене за тебе бе !боклук!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 01 Фев 2022, 23:34

zAcK написа:А бе не зная какво сме измислили, ама щом в спешно отделение трябва да те приемат, след като попълниш един куп документи, да еВа и прогреса човешки, да еВа и тоя 21-ви век и тая 2022 година, да еВАаааааа :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

През далечната 2012 година имах същият случай в спешното като жената която почина бог да я прости.
Бачкайки на една сгъваема алуминиева стълба паднах от най-горното стъпало,а стълбата и аз се извъртяхме та успях да се ударя и на двете рамена и отпред и отзад.
Майсторска работа един вид.А около мен и под мен беше ливада ама не бе така писано.
След 10 минутни опити да почна да дишам се окопитих.
За радост бях с колега.За нещастие бяхме в едно село до Павел Баня.
Викам му до София така няма да изкарам давай до ходим до Казанлък.
С триста мъки от моя страна отидохме до там и влязох на ход.
Вярно бавен ама мой си.
Там се ударих в стената наречена българска осигурителна система.
Осигуровки има,но щом не ме е докарала линейката не съм спешен.
Щом не съм спешен и не съм с направление трябва да си плащам.
Това е добре ама не мога да дишам вече от болки,а отпред и отзад съм синьо лилав в целия торс където съм поел удара в стълбата.
Хич не им и дреме на хората.Викат всички идват и не плащат.Пари няма да работим.
Викам давайте правете снимки,ехо,преглед,каквото трябва пари има.
На рецепцията вадят ценоразпис и почват да гледат и да ме питат каква манипулация искам да ми се прави. :shock:
Викам де да знам аз,нали за това съм тука деева ваща мама.
Хареса ми три работи извадих 150лв около и платих и тогава почнаха с прегледите.
Минаха над 30 минути докато се случи това.
В последствие се оказа по техни думи след ехо,снимка ренген и преглед при травматолог,че:
-Имам между 1 и 4 счупени ребра...ама едно ли,четири ли...не са сигурни...
-Имам течност в бъбрека и далака...ама кръв ли ....не са сигурни...а за това дойдох...да не умра от вътрешен кръвоизлив....
Толкова за толкова пари.
Падна ми пердето вече,а тогава чаках няколко месеца по-късно да се роди дъщерята.Ще я видя ли няма ли!?
Викам каквото е писано...
Карай за София...
Тия километри от там до тук ми се видяха най-дългият път в живота ми...
Къде болки,къде размисли ще го изкарам ли до София или не.
Е изкарах го.
Оказа се че съм контузил бъбрек и далак ама няма да се мре от тях.
Оказа се че имам 4 счупени ребра.
И се оказа,че наложи ли се да ползвам спешна помощ по провинцията имам два варианта.
Или тръгвам към София или друг ГОЛЯМ град или по-добре да ме застрелят да не се мъча.
Такива бяха условията 2012.
Сега...не искам да знам какви са условията там...
Затова и темата за миграцията ще бъде все по-активна за което май...почвам да се радвам...за хората.. ;)

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 02 Фев 2022, 0:01

slatanic написа:
zAcK написа:А бе не зная какво сме измислили, ама щом в спешно отделение трябва да те приемат, след като попълниш един куп документи, да еВа и прогреса човешки, да еВа и тоя 21-ви век и тая 2022 година, да еВАаааааа :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

През далечната 2012 година имах същият случай в спешното като жената която почина бог да я прости.
Бачкайки на една сгъваема алуминиева стълба паднах от най-горното стъпало,а стълбата и аз се извъртяхме та успях да се ударя и на двете рамена и отпред и отзад.
Майсторска работа един вид.А около мен и под мен беше ливада ама не бе така писано.
След 10 минутни опити да почна да дишам се окопитих.
За радост бях с колега.За нещастие бяхме в едно село до Павел Баня.
Викам му до София така няма да изкарам давай до ходим до Казанлък.
С триста мъки от моя страна отидохме до там и влязох на ход.
Вярно бавен ама мой си.
Там се ударих в стената наречена българска осигурителна система.
Осигуровки има,но щом не ме е докарала линейката не съм спешен.
Щом не съм спешен и не съм с направление трябва да си плащам.
Това е добре ама не мога да дишам вече от болки,а отпред и отзад съм синьо лилав в целия торс където съм поел удара в стълбата.
Хич не им и дреме на хората.Викат всички идват и не плащат.Пари няма да работим.
Викам давайте правете снимки,ехо,преглед,каквото трябва пари има.
На рецепцията вадят ценоразпис и почват да гледат и да ме питат каква манипулация искам да ми се прави. :shock:
Викам де да знам аз,нали за това съм тука деева ваща мама.
Хареса ми три работи извадих 150лв около и платих и тогава почнаха с прегледите.
Минаха над 30 минути докато се случи това.
В последствие се оказа по техни думи след ехо,снимка ренген и преглед при травматолог,че:
-Имам между 1 и 4 счупени ребра...ама едно ли,четири ли...не са сигурни...
-Имам течност в бъбрека и далака...ама кръв ли ....не са сигурни...а за това дойдох...да не умра от вътрешен кръвоизлив....
Толкова за толкова пари.
Падна ми пердето вече,а тогава чаках няколко месеца по-късно да се роди дъщерята.Ще я видя ли няма ли!?
Викам каквото е писано...
Карай за София...
Тия километри от там до тук ми се видяха най-дългият път в живота ми...
Къде болки,къде размисли ще го изкарам ли до София или не.
Е изкарах го.
Оказа се че съм контузил бъбрек и далак ама няма да се мре от тях.
Оказа се че имам 4 счупени ребра.
И се оказа,че наложи ли се да ползвам спешна помощ по провинцията имам два варианта.
Или тръгвам към София или друг ГОЛЯМ град или по-добре да ме застрелят да не се мъча.
Такива бяха условията 2012.
Сега...не искам да знам какви са условията там...
Затова и темата за миграцията ще бъде все по-активна за което май...почвам да се радвам...за хората.. ;)

Аз съм от малко градче, в което затвориха болницата с идването на власт на ГЕРБ :!: Това беше едно от първите неща, които направиха - затвориха болниците, които бяха на "загуба" в подобни малки градчета. Помня, че примерно и в Девин щяха да я затварят, ама там някак се пребориха.

Та там има една линейка и най-близката болница е на точно 69 километра Да, точно 69 километра по завоите из Родопите. Това е от града. От някои села е на над 100 км. и около 2 часа път, защото трябва да караш през завоите на Родопите.

Та тази една линейка там има няколко случая, в които тръгва за "близката" болница в Свиленград и втори човек се нуждае от спешна помощ, но няма как и си заминава. Толкова за територията и скапаното здравеопазване на Германия, САЩ, Англия и т.н. Толкова и за фантазьорите, дето пишат приказки от 1001 нощ тук...

----------------

Класация на здравеопазването. Интересното е, че турците са много пред нас. Т.е. не е интересно, то си е факт. Налагало ни се е да ходим в Одрин за операция на най-близък роднина, щото тука в БГ ни направиха луди и останахме изумени. Няма такова отношение :bowdown: И в Токуда тук сме били с най-близки роднини за подобни неща, но буквално са лайно пред тази провинциална болница в Турция - https://www.google.com/maps/@41.6380813,26.6147647,3a,75y,352.03h,101.09t/data=!3m7!1e1!3m5!1s_M-aUa1EgU0zgLQmNBCiqA!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fpanoid%3D_M-aUa1EgU0zgLQmNBCiqA%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D294.4092%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i16384!8i8192

Беше пълно с българия, включително чак от Шабла :shock:
Повече няма какво да кажа за нашето подобие на здравеопазване, за богоизбрани с пари и връзки, само в София и може би в Пловдив и Плевен. Останалите кучета ги яли...

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ID A » 02 Фев 2022, 0:51

Не мога да говоря как е било 2012. Не мога да говоря и как е навсякъде в България. За последната половин година баща ми лежа два пъти в болници, като единия път даже постъпи по спешност, само с дрехите на гърба си. Нито сме випове, нито съм плащал под масата нещо. Кой си и какъв си ще те регистрират навсякъде. Навсякъде приемат сред ПСР тест, без значение колко ти е зелен сертификатът. Виждам и как се усвояват пътечките.
Не вярвам, че където и да е другаде болниците са винаги на 5 минути пеша. Или че пращат хеликоптер за спорта.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Фев 2022, 3:34

ID A написа:Не вярвам, че където и да е другаде болниците са винаги на 5 минути пеша. Или че пращат хеликоптер за спорта.

Аз съм имал нещастието да викам бърза помощ няколко пъти тука. Средно идват за между 10 и 20 минути като се изсипват всичките- полиция, пожарна, бърза помощ. Грабват те и те откарват и почват веднага да те лекуват без да питат имаш ли застраховка и как ще платиш- това питат като те изписват. За хеликоптера- преди години карахме мотори по най- главния път на щата (масс пайк) и станв сакатлъка и един от групата падна лошо. Медивак дойде след 20 минути и кацна директно на магистралата която щатсйата полиция беше затворила и в двете посоки… медивак бази има в радиус от 50км горе долу поне в моя щат от произволна точка.

Това е моя скромен опит с линейките.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ID A » 02 Фев 2022, 6:38

Няма как да те питат на изписване, тъй като дотогава може да си натрупал сума многократно по-висока от всичките ти активи. Спешната помощ е безплатна почти навсякъде.
В България проблемът е, че когато въвеждаха 112, просто въведоха една шапка над трите съществуващи оператора на полицията, пожарната и бърза помощ. И до момента 112 прехвърля съобщението за обаждането към тези оператори, които трябва да реагират. В щатите този процес е много по ефективен, но и там няма как да стават чудеса. Кумът на баща ми е там и от него виждам, колко по-добре работи личния лекар, като застрахователната компания го натиска и контролира как си върши работата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Фев 2022, 8:13

За спешна помощ, не питат и приемат навсякъде дори в САЩ.
Интересно, ако си в безсъзнание и те докарат дали чакат да се събудиш и да кажеш дали имаш застраховка или те оперират?

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 02 Фев 2022, 8:23

Кофти работа ама според мен трябва да мине проверката. Гледах видеото и като гледам държанието на мъжа, не че го обвинявам, ама ако и по 112 е обяснявал така нищо чудно защо не е дошла линейка. За добро или зло имат си там някакви протоколи и въпросите дето питат са простички, ама ако този ги е псувал и т.н. едва ли би се развила положително ситуацията. Там на видеото към края не ми изглежда като много притеснен, щом хвърля всички документи и вика пиши и смъртен акт...
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата