Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Re: Море 2022г.?!...
vixx написа:Don_Diego написа:онзи ден се прибрах от седмична ол инклузив почивка в 5* в Египет, Шарм ел Шейх
Аз в събота отивам. Я кажи колко кешовица да взема? Всичко ми е платено, храна, пиене, там квито екскурзии искам също са платени. Кви долари да нося?
Хах, на жената техните също летят събота за Египет, с ангенция ли си, ако да с коя ?
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз също бях платил всичко предварително, та си бях приготвил дребни долари за бакшиши. Отидох с около 200, върнах 50-60
Всеки ден бакшиш на камериерите и сервитьора на плажа, успях и да напазарувам сувенири с тия долари...доста е евтино там
В кой хотел си?
Всеки ден бакшиш на камериерите и сервитьора на плажа, успях и да напазарувам сувенири с тия долари...доста е евтино там

В кой хотел си?
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
С Емералд сме с жената и един приятел с детето му.
Ние сме в Хургада, ама предполагам е съотносим кеша.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
vixx написа:С Емералд сме с жената и един приятел с детето му.
Да и те са със същата фирма.

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
И аз бях с Емералд, на самолетите става лудница...ние бяхме 2 чартърни полета за Кайро...самолетите са дърти много, тоя навръщане беше 33 годишен
Приготви си кеш пари за входната виза в Египет, 25$, не приемат карти

Приготви си кеш пари за входната виза в Египет, 25$, не приемат карти
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
Макдонъл Дъглас 82 май е тоя, с койго ще летиме. Аз и на по-стар съм летял, ама въпреки това като видях в уикито колко инцидента е имало направо затворих браузъра. За визата знам, също и сим карта ще взема от летището, че тия дето все си сменят имената дават един мегабайт в роуминг на 25лв 

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
Със същия сандък летях наобратно, умряхме от жега повреме на полета
През Кайро или директен полет сте? Аз не видях къде на летището продават карти, пък и тоя дето води групата бърза да я изведе при автобусите на топло
Тия дето са с групата вършат работа за сим карта ама малко те товарят в сметката, 15$ е за 16GB интернет през тях, в магазина е 8-10 по спомен

През Кайро или директен полет сте? Аз не видях къде на летището продават карти, пък и тоя дето води групата бърза да я изведе при автобусите на топло

Тия дето са с групата вършат работа за сим карта ама малко те товарят в сметката, 15$ е за 16GB интернет през тях, в магазина е 8-10 по спомен
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Top Gun Maverick написа:Тия острови съм ги гледал и са само за някой крипто милионер след време, понеже няма да му вземат данъци защото са си португалски.Но иначе целогодишно да далеч от възприятията ни за острови, в смисъл климата си е...Европейски. Бая дъждове падат годишно, а лятото не може да стане горещо, зимата си е студена, не както в БГ, ама...не като топъл остров. Иначе супер, че си ги видял, голям плюс ще е там, че можеш да плющиш морски дарове на корем.
Би трявбало да са близки по климат , природа и култура до Мадейра и ако е така, значи е райско място. Писах тук че 10дни на Мадейра изобщо не ми стигнаха, бих живял там спокойно ... пък нека не е като в Дубай

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Да за визата мисля и снимка трябва. Кофтито е че те не говорят английски и дано наистина както са казали през цялото време да има човек с български при тях по време на екскурзиите/ трансфера, че иначе не знам как ще се оправят.
Относно сим картите мисля че и в хотела трябва да продават.
Относно сим картите мисля че и в хотела трябва да продават.

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
Don_Diego написа:През Кайро или директен полет сте? Аз не видях къде на летището продават карти
Директно Хургада. После предпоследния ден към Кайро с автобус и след това от там обратно вкъщи.
Има на Orange една бутка на Хургада, към 9 доларес е карта с 16GB. Аз ще взема една бисквитка от на жена ми работата и утре ще скоча за една пауър банка за нея, че и на компютъра, и на телефона задължително ми трябва нет 24/7, ама ми трябва и моя си номер.
Ивански, те от колко часа са? Че в събота има 3 полета, ние сме от 10. Ако са с нас, кажи им да минат да се запознаем. Едно рошаво русо женско с двама пергиша около него и малко момиченце. Ще е готино да си имаме някакви дружки в пиенето и обикалянето.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Аз лично съм със смесени чувства към Египет и арабските страни по Средиземноморието. От една страна е красиво но от друга страна е цигания и се усеща враждебна атмосфера, някак си изнервено ми е.
Вярно че мойте впечатления са от годините 2000-2002, преди Арабската пролет, но едва ли е по-спокойно сега
Сигурно в комплексите е по-добре.
Вярно че мойте впечатления са от годините 2000-2002, преди Арабската пролет, но едва ли е по-спокойно сега

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Климата е доста различен спрямо Мадейра да не казвам, че няма нищо общо.acho.rs написа:Top Gun Maverick написа:Тия острови съм ги гледал и са само за някой крипто милионер след време, понеже няма да му вземат данъци защото са си португалски.Но иначе целогодишно да далеч от възприятията ни за острови, в смисъл климата си е...Европейски. Бая дъждове падат годишно, а лятото не може да стане горещо, зимата си е студена, не както в БГ, ама...не като топъл остров. Иначе супер, че си ги видял, голям плюс ще е там, че можеш да плющиш морски дарове на корем.
Би трявбало да са близки по климат , природа и култура до Мадейра и ако е така, значи е райско място. Писах тук че 10дни на Мадейра изобщо не ми стигнаха, бих живял там спокойно ... пък нека не е като в Дубай
Първо са доста по-нагоре, покрай тях минава Гълфстрийм и има 2 до 3 пъти повече дъжд на годишна база спрямо Мадейра.
В Мадейра и през нашата зима е добре, докато на Азорските има много дъжд зимно време.
Иначе през лятото е идентично и на двете места, като температури на въздух, вода и валежи.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
И аз съм гледал бая евтини почивки, че има из тия арабските места, особено Египет, но първо имам страх от летене(
много разследвания на самолетни катастрофи съм гледал и мразя да не мога нищо да направя в някаква ситуация, както да речем в една преди малко, която ще опиша в темата за катастрофите и в която успях все пак някак си)и второ като съм чел всякакви истории за отвлечени туристи и колкото и да знам, че едва ли ще ми се случи, самия факт да го допускам, че има 0.000001% вероятност...ме кара да нямам желание да се оглеждам през рамо. Отделно като чуя араби и исторически нищо хубаво не виждам, Египет пък гонения на християни и т.н. и до ден днешен, не мерси. Ама аз съм си особняк в някои отношения.
Гледам Алек ти го е описал, но най-тъпо казано ти пускам от Уики, ако ти се чете повече има много информация за климата там. Не се вижда всичко на скрийншота, но горните са абсолютните максимални измервани, долните са абсолютните минимални, другите някакви средни. Та общо взето истински топло там рядко става, не знам водата с каква температура ще е лятото, зимата и пролетта е абсурд да влезеш според мен в нея.
П.п: Ти къде се изгуби, откак събра финанси стана прахосник и само в тия теми на форума пишеш веднъж на няколко месеца?!?!

acho.rs написа:Top Gun Maverick написа:Тия острови съм ги гледал и са само за някой крипто милионер след време, понеже няма да му вземат данъци защото са си португалски.Но иначе целогодишно да далеч от възприятията ни за острови, в смисъл климата си е...Европейски. Бая дъждове падат годишно, а лятото не може да стане горещо, зимата си е студена, не както в БГ, ама...не като топъл остров. Иначе супер, че си ги видял, голям плюс ще е там, че можеш да плющиш морски дарове на корем.
Гледам Алек ти го е описал, но най-тъпо казано ти пускам от Уики, ако ти се чете повече има много информация за климата там. Не се вижда всичко на скрийншота, но горните са абсолютните максимални измервани, долните са абсолютните минимални, другите някакви средни. Та общо взето истински топло там рядко става, не знам водата с каква температура ще е лятото, зимата и пролетта е абсурд да влезеш според мен в нея.
П.п: Ти къде се изгуби, откак събра финанси стана прахосник и само в тия теми на форума пишеш веднъж на няколко месеца?!?!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
barty написа:Аз лично съм със смесени чувства към Египет и арабските страни по Средиземноморието. От една страна е красиво но от друга страна е цигания и се усеща враждебна атмосфера, някак си изнервено ми е.
Вярно че мойте впечатления са от годините 2000-2002, преди Арабската пролет, но едва ли е по-спокойно сега![]()
Все още си е дива Африка, специално в Египет...страшна мръсотия навсякъде, безобразен хаос в градовете, а курортите са гигантски строителни площадки. Шарм ел Шейх е разкопан целия, навсякъде кипи строителство, по-далечните от морето комплекси вече са спрени дори

Има страшно много полиция и военни по улиците, често има чекпойнти. На летище например трябва да представиш документ, че чакаш полет или заминаваш за да те пуснат...навсякъде предупреждават за измамници и все са цигани

Дубай....е друг свят, космополитен град и освен по ориенталските нотки, чат-пат забулени жени и многото чалми разбираш, че си в арабския свят. А по цените сякаш си в Ню Йорк

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i