Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Цените на горивата 2015-2016
Аз оттук насетне виждам 2 варианта
- или ще се разберат Марешки с другите големи и пак ще натъкмят цените
- или ще си доизиграе водевилчето и ще излезе като ощипана госпожица от него как монополите, картелите и тн са го съсипали
- или ще си доизиграе водевилчето и ще излезе като ощипана госпожица от него как монополите, картелите и тн са го съсипали

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Аз ви го дадох и на картинка, отказахте да го прозрете...
Картинката я краси държавата, какви монополи, картели няма бизнес, който да работи и да иска да работи на загуба. При 775 лв. за 1000 литра 95 и 710 лв. акиз за тях и бонус 20 процента ДДС кой е виновен?
НЕ КУПУВАЙТЕ КОНТРАБАНДА ВРЕДНО Е ЗА ВСИЧКИ...

Картинката я краси държавата, какви монополи, картели няма бизнес, който да работи и да иска да работи на загуба. При 775 лв. за 1000 литра 95 и 710 лв. акиз за тях и бонус 20 процента ДДС кой е виновен?
НЕ КУПУВАЙТЕ КОНТРАБАНДА ВРЕДНО Е ЗА ВСИЧКИ...

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Аве каквото съм чел за това момченце Марешки и той не е съвсем от малките,поне във финансов аспект..А и най-вероятно представлява някакви сили/интереси..K_Ilkov написа:.
Някой ще гризне дръвцето, но няма да е никой от големите и преди го писах![]()

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Haddess написа:Ох Българино кой те краде? А ти колко си сляп!
т.е. дизел без отстъпки, на едро - 1,80лв/л.
Това са цените за всички без богоизбраните ОМВ, Лукойл, ... и Марешки. Ти, аз или който и да е от малките бензиностанции ако отиде да си купи дизел от където и да е - няма такава цена от 1,72...1,69 и аз не знам до къде ще стигнат. Горемите се дърпат и в крайна сметка доволен е клиента, но забележете, че всички са от големите (големи като влияние в БГ). Според мен Марешки ще влезе в техния кръг рано или късно и с това ще приключи всичко. И ще се разберат помежду си.
Франчайзите, малките бензиностанции - загубени са.
Марешки прави референдум, трябва му подкрепа. Защо не го избрахте за кмет се чудя, толкова е добър

Последна промяна © на 10 Ное 2015, 19:45, променена общо 2 пъти
steeN написа:ъъъ кво значение има? нали те печелят от франчайза... ако ти си на загуба и те са на загуба.
Тук може и да не си прав съвсем, може би правилното е ако ти си на загуба, те не печелят толкова, но да бъдат чак на загуба - изключено. Не знам дали си чел договорите им от по над 100 страници

steeN написа:И в България ли са почнали да хакат био лайна в бензина... ей тия зелени изроди нямат спиране.
Изискване на Европа, постоянно увеличават процента - 7% бензин, 6% дизел

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
т.е. дизел без отстъпки, на едро - 1,80лв/л.
Това са цените за всички без богоизбраните ОМВ, Лукойл, ... и Марешки. Ти, аз или който и да е от малките бензиностанции ако отиде да си купи дизел от където и да е - няма такава цена от 1,72...1,69 и аз не знам до къде ще стигнат
Задачата е лесна - зареждат от Марешки

Той сега ще отвори и транспортна фирма , да си транспортира горивата сам че и там е разход с тия обороти от една бензиностанция

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
K_Ilkov написа:Аз оттук насетне виждам 2 варианта
Да почакаме и да видим.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Ясно е, че всеки от нас може само да предполага какви точно са уговорките между "големите", каква е целта на Марешки, кой стои зад него и т.н. Факт е, че трябваше да се случи нещо подобно, за да "лъснат" още по-наяве големи маржове, които се слагат на база споразумения и страх на малките да подбиват цени(правеха го донякъде тихом-мълков с карти за отстъпка от по 10ст.).
Факт е, че от цялата суматоха печелим потребителите. Могат да продължат да си ги мерят
Факт е, че от цялата суматоха печелим потребителите. Могат да продължат да си ги мерят

В момента ситуацията е горе долу такава - Лукойл прави една аптека и започва да продава без печалба( за какво и е печабла от аптека) . Е ще плаща заплати на 5-10 човека, но пък може да си организира референдум, защото е смъкнала цените в аптечната мрежа. Тогава ще лъснат и надценките на аптеките, картелното споразумение и т.н. 
Колкото до транспорта, опита до тук показва, че заради специфичните изисквания на превоз точно на този вид товари разхода си е винаги на лице. Повечето големи фирми се отказаха от собствен транспорт и са сключили договори с няколко големи транспортни компании, които се занимават само с това. Но в началото всеки смята, че като имаш собствен транспорт е най-евтино

Колкото до транспорта, опита до тук показва, че заради специфичните изисквания на превоз точно на този вид товари разхода си е винаги на лице. Повечето големи фирми се отказаха от собствен транспорт и са сключили договори с няколко големи транспортни компании, които се занимават само с това. Но в началото всеки смята, че като имаш собствен транспорт е най-евтино
Последна промяна © на 10 Ное 2015, 21:46, променена общо 1 път
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Печелят потребителите от ВО (Варна Окръг)... останалите четат форуми 
Иначе... преди Марешки да беше разритал нещата средната печалба при бензина и дизела беше около 35ст.... информация от разни собственици на бензиностанции... освен това... масовите познати вериги, на ниво бензиностанция, изкарват парите за разходите по самата бензиностанция от страничната консумация т.е. вода, фафли, бисквиди, чипсове, кафе и т.н... така че печалбата от маржа от бензина отива почти чиста...

Иначе... преди Марешки да беше разритал нещата средната печалба при бензина и дизела беше около 35ст.... информация от разни собственици на бензиностанции... освен това... масовите познати вериги, на ниво бензиностанция, изкарват парите за разходите по самата бензиностанция от страничната консумация т.е. вода, фафли, бисквиди, чипсове, кафе и т.н... така че печалбата от маржа от бензина отива почти чиста...
Защо си мислите, че е само във Варна? Във всеки град има поне по една бензиностанция с цени под 1,85 - 1,80 за дизел, въпроса е че хората сами избират големите вериги.
- Mollov
- Мародератор
-
Различно е... има такива бензиностанции, ама са "зад оная сграда, на малкия паркинг", или "като завиеш там в отбивката, и отстрани се пада, малко е невидима на пръв поглед..". Вариант за сигурност на горивата - кой знае... сигурност, че няма да те изтряскат яко в количеството - едва ли....
Това, което Марешки направи е далеч по-различно... общодостъпно, с голяма популярност... поне към момента не може да си позволи да лъже или да продава кофти гориво, че (МНОГО) бързо ще се разбере и ще стане голям проблем... тия малките "закътани" бензиностанции... там 'се тая...
P.S. Освен това, тия дребните бензиностанции не карат големите вериги да свалят цената...
Това, което Марешки направи е далеч по-различно... общодостъпно, с голяма популярност... поне към момента не може да си позволи да лъже или да продава кофти гориво, че (МНОГО) бързо ще се разбере и ще стане голям проблем... тия малките "закътани" бензиностанции... там 'се тая...
P.S. Освен това, тия дребните бензиностанции не карат големите вериги да свалят цената...
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Марешки казал пред мой приятели, че няма проблеми да продава и на 1.50лв/л 
А дето някой хора се чудят колко е заможен.... ми доста, човек от семейството му е един от бая богатите хора в Москва
Па там да се имаш за богат не е като да имаш 5 000 марки
Sent from my SM-G925F using Tapatalk

А дето някой хора се чудят колко е заможен.... ми доста, човек от семейството му е един от бая богатите хора в Москва

Па там да се имаш за богат не е като да имаш 5 000 марки

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
- Mollov
- Мародератор
-
sambeto написа:Марешки казал пред мой приятели, че няма проблеми да продава и на 1.50лв/л
БАХАХАХАХАХАХАХААХ

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
мене не ми дреме от де и кой е ... въпроса е що "скритите" бензиностанции в Плд дори продават на 1.90 и никога не е имало такива разлики - за бензин 95 говоря
аз да не съм главен прокурор да се интересувам кой къв е и т.н. картели, дъмпинг ... ми има си органи, да се жалва който иска... на заплата 600лв , бензин на цените в Австрия и т.н. , че и отгоре не е нормално ... ако почнем със заплатите да гоним нормалните държави, нищо против да сипваме на техните цени
аз да не съм главен прокурор да се интересувам кой къв е и т.н. картели, дъмпинг ... ми има си органи, да се жалва който иска... на заплата 600лв , бензин на цените в Австрия и т.н. , че и отгоре не е нормално ... ако почнем със заплатите да гоним нормалните държави, нищо против да сипваме на техните цени