Избор на радар-детектор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Избор на радар-детектор

Мнение от Jordana » 06 Апр 2019, 17:34

Ами не знам .....очаквали са ги тези неща да станат още през 1984та . Малко със закъснение но се случват лека полека ...:dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 07 Апр 2019, 13:30

Те много неща предлагат, но в това няма особена логика, защото най-малкото при изпреварването ще ти е нужна цялата мощност и скорост на автомобила. Ако те ограничава нещо в ограничението, докато изпреварваш тир, няма да е добре :D
Колкото иначе да системата за разпознаване на знаци да ти лимитва скороста е нещо елементарно да се заложи като система, но потребителя има последната дума дали да го ползва или не.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Избор на радар-детектор

Мнение от steeN » 07 Апр 2019, 15:24

Първоначалната стъпка е такава за да свикнат потребителите... това не е предложено, гласувано е. Желанието им е да не може да се изклюва и директо си казват, че това в крайната цел. Логика има, просто не тази, която търсиш. Логиката е да се набутат всчки роби в масов транспорт и да не могат да шават много много, щото такива не вършат работа на политиците.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 27 Апр 2019, 16:59

Миналата седмица си купих Stelth RG79HT радар детектор комплект с лазерно око което се монтира до номера. Цената на този комплект е 770лв. с монтажа в сервиз на фирмата. Няколко пъти попитах преди покупката на колко метра се засичат “триногите” и бях уверен че минимума е 160метра, а нормално на 250-300метра. Да ама не, след около десет опита се оказа че при идеални условия, успява да засече триногата на 30-40метра.
Пиша този пост за да няма и други изгорели като мен, в понеделник отивам да правя рекламация, но съм сигурен че няма да ми върнат парите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 27 Апр 2019, 17:18

kronos написа:Миналата седмица си купих Stelth RG79HT радар детектор комплект с лазерно око което се монтира до номера. Цената на този комплект е 770лв. с монтажа в сервиз на фирмата. Няколко пъти попитах преди покупката на колко метра се засичат “триногите” и бях уверен че минимума е 160метра, а нормално на 250-300метра. Да ама не, след около десет опита се оказа че при идеални условия, успява да засече триногата на 30-40метра.
Пиша този пост за да няма и други изгорели като мен, в понеделник отивам да правя рекламация, но съм сигурен че няма да ми върнат парите.

Аз като говоря не приказвам :dunno:
За да се засече триногата овреме първо трябват "патрони" минаващи пред нас, за примамки, и второ - изключително чувствителна оптика и сензор със съответната интелигентна сигнална обработка, които да успеят да прихванат някой блуждаещ импулс предназначен за тия пред нас. Моментът, в който би имал шанс да прихванеш "измерващата лазерна импулсна поредица" е неколкостотин милисекунди преди момента на снимката, таа нормално да е такъв резултатът...

Би ли снимал това "лазерно око", колега, че ми стана любопитно как изглежда? :dunno:
Ако е подобна шитня, е съвсем очаквано да хване едно голямо нищо...

Изображение

ПС: Питай ги тия продавачи, да ти обяснят ПОДРОБНО как работи тая камера и тоя радар-детектор и им слушай глупостите :mhihi: На думи са големи, а на практика се вижда за какво става въпрос...
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 27 Апр 2019, 22:01

Абсолютно същото е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Апр 2019, 22:33

Зависи на какво разстояние е нагласена камерата , и съответно през коя част на колата минава лазерното петно . Ако е направена да снима на 50-60 метра съвсем нормално е да има някакъв отрязък от метри в които задейства радардетектора .
30-40 метра е било най вероятно 50 тъй като на 30 метра ако е насочена по диагонал трябва да е под 45 градуса към пътя а определено не ги слагат така . Предполагам че ушевите насочват камерата така че да засече в последния възможен момент , тоест около 50-60 метра .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

User
Аватар

Мнение от b00st » 30 Апр 2019, 14:43

Не си давайте парите за глупости, триногите няма какво да ги хване за тия пари, докато ти се разпищи тая тъпотия и си вече щракнат за албума. Дръпнете си Waze по-добре, поне е безплатно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 30 Апр 2019, 17:42

Аз също мисля,че следващото най-добро нещо,което може да се направи,след карането по правилата,е да се използва подобна 'платформа',на която хората да 'качват' и съответно да 'виждат' в реално време местонахождението на подобни камери и постове за проверка! Колкото повече хора го използват активно,толкова по-полезно ще бъде то. Друг е въпроса до колко е 'правилно и редовно', но...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

User
Аватар

Мнение от b00st » 30 Апр 2019, 21:15

Супер е Waze-a, сега по празниците всичките шапкари беха тагнати и ми направи впечатление как караме с едно ауди и нищо не се вижда и двамата намалихме като изпищя :mhihi:
Така че да, колкото повече хора ползват и тагваме, толкова по-добре. Аз лично го пускам вече всеки път.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N46b20
Мечтае да кара: BMW F10 M550i V8 TT

Мнение от Guberkov » 01 Май 2019, 12:04

Nickelback написа:
kronos написа:Миналата седмица си купих Stelth RG79HT радар детектор комплект с лазерно око което се монтира до номера. Цената на този комплект е 770лв. с монтажа в сервиз на фирмата. Няколко пъти попитах преди покупката на колко метра се засичат “триногите” и бях уверен че минимума е 160метра, а нормално на 250-300метра. Да ама не, след около десет опита се оказа че при идеални условия, успява да засече триногата на 30-40метра.

Аз като говоря не приказвам :dunno:
За да се засече триногата овреме първо трябват "патрони" минаващи пред нас, за примамки, и второ - изключително чувствителна оптика и сензор със съответната интелигентна сигнална обработка, които да успеят да прихванат някой блуждаещ импулс предназначен за тия пред нас. Моментът, в който би имал шанс да прихванеш "измерващата лазерна импулсна поредица" е неколкостотин милисекунди преди момента на снимката, таа нормално да е такъв резултатът...

Би ли снимал това "лазерно око", колега, че ми стана любопитно как изглежда? :dunno:
Ако е подобна шитня, е съвсем очаквано да хване едно голямо нищо...

Изображение

ПС: Питай ги тия продавачи, да ти обяснят ПОДРОБНО как работи тая камера и тоя радар-детектор и им слушай глупостите :mhihi: На думи са големи, а на практика се вижда за какво става въпрос...

Колега, за RG79HT сигурно бях от първите хора,разпитвайки ги по телефона когато изделието беше само готов теоритичен проект и имаха само пилотна тестова бройка .Честно-казано бях с много сериозни знания и предварителна подготовка с много обширен и сериозен ресърч преди да започна разговор по темата за новото им изделие и да не им се сторя като поредният заблуден тъпак.От това,което си говорихме ми стана ясно едно, а именно хората искат да продължат бизнеса си заменяйки старият RG300, но забележете каква е концепцията само - Не да не ви заснимат и глобят, а да засечете лазерен бийм,да го отразите в тяхната онлайн в реално време база данни, от която да се възползват потенциално и се спасят минаващите след вас с RG79HT :)
Нали се сещате,че докато дойде вашият ред да се възползвате,ще трябва доста хора да дадат по 800лв. което я стане,я не - а дори и да стане хората които го произвеждат, вече ще са направили достатъчно много пари, а на притежателите ще са им взели достатъчно много пари от глоби :)
Аз имам идея по същата концепция да се изгради система за онлайн ранно известяване, но с инвестиция да речем около 200лв. само за сензори,които да засичат лъча от триногите и да подават автоматично сигнали във Waze , или дори и в разработено друго GPS-базирано приложение с прилежаща база-данни на сървър примерно, размишлявам в тази посока за едно проектче в стил "Всеки купува,ползва и доволен", като идеята е срещу смешни и достъпни пари концепцията да се популязира и да бъде най-ефективното решение срещу ARH-Cam S1 :)

Поздрави.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 01 Май 2019, 19:55

Guberkov написа:... но забележете каква е концепцията само - Не да не ви заснимат и глобят, а да засечете лазерен бийм,да го отразите в тяхната онлайн в реално време база данни, от която да се възползват потенциално и се спасят минаващите след вас с RG79HT :)

То няма други варианти като я знам как работи тая камера :dunno:

Guberkov написа:Аз имам идея по същата концепция да се изгради система за онлайн ранно известяване, но с инвестиция да речем около 200лв. само за сензори,които да засичат лъча от триногите и да подават автоматично сигнали във Waze , или дори и в разработено друго GPS-базирано приложение с прилежаща база-данни на сървър примерно, размишлявам в тази посока за едно проектче в стил "Всеки купува,ползва и доволен", като идеята е срещу смешни и достъпни пари концепцията да се популязира и да бъде най-ефективното решение срещу ARH-Cam S1 :)

Аз също от известно време работя по подобен проект, щото много ме дразнят шапкарите вече :ranting: , но към момента имам известни резерви, че ще вмести в 200лв :dunno: Сензорите заедно с оптиката трябва да са от класа и порядъка на тези на ARH-Cam S1, тези от картинката по-горе са жив таш@к, според мен :roll: Харесал съм си един-два вида и скоро трябва да ги поръчвам, но първо трябва да си понаправя софтуера, ще видим :)
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 01 Май 2019, 20:56

Варианта с тая камера е комбиниран детектор с поне 4 или 6 датчика и джамер за лазера който да даде 3-4 секунди интервал да намалиш след което да се изключи за да те цъкне тоест да отчете някаква ниска скорост . Щото ако я ослепи постоянно докато минаваш ще те гепат в един момент , така или иначе номера ти се вижда на камерата . На 80 метра лазерното петно е около 20 см , с един датчик няма как да стане тая работа . На повече от 120 метра е абсолютно безсмислено да я поцизионират защото лазера покрива голяма част от колата и става лесна за откриване а снимката не толкова гарантирана особено ако има още коли на платното .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Избор на радар-детектор

Мнение от Venelin1111 » 01 Май 2019, 21:01

Следващата промяна на ЗДП ще включва и забрана на радар детекторите. По примера на много страни от ЕС глобите ще са жестоки , лишаване от право да се управлява МПС за определен срок , сваляне на дк номера и спиране от движение. Презумцията е , че тези устройства не спомагат за по-добра организация на движението и безопасността , а само за да се избягват глобите.

Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 01 Май 2019, 21:16

Jordana написа:Варианта с тая камера е комбиниран детектор с поне 4 или 6 датчика и джамер за лазера който да даде 3-4 секунди интервал да намалиш след което да се изключи за да те цъкне тоест да отчете някаква ниска скорост . Щото ако я ослепи постоянно докато минаваш ще те гепат в един момент , така или иначе номера ти се вижда на камерата . На 80 метра лазерното петно е около 20 см , с един датчик няма как да стане тая работа . На повече от 120 метра е абсолютно безсмислено да я поцизионират защото лазера покрива голяма част от колата и става лесна за откриване а снимката не толкова гарантирана особено ако има още коли на платното .

Какви 80-120 метра, аз си мисля за от 500+ метра да ловя разсеяното петно или "рикушети" от тия пред мен :mhihi: 100 метра ми е особено късно някак :ok:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата