Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Войната започна ...

Мнение от steeN » 03 Ное 2022, 21:12

Напълно сериозно ми беше мнението :dunno: А Веро, щото са им останали запаси от времето на съюза, то след него нищо ново не се е произвело никъде в източния блок.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 03 Ное 2022, 23:27

nickstorm написа:Ти що не отказа работата в Египет? Все пак си работил за РосАтом.... :dunno:

Служител съм на международна компания, регистрирана в САЩ или Австралия, не съм сигурен. Консултанти сме на възложителя - египетска правителствена агенция. В проекта ядреният остров е руски, турбинният и другите обекти не са. Главен изпълнител е РосАтом, да. Руснаците работят наистина много качествено. Имам близо 28 години стаж само в ядрената енергетика и никога досега не съм виждал ТАКАВА работа... И това е жалко, наистина тъжно. Вместо целият свят да ги уважава и цени заради работата и уменията им, вместо по целия свят да се строят модерни и надеждни руски АЕЦ, те направяиха така, че целия свят да ги презира и мрази, да затънат в мизерия и в крайна сметка измислената им федерация да се разпадне. Всъщност любимият ви путя го направи това, с мълчаливата (и не толква мълчалива) подкрепа на останалите.

Както и да си въртите задните части, факт е, че русснаците започнаха тази война. И русснаците ще я изгубят. Никой никога не е спечелил срещу целия цивилизован свят. Особено пък ако САЩ са на другата страна - спомнете си двете световни войни. Мощната и дисциплинирана германска армия издържа срещу останалия свят... колко? 4 години. Фанатизираната и готова на саможертва японска армия - по-малко. Окрадената, гладна и деморализирана русска армия - колко ще издържи? Не знам на какво се радвате и на какво се надявате чебурашките? Искате руски танкове по нашите улици? Искате орди гладни руски мародери из градовете ни? Мечтаете да целунете руски ботуш? Е, за ваше съжаление сме в НАТО и това няма да стане.

Да, радвам се че русските нашественици гинат. Войни се водят откакво съществува човешката цивилизация. А във войната побеждава този, който по-ефективно избива войниците на противника. Аз и всички нормални хора, искаме да победи народът, който се бори за своята свобода и демокрация. А косвено - и за нашата свобода, като спира руските пълчища и ни защитава от руската агресия. А това (победата) може да стане само, като изтрепе нашествениците. Друг начин не виждам... Украинците са мотивирани, защото защитават страната си от ордите русски мародери. Готови са да се бият и да умират за свободата си (и за нашата), но им трябва оръжие. И ние ще им го осигурим. Ние, съюзниците от НАТО. Нещо неясно?
Excellent! Steven is my name!

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 04 Ное 2022, 0:31

Borymeckata написа:
nickstorm написа:Ти що не отказа работата в Египет? Все пак си работил за РосАтом.... :dunno:

Служител съм на международна компания, регистрирана в САЩ или Австралия, не съм сигурен. Консултанти сме на възложителя - египетска правителствена агенция. В проекта ядреният остров е руски, турбинният и другите обекти не са. Главен изпълнител е РосАтом, да. Руснаците работят наистина много качествено. Имам близо 28 години стаж само в ядрената енергетика и никога досега не съм виждал ТАКАВА работа... И това е жалко, наистина тъжно. Вместо целият свят да ги уважава и цени заради работата и уменията им, вместо по целия свят да се строят модерни и надеждни руски АЕЦ, те направяиха така, че целия свят да ги презира и мрази, да затънат в мизерия и в крайна сметка измислената им федерация да се разпадне. Всъщност любимият ви путя го направи това, с мълчаливата (и не толква мълчалива) подкрепа на останалите.

Както и да си въртите задните части, факт е, че русснаците започнаха тази война. И русснаците ще я изгубят. Никой никога не е спечелил срещу целия цивилизован свят. Особено пък ако САЩ са на другата страна - спомнете си двете световни войни. Мощната и дисциплинирана германска армия издържа срещу останалия свят... колко? 4 години. Фанатизираната и готова на саможертва японска армия - по-малко. Окрадената, гладна и деморализирана русска армия - колко ще издържи? Не знам на какво се радвате и на какво се надявате чебурашките? Искате руски танкове по нашите улици? Искате орди гладни руски мародери из градовете ни? Мечтаете да целунете руски ботуш? Е, за ваше съжаление сме в НАТО и това няма да стане.

Да, радвам се че русските нашественици гинат. Войни се водят откакво съществува човешката цивилизация. А във войната побеждава този, който по-ефективно избива войниците на противника. Аз и всички нормални хора, искаме да победи народът, който се бори за своята свобода и демокрация. А косвено - и за нашата свобода, като спира руските пълчища и ни защитава от руската агресия. А това (победата) може да стане само, като изтрепе нашествениците. Друг начин не виждам... Украинците са мотивирани, защото защитават страната си от ордите русски мародери. Готови са да се бият и да умират за свободата си (и за нашата), но им трябва оръжие. И ние ще им го осигурим. Ние, съюзниците от НАТО. Нещо неясно?

:yes: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Много на място и точно казано :idea:
"Грешката на Путин е, че изпрати роби да воюват със свободни мъже, защитаващи семействата си" :idea:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Ное 2022, 6:10

Боримечката работи върху енергиен проект от който Русия ще спечели милиарди долари , тоест ще финансира робите да поробят свободните украинци . Знам че парите не миришат ама ако обичам толкоз много Иван Денисович кракът ми няма да стъпи на такъв обект строен от руски роби пък ако ще и в Танзания да е регистрирана фирмата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Войната започна ...

Мнение от steeN » 04 Ное 2022, 7:35

Интересно, колко работещи/живеещи в непрителски на Русия държави се захапаха с Боримечката.

Египет са еднa от страните, които най-много пострадаха от тази война. Реално Ердоган ги спаси със сделката за зърното. Дори и когато руснаците се опитаха да изнудват, той каза че ще си поддържа превоза едностранно... и те клекнаха.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Ное 2022, 9:29

Ако не разбираш, си е твой проблем. Хората не искат руско знаме и руски език по продуктите си, ти както искаш го разбирай :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 04 Ное 2022, 9:38

TNT написа:Ако не разбираш, си е твой проблем. Хората не искат руско знаме и руски език по продуктите си, ти както искаш го разбирай :yes:

Кога да ви чакаме да си слезете от колите, че горивото е направено от руски петрол? И да си спрете лаптопите дето сте към АЕЦ-а? :wave: :mrgreen:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Ное 2022, 9:48

Какво общо има това с какво искат французи, турци или шведи ? :kuku:
Изображение

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 04 Ное 2022, 10:06

Jordana написа:Боримечката работи върху енергиен проект от който Русия ще спечели милиарди долари , тоест ще финансира робите да поробят свободните украинци . Знам че парите не миришат ама ако обичам толкоз много Иван Денисович кракът ми няма да стъпи на такъв обект строен от руски роби пък ако ще и в Танзания да е регистрирана фирмата .

Аз пък ако обичах толкова рассия и русския мир, отдавна да съм продал всичко тук и да съм заминал за тая обетована земя, с целата си рода барабар. Така де, защо да търпя да ме мачкат еврогейове и кравари, като мечтаната свобода е толкова близо, буквано на един чемодан-вокзал расстояние?

Обективности ради, трябва да призная някои неща. На този строеж се запознах с много, ама наистина много качествени хора. Не знам дали всички са руснаци, поне според имената, дръпнатите очи, брадите и акцента - вероятно не са. Но граждани на РФ, да. Понеже говоря езика, познавам донякъде културата им и съм българин, приемат ме много добре, приятелски и с уважение. Не фалшиво, смятам... Говорим си свободно на всякакви теми. Като разбраха, че нямам за цел да ги провокирам и да им създавам проблеми, започнаха да се отпускат. Сърдечни хора са, славяни и християни, като нас. Е, има също мюсюлмани и будисти в тая тяхната сбърката федерация - познавам башкирци, татарстанци, узбекистанци и други "станци", буряти, якути и кой знае още какви... Има и украинци, на ключови позиции. Приели са руско гражданство, за да могат да работят. Споделяли са с мен, че никога няма да се пенсионират като руски граждани, защото трудовият им стаж в Украйна не се признава в РФ.

Та да ви кажа, досега сред "руснаците" не срещнах нито един фанатичен поддръжник на войната в Украйна, с каквито е пълно тук. Повтарям: Никой от тях не поддържа тази война. Против путя не смеят да говорят, поне не пряко. Искрено се страхуват от могилизацията. Вървеше някакъв слух, че вече имало изготвени списъци на хора, които да заминат. Буквално със зловещ шепот съм ги чувал да обсъждат кой ще замине да се бие в Украйна и кой ще остане на строежа. Аз ги успокоявам - мужики, вие сте ценни специалисти тук, имате уникален опит и знания (всички имат по няколко построени енергоблока), без вас проектът умира. Кой ще ви прати да гинете по украинските полета, трябва да е луд... Уж се успокояват, но виждам, че наистина са притеснени. Засега не знам някой от обекта да е мобилизиран. Но войната реално се усеща на строежа. Цимент и стомана могат да си докарат отвсякъде, но с оборудването е проблем - част от него трябваше да се произведе в Украйна. Някои компоненти вече закъсняват - не е фатално, но се отразява на обшия график. Не знам разпадането на РФ как ще афектира проекта. Едва ли ще мине само със закъснение, може да се наложи да го замразят за някоя и друга година.

Викам им - добре де, защо ви трябваше тая авантюра в Украйна? Земя ли не ви стигаше (най-голямата държава в света), ресурси ли нямахте достатъчно, жратва ли, какво? Вмество да строите модерни и безопасни АЕЦ по целия свят, вместо всички да ви уважават за уменията и опита (действително работят перфектно, с ръка на сърцето го казвам) - какво направихте? Мълчат и навеждат глави. Само един (младо момче на сравнително висока позиция) нещо започна да мънка, че не трябвало НАТО да се разширява на изток. Питам го - защо? Какво ви пречи НАТО? Това е отбранителен съюз, цяла Европа и САЩ са в него, ние сме в него, ето сега Швеция и Финландия ще влязат, утре Украйна, в други ден може и вие... Обаче тях цял живот са ги облъчвали, че НАТО е нещо страшно и опасно, насочено срещу тях.

Относно моралната страна на въпроса, която Джордана засегна. Да, често си мисля, че може би косвено, но все пак работя по руски проект. Формално помагаме на египетското правителство да си построи АЕЦ и нямаме общо с изпълнителя АСЕ. Но това е формално, а фактически... явно правя компромис. Такава работа никога досега не съм имал и едва ли ще намеря някога. Парите са добри, но малко ме интересуват, тази работа бих работил и безплатно. Най-големия ядрен проект в света, а аз отговарям за строителния надзор на площадката. Сам съм на целия строеж - пръв и засега единствен, други няма (малко прозвучах като Левски). Всеки ден (буквално) научавам нови неща, въпреки че имам 28 години само в ядреното строителство. Опитът тук е просто безценен... За да зарежа ТАКАВА работа, трябва да имам МНОГО сериозна причина. А и тая идиотщина в Украйна все някога ще свърши, вероятно до средата на следващата година. Надявам се на кремълския клоун да му се случи инцидент и скоро след това нещата да се нормализират. Въпреки, че нищо не се знае. Може на неговото място да дойде и още по-голям идиот - нещо нормално за рассия. Е, поживем - увидим...

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 04 Ное 2022, 12:27

Ей тъй като стане, уважаема форумна батка, пък с обратна на твоята позиция. Нито можеш да го заядеш лично, нито имаш доводи да обориш тезите му. Не е лесно.

Иначе ето снимка по темата
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 04 Ное 2022, 12:57

:OT: Ама вие наистина ли си мислите, че по медиите ще се обяви точната разузнавателна информация (важи и за двете страни на барикадата)... много сладко :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Показва се само каквото искат да видят масите: запада иска да види как руснаците бягат панически и по този начин да оправдае пред населението даването на още оръжие и пари за Украйна
руснаците искат да видят, че тая операция не е "зАлудо" и лишенията си струват :kuku:
Изображение

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 04 Ное 2022, 14:22

Petrolhead написа:Иначе ето снимка по темата

Е, какво? Руссофилите все едно сефте чуват за заградителни отряди? Не ги подценявай Колега, те много добре я знаят тази "тактика".
Нарича се "повишаване на устойчивостта в настъпление". Пускаш колхозниците срещу картечниците и ги "ободряваш" с изстрели в гърба.
Цялата им победа на такива методи се крепи. И на американската помощ.
Сега гледам - тактиката е същата, само дето САЩ са на другата страна. Кофти... :dunno: :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Ное 2022, 14:43

Ни шагу назад е заповед на киевското джудже издадена още май месец . Офицерите имат право да разстрелват на място тези които проявят страх пред руските колхолзници .
В Украине могут разрешить военным командирам расстреливать подчинённых за нарушение устава

https://golos.ua/news/v-ukrayne-mogut-r ... nye-ustava
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 04 Ное 2022, 14:56

мненията ми по темата се модерират с голямата секира. ОК. вие си знаете

ВСИЧКИ МНЕНИЯ, НЕОТГОВАРЯЩИ НА ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА СЕ МОДЕРИРАТ ПО ЕДИН И СЪЩИ НАЧИН. В СЛУЧАЯ ИМА ВИДЕО НА ПРЯКО УБИЙСТВО. ПРОЧЕТИ Т. 13 ОТ ОБЩИТЕ ПРАВИЛА НА ФОРУМА.
НЕ ТИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА ГО КАЧВАШ ТРЕТИ ПЪТ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 04 Ное 2022, 15:39

Petrolhead написа:мненията ми по темата се модерират с голямата секира. ОК. вие си знаете

пускам си пак клипчето, все пак темата е за войната и как протича тя. Тези клипчета са много и ежедневни и доста показателни за начина на водене на война от страна на украинците.
Ползват много дронове със самоделни устройства за пускане на мини и гранати.прекият ефект почти винаги е минимален, само по 1-2 жертви( убити или ранени), но психологическия ефект е доста силен. Трудно е да се скриеш от дроновете и русняците не могат да се отуснат, дори в дупките си, които са изровили из цяла Украйна

:kuku: Крайно време е да поемеш банана защото постваш неща което никой друг не си го позволява! Или искаш да те засипем с петорно повече такива и какво е въздействието към твоите любимци?
Ако продължава така темата е отново за ключ. :idea: :idea: :idea:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата