Нима е възможно това?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: зеленият крокодил Лакоста

Нима е възможно това?

Мнение от Azidaha » 29 Май 2008, 19:46

...Оф, много ми е гадно точно в момента, но все пак нямам към кого-другиго да се обърна за въпрос.
Какво се случва. Ей сега като се прибрах вкъщи, слизам от колата, заключвам я, правя две-три крачки, почвам да чувам някакво (като спадане на балон) обръщам се с идея "това не е от моята кола" и заглеждам съседните по паркинга, при което - гледам от под капака ми излиза някаква пара. Инстинктивно, отключвам колата, двигам капака, и съм готов да бягам за пожарогасителя (не че някога съм гасил кола, ма знам ли какво ще излезе като дигна капака). Вдигам и ...какво да видя, отдолу тече, ама тече, обилно някаква оранжева течност, която вуни отвратително! Обадих се на баща ми по телефона, той ми каза "Прегрял си я, затваряй я и се качвай вкъщи" ...това и направих.

Колеги, той ме пита от къде идвам, какво съм правил, как съм я карал, и т.н. Дефакто, версията ми може да звучи абсурдна, но истината му я казах на него, ще я кажа и на вас. Бях на гости в един приятел, цъкахме Сантасе. Колата беше стояла на място близо 2часа. Като ни втръснаха картите, решихме да отидем до един магазин - палнахме колата, отидохме до бензиностанцията да сипем от бензина с народните цени, после до магазина. Спрях на паркинга на магазина, вътре в него откарахме 5-10мин. запалих отново, закарах го него до едно кафене на 50метра от вкъщи и после паркирах пред нас. От там насетне знаете какво се случи.
Цялото това разстояние, от неговият дом, до бензиностанцията, магазина, кафето, и после до у нас, да се равнява на 8-10км. Колата беше още студена когато я запалих. Баща ми твърди, че съм я прегрял, а дефакто е невъзможно, тъй като повече от 3.000 оборота не и вдигам на тази кола...

Моля ви, кажете ми как да го накарам да ми повярва, ако това е възможно, понеже ама хич не ми е приятно да си мисли, че го лъжа.
Както той сам се изрази "Може би след няколко години, ще ми кажеш с колко и как си карал до сега, преди да я пригрееш" но наистина, не съм я карал по-различно от това, което вече му бях казал. На вас поне мога да ви го кажа, без да крия каквото и да било - бавно и спокойно каране, като стара баба кадилак......

Та имате ли идеи, на какво се дължи това с колата?
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 29 Май 2008, 19:50

колите имат тая способност да се прецакват ,когато синовете ги вземат от бащите си!!! ма на мига!! аз поне немам празно като взимах от баща ми едно време!! така ,че не се ядосвай не си първият! просто някакси усещат и повреда ,която е чакала месеци и десетки хиляди километри се обажда точно ,когато си я взел от тате и когато него го нема в колата!!!
ако тая обосновка не я приема баща ти-просто си събери парички или му обещай да събереш и нека я направи ,а ти после му ги върни!! ;)
вп.с. вОни се пише с "о" -не с "у",а прЕгрееш е с "е"! 8)

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 29 Май 2008, 19:55

Е ти за да я прегрееш от каране трябва сигурно все в червеното да си я карал (а не знам дали и тогава ще прегрее...може би при продълбително мъчене :roll: ), което практически си е невъзможно в градски условия ;)! Баща ти едва ли реално го вярва това, че си я прегрял от каране, просто го е яд сега и не е обмислил ситуацията ;)! Ще му мине :D !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Azidaha » 29 Май 2008, 19:59

Ама аз сериозно не съм я карал изобщо душманската...
Вярно е, знаем си се всичките що за стока сме, но все пак на радио Хоризонт, най-доброто ми приятелче в колата (КОЕТО МРАЗИ ВИСОКИТЕ СКОРОСТИ) пиков час ...не съм карал изобщо извън правилата. И не съм спазвал ограничението 50 на първа! :)
Не знам какво и стана...Още по-странно е, че пред последните 50метра на тая кола, бяха свързани с престой, в който аз дори слязох от колата. Да не съм я гасил, ама слязох от нея, после се качих, направих 50метра и си я паркирах пред нас, при което "Фссссссссссссссссссссс" и всичко на пара, вдигам и всичко на вода ....ебаси :shock:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 29 Май 2008, 20:03

ne e отворил трмоса и е прегряна не и требе много каране и на место може да се случи нема как да го обедиш заеби го дано главата не се е изкривила ми кофти момент дошло му е времето като и сипете вода ако пак качи темп ще види че е термоса ма пак ще вика къде гледаш невидя ли темп брат успех ма с дъртите е трудно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Azidaha » 29 Май 2008, 20:14

Колко е голям шанса да съм я бракувал?
:confused:
..тоталка имам в предвид?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 29 Май 2008, 20:17

Azidaha написа:Колко е голям шанса да съм я бракувал?
:confused:
..тоталка имам в предвид?

Бе нема страшно. Не си я бракувал. С много добра вероятност ти е заминал термостата а на двигателя нищо му няма. Нема се пуашиш :winky:

Аватар

Мнение от SKISA » 29 Май 2008, 20:17

не бой се ,бе -ти па!!ножа е дървен! най-големият проблем е да си кривнал главата,ма и тя се прави,шлайфа,изправя...!
по-вероятното е да си духнал гарнитурата на главата или дори само да е избил маркуча ,заради термостата и като го смениш да си тръгне по живо по здраво...!!нема да се косиш!!! и аз гледах като прецицал като излезе белият дим от мойта Е39ка ,па то се оказа пукнал се щуцер за 35лв!!! не бой се ,бе!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Azidaha » 29 Май 2008, 20:23

Хора, ама тя цялата охладителна течност е на земята :roll:
Мирише ми на скъпо! Ама на мноооооооо' скъпо!!! :shock: :shock: :shock:
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 29 Май 2008, 20:25

кажи поне от къде тече!?!? кво е спукано!?!?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 29 Май 2008, 20:25

намери начин да си вземеш твоя а не да стоиш на тръни всеки път като се качиш в колата на баща ти :mhihi: :mhihi: :idea: ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 29 Май 2008, 20:27

Azidaha написа:Хора, ама тя цялата охладителна течност е на земята :roll:
Мирише ми на скъпо! Ама на мноооооооо' скъпо!!! :shock: :shock: :shock:

да бе скъпо си е... с тез цени на антофриза.... :mhihi:
Бе спокойно бе човек. Те колите не чак толкоз изнежени, че от едно позагряване да умират

П.С. По подписа ти гледам че са 2 коли, коя прегря? Фиатчето или бавареца

Потребител
Аватар

Мнение от batnas » 29 Май 2008, 20:28

Щом има обилен теч,най-вероятно е скъсано някое съединение по охладителната система,което не е изобщо болка за умиране. За 30-40 лв всичко е ОК.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Azidaha » 29 Май 2008, 20:44

Рено, Рено 19 беше жертвата....
Ама гадното е, че аз съм на нещо като срок за изпитание...фаза преди БМВ. До началото на седмицата бях на Фиат Пунто, което трябваше да го карам 1 месец без да му сторя каквото и да било - справих се.
От понеделник ми даде 19-ката, защото е по-голяма кола, по се доближава до габаритите на желаната от мен Е36-тица и на нея до днес бяз забележки, но ето ...взе че прегря. И сега един вид излезе, че не съм можел да пазя, а аз изобщо не съм се целял да я скапвам, карах си я пре-спокойно. И сега не ми е толкова тъпо, че деветнайската и изтекоха водите, а че вярата у баща ми намаля и сега шанса да ми вземе Бима е доста по-малък, а аз наистина много си я обичам искам и желая
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 29 Май 2008, 20:54

Мисля , че баща ти те шашка нарочно за да те стресне. Най - вероятно има основание . Иначе може и скоба да е била хлабава и да е изпуснала, напукан и вече спукан маркуч за смяна ....

Следваща

Назад към Извън Темата