школата в симеоново подготвя ли кадри за обучение към ФБР

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

школата в симеоново подготвя ли кадри за обучение към ФБР

Мнение от extazyy » 23 Май 2008, 12:58

аз също искам да кандидатствам в Школата в симеово,в момента уча в професионалана гимназия по туризъм но започнах да се ориентирам към това училище.Въпроса ми е следният-подготвия ли кадри за обучение в ФБР.ако някои има такава информация моля да ми пише на маила :help: [/i]

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 23 Май 2008, 13:09

Как реши, че за ФБР?
Мисля, че е абсурд. Ако на разменни начала са сменили 5-6 студента по някоя програма, стипенди или каквоти и да е, не знам, ама имам доста приятелчета от кариерата, завършили или завършващи там ,ама тва ФБР за пръв път го чувам....
Въобще, те учат нашето ГПК и НПК, кво ФБР....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Табуретка със спортно окачване...
Мечтае да кара: Фотьойл
Детайли за колата: БМВ e46, M54B25

Мнение от indianeca » 23 Май 2008, 13:13

Май има само бърз интензивен курс за Нинджи. Курса включва скачане от 21-етажен блок с приземяване на кълбе. За 60 сек. тотал щета на Глоф-2 със свръх концентрация....

П.С. Па може и да има, успех :P

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 23 Май 2008, 13:26

За пръв път от теб чувам в "Шао-лин" или както е по известен "Магнаурската Школа" да се подготвят кадри за ФБР. Виж, ако имаш предвид така нареченото "българско ФБР" (ДАНС) - да подготвят кадри. Това става във Факултет "Сигурност", специалност "Сигурност", ама доколкото зная приемат по 10-тина човека на година, с бал по-висок от този за факултет "Полиция".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Май 2008, 16:08

someone написа:..ама доколкото зная приемат по 10-тина човека на година, с бал по-висок от този за факултет "Полиция"...

Демек над 3.10 :mhihi:
Колегата май имаше предвид нащо си "ФБР"
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 23 Май 2008, 17:50

За чуждо ФБР школата НЕ ПОДГОТВЯ кадри.

За ДАНС - също. Засега.
Факултет "сигурност" е този в който специалностите имат връзка с ДАНС - българското ФБР.
Но то е нова структура.
Факултетът "сигурност" вероятно тази година ще има нулев прием. Със сигурност ще има само магистърски програми, за завършили бакалаври.

Идеята е ДАНС да обособи свое звено към школата ,в което да обучава кадри.
Засега обаче няма такова... Скоро са им дали сграда, но нямат нито акредитация, нито нищо. Божа работа е дали ще успеят до кандидатстудентската кампания, по - скоро не.
Моите източници смятат, че факултетът на ДАНС обаче ще предпочете завършили магистри и бакалаври, които да вземат магистратура по нужният предмет. Ако има прием на курсанти, той ще е много ограничен. Ще се предпочитат завършили образованието си хора, които бързо да навлезат в нещата.

Другото казано на ушенце:
ДАНС е много сериозна заявка за полицейска структура, само дето е прясно, и то политическо решение.
Вярно, че е по натиск от евросъюза, но ЕС не е указал точно такава да е формата на борба с корупцията, а е казал, че иска резултати.
Твърди се,че е имало публично изказване на Бат Бойко.
Когато са давали на ДАНС сградата, дето май ще я правят на факултет.
Бат Бойко е казал: "Няма проблеми да им я дават. Аз догодина ще им я взема"... В този дух.
Та... не знам дали си струва инвестицията в една такава политическа структура. Не е сигурно какво ще стане, какво политическо решение може да се вземе догодина.
Моята препоръка: запиши си образование, завърши го, а ако ДАНС оцелее дотогава. пак ще имаш добри шансове. Разследващите вътрешни афери никога няма да върнат юристи, икономисти, психолози и т.н.

Дан осъм бил поне малко полезен.
Поздрави!

Аватар

Мнение от someone » 23 Май 2008, 22:08

ДЗВЕР, всичко хубаво, ама на 01.04.2008 год. преназначиха всички служители от Национална Служба Сигурност - МВР в ДАНС. Преди това в симеоново, факултет "Сигурност" се подготвяха кадри именно за НСС-МВР, които пък бяха в сградата на БОП-а на бул. "Черни Връх". Това дали ДАНС ще продължи да съществува в сегашната си форма - като механично обединение на АФР и НСС-МВР, или пак ще ги разхвърлят и на чие подчинение ще са, мисля, че е без значение. Кантраразузнаване винаги под някаква форма съществува във всяка държава.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 23 Май 2008, 22:22

Не моа те разбера.
Че кой казва друго?
В ДАНС ако не се лъжа са и векеретата и афери.
Аз говоря за това, че университетът ще има нулев прием и че службата може да я разформироват. Те че ще го преназначат, ще го преназначат, ама не знам дали знаеш какво значи политическо лоби в полицията и какво следва за полицай, имал позиции в опонентска политическа полицейска организация... Нищо, че полицаите са "деполитизирани".
Идеята на темата е какво да учи човека, а не кой знае повече история на партията...

Аватар

Мнение от someone » 23 Май 2008, 23:20

D3BEP написа:Не моа те разбера.
ама не знам дали знаеш какво значи политическо лоби в полицията и какво следва за полицай, имал позиции в опонентска политическа полицейска организация...

От история на партията не разбирам, ама виж за политическите (а и икономическите) лобита в полицията, а и не само там, поназнайвам нещичко ;)

Идеята на това, което казвам е, че ако го приемат в специалност "Сигурност" в школата, след това ще работи именно в тази система. За планиран нулев прием не съм чувал и ако е така - въпросът на човека, а и отговорът ми се обезсмисля. В това да има нулев прием има логика, верно, щото школата е структура към МВР и няма причина МВР да подготвя кадрите на ДАНС.

Само дето си мисля, че ако завърши право или икономика едва ли ще го осени гениалната идея да отиде в ДАНС. Ама то си е до човека. На мен например, никога не ми е хрумвало да се зашия под пагон, най-малкото защото съм виждал пред себе си доста по добри полета за реализация.

Има и някакви специалности свързани със сигурността във ВСУ и НБУ, ама доколко има смисъл от тях - нямам идея.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 23 Май 2008, 23:26

indianeca написа:Май има само бърз интензивен курс за Нинджи. Курса включва скачане от 21-етажен блок с приземяване на кълбе. За 60 сек. тотал щета на Глоф-2 със свръх концентрация....

П.С. Па може и да има, успех :P

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 23 Май 2008, 23:43

Независимо, че въпроса ви звучи смешно, то не е нужно да правите от темата цирк.
Изображение
Изображение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 24 Май 2008, 19:36

МВР работи само за себе си!!! Такава е системата. Както искате, така ме разбирайте. И за да не сложа под общ знаменател всички, уточнявам, че има и читави полицаи. Те стискат зъби и се опитват да не влязат в схемата, и понякога завършват земния си път или биват изхвърлени от системата.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gigaset » 28 Май 2008, 14:53

подготвят само за MI6 :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 28 Май 2008, 15:12

колегата май имаше предвид "българското фбр" :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 28 Май 2008, 16:32

///vlado написа:колегата май имаше предвид "българското фбр" :mhihi:

Или може би Финансово и Банково Разузнаване, което също е с инициали ФБР ;)

Следваща

Назад към Извън Темата