Стоп лента или една смешна история в КАТ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Стоп лента или една смешна история в КАТ

Мнение от skoti79 » 14 Ное 2007, 17:42

Получих преди няколко дни писмо( честитка ) от КАТ да ида в стая 21.
Отивам днес ,с ясната представа за какво ме викат, само ми беше чудно в какво нарушение съм хванат ( последните 5 г. нямам акт,взети точки и т.н. ) , опитвам се да спазвам правилника :lol: .
Пусна ми записа една девойка,изгледахме го.След като свърши попитах какво ми е нарушението.След известно чудене от нейна страна го пусна отново да го изгледа при което казва : Настъпили сте СТОП линията на кръстовището, нямате право. Става въпрос за кръстовището на Ректората, посока Васил Левски паметника . Наистина дебелата бяла лента ,която ми показа , я бях настъпил.

Наистина колеги,не съм очаквал ,че и за това са почнали да глобяват.
Равносметка - 3 точки от талона и 20 лв. глоба .

С една дума ,внимавайте ,тия от КАТ гледат от всяка променена точка и запетая в новия закон за движение ,да изцицат пари .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 14 Ное 2007, 17:48

Това отдавна е забранено. Дали е издребняване - да, сигурно, но затова е дебелата стоп лента на кръстовищата. Откакто я има на червен светофар не трябва да се настъпва. Не е ново.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 14 Ное 2007, 18:19

Яснооо, мацито та харесало, ама що ти е взело пари?! :mhihi:
Последна промяна Le Transporteur на 14 Ное 2007, 19:37, променена общо 1 път
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 14 Ное 2007, 18:45

Le Transporteur написа:Яснооо, мацито та харесало, ама що тие взело пари?! :mhihi:

камбаните са ги преместили в КАТ :mhihi: ама колегата не се е усетил

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 14 Ное 2007, 19:20

Всички знаем, че е забранено, ама това си е пълна цигания. Специално на това кръстовище дневно стават хиляди по-сериозни нарушения, дали всички извършители са санкционирани?
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitkovalkov » 14 Ное 2007, 19:24

отивам си на село :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 14 Ное 2007, 19:54

BFM написа:Всички знаем, че е забранено, ама това си е пълна цигания. Специално на това кръстовище дневно стават хиляди по-сериозни нарушения, дали всички извършители са санкционирани?

Няма отде да знаеш. Тебе са фанали, държат те отговорен. Може да има и други виновни, но това не те оневинява. На практика има нарушение и далеч не е първия случай за който знам с глоба за това. Учудват ме точките в талона, ама де да знам. Не е като че ли чак такава страхотия това ужасно престъпление, че да не може само с глоба... А колко данъци ми връщат ако стоп лентата е изтъркана, а?... Чукове!

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 14 Ное 2007, 20:47

D3BEP написа:
BFM написа:Всички знаем, че е забранено, ама това си е пълна цигания. Специално на това кръстовище дневно стават хиляди по-сериозни нарушения, дали всички извършители са санкционирани?

Няма отде да знаеш. Тебе са фанали, държат те отговорен. Може да има и други виновни, но това не те оневинява.

ВИнаги съм се чудил на каква система работят, явно щом казваш че може и да има други виновни значили че просто някой седи и и гледа и ако те види тогава ти пращат чеситика или е някаква автоматична с-ма?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 14 Ное 2007, 20:56

Нямам отговор на тоя въпрос, ако е за мене.
Вероятно периодично наблюдават записите, поне по - актуалните. И като си изпълнят нормата за глоби, па се излягат назад и си поръчват кафе с понички. Не вярвам автоматично да сканират номера, че да проверява системата данните... Не ги надценявай, полицаи с палки са все пак, а не оператори на компютър!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 14 Ное 2007, 20:58

Интересното беше,че колата в съседната лента до мен,беше с цяла дължина пред мойта кола.
Дали и на нея са пратили честитка ?

Цялата работа е станала преди 4 месеца.
Винаги ли идват с толкова голямо закъснение тия писма ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 14 Ное 2007, 21:03

BONO написа:Интересното беше,че колата в съседната лента до мен,беше с цяла дължина пред мойта кола.
Дали и на нея са пратили честитка ?

Ако си й записал номера, да го потърсим човека, да го питаме.... Иначе... Има ли значение?
Всъщност според мен изглежда един полицай е констатирал нарушението и те е идентифицирал, друг те е посрещнал и се е чудил за какво те викат... Може даже девойката да не е установила правилно нарушението ти, кой я знае...
Абе, имал си лош късмет. Бързали са да приключат кочана с актове до края на месеца и ти си им се мернал пред очите... Не е приятно, но пък не го взимай толкова присърце. Ти ако мислиш, че полицаите помагат.... Искам да живея в твоя свят.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 14 Ное 2007, 21:09

Тия не са редовни. Откога са започнали за такова нещо да праскат актове?
В София катаджиите винаги ни пускат да си караме по-свободно, ама явно ще затягат мерките. Обаче пак.. тази лента винаги я настъпваме..

П.С. Ако пак ти се случи - кажи им, че си тръгнал да минаваш през кръстовището но в този момент е светнало жълто и не си искал да преминаваш на жълт или червен сигнал и затова си набил спирачките. Остави ги да разсъждават :mhihi:
Последна промяна Новини на 14 Ное 2007, 21:11, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 14 Ное 2007, 21:10

абе дали има камери на кръстовището от люлин посока центъра преди тунела? :help:

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 14 Ное 2007, 21:12

exotique написа:абе дали има камери на кръстовището от люлин посока центъра преди тунела? :help:

Не.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 14 Ное 2007, 22:13

!!Asen_X написа:Тия не са редовни. Откога са започнали за такова нещо да праскат актове?
В София катаджиите винаги ни пускат да си караме по-свободно, ама явно ще затягат мерките. Обаче пак.. тази лента винаги я настъпваме..

П.С. Ако пак ти се случи - кажи им, че си тръгнал да минаваш през кръстовището но в този момент е светнало жълто и не си искал да преминаваш на жълт или червен сигнал и затова си набил спирачките. Остави ги да разсъждават :mhihi:

Почти сигурно камерата снима и светофара... Иначе какъв е келепира от нея? Един от всиките да снима, ще знаят и другите...

Следваща

Назад към Извън Темата