Нагла измама в ОМВ Окръжна болница, София
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- karaibrahim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31
Нагла измама в ОМВ Окръжна болница, София
Ами какво да ви кажа... Спирам да заредя на ОМВ Окръжна болница, на Царирадско Шосе, посока Пловдив. Наляха ми 51,45 литра дизел в 45 литровия резервоар на Фабията, при положение, че в него имаше поне 4 литра преди да заредя.
Отидох да се разправям. Прегледахме записа от камерите първо - всичко точно. След това управителката реши да проверим с мерителната унция - позамота се вътре, предполагам от управлението на колонките вътре се задава шашмата. Сипахме 20 литра в унцията, имаше отклонение от 100мл, което отговаря на БДС. След което се появи собственика на бензиностанцията и каза: "К'во искате? Нещо ако не ви изнася платете си 600 лева за една проверка от независима лаборатория и ме съдете. Мен не ме интересува какво казвате." След това се държа изключително нагло, въпреки добрия тон, който аз и баща ми запазихме. Накрая намекваше, че ще ни набие ако не се махнем...
Исках да ви предупредя да не зареждате от там, защото пържат нагло! Докато се разправяхме с управителката дойдоха още двама човека да се разправят - единия затова, че му бяха забравили капачката на резервоара и съответно загубили, а другия затова че са му сипали за 40лв, вместо за 20лв. както поискал.
Аз ще се оплача в ОМВ България и Комисията за защита на потребителите, но надали ще се случи нещо. Затова реших да го разтръбя колко може повече, поне да не преебат и други хора! 25те лева, който платих повече, не са болка за умиране, но начина по който ме лъжат и тъпия селски дис, собственик на бензиностанцията ме издразниха много!
Нямам нищо против ОМВ, напротив - от 3 години зареждам предимно на ОМВ Дървеница и никога не съм имал проблеми, но това там го отписвам завинаги!
Моля, кажете това на вашите близки и приятели и ги предупредете да не зареждат там, освен ако нямат желание да ги изпържат в грамажа!
Благодаря за вниманието!

Отидох да се разправям. Прегледахме записа от камерите първо - всичко точно. След това управителката реши да проверим с мерителната унция - позамота се вътре, предполагам от управлението на колонките вътре се задава шашмата. Сипахме 20 литра в унцията, имаше отклонение от 100мл, което отговаря на БДС. След което се появи собственика на бензиностанцията и каза: "К'во искате? Нещо ако не ви изнася платете си 600 лева за една проверка от независима лаборатория и ме съдете. Мен не ме интересува какво казвате." След това се държа изключително нагло, въпреки добрия тон, който аз и баща ми запазихме. Накрая намекваше, че ще ни набие ако не се махнем...

Исках да ви предупредя да не зареждате от там, защото пържат нагло! Докато се разправяхме с управителката дойдоха още двама човека да се разправят - единия затова, че му бяха забравили капачката на резервоара и съответно загубили, а другия затова че са му сипали за 40лв, вместо за 20лв. както поискал.
Аз ще се оплача в ОМВ България и Комисията за защита на потребителите, но надали ще се случи нещо. Затова реших да го разтръбя колко може повече, поне да не преебат и други хора! 25те лева, който платих повече, не са болка за умиране, но начина по който ме лъжат и тъпия селски дис, собственик на бензиностанцията ме издразниха много!
Нямам нищо против ОМВ, напротив - от 3 години зареждам предимно на ОМВ Дървеница и никога не съм имал проблеми, но това там го отписвам завинаги!
Моля, кажете това на вашите близки и приятели и ги предупредете да не зареждат там, освен ако нямат желание да ги изпържат в грамажа!
Благодаря за вниманието!

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Има едно старо, но просто правило - никога не зареждай на изходна бензиностанция, особено в непознат град. В такива случаи съм правил два обратни завоя, само и само да не зареждам в такива. А такива нещо и доста по-нагли са ми се случвали доста - преди години на Шел в Бургас, Шел Тракия до Пловдив на магистралата в посока Бургас, и в София на старата бензиностанция на Петрол на ул. Хан Кубрат в Надежда.
Не го знам БДС какъв е точно, но 100 мл разрешено отклонение ми се вижда много - това е 10%. Ебаси стандарта...
Не го знам БДС какъв е точно, но 100 мл разрешено отклонение ми се вижда много - това е 10%. Ебаси стандарта...
PGV написа:Не го знам БДС какъв е точно, но 100 мл разрешено отклонение ми се вижда много - това е 10%. Ебаси стандарта...
Не ти е правилна сметката 100 мл от 20 литра е 1/200 или 0.5%, което иди-дойди е поносимо.
А за това другото - бой с х** по главата на такива 'терикати'.
Трябва да се дава отпор на наглостта. Иначе тя спирка няма.
Много ми е чудно, какви мерки какви епруветки, какви 600 лева?
Това че имаш касова бележка на която пише за колко лева и колко нафта са ти спинали и като я има налице и колата, в която са ги наляли какво повече им трябва на 'компетентните' органи? Какво?
Източват ти резервоара и го пълнят догоре през калибрирана колонка и като се окаже, че не може да събере толкова, за колкото според касовата бележка са ти сипали - да ги шибат чисто голи на тезгяха.
---
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Аз уж избягвам ОМВ-то, сипвам само ако много бързам (щото ми е най-удобно), иначе от много време знам, че са копеленца и яко бият в литрите. Във Видин чичо ми и баща ми имат случай да напълнят с доста над обема на газовата бутилка, аз от дружбенското също не съм доволен - сипвам 10 лева газ (по 1.02 мисля беше) и гледам на бутилката около 7 литра, при положение, че имаше малко газ. На Петрол и Шел като сипя си стои стрелката на 10 литра 

BMW only!
за мен лично OMV са най скапаните бензиностанций като обслужване, и аз в младост доста пъти съм се карал с тия нещастници, няколко пъти ми сипват двойно повече отколкото съм им казал, целия персонал е много зле... най интересното е че и извън България OMV-тата са най скапаните бензиностанций, особено да не ви се налага да ходите до кенефа в OMV
- karaibrahim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31
Лошото е, че цялата шашма се регулира по някакъв начин, за да може като има разбучали се, да могат да се прикрият.
Същия номер го бях приложили и на един приятел - бяха му сипали 109 литра бензин в 90 литровия резервоар на ML-a. Пак същата история преточват колонката и тя си отговаря на БДС...
Имат си схема за съжаление. Затова и реших да разкажа на колкото мога повече хора, да имат едно на ум!
Същия номер го бях приложили и на един приятел - бяха му сипали 109 литра бензин в 90 литровия резервоар на ML-a. Пак същата история преточват колонката и тя си отговаря на БДС...

- speedmaster
- "Баба Яга" Склад
-
другия път тръгни с маркуча
ако искате да идеме да сипеме няколко коли и да тръгнеме с маркучите
мен нещо ми се е събрало та бих обесил собственика и управителката заедно с 3-4 касиери
мен също са ме пържили там но ми се видя жалко тогава и не съм се разправял

ако искате да идеме да сипеме няколко коли и да тръгнеме с маркучите
мен нещо ми се е събрало та бих обесил собственика и управителката заедно с 3-4 касиери
мен също са ме пържили там но ми се видя жалко тогава и не съм се разправял
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
същия случаи има и в нашето ОМВ
един познат с 40 литрова бутилка му заредили 49 литра газ
тя даже и 40 не хваща по принцип
аз зареждам от "петрол" там ми се струва добре
пък от някви измислени бензиностанции изобщо
един човек с една вектра къв бензин е зареждал незнам ама клапаните такъв нагар хванали нещо като мазут и блокирали в водачите и му изпадали кубилиците и то кат я докара в сервиза на един познат и
се 4удим как може да ти се разглоби колата в движение

един познат с 40 литрова бутилка му заредили 49 литра газ

тя даже и 40 не хваща по принцип
аз зареждам от "петрол" там ми се струва добре
пък от някви измислени бензиностанции изобщо
един човек с една вектра къв бензин е зареждал незнам ама клапаните такъв нагар хванали нещо като мазут и блокирали в водачите и му изпадали кубилиците и то кат я докара в сервиза на един познат и

O
ОМВ България се намира на ул.Софииски герой и бул.Цар Борис, една бяла сграда, на ет.5;6;7;8. Управител е Тодора Георгиева.
Почти всички бензиностанций са на фрайчаизинг, но ако по някакъв начин те уронват престижа на веригата могат да бъдат санкционирани!
Ако ти се занимава ходи там и им се оплачи!
Почти всички бензиностанций са на фрайчаизинг, но ако по някакъв начин те уронват престижа на веригата могат да бъдат санкционирани!
Ако ти се занимава ходи там и им се оплачи!
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
оо да Шел Бели Брези. В резервоара имаше към 40 литра и незнайно как копелетата ми заредиха още 35 литра имайки предвид, че резервояра побира 60 мах към 66-7л. демек си ме нашибаха ... и то с рейсинг! 17лв 

- DiDi
- ентусиаст
-
- Кара: самолет
- Мечтае да кара: НЛО
По същия начин на майка ми във Варна и бяха сипали 53 литра като резервоара и побира 45(там някъде, но не повече), а на нея не и беше светнала даже ламипчката.
Пак в бензиностанция "ОМВ".

44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3