Пазете се на сфетофара на К. Величков
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Пазете се на сфетофара на К. Величков
Действието се развива днес в няма и 7 сутринта, мисля си в такъв час полицайте още си спят... да ама не!
Та карам си по Тодор Александров от Люлин към центъра и малко преди кръстовището с Константин Величков, където всички коли се запецват се изнасям в най-лява лента и застъпвам леко в насрещното, нa отсрещния сфетофар всети червено, срещу мен никой освен... лошата палка STOP!
И полицаят ми показва да отбия в уличката вляво, отбивам, спирам музики, вадя документи, той идва и казва:
"Айде момче, ела с мене в управлението да ти напишем един акт, че ще стане задръстване"
И аз:
Г-н Полицай, съжалявам за това, че се прередих неправилно на сфетофара, но нали знаете тук какво задръстване става и аз исках да се наредя по-компактно.
"Знам момче, ама вчера един тука ни отнесе шефа, е така като тебе и сме под тревога да пазим на кръстовището, да няма подобни инциденти!"
(За справка, трето районно е в 2 сгради, разделени от единн булевард и началникът на районното си пресичал вчера и някой го качил на капака явно и сега три секунди по-рано на сфетофара да минеш, ще има билетче за червено)
Но аз продължавам да се жалвам:
Е това е неприятно да, но нека уредим въпроса по друг начин, трябва ли да пишем актове тук на студа?
"Момче, не ми се обяснявай, айде от мен да мине ще ти напиша само, че си навлезнал в насрещното, а не че си преминал и непресечена линия, но акт трябва да ти съставя, да не мислиш, че ми е хубаво да мръзна тука от 6 сутринта!"
И като го гледам непреклонен такъв нямам много избор, съгласих, поведе ме към районното да пише акт на топло, израза "на топло" не ми хареса много, много, но влизам в кошера на осите, седна човека си човека на едно бюро, написа акта и ме прати по живо, по здраво и после пак се заклещи на същото място.
Та да предупредя хората пътуващи в тази посока, че тези дни може да забравят за малко навиците си на сфетофарите, особено на този, защото контрола е не само засилен, ами и неподкупен!
От: http://marfiland.blogspot.com/2007/10/blog-post_17.htm
Та карам си по Тодор Александров от Люлин към центъра и малко преди кръстовището с Константин Величков, където всички коли се запецват се изнасям в най-лява лента и застъпвам леко в насрещното, нa отсрещния сфетофар всети червено, срещу мен никой освен... лошата палка STOP!
И полицаят ми показва да отбия в уличката вляво, отбивам, спирам музики, вадя документи, той идва и казва:
"Айде момче, ела с мене в управлението да ти напишем един акт, че ще стане задръстване"
И аз:
Г-н Полицай, съжалявам за това, че се прередих неправилно на сфетофара, но нали знаете тук какво задръстване става и аз исках да се наредя по-компактно.
"Знам момче, ама вчера един тука ни отнесе шефа, е така като тебе и сме под тревога да пазим на кръстовището, да няма подобни инциденти!"
(За справка, трето районно е в 2 сгради, разделени от единн булевард и началникът на районното си пресичал вчера и някой го качил на капака явно и сега три секунди по-рано на сфетофара да минеш, ще има билетче за червено)
Но аз продължавам да се жалвам:
Е това е неприятно да, но нека уредим въпроса по друг начин, трябва ли да пишем актове тук на студа?
"Момче, не ми се обяснявай, айде от мен да мине ще ти напиша само, че си навлезнал в насрещното, а не че си преминал и непресечена линия, но акт трябва да ти съставя, да не мислиш, че ми е хубаво да мръзна тука от 6 сутринта!"
И като го гледам непреклонен такъв нямам много избор, съгласих, поведе ме към районното да пише акт на топло, израза "на топло" не ми хареса много, много, но влизам в кошера на осите, седна човека си човека на едно бюро, написа акта и ме прати по живо, по здраво и после пак се заклещи на същото място.
Та да предупредя хората пътуващи в тази посока, че тези дни може да забравят за малко навиците си на сфетофарите, особено на този, защото контрола е не само засилен, ами и неподкупен!
От: http://marfiland.blogspot.com/2007/10/blog-post_17.htm
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Re: Пазете се на сфетофара на К. Величков
MARFI написа:... тези дни може да забравят за малко навиците си на сфетофарите, особено на този, защото контрола е не само засилен, ами и неподкупен!
И такъв и трябва да бъде винаги, навсякъде и постоянно, щото ми писна от тарикати!!!
П.П. Аз спирам на хората по пешеходните пътеки, а тия педали мръсни зад мен ме заобикалят и аха-аха да ги прегазят!!!

It's not who You are, it's who You know...
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
И аз вчера си изпатих, ама си беше моя вината. На булеварда в Младост минах аха на червено и ме спряха. Обаче тия бяха подпукни, за радост. Вече имам урок да внимавам как карам, независимо дали има или няма коли в този час на нощта 

BMW only!
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
И аз много мразя, когато някой се опитва да ме избута, особено като се прави, че не ме вижда... Онзи ден остъргах един от врата до врата, щото много ме изнерви ( малко си поужулих бронята
). Правилникът е написан, за да се спазва или ако се правят нарушения, то поне да не се пречи на останалите участници в движението.

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
MARFI написа:logout много си прибързан.
И аз спирам на пътеките, и аз давам предимство но на онова кръстовище точно няма хора, щото уличката е преди сфетофара дето се пъхам, няма как да завиеш иначе, ако не правиш кръгови по сфетофарите.
Знам! Някои участъци са толкоз тъпо скалъпени като организация на движението, но... това е проблем на общината, не на КАТ. Ако местният районен кмет пожелае, може да оправи простотията, за която говориш. Т.е. вината не е в КАТ. Дразнещо е, че тъпите ченгели намират точно такива малоумни знаци да чакат, защото знаят, че се нарушават. Както и да е, сега не ми се впуска в задочен спор кой крив и кой прав. Вярно, малко грешно съм ти разбрал маневрата

It's not who You are, it's who You know...
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
logout написа:На такива да им взимат книжките директно! Тъкмо и София ще се поотпуши малко
Веднъж един полицай ме спира за несветещ фар, и се заговорихме (по скоро той ми чете лекция няква) и ми вика аз ако почна да си върша работата както трябва половин София ше остане без книжки

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
BMWALPINA написа:logout написа:На такива да им взимат книжките директно! Тъкмо и София ще се поотпуши малко
Веднъж един полицай ме спира за несветещ фар, и се заговорихме (по скоро той ми чете лекция няква) и ми вика аз ако почна да си върша работата както трябва половин София ше остане без книжки![]()
требвало е да го запишеш и на господари на ефира

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
logout написа:... а второто беше, като излизах от кръговото на 4-ти километър към Цариградско, един лумпен се беше понесъл по БУС-лентата, настигна ме в ускорителната лента и тръгна да ме изпреварва отдясно, където е отбивката за Бриколажа, и взе да ме избутва нещастникът!Ако не го бях пуснал, вариантите бяха 3 - или да се засили към тунела надолу, или да се мелне в бетона, или да ме избута и да стане мазало...
Споко, мен снощи един не стига, че се опита да ме избута като в американски филм(ама форд ескорт с/у БМВ е кауза пердута), не стига, че ми надра задна дясна вежда с калника си и моя калник с огледалото си, ами започна да твърди, че аз съм го засякъл. Е, извикахме КАТ и единият, след като огледа ситуацията вика: един от двамата лъже, аре разберете се кой. Добре, че другият беше старо ченге, слезна от колата, обясних му на място кой какво е правил, той огледа трафика и седна да пише. След малко пристига един младеж, бил брат на другия, а и полицаи от Н-ското РПУ и предлага да плати щетите само аз да се откажа от писането на акт. Та сега пак трябва да си оставям колата за два-три дена деба.
П.П. преди да стане ситуацията тоз младеж ме насмете веднъж, после и една девойка с "баничарка". Аз се опитах да му избягам, за да не ме насмита пак, но той явно се беше амбицирал да доказва на света, че форд 1,8D е най-, най-. Всъщност вече бях го забравил, но той мен - НЕ. Господи, пази ме от такива "шафиори"!!!

- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
И аз каранм кретенски, но човек трябва да знае къде и кога може и как да го направи без да има проблеми.
На идиотите отстъпвам освен когато нямам избор защото ще те удари от наглост или некадърност и после каквото и да му правиш ядовете и пилеене на време са много.
На идиотите отстъпвам освен когато нямам избор защото ще те удари от наглост или некадърност и после каквото и да му правиш ядовете и пилеене на време са много.
Е
Аз пък днес направих почти като теб, и даже на светофара завих на дясно на червено
. По принцип не правя така, но днес ми се наложи
.
И нямаше жив полицай, горе-долу по същото време беше

И нямаше жив полицай, горе-долу по същото време беше

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2