върнаха ми 2 гуми ...ама кой е крив кой прав кажете сега

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

върнаха ми 2 гуми ...ама кой е крив кой прав кажете сега

Мнение от bmwfena » 06 Юни 2007, 14:14

доста от колегите знаят че продавам гуми 2ра употреба.случвало ми се е и да пратя дефектна гума но съм си ги взимал обратно винаги..нали така :!: отскоро практикувам монтаж помпене оглед и пращане...всичко ОК..но с кво се сблъсках :!: значи колега ми поръчва гуми размер .... аз му ги снимам и ги пускам в форума -колегата ги харесва и ми се обажда и ми вика -а бе колега като ги гледам гумите грайфера им да не е ляв или десен --пък аз за такива гуми не знам и му викам ня-няма такова нещо---и му ги пращам.На другия ден колегата ми пише на лично- вземай си гумите обратно----и аз си викам че наистина има такива гуми и си изисквам пратката обратно....отивам днес в Еконта плащам си 21.72 лв като поп и си ги вземам и ги нося в гумажийницата и им обяснявам там на момчетата ите като ги видяха и паднаха от смях--ми те били АСИМЕТРИЧНИ и грайфера им си е такъв-няма лява и дясна :!: :!: взех две нови такива пак същата работа -същата посока на грайфера :!: писах на колегата а той ме изкара че съм бил некоректен и съм го излъгал...та кажете ми КОЙ КРИВ КОЙ ПРАВ :( :( прилагам снимки и на новите гуми като на всяка гума си пише отстрани outside -inside :!: което означава външна страна-вътрешна странаИзображение
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 06 Юни 2007, 14:18

няма лява,няма дясна! и аз карам такива и първият път и аз гледах като теле,ма се оказа,че просто са с а-симетричен профил и имат само външна и вътрешна страна... но не и посока.

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 06 Юни 2007, 14:18

ето ги и въпросните гуми...Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_e36_fen » 06 Юни 2007, 14:19

Хора секви ... Ти си прав за себе си (и за нас по твоито описание на случката) ,а той си е прав за него си ..... Нека каже неговата гледна точка .....

Иначе евалата че приемаш рекламация (макар и не коректна) но това ме кара да мисля че си точен човек ,а не да се циганиш за 100тина лева
...."БМВ караш ,а ти е скъпо"!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 06 Юни 2007, 14:46

SKISA написа:няма лява,няма дясна! и аз карам такива и първият път и аз гледах като теле,ма се оказа,че просто са с а-симетричен профил и имат само външна и вътрешна страна... но не и посока.

е щом имат вънка/вътре значи имат и посока :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 06 Юни 2007, 14:48

Без значение дали са симетрични или са асиметрични, в тази ситуация ти си коректен. Дори и да си продал дефектна гума след оплакване щом си си я взел обратно, няма проблеми. За мен си точен... :!:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 06 Юни 2007, 14:51

Ми какво да кажа освен, че БМВфена е пич :roll:
Асиметричните имат външна и вътрешна страна. Michelin Pilot Primacy са си точно такива :idea: Това не значи, че не може да ги слагаш и от двете страни на колата :idea: :idea: :idea: Просто обръщаш гумата обратно с правилната страна навънка :idea: :idea: :idea:
Има и някви измислени хем с посока и хем асиметрични и са само за от ляво или само за отдясно :mhihi: :confused: :shock: :help: :mhihi: ама тия не са такива (такива в БГ май не се намират често :roll: )

P.S. ФЕН не се коси, ша почерпиш и ще ти мине :mhihi: :mhihi:
Последна промяна zAcK на 06 Юни 2007, 14:55, променена общо 4 пъти
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 06 Юни 2007, 14:51

sappa написа:
SKISA написа:няма лява,няма дясна! и аз карам такива и първият път и аз гледах като теле,ма се оказа,че просто са с а-симетричен профил и имат само външна и вътрешна страна... но не и посока.

е щом имат вънка/вътре значи имат и посока :mhihi: :mhihi:

Нямат посока ,бе човек! Като ги погледнеш отпред и ти се струва ,че си сложил две леви.....ма не е така! Мойте бяха Пирели Р7 , сега са Куупър и са си точно такива-асиметрични! Между другото особено Пирели-то държеше много яко.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Mravoiada » 06 Юни 2007, 15:01

И аз да се застъпя за БМВфена, защото според мен е постъпил изключително коректно, прибирайки си стоката обратно.
Аз също карам с Пирели П7, които саасиметрични, но без посока, както каза колегата над мен. Така че, преди да се мятат обвинения в некоректност наляво-надясно, по-добре човек да се пообразова малко ;)
There are moments
when the only thing that stands still
is time itself
Изображение

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 06 Юни 2007, 15:01

затова я пуснах тая тема щото ми каза колегата/засега няма да споменавам кой е/ че съм бил некоректен.... :!: :!: :!: ами колко грешни пари съм дал по ЕКОНТ и накрая да ти кажат че съм некоректен и че съм лъгал :!: :!: хем плащаш хем си лъжец :( бах тая работа :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 730d

Мнение от KONN » 06 Юни 2007, 15:04

Значи вижте сега купих джанти за петицата пак от човек от форума и ми ги изпрати по куриер нямах проблеми освен един бяха само с две гуми при което започвам да търся гуми 16 с размери 205 или 225 и даже бях пуснал тема в купува при което бмвфена ми казва че има такива гуми дето търся, видях снимката и ми харесаха но забелязах тази разлика в граиферите и му се обадих да го питам дали аз нещо не съм видял или гумите са еднакви той ми казва че няма проблем и всичко е наред и се рабрахме да ги изпраща.Това беше в събота чакам три дни да дойдат и когато отивам да ги взема виждам това което на снимката че са с еднакъв грайфер аз от гуми нищо не разбирам и не искам да разбирам негова работа е да обясни и да е запознат с това което продава.Предложих му да му пратя цялата или половината сума за транспорта която е 20лв. не пожела.Както и да е за 20 мин. си намерих две гуми за 100лв. с размери 225/50/16 високо скоростни дънлоп.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 06 Юни 2007, 15:08

bmwfena,трябвало е и ти ,брат,да се поинтересуваш и да знаеш,че си прав! тва вече е твоя грешка! ако беше се поразтърсил - щеше да знаеш,че има такъв момент с асиметричните гуми и щеше да можеш да си защитиш тезата и да не се вътриш, а и човека да си ги сложи без да се притеснява! приеми го ,че си си платил чрез Еконт за ученето.... ;)

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 06 Юни 2007, 15:09

ами като ти ги пусна в събота ти кога искаш да дойдат като Еконт в неделя не работят...или искаш да ти ги донеса до София.ако бях на твое щеше да ме е срам да пиша тук...не ма е за 20кинта ама да ме правиш на балък :?: :?: :?: :?: :?:сега заради теб колеги от София не мога да им дам гуми щото от де да знам да ми врътнеш някъв номер :!: :!: :!:
Изображение

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 06 Юни 2007, 15:12

SKISA написа:bmwfena,трябвало е и ти ,брат,да се поинтересуваш и да знаеш,че си прав! тва вече е твоя грешка! ако беше се поразтърсил - щеше да знаеш,че има такъв момент с асиметричните гуми и щеше да можеш да си защитиш тезата и да не се вътриш, а и човека да си ги сложи без да се притеснява! приеми го ,че си си платил чрез Еконт за ученето.... ;)
става :mhihi: ама .......друг път ще кажа :mhihi:
Изображение

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 06 Юни 2007, 15:18

Добре де, ама аз не мога да разбера какво им е на гумите в крайна сметка :help: :shock:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Следваща

Назад към Извън Темата