Сега пък друго двайсе - Бригада - Емиграция
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Сега пък друго двайсе - Бригада - Емиграция
Че ще се ходи - ясно е. Ама за колко време, това е въпроса, дали ще стане както е предвидено, 3-4 месеца и каквото в джоба, хайде у БГ. Или ще взема да си остана там. Явно неможете да ми схванете мисълта, та дори самия аз немога да си я схвана, но все пак...
Всичко ще ми е от помощ, кой ходил? Какво правил? Как, колко кинти искарахте и други полезни типс енд трикс. Ако пък не искате да доставяте публично инфото, ЛС моля. Всичко ще ми е от полза, дори и съвети от рода на "не ходи, там е тъпо" или пък "ходи и там си остани".
Все повече ми тежи да съм в тая скапана държава, както и на повечето от вас. Все се надяваме всичко да се оправи, ама просто нямам нерви да стоя и да ЧАКАМ!!! Пффф. Няма смисъл.
Кофтито е, че ще съм далеч от всички, семейство, приятели, обаче приоритета $$$$$ ми е изключително важен, сигурно на първо място.
За това ще трябва да загърбя всичко (поне за малко)
Ясно ми е, че лесно няма. Ясно ми е, че там няма да завалят долари от небето и ще са искарани с ПОТ на челото и тежина в ръцете. Някой ще кажат, че ако си кадърен и тук може да се справи човек, ДА ама не, защото ако нямаш летящ старт става изключително трудно, за много години и плюс това с невероятна доза късмет.
Та на основната тема. Чакам :
съвети
критика
въобще всичко, което ще е от полза за заминаването.
Всичко ще ми е от помощ, кой ходил? Какво правил? Как, колко кинти искарахте и други полезни типс енд трикс. Ако пък не искате да доставяте публично инфото, ЛС моля. Всичко ще ми е от полза, дори и съвети от рода на "не ходи, там е тъпо" или пък "ходи и там си остани".
Все повече ми тежи да съм в тая скапана държава, както и на повечето от вас. Все се надяваме всичко да се оправи, ама просто нямам нерви да стоя и да ЧАКАМ!!! Пффф. Няма смисъл.
Кофтито е, че ще съм далеч от всички, семейство, приятели, обаче приоритета $$$$$ ми е изключително важен, сигурно на първо място.

Ясно ми е, че лесно няма. Ясно ми е, че там няма да завалят долари от небето и ще са искарани с ПОТ на челото и тежина в ръцете. Някой ще кажат, че ако си кадърен и тук може да се справи човек, ДА ама не, защото ако нямаш летящ старт става изключително трудно, за много години и плюс това с невероятна доза късмет.
Та на основната тема. Чакам :
съвети
критика
въобще всичко, което ще е от полза за заминаването.
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
а къде заминаваш ?!?
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Sharo написа:а къде заминаваш ?!?
като говоря за Долари, кое ти идва първо на ума...

USA
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
vicho написа:Sharo написа:а къде заминаваш ?!?
като говоря за Долари, кое ти идва първо на ума...![]()
USA
е знам ли .... Канада, Австралия ... ала бала ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- tol4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2008 Е92 М3 6sp, 2011 E70 X5 35D
Накратко аз съм един от тези "бригадири" но преди почти 5 години. После почнах колеж тук завърших го и сега бачкам
1. Не си мисли че за 3-4 месеца може да изкараш много пари. В повечето случаи само си избиваш разходите които си имал за да дойдеш тук на бригада. Така че ако е за пари и обратно за това време нищо не можеш да направиш и ще трябва да останеш малко повече.
2. Отачало е много трудно и трябва да ти е ясно че $$$ не се събират като ягоди от градина а се бачка яко
3. За да се закрепиш и да започнеш да живееш като бял човек тук ти трябва поне година
4. Английския е едно от най-важните неща. Ако не можеш да говориш си като циганин. Колкото и да си умен ако не можеш да вържеш две изречения изглеждаш прост в очите на хората. Запомни че даже и да си мислиш че го знаеш езика, като дойдеш тук нищо няма да разбираш. Виждал съм много хора с английска гимназия от БГ и като дойдат името си не могат да кажат.
5. В момента в който стъпиш тук трябва да се оттървеш от българския манталитет. От теб зависи колко време ще ти отнеме. Законите се спазват защото има санкции за всичко. Ако живееш по правилата никой няма да се занимава с теб
Запомни ги тези точки и ги имай впредвид ако ще идваш, защото като ги гледам сега новодошлите хич нямат воля за нищо и не могат да преживеят трудностите в началото. Долу горе 1 година е периода в който ще си някъде в пространството, после стъпваш на земята и заживяваш добре. Ако имаш въпроси питай
1. Не си мисли че за 3-4 месеца може да изкараш много пари. В повечето случаи само си избиваш разходите които си имал за да дойдеш тук на бригада. Така че ако е за пари и обратно за това време нищо не можеш да направиш и ще трябва да останеш малко повече.
2. Отачало е много трудно и трябва да ти е ясно че $$$ не се събират като ягоди от градина а се бачка яко
3. За да се закрепиш и да започнеш да живееш като бял човек тук ти трябва поне година
4. Английския е едно от най-важните неща. Ако не можеш да говориш си като циганин. Колкото и да си умен ако не можеш да вържеш две изречения изглеждаш прост в очите на хората. Запомни че даже и да си мислиш че го знаеш езика, като дойдеш тук нищо няма да разбираш. Виждал съм много хора с английска гимназия от БГ и като дойдат името си не могат да кажат.
5. В момента в който стъпиш тук трябва да се оттървеш от българския манталитет. От теб зависи колко време ще ти отнеме. Законите се спазват защото има санкции за всичко. Ако живееш по правилата никой няма да се занимава с теб
Запомни ги тези точки и ги имай впредвид ако ще идваш, защото като ги гледам сега новодошлите хич нямат воля за нищо и не могат да преживеят трудностите в началото. Долу горе 1 година е периода в който ще си някъде в пространството, после стъпваш на земята и заживяваш добре. Ако имаш въпроси питай
There is nothing but BMW!
- Stoyan7777
- младши ентусиаст
-
От голямо значение е къде ще си....!
Знаеш ли? Защото, ако идваш където съм аз,
ще ти кажа да мислиш за друго място.
Мичигън запада
Знаеш ли? Защото, ако идваш където съм аз,
ще ти кажа да мислиш за друго място.
Мичигън запада
- Scouser
- младши ентусиаст
-
Тol4o ти го е казал много правилно. Аз съм тука вече почти 9 години и не съм си ходил в БГ от както дойдох. Казвам то го това за да знаеш че има все пак нещо хубаво тука. Най-вече $$$$$$$$$$$$, но и много от просташките изцепки по пътищата, дискотеките и тн. Парите се правят, но знай че и заминват мноооогоо лесно и бързо. Няколко типс: ако мислиш да уставаш за дълго скъсвай всякакви романтични връски които имаш. Познавам няколко момчета които си имат приятелки/жени в БГ и просто не става. Само $$$$$ заминават за какво ли не по тях и мисълта че ги няма ги депресира страшно. Не могат да се отпуснат и да живеят нормално. Жени тука колко щеш.
Много важно е също къде ще дойдеш в САЩ. Поразучи малко работния пазар защото в момента икономиката е много зле в някой щатити, като моя. Също ще ти е много от полза ако отидеш при някой познат който може да ти даде рамо докато се осъзнаеш. Първоначално хАмериканците ще ти се струват много тъпи и уграничени. Това ще е така понеже ще работиш с хора които са в дъното на системата. Когато дръпнеш малко, средата ти ще се пооправи. Много важно ще е да се държиш нормално с всички, дори и да са страшно тъпи и досадни(не знаеш кога ще ти дотрябват за нещо). Всички са много учтиви и очакват същото от тебе. Ако нещо изглежда "Too good to be true, it probably isn't real". Има мнгоо пинизчий, които като те видат такъв пресен, ше се опитат да ти продадат нещо измислено. Но най-вече трябва да можеш да четеш хората и да знаеш как да се държиш с тях ,за да извлечеш максималната полза за тебе(особенно в работата). Ако имаш нещо по-специфично да питаш, пиши и ще се опитам да помогна до колкото мога.
Много важно е също къде ще дойдеш в САЩ. Поразучи малко работния пазар защото в момента икономиката е много зле в някой щатити, като моя. Също ще ти е много от полза ако отидеш при някой познат който може да ти даде рамо докато се осъзнаеш. Първоначално хАмериканците ще ти се струват много тъпи и уграничени. Това ще е така понеже ще работиш с хора които са в дъното на системата. Когато дръпнеш малко, средата ти ще се пооправи. Много важно ще е да се държиш нормално с всички, дори и да са страшно тъпи и досадни(не знаеш кога ще ти дотрябват за нещо). Всички са много учтиви и очакват същото от тебе. Ако нещо изглежда "Too good to be true, it probably isn't real". Има мнгоо пинизчий, които като те видат такъв пресен, ше се опитат да ти продадат нещо измислено. Но най-вече трябва да можеш да четеш хората и да знаеш как да се държиш с тях ,за да извлечеш максималната полза за тебе(особенно в работата). Ако имаш нещо по-специфично да питаш, пиши и ще се опитам да помогна до колкото мога.
- Stoyan7777
- младши ентусиаст
-
От днес провъзгласявам Емо-Scouser за психолог.
А бе на мен що не си ми говорил така като съм се
сгомнясвал.
Базикам се и майтапа настрана, защото наистина
това което го казва е верно и го имай напредвид.
Успех в начинанието
А бе на мен що не си ми говорил така като съм се
сгомнясвал.
Базикам се и майтапа настрана, защото наистина
това което го казва е верно и го имай напредвид.
Успех в начинанието
- Scouser
- младши ентусиаст
-
Stoyan7777 написа:А бе на мен що не си ми говорил така като съм се
сгомнясвал.
Успех в начинанието
Щото някой от тия неща ги научих от някой наши приключения с едни колонки

- tol4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2008 Е92 М3 6sp, 2011 E70 X5 35D
Верно ли е че Детройт е пълно с чернилки? Преди време бях говорил с едно момче което се премести в Бостон от Детройт и той не разказваше много добри неща за там. Било опасно по тъмно като си бял да се разкарваш насам натам и такива неща. Така ли е наистина?
There is nothing but BMW!
В Англия пари се правят, но трябва да си за повече от 6 месеца. Аз понеже съм будала - изпратих жената там. Бачкаше във фабрика за пакетиране на месо. Плащат около 5 паунда на час. Извънредното си е отделно. Ако се хванеш на селскостопанска работа на острова, може да те забият в някоя ферма на 2-30 км от града и подивяваш.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Никога за нищо на света няма да избягам. Колкото и малко пари да изкарвам тук, не искам да се чупя. Има една приказка "богатите също плачат"... Колкото по-близо съм до роднини и приятели, толкова по-добре, независимо от финансовото ми състояние. Едните пари никога няма да ме накарат да се откажа от България!
Брат ми, да - имам брат... поне така си мисля, живее в Щатите от 1998. За последно съм го виждал средата на 2002. Това нормално ли е? От тук заминава един човек, а там пристига друг. Лошото е, че заради пустите пари се предаде. Изневери на всички. Никога няма да тръгна по неговите стъпки!
Брат ми, да - имам брат... поне така си мисля, живее в Щатите от 1998. За последно съм го виждал средата на 2002. Това нормално ли е? От тук заминава един човек, а там пристига друг. Лошото е, че заради пустите пари се предаде. Изневери на всички. Никога няма да тръгна по неговите стъпки!

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
err0r написа:Никога за нищо на света няма да избягам. Колкото и малко пари да изкарвам тук, не искам да се чупя. Има една приказка "богатите също плачат"... Колкото по-близо съм до роднини и приятели, толкова по-добре, независимо от финансовото ми състояние. Едните пари никога няма да ме накарат да се откажа от България!

Nucl3arDru1D написа:err0r написа:Никога за нищо на света няма да избягам. Колкото и малко пари да изкарвам тук, не искам да се чупя. Има една приказка "богатите също плачат"... Колкото по-близо съм до роднини и приятели, толкова по-добре, независимо от финансовото ми състояние. Едните пари никога няма да ме накарат да се откажа от България!
![]()
![]()
присъединявам се на 100% към мнението, но ще съм честен, че аз тук си изкарвам добри пари и даже относително погледнато са по-добри отколкото бих изкарвал на запад...
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d

Всичко е много оносително,но и аз подкрепям мнението че тук си е най добре

В крайна сметка щастие с пари не се купува,а какво щастие ще намериш сред непознати,далече от семейството и приятелите?
Други традиции и обичаи.
Мамка му там само на екскурзия...
Сега някой ще каже ма пари па тука безисходица.
Еми и аз не изкарвам достатъчно но надеждата крепи човека