Колко време издържа акумулатора без да е карана колата ?
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Колко време издържа акумулатора без да е карана колата ?
Значи ситуацията е следната - от две седмици не бях изкарвал колата /вечер температурите падат до -5 градуса/ , днес имах малко работа, въртя ключа и - стартера изви на умряло. Викам си - е сега се наиграх, щото нито имам зареждачка, нито пък познавам някой в околността , който има. Изчаках 10тина секунди, правя втори опит и запали някак си. Та въпроса ми е - нормално ли е за две седмици да падне толкова
Акумулатора ми е на една година, ексайд премиум, има още 2 година гаранция. Възможно ли, също така , ако не карам по 1-2 седмици, а той си стои в колата на студено, да се скапе 

Не Мы такие, Жизнь такая
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Re: Колко време издържа акумулатора без да е карана колата ?
Колега нито си споменал колко ампера е нито с какъв мотор си но ако е съобразен с изискванията за ампераж не е нормално да ти пада за толкова време. Направо отивай в гаранциония сервиз да се замери и да се разбере от къде е проблема ако е в акумулатора да ти го подменят.Лично аз имам авариен автомобил който се пали на 1-2 месеца един път(за около ден два каране) акумулатора му е варта 5 годишен. Никога не сам имал проблеми 

- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
И мен ме гложди подобен въпрос,акумулатора ми е нов 61Ah,карал съм го 1 месец някъде и зазимих колата,акумулатора е прибран у нас в келера,вече е така от близо месец,дали ще му е проблем да изкара така до март месец или да търся някой да го покара.Мисля си ,че няма да има проблем,все пак известно време като са нови стоят по складове и магазини,но ме притеснява,че вече съм го ползвал 1 месец,как мислете ?
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
Conqueror написа:Колега нито си споменал колко ампера е нито с какъв мотор си но ако е съобразен с изискванията за ампераж не е нормално да ти пада за толкова време. Направо отивай в гаранциония сервиз да се замери и да се разбере от къде е проблема ако е в акумулатора да ти го подменят.Лично аз имам авариен автомобил който се пали на 1-2 месеца един път(за около ден два каране) акумулатора му е варта 5 годишен. Никога не сам имал проблеми
Има 10А аванс над предписанията

Не Мы такие, Жизнь такая
SPEED_GABROVO написа:И мен ме гложди подобен въпрос,акумулатора ми е нов 61Ah,карал съм го 1 месец някъде и зазимих колата,акумулатора е прибран у нас в келера,вече е така от близо месец,дали ще му е проблем да изкара така до март месец или да търся някой да го покара.Мисля си ,че няма да има проблем,все пак известно време като са нови стоят по складове и магазини,но ме притеснява,че вече съм го ползвал 1 месец,как мислете ?
Дай го на авер/познат нещо да го кара. Много по-добър вариант е отколкото да седи в мазето/килера

- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
taratora написа:SPEED_GABROVO написа:И мен ме гложди подобен въпрос,акумулатора ми е нов 61Ah,карал съм го 1 месец някъде и зазимих колата,акумулатора е прибран у нас в келера,вече е така от близо месец,дали ще му е проблем да изкара така до март месец или да търся някой да го покара.Мисля си ,че няма да има проблем,все пак известно време като са нови стоят по складове и магазини,но ме притеснява,че вече съм го ползвал 1 месец,как мислете ?
Дай го на авер/познат нещо да го кара. Много по-добър вариант е отколкото да седи в мазето/килера
Май така ще правя,бях си намислил да разкарвам колата от време на време,ама се оказа голям зор да я вкарам в гаража,подлагахме дъски,че закачаше,пък ся и други коли ползват гаража и леко са я затиснали и не ми се занимава.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
stefanoff написа:Conqueror написа:Колега нито си споменал колко ампера е нито с какъв мотор си но ако е съобразен с изискванията за ампераж не е нормално да ти пада за толкова време. Направо отивай в гаранциония сервиз да се замери и да се разбере от къде е проблема ако е в акумулатора да ти го подменят.Лично аз имам авариен автомобил който се пали на 1-2 месеца един път(за около ден два каране) акумулатора му е варта 5 годишен. Никога не сам имал проблеми
Има 10А аванс над предписаниятаСтранното е, че като покарах 500 метра и после спрях, след това си запали съвсем нормално
Посабудил си го, и нормално.. и моят беше паднал от 12часа виене на алармата

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Не го мисли отиди в сервиза би трябвало да ти дадът оборотен акумулатор и да проверят твоя 

Conqueror написа:Не го мисли отиди в сервиза би трябвало да ти дадът оборотен акумулатор и да проверят твоя
Ще погледна първо за утечки, да не се изложа в сервиза като кифладжия без кифли . Ако няма такива отивам, щом казваш, че е нормално да стои по 1-2 месеца без да се разреди.
Не Мы такие, Жизнь такая
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Все пак е нов..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- bawarec 73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: купе
Ако всичко по колата ти е наред трябва да издържа спокойно по-вече от 1,2 месеца.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Няма такова нещо. Сметката е проста... Мериш консумацията на колата при изваден ключ на клемата на акумулатота - излиза примерно 0,15А. За едно денонощие: 0,15 х 24 = 3,6Ah
За седмица: 3,6 х 7 = 25,2Аh. За две седмици - 50,4Ah. При 65Аh батерия трябва да се зарежда поне веднъж на 2 седмици (максимум - на 20 денонощия) при тази консумация, и то - ако акумулаторът е съвсем изправен и е оставен напълно зареден. Нали знаете, че киселинният акумулатор не трябва да се разрежда докрай, защото после не се възстановява напълно. По принцип, напрежението в батерията НИКОГА не трябва да пада под 10,5V.
За седмица: 3,6 х 7 = 25,2Аh. За две седмици - 50,4Ah. При 65Аh батерия трябва да се зарежда поне веднъж на 2 седмици (максимум - на 20 денонощия) при тази консумация, и то - ако акумулаторът е съвсем изправен и е оставен напълно зареден. Нали знаете, че киселинният акумулатор не трябва да се разрежда докрай, защото после не се възстановява напълно. По принцип, напрежението в батерията НИКОГА не трябва да пада под 10,5V.
Excellent! Steven is my name!
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Borymeckata написа:Няма такова нещо. Сметката е проста... Мериш консумацията на колата при изваден ключ на клемата на акумулатота - излиза примерно 0,15А. За едно денонощие: 0,15 х 24 = 3,6Ah

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
И ако пак ти се случи толкова дълго да не караш, преди да запалиш цъкни една- две секунди на дълги, да събудиш хим. процес, грубо казано. Пробвано е, има ефект.
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Доста време не си я карал колега, от студа и консумация на аларма/модули се е поуморил, важен фактор е преди тоя престой колата на какви разстояния си я карал, ако са предимно къси с палене/гасене на често не е бил зареден добре. Имал съм случай с акумулатор на 2 месеца зимата така не беше карана колата 1 седмица, преди това само пали/гаси градско на късо, не успя да запали. Заредих го и всичко е точно след това. Трябва да се внимава зимата, аз имам правило ако няма да я карам колата седмица или повече свалям акумулатора да не го мъча.
62 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5