Колко време издържа акумулатора без да е карана колата ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Колко време издържа акумулатора без да е карана колата ?

Мнение от stefanoff » 19 Дек 2013, 18:02

Значи ситуацията е следната - от две седмици не бях изкарвал колата /вечер температурите падат до -5 градуса/ , днес имах малко работа, въртя ключа и - стартера изви на умряло. Викам си - е сега се наиграх, щото нито имам зареждачка, нито пък познавам някой в околността , който има. Изчаках 10тина секунди, правя втори опит и запали някак си. Та въпроса ми е - нормално ли е за две седмици да падне толкова :dunno: Акумулатора ми е на една година, ексайд премиум, има още 2 година гаранция. Възможно ли, също така , ако не карам по 1-2 седмици, а той си стои в колата на студено, да се скапе :dunno:
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Re: Колко време издържа акумулатора без да е карана колата ?

Мнение от Conqueror » 19 Дек 2013, 18:26

Колега нито си споменал колко ампера е нито с какъв мотор си но ако е съобразен с изискванията за ампераж не е нормално да ти пада за толкова време. Направо отивай в гаранциония сервиз да се замери и да се разбере от къде е проблема ако е в акумулатора да ти го подменят.Лично аз имам авариен автомобил който се пали на 1-2 месеца един път(за около ден два каране) акумулатора му е варта 5 годишен. Никога не сам имал проблеми :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 19 Дек 2013, 18:45

И мен ме гложди подобен въпрос,акумулатора ми е нов 61Ah,карал съм го 1 месец някъде и зазимих колата,акумулатора е прибран у нас в келера,вече е така от близо месец,дали ще му е проблем да изкара така до март месец или да търся някой да го покара.Мисля си ,че няма да има проблем,все пак известно време като са нови стоят по складове и магазини,но ме притеснява,че вече съм го ползвал 1 месец,как мислете ?
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 19 Дек 2013, 18:50

Conqueror написа:Колега нито си споменал колко ампера е нито с какъв мотор си но ако е съобразен с изискванията за ампераж не е нормално да ти пада за толкова време. Направо отивай в гаранциония сервиз да се замери и да се разбере от къде е проблема ако е в акумулатора да ти го подменят.Лично аз имам авариен автомобил който се пали на 1-2 месеца един път(за около ден два каране) акумулатора му е варта 5 годишен. Никога не сам имал проблеми :yes:

Има 10А аванс над предписанията :yes: Странното е, че като покарах 500 метра и после спрях, след това си запали съвсем нормално :dunno:
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 19 Дек 2013, 19:39

SPEED_GABROVO написа:И мен ме гложди подобен въпрос,акумулатора ми е нов 61Ah,карал съм го 1 месец някъде и зазимих колата,акумулатора е прибран у нас в келера,вече е така от близо месец,дали ще му е проблем да изкара така до март месец или да търся някой да го покара.Мисля си ,че няма да има проблем,все пак известно време като са нови стоят по складове и магазини,но ме притеснява,че вече съм го ползвал 1 месец,как мислете ?

Дай го на авер/познат нещо да го кара. Много по-добър вариант е отколкото да седи в мазето/килера ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 19 Дек 2013, 19:45

taratora написа:
SPEED_GABROVO написа:И мен ме гложди подобен въпрос,акумулатора ми е нов 61Ah,карал съм го 1 месец някъде и зазимих колата,акумулатора е прибран у нас в келера,вече е така от близо месец,дали ще му е проблем да изкара така до март месец или да търся някой да го покара.Мисля си ,че няма да има проблем,все пак известно време като са нови стоят по складове и магазини,но ме притеснява,че вече съм го ползвал 1 месец,как мислете ?

Дай го на авер/познат нещо да го кара. Много по-добър вариант е отколкото да седи в мазето/килера ;)

Май така ще правя,бях си намислил да разкарвам колата от време на време,ама се оказа голям зор да я вкарам в гаража,подлагахме дъски,че закачаше,пък ся и други коли ползват гаража и леко са я затиснали и не ми се занимава.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 19 Дек 2013, 21:23

stefanoff написа:
Conqueror написа:Колега нито си споменал колко ампера е нито с какъв мотор си но ако е съобразен с изискванията за ампераж не е нормално да ти пада за толкова време. Направо отивай в гаранциония сервиз да се замери и да се разбере от къде е проблема ако е в акумулатора да ти го подменят.Лично аз имам авариен автомобил който се пали на 1-2 месеца един път(за около ден два каране) акумулатора му е варта 5 годишен. Никога не сам имал проблеми :yes:

Има 10А аванс над предписанията :yes: Странното е, че като покарах 500 метра и после спрях, след това си запали съвсем нормално :dunno:

Посабудил си го, и нормално.. и моят беше паднал от 12часа виене на алармата :censored: , дадоха ми ток за, запали веднага и после цял ден палене-гаснене нямаше проблем..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 19 Дек 2013, 21:24

Не го мисли отиди в сервиза би трябвало да ти дадът оборотен акумулатор и да проверят твоя :wave:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 19 Дек 2013, 21:29

Conqueror написа:Не го мисли отиди в сервиза би трябвало да ти дадът оборотен акумулатор и да проверят твоя :wave:

Ще погледна първо за утечки, да не се изложа в сервиза като кифладжия без кифли . Ако няма такива отивам, щом казваш, че е нормално да стои по 1-2 месеца без да се разреди.
Не Мы такие, Жизнь такая

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 19 Дек 2013, 21:45

Все пак е нов..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: купе

Мнение от bawarec 73 » 19 Дек 2013, 21:55

Ако всичко по колата ти е наред трябва да издържа спокойно по-вече от 1,2 месеца.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 19 Дек 2013, 21:57

Няма такова нещо. Сметката е проста... Мериш консумацията на колата при изваден ключ на клемата на акумулатота - излиза примерно 0,15А. За едно денонощие: 0,15 х 24 = 3,6Ah

За седмица: 3,6 х 7 = 25,2Аh. За две седмици - 50,4Ah. При 65Аh батерия трябва да се зарежда поне веднъж на 2 седмици (максимум - на 20 денонощия) при тази консумация, и то - ако акумулаторът е съвсем изправен и е оставен напълно зареден. Нали знаете, че киселинният акумулатор не трябва да се разрежда докрай, защото после не се възстановява напълно. По принцип, напрежението в батерията НИКОГА не трябва да пада под 10,5V.
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 20 Дек 2013, 0:24

Borymeckata написа:Няма такова нещо. Сметката е проста... Мериш консумацията на колата при изваден ключ на клемата на акумулатота - излиза примерно 0,15А. За едно денонощие: 0,15 х 24 = 3,6Ah

За седмица: 3,6 х 7 = 25,2Аh. За две седмици - 50,4Ah. При 65Аh батерия трябва да се зарежда поне веднъж на 2 седмици (максимум - на 20 денонощия) при тази консумация, и то - ако акумулаторът е съвсем изправен и е оставен напълно зареден. Нали знаете, че киселинният акумулатор не трябва да се разрежда докрай, защото после не се възстановява напълно. По принцип, напрежението в батерията НИКОГА не трябва да пада под 10,5V.

:yes: + това акумулатора има и ток на саморазряд, така че забрави "той е нов" и "трябва да издържа 1-2 месеца без палене", а вземи и го поддържай. Ако и колата се кара на къси разстояния, направо си вземи "зареждачка" както му казваш и го закачай редовно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 20 Дек 2013, 9:00

И ако пак ти се случи толкова дълго да не караш, преди да запалиш цъкни една- две секунди на дълги, да събудиш хим. процес, грубо казано. Пробвано е, има ефект.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 20 Дек 2013, 11:19

Доста време не си я карал колега, от студа и консумация на аларма/модули се е поуморил, важен фактор е преди тоя престой колата на какви разстояния си я карал, ако са предимно къси с палене/гасене на често не е бил зареден добре. Имал съм случай с акумулатор на 2 месеца зимата така не беше карана колата 1 седмица, преди това само пали/гаси градско на късо, не успя да запали. Заредих го и всичко е точно след това. Трябва да се внимава зимата, аз имам правило ако няма да я карам колата седмица или повече свалям акумулатора да не го мъча.

Следваща

Назад към Извън Темата