КАТ изпрати 106 хиляди "честитки" за отнети книжки
Модератор: Общи модератори
57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- zigo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ci
КАТ изпрати 106 хиляди "честитки" за отнети книжки

106 хил. "покани" на КАТ, с които ще бъдат отнети книжките на снимани в нарушение джигити от цялата страна, са били изпратени до 10 септември т.г. В интервю през август за Дарик началникът на КАТ - Пътна полиция комисар Алекси Стратиев прогнозира, че минимум 150 000 шофьори ще останат без книжки у нас през октомври и ноември, когато данните от 15-те камери на КАТ в цялата страна бъдат обработени.
Всеки работен ден от Пътна полиция изпращат поне още 600 призовки на "спипаните" от радарите с камери водачи, които са летели с повече от 31 км в час над разрешените. Те ще загубят книжките си за срок от 1 до 3 месеца.
Тази участ вече е сполетяла повече от 16 хил. българи, които са били лишени от правото да сядат зад волана, за първите 5 месеца, откакто работят новите модерни устройства, сочат данни на КАТ.
"Ако сте от София и сте намерили в пощата си призовка от Пътна полиция, в която ви канят да се явите на гишета от 18 А до 18 В, значи и вас ви е "заковала" камера да се движите по-бързо от разрешеното и психически трябва да се подготвите, че няма да сядате зад волана поне месец", обяснява главен инспектор Любка Маринова от КАТ - София. Всички гишета с номер 18 в софийския КАТ се занимават само със заснетите нарушения. Последната от тези стаи 18 Г, понякога е най-щастлива за шофьорите, защото там се пишат актовете от сектор "Видеонаблюдение" на СДВР, които обикновено заснемат минаване на червено или други неправилни маневри, за които ще ви глобят, но няма да ви вземат книжката.
Най-черни за шофьорите са гишетата от 9 до 13, където се получават наказателните постановления и ако са ви наказали с отнемане на книжка, там директно ви прибират документа.
Само в София всеки ден прибират поне по 20 книжки за нарушения, в страната тази цифра е скочила на 150.
От КАТ обаче отново предупреждават, че ако са ви снимали в нарушение и не сте се явили, няма да ви сменят шофьорската книжка или да ви издадат друг документ в Пътна полиция, докато не си приберете акта. Освен това ако не се явите при получена призовка, ще платите и 100 лева глоба за неизпълнение на полицейско разпореждане. До края на миналата седмица в страната са били заснети повече от 180 хил. джигити, които карат с бясна скорост.
Някои вече получили "честитка

Re: КАТ изпрати 106 хиляди "честитки" за отнети книжки
600 на ден, за 3 месеца са 54000 , демек на половината. Пак са се изказали неподготвени
А мен ме съмнява да са и по 600 на ден , каквито са дебелаци всичките в КАТ вероятно ги мързи и по 10 честитки да пращат
Като гледам досега никой не е изпищял на умрело , значи е много вероятно да съм прав 

- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
dimithur написа:600 на ден, за 3 месеца са 54000 , демек на половината. Пак са се изказали неподготвениА мен ме съмнява да са и по 600 на ден , каквито са дебелаци всичките в КАТ вероятно ги мързи и по 10 честитки да пращат
Като гледам досега никой не е изпищял на умрело , значи е много вероятно да съм прав
Срам ги е!

- worker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 525tds
- Мечтае да кара: M3 E30
Срам ги е!
Хич даже не ги е срам, пращат здраво честитки естествено тия числа са доста далече от реалноста. Ама той и България е далече от реалноста на нормална държава

- trance4life
- Потребител
-
Браво
Само така ще се научат да карат състезателите по правилата
Но ми се иска за алкохол да скочи многократно глобата
И все пак ще е добре да има повече камери но и да знаем за тях
аи в полицейските коли би трябвало да има,че рушвети сега текат като водопад 

Само така ще се научат да карат състезателите по правилата

Но ми се иска за алкохол да скочи многократно глобата

И все пак ще е добре да има повече камери но и да знаем за тях

:)
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
worker написа:Срам ги е!
Хич даже не ги е срам, пращат здраво честитки естествено тия числа са доста далече от реалноста. Ама той и България е далече от реалноста на нормална държава
Имах предвид, че колегите ги е срам да си признаят, че са намерили вълшебното писъмце!

- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
щели да глобяват и ако не се явиш но как точно ще удостоверят че си получил призовката при положение че ги изпращат с обикновенна поща.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- Нено Б.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06
Бе аз днес се сетих нещо друго-на кого се праща тази честитка?
В смисъл-омегата я взехме 97-ма и я записахме на майка ми. Аз взех книжка след това, дадоха я на мен, аз-ала-бала с нея, и от години я карам само аз. Майка ми не я е карала от 10г.
Та?
В смисъл-омегата я взехме 97-ма и я записахме на майка ми. Аз взех книжка след това, дадоха я на мен, аз-ала-бала с нея, и от години я карам само аз. Майка ми не я е карала от 10г.
Та?

rwd фен
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Е как така ще ми я пратят по пощата тъпаците
Ако случайно не съм там, какво???
Дължа 100 лева, че не съм си бил у нас, така ли??? Тия нещо да не са превъртели?

Дължа 100 лева, че не съм си бил у нас, така ли??? Тия нещо да не са превъртели?
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

aко ти не идеш при планината, тя ще дойде при теб... накратко казано 

virtue and tranquillity
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Тъкмо чета статия във вестник 24 Часа по случая.
- Не знам колко уникално нагло добиче трябва да си за да прелетиш през населено място с 210 км в час???!!!
Някакъв свръх тъпир го засекли да прелите през благовградско село с тази зловеща скорост!
За такива брутални нарушения над 100 км в час позволената - наказание отнемане на шоф.книжка за 120 месеца/10 години и 30 000 лева глоба + 1000 часа обществен труд!
- Не знам колко уникално нагло добиче трябва да си за да прелетиш през населено място с 210 км в час???!!!

Някакъв свръх тъпир го засекли да прелите през благовградско село с тази зловеща скорост!

За такива брутални нарушения над 100 км в час позволената - наказание отнемане на шоф.книжка за 120 месеца/10 години и 30 000 лева глоба + 1000 часа обществен труд!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
Поредните глупости!! Колата не е на мое име, па дори и да ме призоват трудно ще се явя тъй като дори не знам на кой адрес се водя. Плюс това, че съм в чужбина. Па отделен въпрос, че ако платиш записите изчезват. 

- hoolie
- Потребител
-
- Кара: служебни кошници
Само 15 камери ли има?? А в Пловдив има ли?
ПП един въпрос, ако карам кола която не е моя и ме снимат с камера, ще вземат книжката на собственика нали?
ПП един въпрос, ако карам кола която не е моя и ме снимат с камера, ще вземат книжката на собственика нали?

Тая система е толкова БУЛ ШИТ, че няма накъде... Сега трябва на друг адрес, поне 2 пъти на седмица, да ходя да проверявам пощите... Че даже не помня коя кутия беше наща
Само да дойде време дядо ми да се откаже да кара, ще го накарам да си запази книжката, прехвърлям на негово име колата и колкото може, с толкоз, ше им се е*аам на суратя
Извинявам се за малко грубия си език, но ми писнА на .уя вече

Извинявам се за малко грубия си език, но ми писнА на .уя вече

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
uCnaHeTcA написа:Само да дойде време дядо ми да се откаже да кара, ще го накарам да си запази книжката, прехвърлям на негово име колата и колкото може, с толкоз, ше им се е*аам на суратя![]()
Точно по този въпрос отговори инспектор Колева от КАТ че доста от камерите в София - Орлов мост...Цариградско - автомагистрала Тракия и други възлови места се монтира камери с висока рез. - зуум...светкавица и се снимат специално лицата...една камера специално за лицето и втора към рег.номер.
Инспекторката уточни. Заели сме се повече да няма "83 годишни дядовци с паркинсон шофиращи Порше със 180 км в час в града".
Доста от камерите заснемат само над 30 км/ч. допустима...тоест там където е: 80 км в час...снимат само над 110 км в час...тъй като имат по 1200 нарушения за скорост на ден в София и не могат да насмогнат...а има давност и тази давност е една година!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4