Телефон с шайба

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Телефон с шайба

Мнение от Cobb » 30 Юли 2009, 14:18

Пичове помагайте ! Издирвам Цифров телефон с шайба.Не разбирам много-много, но до колкото все пак разбирам, явно, старата шайба на село, няма да ми свърши работа.Трябва все някъде да има някой по-нов, с "ретро" дизайн.Рових в чичо Гошо, ама нищо не намерих.Ако знаете сайт или магазин където да се продава такъв, ще съм много благодарен :)
Мисля, че Цифров трябва да му се вика, или Импулсен ? Старите бяха с тонално избиране, или някакви такива фафли ?!?

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 30 Юли 2009, 14:33

Точно на шайбата ли държиш или да прилича на такъв?
Ето тук има няколко варианта на ретро телефони но имитират шайба.
Изображение
http://www.podaruk.net/index.php?main_p ... 0%BE%D0%BD

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 30 Юли 2009, 14:45

а въобще възможно ли е да е хем цифров хем с шайба :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 30 Юли 2009, 14:52

Абе...да зарежем терминии и глупости. Идеята е да мога да го въжра в днешната Софийска мрежа.В Плевенското ми село, си работи от 40 години без проблем, ама тука е друга работа.И да, задължително с шайба, да се върти (стига да е възможно нали).Такива с бутони, подредени в кръг...не важи, иначе мерси за линка :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 30 Юли 2009, 14:53

'сичко може, само да има кой да плаща
:)
In Ban We Trust!

8910 фен
Аватар

Мнение от CONAN » 30 Юли 2009, 15:13

Говори с някой техник,дали е възможно да ти го направи.Ако е възможно,вземи един ефтин цифров домашен телефон и ползвай от него платката,От стария да остане само кутията,шайбата и слушалката.Ако разсъждаваме логично, врътването би трябвало да подава импулс ,който да съотвества на натискането на бутона.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 30 Юли 2009, 15:19

CONAN написа:Говори с някой техник,дали е възможно да ти го направи.Ако е възможно,вземи един ефтин цифров домашен телефон и ползвай от него платката,От стария да остане само кутията,шайбата и слушалката.Ако разсъждаваме логично, врътването би трябвало да подава импулс ,който да съотвества на натискането на бутона.

По-добре спри да разсъждаваш логично, щото виждам изобщо не си наясно с материята :))
In Ban We Trust!

8910 фен
Аватар

Мнение от CONAN » 30 Юли 2009, 15:24

Ееее хвана ме.....,кво да правиш, гледам да помогна.Ти щом си наясно посъветвай нещо момчето.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 30 Юли 2009, 16:56

линиите са два вида - цифрови и аналогови.

каква линия имаш зависи от централата която ти е пуснала линията. всички централи (за софия) мисля че вече са цифрови. аналоговите централи имат (пак за софия) 6 цифрови номера за абонатите, но както казах мисля, че в софия вече няма такива. цифровите имат 7 и повече. в дълбоката провинция до колкото знам още има аналогови централи.

телефоните биват два вида (или и двата едновремено). с пулсово (старото) и с тонално набиране. можеш да ги познаш по това че като натиснеш примерно "7" и при пулсовия чуваш 7 цъкания, докато при тоналния чуваш къс тон. повечето по-нови телефони могат да работят и като пулсови и като тонални. ако има механична шайба за набиране най-вероятно е само пулсов. ако има копчета най-вероятно подържа и двата режима.

аналоговите централи подържат само пулсово набиране (вика му се още каскадно). цифровите централи подържат пулсово и тоново набиране.

ако имаш цифрова линия пулсов (стар) телефон би трябвало да работи. ако имаш аналогова линия- само пулсов (стар) телефон ще работи.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Re: Телефон с шайба

Мнение от Vasko » 30 Юли 2009, 17:11

Cobb написа:Пичове помагайте ! Издирвам Цифров телефон с шайба.Не разбирам много-много, но до колкото все пак разбирам, явно, старата шайба на село, няма да ми свърши работа.Трябва все някъде да има някой по-нов, с "ретро" дизайн.Рових в чичо Гошо, ама нищо не намерих.Ако знаете сайт или магазин където да се продава такъв, ще съм много благодарен :)
Мисля, че Цифров трябва да му се вика, или Импулсен ? Старите бяха с тонално избиране, или някакви такива фафли ?!?

На телефон с шайба аналогов му казват колега -АНАЛОГОВ и когато ти звънят от такъв номер не ти излиза на дисплея на GSM-a.. Все още се намират такива в селата -там линиите са аналогови..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 30 Юли 2009, 17:12

alx написа:линиите са два вида - цифрови и аналогови.

каква линия имаш зависи от централата която ти е пуснала линията. всички централи (за софия) мисля че вече са цифрови. аналоговите централи имат (пак за софия) 6 цифрови номера за абонатите, но както казах мисля, че в софия вече няма такива. цифровите имат 7 и повече. в дълбоката провинция до колкото знам още има аналогови централи.

телефоните биват два вида (или и двата едновремено). с пулсово (старото) и с тонално набиране. можеш да ги познаш по това че като натиснеш примерно "7" и при пулсовия чуваш 7 цъкания, докато при тоналния чуваш къс тон. повечето по-нови телефони могат да работят и като пулсови и като тонални. ако има механична шайба за набиране най-вероятно е само пулсов. ако има копчета най-вероятно подържа и двата режима.

аналоговите централи подържат само пулсово набиране (вика му се още каскадно). цифровите централи подържат пулсово и тоново набиране.

ако имаш цифрова линия пулсов (стар) телефон би трябвало да работи. ако имаш аналогова линия- само пулсов (стар) телефон ще работи.

Ъъъъ ...... колега не мога да повярвам колко разностранни знания имаш :shock:

Потребител
Аватар
Кара: '04 525D

Мнение от tds » 30 Юли 2009, 17:13

точно така е както казва alx.
Tака че стария телефон трябва да ти работи. Само един нов купулунг най-много да се наложи да се сложи :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 30 Юли 2009, 18:07

Цифров телефон с шайба има, просто при набирането на номера от шайбата пулсовете не се пускат към централата, а на базата на тях едно контролерче генерира тона, съответстващ на въпросното число, в крайна сметка PSTN-a изобщо не го интересува ти дали набираш с шайба, копче, манивела или почукване по масата, щом генерираш нужния сигнал...

Т'ва си е изгъзица отвсякъде, ма щом ви тресе такава носталгия по шайбата ... И за вас са помислили :D
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 30 Юли 2009, 18:15

Е се 1 не е 10 пъти по стилно да си цъкаш на шайбата като набираш поръчваш пица за пред мацката примерно :mhihi: :mhihi: :help:
Но наистина и на мен ми харесват шайбите повече...
Live it like you Love it

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Юли 2009, 19:00

Helix написа:....

Ъъъъ ...... колега не мога да повярвам колко разностранни знания имаш :shock:

аз си мисля, че колите са му просто хоби, а другаде му е силата :mhihi: :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата