!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

!

Мнение от zigzag22 » 28 Юли 2009, 22:50

!
Последна промяна zigzag22 на 13 Фев 2011, 21:31, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 28 Юли 2009, 22:52

Е колега, това Волво според мен си е една доста добра кола. Не е тежко, съответно върви много и харчи малко! Ако постнеш снимки на колата и цена ще е още по-добре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 28 Юли 2009, 23:03

Лично аз не бих купил кола от GM ама ти си знаеш.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zigzag22 » 28 Юли 2009, 23:07

!
Последна промяна zigzag22 на 13 Фев 2011, 20:59, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zigzag22 » 28 Юли 2009, 23:10

Zubcho написа:Лично аз не бих купил кола от GM ама ти си знаеш.
?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 28 Юли 2009, 23:18

Добре де ще се обоснова. Страшно кекаво изпълнение на интериора. Гледах преди 1 година разни волва и нямаше 1 читаво. Дамаската вътре беше все едно се качвам в Хлопел вектра А. Абе кенеф. Хич не ми харесаха колкото и да ги гледах. По-добре си намери някоя много запазена е34, е36 и я газифицирай с газов инж. и си карай. Поне знаеш, че кола караш, а не някакво менте. И честно казано не си мисли, че 115 к.с. мотор ще харчи по-малко от 150 к.с. Разликата ще е 1-2 литра на газ, но усещанията в автомобила ще са ти корено различни. Просто сравнение между Волво и БМВ няма как да се направи. Даже по-добре да си вземеш Мерцедес Е класа или 124-ка от колкото Волво
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 28 Юли 2009, 23:21

Я пак за Volvo и GM :winky:
http://en.wikipedia.org/wiki/Volvo_S40

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 28 Юли 2009, 23:26

Е, ами не е перфектен салона, за двигателя си казвам че мога само да ти кача, че го е измил. На мен ми харесва и ако не е необосновано скъпа според мен си е една удачна покупка, особено при тази криза.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 28 Юли 2009, 23:31

Колега Zubcho, на какво основание казваш, че сравнение м-ду бмв и волво не може да се направи? И в кои характеристики?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i

Мнение от Bojidar » 29 Юли 2009, 10:51

Колега, защо не кажеш колко пари ти искат за тзи кола. Все па така може да се ориентираме дали да те посъветваме да си я купиш или не.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 29 Юли 2009, 12:11

Баща ми дълго време караше едно такова V40, съответно и аз го взимах понякога като ми трябваше комби. Колата е страшно комфортна. Не е голям лукс, но не хлопа, не тропа и е изключително приятна за каране. Много добра сглобка.
На практика колата е Mitsubishi с ранни наченки на Форд.
По-късно поради недоглеждане, колата скъса ангренаж, но на практика ремонта беше <600лв. Така че взимай смело, смени и двигателните карантии и си карай спокойно, няма да съжаляваш. Колата е с 4 звезди по Euro NCAP.

Не съм сигурен дали не е с керамични легла на клапаните като наследника си (с двг. на Форд), но мисля че не е. Така че спокойно си слагаш ГИ и си караш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA

Мнение от Тонката » 29 Юли 2009, 12:39

Когато си търсех кола, гледах за Audi A4, BMW E36 coupe и Volvo S40. Везните накланяха сериозно към БМВ-то, защото от край време съм фен на марката. Но мога да кажа, че съм карал на познати колите и конкретно за S40 имам приятни впечатления. Возията е хубава... Може би интериора и по точно таблото не ми допада.
Междудругото гледам колегата има вече Е36 и търси кола за баща си...
ИзображениеИзображениеИзображение
е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 29 Юли 2009, 13:43

Zubcho написа:Добре де ще се обоснова. Страшно кекаво изпълнение на интериора. Гледах преди 1 година разни волва и нямаше 1 читаво. Дамаската вътре беше все едно се качвам в Хлопел вектра А. Абе кенеф. Хич не ми харесаха колкото и да ги гледах. По-добре си намери някоя много запазена е34, е36 и я газифицирай с газов инж. и си карай. Поне знаеш, че кола караш, а не някакво менте. И честно казано не си мисли, че 115 к.с. мотор ще харчи по-малко от 150 к.с. Разликата ще е 1-2 литра на газ, но усещанията в автомобила ще са ти корено различни. Просто сравнение между Волво и БМВ няма как да се направи. Даже по-добре да си вземеш Мерцедес Е класа или 124-ка от колкото Волво

Пък на е36 и е34,защото салоните не се сговнявасват.Протрита тапицерия,скъсани шевове,виснали тавани,разлепени кори.Отделно и на тях понякога се чуват вредни звуци от табло,кори и т.н.И като прехвърлиш темите из всички подфоруми за различните модели ти става ясно,че и Бмв е съвсем нормална кола,която си дава проблеми както всички останали.Тия провъзгласявания,че това е автомобила,а всичко останало е проблем на колела са сектантски.
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 29 Юли 2009, 14:06

Е хайде сега. Всички неща се ремонтират по всички автомобили. Просто няма как да сравня Волво с БМВ. А това, че в БГландия стигат само тоалетни като автомобили е ясно. Авто-търговците гледат/ха да купят кола за без пари и тук да я продадат за пИрфектна. Щом се е стигало до поставяне на трици в полуоската, скоростната кутия и къде ли още не правете си изводите. Естествено контрата идва в крайния потребител. Разбира се аз лично ако трябва да избирам между Волво и БМВ съответно S40 и е34 ще си взема баварецът. :) Няма сектантство в това мое изказване. Просто като видях тапицерията и ми напомни на опел вектра А (същия плат) и побягнах като луд. Просто си ме кефи в е34 как средната конзола е ориентирана към мен, как има място да си сложа кафето пред скоростния лост + телефона + още нещо. Кефи ме как като си я заключа и й се вдигнат стъклата (фабрично), кефи ме че седалката на шофьора има люлееща се функция и може да се мести във всички посоки, кефи ме двузоновия климатик/климатроник и приятелката ми като мрънка, че й е студено/топло й соча нейната врътка, кефи ме как стрелката на температурата забива на 11:59 и не мърда от там при 37С, кефи ме как хай-фай системата ме обгражда със звук, кефи ме че всичко в колата ми е на 1 ръка разстояние и не се налага да се протягам излишно, кефи ме автопилота и двойния шибедах, подлакътниците от икарус също ме радват много и смятам, че от Икарус са краднали идеята :) . Да подръжката е скъпа, да колата е стара, да може да не е показала 4 звезди при краштестовете (това май е единствения + на волвото) ама си ми харесва и такава не съвършенна. ;) И миналата седмица като видях, че фабрично си е поставено гумено покритие отдолу (да не гние) си умрях от кеф. Дали въпросното волво ще настигне е34? Едва ли. Кефа е невероятен в тази кола. Всеки има право на избор разбира се. Колегата може да се е влюбил във Волвото и да стане сектант, но аз лично си харесвам е34 и знам, че немеца е пипнал там и всичко е помислено 3-4 пъти преди да се направи. Да колата си има своите болести (като всяка друга) и си се чупи ама пак повтарям всичко се прави. :)

Поздрави колега и ти препоръчвам да търсиш кола с история, фактури и евентуално реални километри. Аз успях да намеря такава за родителите ми (не е БМВ) и съм адски доволен.

Иво Андреев

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zigzag22 » 29 Юли 2009, 14:49

!
Последна промяна zigzag22 на 13 Фев 2011, 20:58, променена общо 1 път

Следваща

Назад към Извън Темата