избягване на акциз

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320 96g.

избягване на акциз

Мнение от betona » 03 Дек 2008, 12:33

Имам едно питане колеги - мога ли да купя в Германия кола, за която по принцип се дължи акциз при регистрацията и тук, но при покупката да се отбележи, че е със свален двигател, да я докарам тук на автовоз и после да и сложа друг двигател с документи и неакцизен, колкото да мина регистрацията в КАТ и след това да и сложа нейния двигател или същия - става въпрос за 328, на коята акциза е 5000, но той се плаща заради конските сили а не заради шасито. На практика ще регистрирам кола с двигател М52Б20 и не би следвало да ми искат акциз.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 03 Дек 2008, 13:20

квото пише в брифа,т.е. немският талон на колата тва ше ти обмитят на граница или на столична митница. ако ,обаче проверят в кат по шаси и излезе ,че колата е с 2,8 мотор ше направят комисия и може и да ти начислят акциза....!!така че първо виж брифа.....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от betona » 03 Дек 2008, 14:37

За брифа - ок, обаче основанието за начисляването на акциза е мощността на двигателя - по конски сили, та ако двигателя, с който регистрирам колата е 150 к.с. как ще ми начислят акциз :roll: Щото ако гледат само брифа и начисляват само на това основание акциз - значи ако сменя двигателя и сложа акцизен не трябва да ме пипат

Аватар

Мнение от SKISA » 03 Дек 2008, 14:43

ти може и от самолет да сложиш двигател и от трабанче-ако в бриф апише ,че е 200 коня ше т егонят за акциз....!! отделно в кат като идеш и вътре в коша има мотор -друг и го извадат по номер и им излезе ,че е 200 коня пак ше те гонят....!!

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 03 Дек 2008, 15:09

брифове се прават и тука срещу некой лев :mhihi: ,а нна границата само го гледат,и нема инфо кво е минало
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Аватар

Мнение от SKISA » 03 Дек 2008, 15:11

не позна!!! точно на границата гледат ако влезеш на калотина и там ти пишат опростена декларация до столична да идеш да си платиш.
ако си направиш бриф от тука -некъв измислен може и да минеш ,ма в кат бмв,мерц и ауди,особено модели нови се дават временни номера,проверяват се по рама в германия за издирване и за какъв е мотора и рамата и ако им излезе така ше те загащат като идеш после ,че ше си гледаш колата пред районното ти дълги години....

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 03 Дек 2008, 15:33

баси от харабииска кола правиш крадена по добре кажи на явор да ти тури един мотор и си ти после кои че ти купи кола дето шаси и мотор се разминават освен ако не е без номер на дригатела

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 03 Дек 2008, 17:02

Да бе, икаме на силните коли да им слагаме слаби мотори и да караме с малки данъци или без акциз, ама като туриме на слаба кола силен мотор неревеме да плащаме силни застраховки и данъци. Не ви ли стана ясно, че и на 316ка да и уриш 800кс мотор и да го минеш през технотеста, не се променя модификацята, демек остава си 316ка и плащаш всичко за нея. Същото е и на 328ца да туриш 1р6 мотор, плащаш всичко на 328. Има теми изписани за тоя тъп акциз, до последно беше 80% на мотора 20 на купето. Ама не си струва.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото набара
Мечтае да кара: БМВтурбо
Детайли за колата: Да, неми вярваш но е така BMW–то е наи бързата кола !!!

Мнение от *BMWocb » 03 Дек 2008, 17:11

наи много да те гарбят и да плащаш и нямаш шанс таи апак я си купи с наи малкия мотор или кват ти харесва пък в бг един 2.8 ли там някав таи ги виждам аз :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 03 Дек 2008, 17:32

А как стои въпроса с внос само на двигател? Например S52B32? Плаща ли се акциз?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от betona » 03 Дек 2008, 18:35

Плаща се ако искаш да го регистрираш в някоя кола - точно за това ми беше идеята, че пък кола без мотор не трябва да се обалага с акциз пък после си слагай каквото си трябва 8) Иначе си мисля че по скъпо излиза да преработваш колата - че не става само двигател да смениш

Аватар

Мнение от SKISA » 03 Дек 2008, 18:47

не трябва ,ма се облага!! има закон за митниците и там пише. сони ти го каза колко.
ако ставаше тая далавера лесно до са да се беше напълнило с коли с 316 на задния капак и 335 под предния.....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото набара
Мечтае да кара: БМВтурбо
Детайли за колата: Да, неми вярваш но е така BMW–то е наи бързата кола !!!

Мнение от *BMWocb » 03 Дек 2008, 18:51

betona написа:Плаща се ако искаш да го регистрираш в някоя кола - точно за това ми беше идеята, че пък кола без мотор не трябва да се обалага с акциз пък после ми слагай каквото си трябва 8) Иначе си мисля че по скъпо излиза - че не става само двигател да смениш
естествено правилно мислиш колега :) нов двигател ,и следва спира4ки ,подсилва се купето има има раоти да се праят но ако изкаш да караш се пак кола :) успех от мен стискам ти палци за баварката :)

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 03 Дек 2008, 18:56

Ти щом се скръндзиш за акциз мислиш ли ,че можеш да подържаш 200 коньова кола :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от betona » 03 Дек 2008, 20:05

BMDrago написа:Ти щом се скръндзиш за акциз мислиш ли ,че можеш да подържаш 200 коньова кола :roll:

:mhihi: Не знам какво караш, но ако ми кажеш каква е разликата в поддръжката на Е36 320 и Е36 328 ще си дадеш отговор мога или не мога. И не се скръндзя а просто не ми се плаща този налог на паразитната ни държавна администрация

Следваща

Назад към Извън Темата