избягване на акциз
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- betona
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320 96g.
избягване на акциз
Имам едно питане колеги - мога ли да купя в Германия кола, за която по принцип се дължи акциз при регистрацията и тук, но при покупката да се отбележи, че е със свален двигател, да я докарам тук на автовоз и после да и сложа друг двигател с документи и неакцизен, колкото да мина регистрацията в КАТ и след това да и сложа нейния двигател или същия - става въпрос за 328, на коята акциза е 5000, но той се плаща заради конските сили а не заради шасито. На практика ще регистрирам кола с двигател М52Б20 и не би следвало да ми искат акциз.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
квото пише в брифа,т.е. немският талон на колата тва ше ти обмитят на граница или на столична митница. ако ,обаче проверят в кат по шаси и излезе ,че колата е с 2,8 мотор ше направят комисия и може и да ти начислят акциза....!!така че първо виж брифа.....
- betona
- младши ентусиаст
-
За брифа - ок, обаче основанието за начисляването на акциза е мощността на двигателя - по конски сили, та ако двигателя, с който регистрирам колата е 150 к.с. как ще ми начислят акциз
Щото ако гледат само брифа и начисляват само на това основание акциз - значи ако сменя двигателя и сложа акцизен не трябва да ме пипат

- SKISA
-
-
ти може и от самолет да сложиш двигател и от трабанче-ако в бриф апише ,че е 200 коня ше т егонят за акциз....!! отделно в кат като идеш и вътре в коша има мотор -друг и го извадат по номер и им излезе ,че е 200 коня пак ше те гонят....!!
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
- SKISA
-
-
не позна!!! точно на границата гледат ако влезеш на калотина и там ти пишат опростена декларация до столична да идеш да си платиш.
ако си направиш бриф от тука -некъв измислен може и да минеш ,ма в кат бмв,мерц и ауди,особено модели нови се дават временни номера,проверяват се по рама в германия за издирване и за какъв е мотора и рамата и ако им излезе така ше те загащат като идеш после ,че ше си гледаш колата пред районното ти дълги години....
ако си направиш бриф от тука -некъв измислен може и да минеш ,ма в кат бмв,мерц и ауди,особено модели нови се дават временни номера,проверяват се по рама в германия за издирване и за какъв е мотора и рамата и ако им излезе така ше те загащат като идеш после ,че ше си гледаш колата пред районното ти дълги години....
Да бе, икаме на силните коли да им слагаме слаби мотори и да караме с малки данъци или без акциз, ама като туриме на слаба кола силен мотор неревеме да плащаме силни застраховки и данъци. Не ви ли стана ясно, че и на 316ка да и уриш 800кс мотор и да го минеш през технотеста, не се променя модификацята, демек остава си 316ка и плащаш всичко за нея. Същото е и на 328ца да туриш 1р6 мотор, плащаш всичко на 328. Има теми изписани за тоя тъп акциз, до последно беше 80% на мотора 20 на купето. Ама не си струва.
- *BMWocb
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Каквото набара
- Мечтае да кара: БМВтурбо
- Детайли за колата: Да, неми вярваш но е така BMW–то е наи бързата кола !!!
наи много да те гарбят и да плащаш и нямаш шанс таи апак я си купи с наи малкия мотор или кват ти харесва пък в бг един 2.8 ли там някав таи ги виждам аз 

- betona
- младши ентусиаст
-
Плаща се ако искаш да го регистрираш в някоя кола - точно за това ми беше идеята, че пък кола без мотор не трябва да се обалага с акциз пък после си слагай каквото си трябва
Иначе си мисля че по скъпо излиза да преработваш колата - че не става само двигател да смениш

- SKISA
-
-
не трябва ,ма се облага!! има закон за митниците и там пише. сони ти го каза колко.
ако ставаше тая далавера лесно до са да се беше напълнило с коли с 316 на задния капак и 335 под предния.....
ако ставаше тая далавера лесно до са да се беше напълнило с коли с 316 на задния капак и 335 под предния.....
- *BMWocb
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Каквото набара
- Мечтае да кара: БМВтурбо
- Детайли за колата: Да, неми вярваш но е така BMW–то е наи бързата кола !!!
естествено правилно мислиш колегаbetona написа:Плаща се ако искаш да го регистрираш в някоя кола - точно за това ми беше идеята, че пък кола без мотор не трябва да се обалага с акциз пък после ми слагай каквото си трябваИначе си мисля че по скъпо излиза - че не става само двигател да смениш

- betona
- младши ентусиаст
-
BMDrago написа:Ти щом се скръндзиш за акциз мислиш ли ,че можеш да подържаш 200 коньова кола

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2