За глоби за неправилно паркиране.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

За глоби за неправилно паркиране.

Мнение от alexand » 28 Ное 2008, 12:35

За една седмица направих 3 такива на различни места в центъра на Пловдив. Какво става, ако не ги платя. Трябва ли ? И как ако може да не ги платя... щото адски се изнервих, че не мога да ги отлепя и цялото стъкло ми е в лепило. Мога ли да ги пратя на майната си тея педали, дето лепят и после не мога да си изчистя стъклото да ги *** в ... БЕСЕН СЪМ. Не стига че си разбивам колата ... пфф кажете нещо да се успокоя или поне една причина да бъда примерен гражданин.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 28 Ное 2008, 12:42

Тея глоби са общински...
Ако не ги платиш... Трупат ти се, към данъците, ако има такива.
Специално глобите имат давност, мисля, че 6 години.
Но винаги има опасност да се стигне до принудително изпълнение, и то с лихви...

Поздрави!

Дружба Дринк Тийм
Аватар
Кара: Само на БИРА !

Мнение от dizle » 28 Ное 2008, 12:46

те са по 10 лв без контролни точки... аз на твое място бих си ги платил на време ;)
ИзображениеИзображение

Слабите се стремят към порядъка, силните владеят xаоса! Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 28 Ное 2008, 12:50

По 20 ... :) просто мнооого побеснях, защото се отлепят ужасно трудно и остава по стъклото.

Благодаря.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 28 Ное 2008, 12:52

Тук в Сливен са по 30лв. :roll: :evil:
Добре поне,че не са ми го залепили на прозореца.
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 28 Ное 2008, 12:54

А как ще ми докажат, че съм бил паркирал неправилно. И мога ли да ги накарам да ми изчистят стъклото ?! :evil:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 28 Ное 2008, 13:04

Пробвай. :D
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Ное 2008, 13:24

като лепят глобата снимат, така доказват ;)
аз лично си бърша сополите с тия глоби, може би вече имам около 50 :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 28 Ное 2008, 13:31

Е като си плащаш данъците не ти ли ги слагат вътре ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 28 Ное 2008, 13:37

Принципно можеш да си плащаш всяко от задълженията отделно, т.е. може да си платиш данък земя, сгради, кола, а глобите да останат.
Повече се опасявай от наложено вземане, отколкото от касиерките на касата... Ти ако отидеш там с документ за имота ,те само имота ще ти намерят и даже няма да се сетят да проверят, че имаш кола, глоба и др...

Казах го само да го имаш предвид, че там може да ти ги искат. Но и там все още не е насилствено взермането :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 28 Ное 2008, 16:09

Значи ако не ходят да "събират" събота и неделя ... никога няма да ги видя :lol: Предполагам трябва да се платят, ако искаш да прехвърляш, продаваш и тн операции ..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 28 Ное 2008, 16:12

Да, в този случай ако всичко мине по официалния ред ще ти искат бележка от данъчното че нямаш задължения.
А то няма да ти издаде такава бележка.

Проблем са и при теглене на кредит от някои банки вече, между другото....

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 28 Ное 2008, 16:38

D3BEP написа:Да, в този случай ако всичко мине по официалния ред ще ти искат бележка от данъчното че нямаш задължения.
А то няма да ти издаде такава бележка.

Проблем са и при теглене на кредит от някои банки вече, между другото....

Това Удостоверение за липса или наличие на задължения / по Чл.87, ал.6 от ДОПК Банките отдавна го искат. На Купувача / този, който ще тегли кредита/, а любимата Пощенска Банка по не съмсем ясни причини последно по няколко сделки го искаше и на Продавача :shock: Само че... да споделя под секрет... Срещу определена сума в доста Общини могат да ти издадат Удостоверение, в което да пише, че нищо не дължиш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 28 Ное 2008, 16:56

А със идването на гости как стои въпроса.. нахълтват и товарят всичко ? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 28 Ное 2008, 17:17

Totogada написа:Тук в Сливен са по 30лв. :roll: :evil:
Добре поне,че не са ми го залепили на прозореца.

:mhihi: тва е 6тото сме побратимени със Сиатъл :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата