Покупка на автомобил от Швейцария

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw E36 compact
Мечтае да кара: BMW X6

Покупка на автомобил от Швейцария

Мнение от menchev » 16 Окт 2008, 16:03

Някой запознат ли с покупката на автомобил от Швейцария,да каже като цени как е,заслужават ли си автомобилите от там,дали има и там измами с километражите или са по-рядкост от колкото в Германия?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 16 Окт 2008, 16:09

По-високи,заслуважат си,по-рядко/може и да няма :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 16 Окт 2008, 16:19

питаи Penchev, тои е наясно с Швейцарията :mhihi:

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 16 Окт 2008, 20:32

stambo_81dg написа:питаи Penchev, тои е наясно с Швейцарията :mhihi:

:yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Потребител
Аватар

Мнение от Va4etu » 16 Окт 2008, 20:59

Един приятел си внесе кола от Швейцария и е доста доволен не е много нова а няма ръжда , но може да е била гаражна,т така че питаи Penchev ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 & E39

Мнение от nikolai_v » 16 Окт 2008, 21:05

Моята е внос от Швейцария и съм доволен не е вярно това което казват за ръждата (поне при мен). Единственото неудобство е, че трябва да минава Технотест, и се плаща мито.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от menchev » 16 Окт 2008, 21:14

а много интересно защо се минава технотест и защо мито се плаща :confused:

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 16 Окт 2008, 21:17

menchev написа:а много интересно защо се минава технотест и защо мито се плаща :confused:

Защото е извън ЕС ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 & E39

Мнение от nikolai_v » 16 Окт 2008, 21:35

GVT написа:
menchev написа:а много интересно защо се минава технотест и защо мито се плаща :confused:

Защото е извън ЕС ;)
Точно.

Потребител
Аватар

Мнение от pepone » 16 Окт 2008, 23:45

Аз съм така сега с един голф ама техностест няма да минавам, а отидох във официалния вносител на vw за България и от там ще ми издадат някаква бележка, че колата е била произведена във ЕС и така би трябвало да мина през кат без проблеми, че на технотеста ме наплашиха ,че цената била над 200 лв ,а на сайта им пише 100, бележката от вносителя е 60...

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 17 Окт 2008, 0:14

Колега , аз сега ще изкажа лично мнение с което не задължавам никого и не желая да навлизаме в спорове и драми за глупости ...

Видял съм автомобили от Италия , от германия, Австрия и Швейцария.
В перлата на Европа вероятноста да се попадне на автомобил ,който да е "мародерстван" или разсипан от изплозване е най-малка.Държавата е невероятно чиста,подредена и тиха , ходя там от 2003 година , автомобил бях докарал ето тази великолепна машина :arrow: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8%E2%EA%E0.
В темата съм понаписал някои неща ... Това не е единствената ни кола от там.Докарвал съм друга , обикалял съм по автокъщи в северната и най-силна част на Швейцария за автомобили втора ръка - околиите на кантони Цюрих,Люцерн,Берер оберланд и Бернер митерланд , Цуг , Ури , Шафхаузен , Аарау , Тургау , Базел ланд и Базел щат , Солотурн ... Макар че немалка част от автокъщите предлагащи автомобили на евтини цени се държат от араби , колите са си в истинския вид ,не малко от тях (евтините) даже не са почистени и измити , човек най-лесно може да разбере какво гледа.
Тъй като местните са богати хора с по няколко автомобила и месторабота обикновенно недалеч от вкъщи ,автомобилите нямат особен пробег.Важно е да се знае ,че фактора ,който определя основно цената на автомобила втора ръка там се нарича пробег.Автомобил на 100 000 км и автомобил на 200 000 км :arrow: първият нормално оборудван а втория , пукащ се по шевовете от екстри - и двата видимо без никакви забележки ,но този с пробега е на почти символична цена :idea: Да не говорим ,че оттам на 400 000 км автомобил пак ще е със сериозен ресурс и много добро общо техническо състояние :)

Знае се също така ,че автомобилите произведени за техния вътрешен пазар отговарят на нормиу и изисквания различни от тези в останалите държави.Не рядко се виждат неща/оборудване ,което в останалите държави или не се предлага или е срещу доплащане.Те си плащат за което , цените на нови автомобили със сигурност са по-високи ,но после за хора като нас това е добре дошло

Това е което мога да кажа - знам ,че откакто няма мита при внос се плаща ДДС върху фактурната стойност на автомобила на митница тук в левова равностойност.Аз за Е36-цата се разбрах с Швейцареца на място да пишем ниска цена тогава.

Сега в момента наблюдавам за автомобил оттам - тази 318-ска екслузив едишън приключи своят житейски път по много неблагодарен начин ,което още ме мъчи да му се невиди ,но важното е ,че майка ми е жива и здрава ,че възглавницата в дясната врата се е отворила точно както си пише в книгите ...

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 17 Окт 2008, 0:35

Penchev написа:...
Сега в момента наблюдавам за автомобил оттам ...

Аз си мислих че кабриото е вече в българия :confused:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 17 Окт 2008, 1:00

pesho написа:
Penchev написа:...
Сега в момента наблюдавам за автомобил оттам ...

Аз си мислих че кабриото е вече в българия :confused:

На място майка ми и баща ми го гледаха там до Вил и продавачите са се държали малко арогантно ,отделно е имало няколко забележки , за които беше споменато нещо , но са се отказали в крайна сметка ...

Сега следя едно друго което само малко още да му падне цената и наистина ще е единственото по рода си в България Е36 ... Абсолютен уникат , такива автомобили няма другаде 8)

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от menchev » 17 Окт 2008, 1:24

Благодаря ви много за отговорите колеги и наи-вече на Пенчев,че ми разясни някои неща :yes:

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 17 Окт 2008, 6:46

Aз се бях засилил да докарвам от там уникалната Е34 и покрай другото разбрах,че има начин да се сложат френски номера и да дойде тук като внос от Фр. и забравяш за Технотеста ! :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата