Пътуване до Гърция :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive

Пътуване до Гърция :)

Мнение от vodkarulez » 20 Сеп 2008, 15:41

Здравейте колеги. Искам да попитам хората , които са пътували до Солун - Гърция , относно гражданската отговорност и каското на автомобила. Имам сключено каско и гражданска отговорност към ЗПАД "Армеец". Трябва ли да правя някакви добавки или анекси към договора затова , че излизам озвън страната , т.е. отивам в Гърция за 2 дена? Или всички документи , които си имам си важат и за там тъй като сме членове на ЕС , както и Гърция разбира се ...

Благодаря предварително !!!
Специалист-Икономист

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Сеп 2008, 16:01

Мини да ти напишат само зелена карта в Армеец и си ОК.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 20 Сеп 2008, 19:01

Само зелена карта ти трябва :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 20 Сеп 2008, 19:30

Да използвам темата и да попитам от къде трябва да мина за да стигна до остров Родос. Тръгване от Варна, но после не знам до Атина ли трябва да ходя там нещо фериботи ми бяха споменали...
Ще съм благодарен на всякаква информация!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive

Мнение от vodkarulez » 20 Сеп 2008, 19:42

Разговарях с хора , които често патуват... оказа се , че зелена карта не се изисква от никого. Зелената карта за страните извън ЕС. Границата се минава само с лична карта и това е ... Относно застрахователните събития , би трябвало да се покриват от застрахователя на територията на ЕС .. Нали все пак сме там от 2 години ...
Специалист-Икономист

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d
Мечтае да кара: M550d

Мнение от LANA » 20 Сеп 2008, 20:00

Зелената карта ти е м/ународната гражданска отговорност!
Никой не ти я иска, но ако недай боже стане ПТП ще ти потрябва.
Изображение

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Мнение от quickshare » 20 Сеп 2008, 20:35

kronos написа:Да използвам темата и да попитам от къде трябва да мина за да стигна до остров Родос. Тръгване от Варна, но после не знам до Атина ли трябва да ходя там нещо фериботи ми бяха споменали...

Най-бързо ще стигнеш по следния маршрут Варна-Одрин-Чанаккале-Мармарис-о.Родос (От Мармарис мисля че има ферибот и пътят е 30-40 мин. до острова ;) )
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 20 Сеп 2008, 20:56

vodkarulez написа:Разговарях с хора , които често патуват... оказа се , че зелена карта не се изисква от никого. Зелената карта за страните извън ЕС. Границата се минава само с лична карта и това е ... Относно застрахователните събития , би трябвало да се покриват от застрахователя на територията на ЕС .. Нали все пак сме там от 2 години ...

Колега,с тия които си разговарял не са ти казали много точно.Както каза колегата зелената карта ти е за чужбина,никой няма да ти я търси по границите но при ПТП ако я нямаш византийците ще те шибат много яко.Па ти ходи и разправяй,че сме в евросъюза.Другото сме го коментирали,спазване на ограниченията ,колани и тн.
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 20 Сеп 2008, 21:43

GVT написа:Другото сме го коментирали,спазване на ограниченията ,колани и тн.

За Зелената карта, ясно, но да споделя и аз, това лято бяхме в Гърция и така ни бяха наплашили, солени глоби, спазвайте ограниченията за скороста и пр. И влизаме ние в Гърция, там след границата почти магистрала, път кат слънце и ограничение 50 км/ч...е, спазвахме го, направо си лазехме и си бъркахме в носа от скука, хахаха... после някъв участък в ремонт, ограничение 40 км... И ние, примерни, ше спазваме ограничението, няма да ти разправям ква колона направихме след нас, после кат се отпуши пътя... е толкова псувни, бибитки, средни пръсти, значи от рода ти луд ли си бееее... не бяхме яли с години... Няма такова балъшко каране, Ма... страх лозе пази.. И така до Халкидики, супер изнервящо, там ако спазваш ограниченията / панеже никой друг не ги спазва/, ставаш опасен... Е, един ден беше, после си карахме както си знаем... За тези десет дни само две патрулки видяхме... и доста коли със свалени номера - там така правят, махат ти номерата и като си платиш глобата ти ги връщат... Та... въпрос на лична предценка, как да караш... А знаците им са едни странни, малки и невзрачни... и няма много, много, не е като тука, толкова много, че не можеш да ги асимилираш..., но виж тези за ограниченията на скоростта, ихааа, в едно ярко оранжевоооо :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 20 Сеп 2008, 22:01

Apassionata написа:
GVT написа:Другото сме го коментирали,спазване на ограниченията ,колани и тн.

За Зелената карта, ясно, но да споделя и аз, това лято бяхме в Гърция и така ни бяха наплашили, солени глоби, спазвайте ограниченията за скороста и пр. И влизаме ние в Гърция, там след границата почти магистрала, път кат слънце и ограничение 50 км/ч...е, спазвахме го, направо си лазехме и си бъркахме в носа от скука, хахаха... после някъв участък в ремонт, ограничение 40 км... И ние, примерни, ше спазваме ограничението, няма да ти разправям ква колона направихме след нас, после кат се отпуши пътя... е толкова псувни, бибитки, средни пръсти, значи от рода ти луд ли си бееее... не бяхме яли с години... Няма такова балъшко каране, Ма... страх лозе пази.. И така до Халкидики, супер изнервящо, там ако спазваш ограниченията / панеже никой друг не ги спазва/, ставаш опасен... Е, един ден беше, после си карахме както си знаем... За тези десет дни само две патрулки видяхме... и доста коли със свалени номера - там така правят, махат ти номерата и като си платиш глобата ти ги връщат... Та... въпрос на лична предценка, как да караш... А знаците им са едни странни, малки и невзрачни... и няма много, много, не е като тука, толкова много, че не можеш да ги асимилираш..., но виж тези за ограниченията на скоростта, ихааа, в едно ярко оранжевоооо :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Там в началото където разправяш,на завоя преди разклонението за Келкис седат редовно,по-надолу на кръстовището преди Сидирокастро са си редовно с едно чероки,от граничната са ама си плющат здраво :mhihi: На Серес,след като завиеш за Солун,точно преди автокъщата,от другата страна за Кавала на околовръсното преди гинекологичната болница.Като патуваш към Халкидики през Амфиполи седат на моста преди града,веднага след него като излезеш на морето и завиеш на десно към Солун след 100 метра преди бензионстанцията.Абе горе долу и знам местата къде киснот ,но винаги има изненади.А ако някой пътува в събота и неделя сутринта от 6 до 9 от Промахон до Серес полицаи нема.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 20 Сеп 2008, 22:19

quickshare написа:
kronos написа:Да използвам темата и да попитам от къде трябва да мина за да стигна до остров Родос. Тръгване от Варна, но после не знам до Атина ли трябва да ходя там нещо фериботи ми бяха споменали...

Най-бързо ще стигнеш по следния маршрут Варна-Одрин-Чанаккале-Мармарис-о.Родос (От Мармарис мисля че има ферибот и пътят е 30-40 мин. до острова ;) )

Благодаря колега!
А да попитам удачно ли е да се ходи до там с кола и колко километра е долу горе? Хубавото е че съм свикнал с чобанското шофиране на турците и ги няма тия досадни ограничения като в Гърция.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 21 Сеп 2008, 9:16

:roll: и да нямаш зелената карта нямаш никакви проблеми тъй,4е нищо нети трябва и да несе плашиш от полицай и такива който се 4уват при катастрофа единствения проблем е комуникацията ина4е и на бг.написана полицатати важи :!: живея в гр. и карам бг. кола,а 4енгетата са като умрели котки минаваш с 240 покрай тях(за магистралите става дума).Това е горе долу и все пак нее полицайска държава като бг.,до солун я видял я невидял един патрул.

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 21 Сеп 2008, 20:59

vanioboy написа::roll: и да нямаш зелената карта нямаш никакви проблеми тъй,4е нищо нети трябва и да несе плашиш от полицай и такива който се 4уват при катастрофа единствения проблем е комуникацията ина4е и на бг.написана полицатати важи :!: живея в гр. и карам бг. кола,а 4енгетата са като умрели котки минаваш с 240 покрай тях(за магистралите става дума).Това е горе долу и все пак нее полицайска държава като бг.,до солун я видял я невидял един патрул.

:mhihi: :mhihi: Е Гърция ако не е полицейска държава ,след Италия в Европа е тя.Гръцките куки много обичат тарикатите,и то от бг. :mhihi: Имат гадния навик да ти свалят номера и докато не си платиж колата няма връщане в бг. Аз съм си патил и знам за какво говоря.
Изображение

Пич, къде ми е колата?
Аватар

Мнение от ! Алекс » 21 Сеп 2008, 23:59

гръцка-та полиция няма нищо общо с нашата :!:
а ако имахме тяхната полиция щеше да стане анархия тука защото нямаме тяхната култура на шофиране ;)
само можем да мечтаем за това :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 22 Сеп 2008, 7:57

:shock: полицаиска държава :idea: мом4ета за 8 години с навъртени най-малко 200хил.км са ме спирали то4но 2 пъти за проверка,в бг.от промахон до враца правя рекорд 8 пъти и нее въпроса в културата наща или тяхната просто хората си имат ПЪТИща.

Следваща

Назад към Извън Темата