Пътуване до Гърция :)
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vodkarulez
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive
Пътуване до Гърция :)
Здравейте колеги. Искам да попитам хората , които са пътували до Солун - Гърция , относно гражданската отговорност и каското на автомобила. Имам сключено каско и гражданска отговорност към ЗПАД "Армеец". Трябва ли да правя някакви добавки или анекси към договора затова , че излизам озвън страната , т.е. отивам в Гърция за 2 дена? Или всички документи , които си имам си важат и за там тъй като сме членове на ЕС , както и Гърция разбира се ...
Благодаря предварително !!!
Благодаря предварително !!!
Специалист-Икономист
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Да използвам темата и да попитам от къде трябва да мина за да стигна до остров Родос. Тръгване от Варна, но после не знам до Атина ли трябва да ходя там нещо фериботи ми бяха споменали...
Ще съм благодарен на всякаква информация!
- vodkarulez
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive
Разговарях с хора , които често патуват... оказа се , че зелена карта не се изисква от никого. Зелената карта за страните извън ЕС. Границата се минава само с лична карта и това е ... Относно застрахователните събития , би трябвало да се покриват от застрахователя на територията на ЕС .. Нали все пак сме там от 2 години ...
Специалист-Икономист
- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d
Зелената карта ти е м/ународната гражданска отговорност!
Никой не ти я иска, но ако недай боже стане ПТП ще ти потрябва.
Никой не ти я иска, но ако недай боже стане ПТП ще ти потрябва.
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
kronos написа:Да използвам темата и да попитам от къде трябва да мина за да стигна до остров Родос. Тръгване от Варна, но после не знам до Атина ли трябва да ходя там нещо фериботи ми бяха споменали...
Най-бързо ще стигнеш по следния маршрут Варна-Одрин-Чанаккале-Мармарис-о.Родос (От Мармарис мисля че има ферибот и пътят е 30-40 мин. до острова

vodkarulez написа:Разговарях с хора , които често патуват... оказа се , че зелена карта не се изисква от никого. Зелената карта за страните извън ЕС. Границата се минава само с лична карта и това е ... Относно застрахователните събития , би трябвало да се покриват от застрахователя на територията на ЕС .. Нали все пак сме там от 2 години ...
Колега,с тия които си разговарял не са ти казали много точно.Както каза колегата зелената карта ти е за чужбина,никой няма да ти я търси по границите но при ПТП ако я нямаш византийците ще те шибат много яко.Па ти ходи и разправяй,че сме в евросъюза.Другото сме го коментирали,спазване на ограниченията ,колани и тн.

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
GVT написа:Другото сме го коментирали,спазване на ограниченията ,колани и тн.
За Зелената карта, ясно, но да споделя и аз, това лято бяхме в Гърция и така ни бяха наплашили, солени глоби, спазвайте ограниченията за скороста и пр. И влизаме ние в Гърция, там след границата почти магистрала, път кат слънце и ограничение 50 км/ч...е, спазвахме го, направо си лазехме и си бъркахме в носа от скука, хахаха... после някъв участък в ремонт, ограничение 40 км... И ние, примерни, ше спазваме ограничението, няма да ти разправям ква колона направихме след нас, после кат се отпуши пътя... е толкова псувни, бибитки, средни пръсти, значи от рода ти луд ли си бееее... не бяхме яли с години... Няма такова балъшко каране, Ма... страх лозе пази.. И така до Халкидики, супер изнервящо, там ако спазваш ограниченията / панеже никой друг не ги спазва/, ставаш опасен... Е, един ден беше, после си карахме както си знаем... За тези десет дни само две патрулки видяхме... и доста коли със свалени номера - там така правят, махат ти номерата и като си платиш глобата ти ги връщат... Та... въпрос на лична предценка, как да караш... А знаците им са едни странни, малки и невзрачни... и няма много, много, не е като тука, толкова много, че не можеш да ги асимилираш..., но виж тези за ограниченията на скоростта, ихааа, в едно ярко оранжевоооо

Apassionata написа:GVT написа:Другото сме го коментирали,спазване на ограниченията ,колани и тн.
За Зелената карта, ясно, но да споделя и аз, това лято бяхме в Гърция и така ни бяха наплашили, солени глоби, спазвайте ограниченията за скороста и пр. И влизаме ние в Гърция, там след границата почти магистрала, път кат слънце и ограничение 50 км/ч...е, спазвахме го, направо си лазехме и си бъркахме в носа от скука, хахаха... после някъв участък в ремонт, ограничение 40 км... И ние, примерни, ше спазваме ограничението, няма да ти разправям ква колона направихме след нас, после кат се отпуши пътя... е толкова псувни, бибитки, средни пръсти, значи от рода ти луд ли си бееее... не бяхме яли с години... Няма такова балъшко каране, Ма... страх лозе пази.. И така до Халкидики, супер изнервящо, там ако спазваш ограниченията / панеже никой друг не ги спазва/, ставаш опасен... Е, един ден беше, после си карахме както си знаем... За тези десет дни само две патрулки видяхме... и доста коли със свалени номера - там така правят, махат ти номерата и като си платиш глобата ти ги връщат... Та... въпрос на лична предценка, как да караш... А знаците им са едни странни, малки и невзрачни... и няма много, много, не е като тука, толкова много, че не можеш да ги асимилираш..., но виж тези за ограниченията на скоростта, ихааа, в едно ярко оранжевоооо![]()
![]()
Там в началото където разправяш,на завоя преди разклонението за Келкис седат редовно,по-надолу на кръстовището преди Сидирокастро са си редовно с едно чероки,от граничната са ама си плющат здраво

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
quickshare написа:kronos написа:Да използвам темата и да попитам от къде трябва да мина за да стигна до остров Родос. Тръгване от Варна, но после не знам до Атина ли трябва да ходя там нещо фериботи ми бяха споменали...
Най-бързо ще стигнеш по следния маршрут Варна-Одрин-Чанаккале-Мармарис-о.Родос (От Мармарис мисля че има ферибот и пътят е 30-40 мин. до острова)
Благодаря колега!
А да попитам удачно ли е да се ходи до там с кола и колко километра е долу горе? Хубавото е че съм свикнал с чобанското шофиране на турците и ги няма тия досадни ограничения като в Гърция.
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6

vanioboy написа::roll: и да нямаш зелената карта нямаш никакви проблеми тъй,4е нищо нети трябва и да несе плашиш от полицай и такива който се 4уват при катастрофа единствения проблем е комуникацията ина4е и на бг.написана полицатати важиживея в гр. и карам бг. кола,а 4енгетата са като умрели котки минаваш с 240 покрай тях(за магистралите става дума).Това е горе долу и все пак нее полицайска държава като бг.,до солун я видял я невидял един патрул.

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2